Cum se conectează soba electrică cu mâinile - instrucțiuni detaliate

cuptor electric modern poate fi o alternativă excelentă de obicei pe aragaz. S-au dus zilele când aparatul uitat voluminoase și consumă o cantitate exagerat de putere.Până în prezent, piața de mașini de gătit electrice este foarte diversă. În fiecare model, producătorii au încercat să combine armonios funcționalitatea, designul compact și tehnologii de economisire a energiei.

Pentru a nu contacta electrician profesionist, trebuie să știți cum să vă conectați un aragaz electric tine. Majoritatea lucrărilor și, uneori, instalarea unor astfel de echipamente în întregime, puteți efectua cu propriile mâini.

Pregătirea pentru instalare: puncte importante

Cum se conectează soba electrică cu mâinile - instrucțiuni detaliate
Înainte de a conecta plita electrica le ar trebui să găsiți capacitatea sa, precum și pentru a determina ce tip de rețea, este necesar să se facă conexiunea. Majoritatea case particulare și apartamente sunt echipate cu o singură fază de rețea de cabluri comună (220 V). Mai puțin frecvente sunt linie cu trei faze.

 1. sobe electrice de birou și cuptoare separate, au o capacitate mai mică de 3000 de wați. Acestea pot fi conectate prin ștecher (13 amperi) și de evacuare, sau prin aparatul de legătură prevăzut cu o siguranță.
 2. aragaz electric cu cuptor au o capacitate mai mare de 3000 de wați. Conexiunea lor se face printr-o separat de cabluri, care merge direct la panoul electric. Acest tip de cabluri se numește o rețea radială.

Pentru acest tip de rețea utilizat pentru a conecta dispozitivul cu nici o ieșire pentru a crește securitatea. lanțului de aprovizionare lungește, setați siguranța. În ceea ce privește poate (și ar trebui) să consulte un electrician. El vă va spune dacă este sau nu tradițional mini-mașină pentru a înlocui siguranța de acest tip.

Panoul electric este instalat disjunctor separat sau siguranțe utilizat blocul liber disponibil. Trebuie să fie siguranța. La instalarea disjunctorul este necesar să se verifice dacă acestea siguranțe tubulare sunt adecvate.

Conductor secțiune transversală a rețelei radiale este selectată după cum urmează:

 • plăci de până la 13,5 kW - Q4. mm;
 • la 18 kW - 6 mp. mm.

Protecția se realizează prin intermediul unei siguranțe 30 Amperi sau mini-gun la 32 de amperi. Postarea trohzhilnaya. Unul dintre firele este folosit ca o pregătire.

Noi înțelegem cum să vă conectați aragaz electric la o rețea radială

Cum se conectează soba electrică cu mâinile - instrucțiuni detaliate
Conexiune circuit de cuptor electric cu mâinile într-un astfel de caz ar trebui să se facă în ordinea următoare.

 1. Unitatea de compus este setat la doi metri de placa. Abordarea ar trebui să fie liber - acesta este un punct important de siguranță. Puteți utiliza un standard de cutii de perete sau de metal ascunse. Pentru aceasta din urmă, în locașul de perete.

Pentru planseele două secțiuni, se poate folosi un singur bloc. arzătoare secțiune și cuptor sunt conectate prin fire individuale. Lor secțiune transversală trebuie să corespundă în mod necesar principalele fire care duc la tabloul de distribuție.

Calculat lungime de cablu, astfel încât placa ar putea împinge la o parte, dacă este necesar și se spală podeaua de sub ea.

 • Cutie de borne atașat la perete, la o înălțime de 0,6 metri. Caseta și conectați unitatea sunt conectate.
 • Firul de la scutul electric este pus pe calea cea mai scurtă. Cel mai adesea este plasat într-o degajare prin peretele (puteți folosi propriile mâini asamblate de perete) pentru a Chaser ascunde firele și nu strica aspectul general al camerei.
 • În același mod, puteți susține firele ascunse de la blocul de borne direct pe placa.

  Cum se conectează soba electrică cu mâinile - instrucțiuni detaliate
  Utilizarea incorectă și neglijare a cuptoarelor cu microunde a da naștere la o serie de defecte ale acestui echipament de uz casnic. Repararea cuptoarelor cu microunde cu mâinile lor ar trebui să fie început după stabilirea motivelor pentru eșec.

  Pentru repararea cu succes a unui astfel de dispozitiv ar fi util pentru a studia în detaliu dispozitivul cuptorului și principiul funcționării sale.

 • Rezumata pentru a bloca toate conexiunile cablurilor necesare (de pe placa, iar rețeaua globală), este necesar pentru a curăța capetele fiecărei componente.
 • In blocul sunt terminale speciale pentru fixare cabluri:
  • de la rețea - conectate în rețea aici;
  • încărcare - terminale pentru fixarea firelor de dispozitiv, și anume sarcina.

  Important! Faza fixat la terminalele L, culoarea roșie a firelor. Neutru negru sârmă - la terminalul N. Ground este montat la terminalul E. Este notat cu un narcotic galben-verzui, (ar trebui să fie pus pe fire).

 • Instalarea de conectare aragaz electric cu sistemele de mâini efectuate în conformitate cu instrucțiunile furnizate de producător la aparat.
 • In cutia de borne sunt conectate la firele de la blocul de borne și cea mai mare parte a plăcii de cablu. Conexiunea se face prin culoarea. Într-unul fire terminale conectate de aceeași culoare (pe ambele părți).


 • Instalarea caracteristici prin intermediul dispozitivului de conectare

  Cum se conectează soba electrică cu mâinile - instrucțiuni detaliate
  Procedura funcționează cu această versiune a instalației este după cum urmează:

  1. Dacă comutați aparatul trece direct la înlocuirea conectorului electric, fir roșu este conectat la blocul de sârmă în sine (această fază), negru la magistrala neutru și firul de împământare la magistrala de sol, respectiv (marcat dope galben-verde,).
  2. O a doua variantă de conectare prin comutator, dotat cu o siguranță. Acesta este atașat în apropierea panoului electric cu șuruburi.

  Fire din placa sunt conectate la terminale în felul următor:

  • a trăit cu firul roșu este atașat la etapa;
  • negru - la neutru;
  • fir de împământare este adus la borna corespunzătoare (masa de filare marcate, două culori).

  Contorul este conectat la comutatorul folosind două fire torsadate cu o izolație dublă. Secțiunea transversală de 16 de metri pătrați. mm (puteți lua firul este mai subțire de 10 mp. mm, și conectați lungimile scurte ale acestor fire). scut conductor negru este fixat la disjunctorul și borna de nul (N). Red la faza (L). Fundamentarea miezului firului de aceeași lungime este întărită la terminalul în locul potrivit scut (culoarea galben-verde).

  Apoi, setați siguranța și capacul se închide un scut electric.

  Atenție! Nu conectați la sol la terminalul comun, în același mod ca și este imposibil de a furniza noua rețea pentru a verifica instalarea de către un electrician calificat și emiterea avizului privind respectarea tuturor standardelor tehnice. Acest document este furnizat companiei de electricitate, împreună cu o cerere de a se conecta la rețeaua sa.

  Metode de montare diverse scheme

  Atunci când este instalat cu ajutorul prize totul este mult mai ușor. Cablurile utilizate pentru conectarea aparatului cu un conector special - o pereche de prize și prize (RSH-HS). El a produs două tipuri: cabluri de culoare și de suprafață.

  Cum se conectează soba electrică cu mâinile - instrucțiuni detaliate

  Plăcile sunt disponibile, cu o capacitate de 220 și 380 de volți. Schema electrică trebuie să fie indicată de producător pentru cablul corect de rețea însumare la placa de borne. Acest desen schematic de multe ori situat pe partea din spate a dispozitivului, sau instrucțiunile acestora.

  Notă. În schema de cleme faze sunt notate: L1, L2, L3; Neutru indicat de litera N. direct în faza cutiei de borne este marcată cu cifre 1, 2, 3; neutru - este 4 sau 5.

  Cum se conectează soba electrică cu mâinile - instrucțiuni detaliate

  • Puntea dintre bornele de fază este stabilită inițial de către producător „implicit“ pentru a conecta aparatul la o rețea cu o singură fază.
  • Pentru aragazuri conexiune cu trei faze jumperul scos. terminale de cabluri Prioritizarea la inelul de alunecare nu este important.
  • Pentru două faze este stabilită cablajul de legătură între borna 1 și 2. Connected o singură fază. Al doilea terminal este atașat la numărul 3.

  Un exemplu de conexiune monofazată de mașini de gătit poate fi văzută în figură.

  Principiul de instalare cu toată varietatea de plăci disponibile pe piață standardul. Built-in, sobe electrice obișnuite de uz casnic și industriale chiar conectate printr-o schemă comună. Minor se ridică nuanțe datorate faza rețelei. Am înțeles acest lucru este într-o clipă. Prin urmare, conectarea unui mâner aragaz electric, de fapt, orice gazdă.