Cum să calculeze opțiunile cută dublă pe tul pe fusta si pe perdele

Diferite articole de finisaje de mobilier, precum și perdele, Lambrichene pot decora cozi delicate, formate din diferite falduri. Ele sunt bantovymi unilaterale și contra. Pe toate tipurile de perdele ar arata deosebit de elegant, rămas singur. Caseta încreți constituie un contra-ori, dacă ne uităm la partea din spate. Se compune din mers pe jos în direcții diferite de unilaterale. Aici vom descrie în detaliu modul de calcul al pliului caseta cu privire la orice perdele și haine.Cum să calculeze opțiunile cută dublă pe tul pe fusta si pe perdele

Calcularea falduri pe perdele

Cantitatea totală de tesut, pe care o vom lua depinde de adâncimea de falduri create și distanțele dintre ele. În grafica noastre lățimea părților proeminente se va numi „B“, distanța dintre ele este notată cu „C“.

1) Primul caz, unde B = C, poate fi văzut pe imaginea de mai jos. Acesta corespunde unui raport de 1: 2, atunci când este necesar ca materialul să ia un factor de 2 mai mare decât lungimea de cornișă sau pelmet terminat.

Cum să calculeze opțiunile cută dublă pe tul pe fusta si pe perdele

2) Următoarele cazuri, C = 0,5B, puteți vedea pe imaginea de mai jos textul. Aici, un raport de 1: 2,5, ceea ce înseamnă că materialul pe perdele au nevoie de mai mult de 2,5 ori mai mare decât lungimea de cornisa.

Cum să calculeze opțiunile cută dublă pe tul pe fusta si pe perdele

3) Cazul din urmă, C = 0, uita-te la imaginea de mai jos. In acest exemplu de realizare, raportul nostru va fi de 1: 3, adică, pentru fabricarea de perdele cu acești parametri, vom avea nevoie de 3 ori mai mult țesut decât lungimea lor finală.

Dintre aceste planuri este evident prin faptul că cea mai mare proporție de bucăți lungi de pânză la lungimea produsului finit (1 la 3) pliurile sunt comune la comun. O cantitate minimă de material decât să luăm, cu cât distanța dintre pliului caseta.Noi da arcuri circuit de matura în clar.

Cum să calculeze opțiunile cută dublă pe tul pe fusta si pe perdele

Aici ne uităm la faptul, cum se fac calcule pe cutie perdele tul sau cutelor duble.

Calcule Proizvedom intervalelor B și C, relevante pentru formarea de pliuri în perdea, a cărei lungime totală trebuie să fie de 2m. Noi introducem n variabila, care va indica numărul de pliuri pentru perdele noastre care cutelor este considerată o singură perioadă, adică, B + C. Fie n = 20.

Se calculează dimensiunea produselor lungi B. (200cm) împărțită de n (am selectat 20 cm). Obținem 10cm. In consecinta B + C = 10cm.

  1. În primul scenariu, în cazul în care B = C, descoperim că B = C = 5cm. O problemă aveți nevoie de două ori mai mult Lungimea cortinei rezultată, adică, ponadobitsya4m.
  2. Într-o altă variantă de realizare, cu C = 0,5B, avem B = 6, (6), și C = 3 (3). Țesături pentru perdele crea o nevoie de 2,5 ori mai mare decât versiunea finală, a fost byt5m.
  3. În acest ultim caz, atunci când C = 0, totul este simplu: B = 10. Lungimea materialului dorit, care este de 3 ori mărimea lucrurilor finite sostavit6m.

În toate aceste cazuri, este recomandat pentru a obține lungimea de 20-30cm pentru a adăuga mai mult.

Calcul cutie încreți în haine

Cum să calculeze opțiunile cută dublă pe tul pe fusta si pe perdele

Aceste pliuri pot fi utilizate, de exemplu, o rochie. Se utilizează în mod normal, o distanță de zero între arcurile, când adâncimea ridurilor este egală cu de două ori lățimea. Următorii parametri trebuie să proschityvaniya și de a crea modele:

Cantitatea de țesut în lățime: 3 Măsurarea acoperirii șoldului (O), suplimentat cu 4 cm fiecare, pentru a elibera produsul așezat (notat cu „C“).

(B + C) = 3 (104 cm + 4cm) 3 = 324sm (fără alocații).

Atunci când falduri razlinovke trebuie să caute, astfel încât cusăturile de tăieturi conectate se încadrează în interiorul falduri. În cazul în care nu funcționează, va trebui să taie materialul astfel încât să se termină la staul, oferind cusătura o suplimentare de 2 cm, iar apoi se coase pe un alt panza. Picturi, cel mai probabil, nu va fi de 3, astfel încât a adăugat mai mult la lățimea noastră 12cm. Obținem 324sm + 12cm = 336sm. În cazul în care problema este carouri sau model cu dungi, apoi se mută la cusături și sostykovyvanie model adăuga mai mult la 30cm.

Măsurarea lungimii materialului: estimat lungimea tivului (L) suplimentat talie procesare 8cm și kaomki ​​fund.

Pentru a calcula adâncimea necesară de arcuri cu o lățime completă fără o chestiune de creșteri pentru modele și șold articulațiilor scadeti acoperire Folosit impreuna cu S. In exemplul nostru, se obțin: 324sm- (104cm + 4cm) = 216sm.

Pentru a calcula adâncimea de un arc pe fusta la nevoia taliei obținut mai sus a fost împărțită la lungimea totală a n (în acest exemplu 14) 216sm / 14 = 15,4sm aproximativ 15.

Lățimea pliurilor este calculat ca (B + C) / n = (104cm + 4cm) / 14 = 7,7sm.

Lungimea unui Tuck (B + C-T) / n = (104cm + 4cm-76cm) / 32cm = 14/14 = 2,3sm. Adâncimea cutele centurii complementară ambelor părți de 2,3 / 2 = 1,15sm.

Ne-am uitat la pliurile, în cazul în care adâncimea este egală cu de două ori lățimea, dar se poate face mai puțin, de exemplu, atunci când există puține materiale. În acest caz, sub pliul poate fi dungi frumoase sau celule.