Sunt cauze birthmark roșii, periculoase, tratarea și eliminarea copiilor și adulților, ABC

Hemangioame, mai cunoscut sub numele alunițe roșii sunt neoplasme benigne derivate din vasele sanguine.

nevilor roșii apar mai ales la copiii de ambele sexe, cel puțin la adulți. Preveni sau prezice aspectul lor imposibilă.Există încă dispute la care patologia atribuite hemangiom - tumori vasculare sau malformații congenitale. Dovezi recente pentru apariția tumorilor datorită proliferării celulelor endoteliale vasculare, tumori permit atribuite tumori vasculare.

Ce este un semn din naștere roșu?

De ce, semne din nastere puncte roșii? Pentru că, de fapt, este țesutul vascular umplut cu sânge. În cazul în care alunite normale - sunt tumori ale pielii, semn din nastere rosie - cateva mici (sau singur) vasele de sânge prea mare. Cu un puternic proces de acumulare a capilarelor fuzioneze într-un loc de albastru sau visiniu.

Prevalența și localizarea

In cele mai multe cazuri, tumori vasculare sunt detectate imediat după naștere (87%), cu 70% din masa totală sunt fete, care intră, respectiv, în cea mai mare grup de risc. Această patologie este de aproximativ 48% din toate tumorile tesuturilor moi si a pielii in copilarie.

Sunt cauze birthmark roșii, periculoase, tratarea și eliminarea copiilor și adulților, ABC
Sunt cauze birthmark roșii, periculoase, tratarea și eliminarea copiilor și adulților, ABC
Sunt cauze birthmark roșii, periculoase, tratarea și eliminarea copiilor și adulților, ABC

Roșul corp mole poate fi localizată în orice parte, aproximativ 80% din tumorile apar în partea superioară a corpului. Este foarte rar găsit în organele interne - ficat, creier, plămâni, oase.

 • aproximativ 95% din toate tumorile vasculare sunt diagnosticate in formarea simpla
 • aproximativ 3% - cavernoasă
 • și 2% au fost versiuni mixte și combinate ale bolii.

cauzele

Din ce apar date de educație, încă nu se poate da un răspuns exact la orice medic. De ce este o mulțime de nevilor roșii pe față, și greu de explicat. Acest lucru se datorează probabil țesuturile vascularizatia abundente ale feței.

Se crede că tumora congenital se dezvoltă ca rezultat al formării tulburărilor intrauterine țesutului vascular, care apare pe fondul eșecului și procesele de dezvoltare și de creștere.

Cum se întâmplă acest lucru? În timpul organe și sisteme de țesut vascular tab pătrunde în fiecare parte a corpului la un anumit lanț de celule peritsitarnyh. Aceste celule, ca un fel de informații conductor, reacționează la cea mai mică lipsă de oxigen: dacă fătul țesuturilor care au suferit de hipoxie, declanșează imediat sinteza proteinelor specifice atrage celule, pericite. Aceste celule încep să blaze trasee noi de aprovizionare cu sânge, eliminându-se astfel hipoxie. In unele cazuri, chiar și după terminarea sintezei hipoxiei a proteinelor specifice încetează, vasculare dezvoltând în continuare, transformându-se într-o formațiune tumorală voluminoase.

Al doilea nume de alunițe roșii - hiperplazie vasculară. Acest lucru înseamnă că umflarea apare ca urmare a creșterii afectarea proceselor tisulare vasculare care conduc la o creștere a valorii sale. Cum și cum acest proces este dificil de spus cu precizie de 100%, deoarece este necesar să se monitorizeze caracteristicile dezvoltării prenatale a țesuturilor. Aceste date se bazează pe rezultatele autopsiei fetuși avortați și a născut mort.

adulți

 • patologie Dobândite legate de tulburări hormonale, hemangiom explica apariție la adulți (sarcina, menopauza, boli ale sistemului endocrin, precum și terapia de substituție hormonală sau contraceptive orale).
 • Există ipoteze cu privire la impactul negativ al ultrafioletovog si expunerea la radiatii, viruși și substanțe chimice, declanșând creșterea tumorilor la adulți.
 • Microtrauma și pielea crăpată cu leziuni permanente la cablul de rețea capilară pentru tumori similare.
 • hipovitaminoza lung și necompensate C, ceea ce duce la subtierea si fragilitatea capilarelor, este de asemenea relevantă, printre motivele.
 • alunițe roșii însoțesc fluxul altor boli (de exemplu, ficat, pancreas, cancer de boli visceral). De multe ori grup de alunițe roșii pe o anumită zonă a corpului indică o predispoziție la cancer în acest domeniu, situat în apropierea corpului.

nevilor roșii la nou-nascuti

Copiii mici este un fenomen frecvent și în cazul nou-născutului este o astfel de aluniță se observă, este apoi de multe ori la 3-5 ani ar putea să dispară roșu semn din naștere. Deoarece aceasta este o tumoare benigna, nu este periculos dacă:

 • Nu te obosi copilul (mancarimi ale pielii. Iritarea, durere)
 • nu crește în dimensiune (în ultima lună, de exemplu, a crescut cu 2 ori)
 • Situat într-un loc periculos, nu (dacă este depozitat sub glazik, nas, organele genitale, fata, se arată îndepărtarea acestuia)

Pentru nevilor roșii caracterizate printr-o creștere rapidă periferică, deosebit de intens în primele luni de viață. Prin urmare, 10-12% din hemangioame la copii sunt eliminate din motive medicale. In procesul de crestere a tumorii distruge țesutul și duce la defecte cosmetice și uneori funcționale, mai ales la locul sau pe lângă organe vitale (ochi, urechi, creier). Disfuncția de organe si tesuturi se datoreaza compresiei tumorii.

Mai ales la adulți

hemangiom primar la adulți nu se întâmplă, și anume acestea provin din tumori existente, nediagnosticate. Ca o regulă, înainte de vârsta școlară este tratamentul entităților vizibile, astfel încât la vârsta adultă sunt găsite sau nu tratamentul alunițe superficiale sau tumori pe organele interne.

Deosebit de îngrijorătoare sunt tumori vasculare ale coloanei vertebrale, care este localizată în corpul vertebral și slăbește structura sa, uneori, ceea ce duce la fracturi.

clasificare

morfologic

Capilar. Tumora histologica este o structură compactă de straturi sau grupuri concentrice de vase capilare adiacente apropiate unu la unu. Peretele fiecărui recipient este compus din membrana bazală și unul sau mai multe straturi de celule epiteliale. lumeni Conjoined de capilare umplute cu elemente formate de sânge. In unele cazuri, grupuri vasculare formează segmente separate stroma.Cavernos. Se compune din mai multe cavități de diferite forme și dimensiuni, care sunt trimise la stratul 1 de celule endoteliale, cu structură similară cu endoteliul vaselor sanguine. În unele cazuri, există o pauză de bariere în formarea de muguri în lumenul caverne.

Pentru localizarea hiperplazie vasculară sunt subdivizate în:

 • Simplu, cu localizare cutanată pe corp;
 • Cavernos localizate sub piele;
 • Combinat cu supranațional și partea subcutanata;
 • Mixte care cuprind alte tumori, de exemplu, limfangita, derivată din țesut limfoid.

De origine:

 • Congenitale. manifestată la scurt timp după naștere sau în primele luni de viață;
 • Achiziționat. apar la adulți. nevilor roșu Dobândite poate fi doar cu localizare cutanată, de exemplu, simplu. Formele complexe boala se gaseste la complicatii de aderare, sau accidental, sunt congenitale fără a diagnostica E in copilarie.

Adrift:

Simplu, nu prezintă un pericol de complicații și disfuncție de organe;
complex:

 • adiacente vaselor mari sau noduri vasculare;
 • pe sau în apropierea organelor și structurilor (ochi, creier, urechi) vitale;
 • în zone îndepărtate de intervenție (vertebre).

Caracteristici birthmarks roșu

Tumorile vasculare sunt o serie de proprietăți caracteristice diferite de alte neoplasme:

 • creșterea rapidă a tumorii în primele trei luni după naștere.
 • Accelerată (de 2-3 ori în comparație cu termen complet) de creștere a educației la nou-născuții prematuri.
 • Probabilitatea de regresie spontană a tumorilor simple (cea mai mare parte mici) în primii ani de viață. Acest lucru explică de creștere hemangiom se oprește la expunerea de factori, cum ar fi căldură, frig, unele substanțe chimice.
 • Imposibilitatea spontana a variantelor cavernoase, combinate și mixte de patologie.
 • Imprevizibilitatea de dezvoltare viitoare, chiar și după oprirea creșterii și involuția.

tablou clinic

angiom simplu

Acest spot de diferite dimensiuni predominant roșu, falnic deasupra pielii. În timp ce apăsați simultan un deget pe marginea tumorii si Angioma tesutul sanatos devine palid și scade după încetarea compresiei ia forma anterioară și culoarea. Copiii mici de până la 3-4 luni, este în mod clar creștere notabilă a tumorii vasculare periferice. Puteți verifica acest lucru prin șablonul de hârtie original al tumorii și aplicarea acesteia la un hemangiom după 15-20 de zile.

angiom cavernos

Această formare în țesutul subcutanat cu pielea intactă peste ea. Poate difuza fără limite clare sau încapsulate. Sub pielea este determinată de formarea de culoare albăstruie, în unele cazuri, nave de aprovizionare vizual vizibile. Când este apăsat pe piele deasupra formarea tumorii este redusă, la terminarea comprimării are aceeași dimensiune.

Pielea peste tumora poate fi mai cald decât restul pielii. Nici formarea de ondulație este detectată. În unele cazuri, palparea educație lobulation palpabilă. Pentru hemangiomul cavernos, situat pe cap, pe gât și în apropierea urechilor, se caracterizează prin creșterea rapidă a germinației activă în structurile din jur.

angiom combinate

Această formațiune este o parte a pielii și subcutanat, parte subcutanat are de obicei o dimensiune mai mare.

enclavoma

Această combinație de diferite variante ale tumorii vasculare, lipom, lymphangioma, keratomas și alte neoplasme.

Rezoluția spontană

Adevărata suprafață de regresie simplă sau hemangiom observată în 10-15% din cazuri, în special la localizarea tumorilor în zonele închise ale corpului. luminozitate Educație scade, zona apar albicioasă, creșterea periferică se oprește complet. După 6-8 luni. hemangiom este transformat într-un loc alb-roz buna, nu a ridicat deasupra suprafeței pielii. Pielea peste fața locului suferă atrofie, lăsând la 3-4 ani este doar o mică parte din depigmentate.

complicații

puncte roșii sunt o creștere rapidă periculoase și comprimarea ulterioară a structurilor din jur prin încălcarea funcției lor, ceea ce este deosebit de important în localizarea hemangiomelor în creier, ficat, aproape de ochi.

 • Ulcerații și inflamație în cursul creșterii. Unele tipuri de birthmarks roșu după astfel de complicații regresa.
 • Sangerarea din cauza unei accidentări. în special periculoase pentru hemangioame cavernoase mari și combinate și tumori localizate în organele interne, cum ar fi sangerarea este foarte dificil să se oprească.
 • Infecție (sângerare, ulcerații moli), adică o infecție a pielii bacteriene.

diagnosticare

În cazul în care diagnosticul hemangiom de suprafață se bazează pe datele clinice și histologice. Cu proces extins și profund de angiografie, care permite determinarea relației tumorii cu vascularizația, precum și cu raze X, care oferă date exacte cu privire la mărimea și adâncimea vascularizatia tumorii.

Tratamentul birthmarks roșii

Este posibil să nu pentru a trata birthmark roșu? În cazul în care tumora nu perturba functia de organe, sângerare nu este periculos și nu crește, puteți lăsa aceste semne de viață intrauterină fără tratament, cu atât mai mult, astfel încât riscul de malignitate al tumorii nu transporta date. Mai mult decât atât, pentru a elimina alunițele nu este recomandată, în cazul în care nu deranjează, nu cresc, ele sunt în părțile private ale corpului (acestea nu sunt defecte cosmetice).

La procese ample și profunde medic selecteaza tratament - chirurgical sau conservator, pentru a îmbunătăți metodele de eficiență pot fi combinate. Tratamentul depinde de tipul tumorii, localizarea și dimensiunea sa, rata de creștere, prezența complicațiilor, vârsta copilului.

hemangiom simplu

metodă eficientă de tratare a alunițe mici dimensiuni roșu este considerată o distrugere la temperatură scăzută sau crioterapie. Aceasta poate fi realizată în mai multe moduri: aplicarea directă a cristalului de dioxid de carbon pe suprafața tumorii pentru 15-20 cu hardware-ul sau crioterapie cu azot lichid. Tratamentul de eficacitate - până la 96%.

Cu angiom expedient tratament hormonal mare simplu cu prednisolon la rata de 4-6 mg per 1 kg de greutate cu recepție la 6 doze a.m. 1/3 și 9 ore - restul. Durata tratamentului - 28 de zile de la administrarea medicamentului la fiecare două zile. Este necesară retragerea treptată a medicamentului. În timpul tratamentului, control asupra cheltuielilor de zahăr din sânge și de potasiu.

ablatia cu laser permite un impact punct sever asupra tumorii cu defect cosmetic minim. sisteme laser moderne, cu diferite tipuri de impulsuri pot fi coagulat ca suprafață ca tumora subcutanată profundă, fără a distruge țesutul sănătos și complicații.

cavernos

Prin procesul de aranjarea într-o parte cosmetic defavorabilă a feței (obraz, nas, frunte, pod nas), folosit terapia sclerozanta: angiomu administrate in substante speciale care conduc la necroza aseptica si tumori cicatrici ulterioare sub piele și fără formarea de deformare tesut cicatricial. Ca substanțe sclerozeze utilizate hidrocortizon, soluție chinină-uretan a fost de 10% clorură de sodiu, 70% alcool etilic. Pentru a efectua complet 10-15 injecții tumora sclerozeze cu intervale între fiecare injectare de 14-30 zile, adică procesul este destul de lungă.

Prin aranjarea hemangiomul cavernos pe șold, umăr, spate și alte părți ale corpului închisa efectuat indepartarea chirurgicala a tumorii.

combinate

În cazul în care tumora în părți private ale corpului, este recomandabil să se excizia chirurgicală radicală. Eliminați nevilor roșii rareori cauzeaza complicatii, intreaga tumora este eliminat cu defect cosmetic minim.

Cu localizarea pe partile expuse ale corpului și a feței este recomandată Criochirurgia cu microunde: iradiere de câmp electromagnetic hemangiom cu microunde, dupa ce au fost kriodekstruktsiya. Această combinație poate îmbunătăți în mod semnificativ efectul distructiv al congelării, păstrând în același timp capacitatea celulelor epiteliale de a se regenera.

De asemenea, utilizat hormonal, radioterapie si sclerozantă Buki razele având o gamă medie între X-ray și radiațiile ultraviolete.

Localizarea hemangiom profundă și extinsă cu periculoase

Aceste tumori sunt localizate la nivelul gâtului, lângă urechi, cap și diferite de creștere constantă periferică. Tendința de a sangerarii si ulceratii ale acestor tipuri de angiom împiedică utilizarea metodelor de mai sus de tratament.

Atunci când o astfel de patologie este angiografie obligatorie, care permite determinarea naturii hemangiomul aportului de sânge și relația sa anatomice cu țesutul și structurile din jur. O metodă eficientă de tratament - este embolizarea de hidrogel tumorii, ceea ce reduce alimentarea cu sânge a tumorii și dimensiunea acesteia.

Apoi crioterapie efectuat fără îndepărtarea tumorii: Tumora parțial resorbit după procesul necrobiotice, lăsând sub o porțiuni ale pielii atrofice, adică defect cosmetic care pot fi eliminate sub piele pacientului grefarea dorită.

Sunt cauze birthmark roșii, periculoase, tratarea și eliminarea copiilor și adulților, ABC
Sunt cauze birthmark roșii, periculoase, tratarea și eliminarea copiilor și adulților, ABC

Cât de des luați antibiotice?

Astăzi și mâine, este calm, nu sunt de așteptat situația geomagnetic furtuni magnetice.