Se transferă într-un alt loc de muncă, tipurile și condițiile sale - studopediya

Munca Art Cod. 72 indică faptul că transferul la un alt loc de muncă permanent în aceeași organizație de către angajator, adică schimbarea în fișa postului sau alt contract semnificativ de muncă condiție-VII, precum și transferul de la un loc de muncă permanent într-o altă organizație sau la o altă locație, împreună cu organizația a permis numai cu acordul scris al salariatului. Astfel, legea stabilește stabilitatea, stabilitatea contractelor de muncă, pa și nu permite, de regulă, o modificare unilaterală ei. Această modificare este necesară consimțământul ambelor părți ale contractului de muncă Vågå.Se transferă într-un alt loc de muncă - cea mai frecventă schimbare cote-ma a contractului de muncă în cazul în care funcția de modificări ale angajaților sau de muncă, sau locul de muncă sau condițiile de plată și de muncă, sau alți termeni esențiali ai contractului.

Traducerea este adesea asociată cu modificări ale Deeds-ka la locul de muncă. Cu toate acestea, nu orice schimbare la locul de muncă este re-vodom. Și aici trebuie să facem distincția între traducere, care necesită acordul în scris al salariatului, de la trecerea la alt loc de muncă, fără modificări semnificative în condițiile de muncă, nu-super- cum ar tre consimțământ.

Nu este un transfer la un alt loc de muncă permanent, și nu necesită consimțământul angajatului îl deplasează în aceeași organizație la o altă poziție într-un alt sub-set structural al organizației în aceeași localitate, activitatea comisiei, la un alt mecanism sau unitate, în cazul în care nu atrage după sine pentru o Menenius a condițiilor esențiale ale contractului de muncă (art. 72 LC).

În cazul în care angajatul, cu excepția faptului că el a fost transferat la un alt loc de muncă, fără consimțământul său, nu vine la locul de muncă și a lui ardere-out pentru absenteism, autoritățile considerând litigiul de muncă, ar trebui să afle dacă angajaților condițiile de muncă semnificative s-au schimbat.

Transfer la alte lucrări trebuie să fie, de asemenea, distinsă de obuslov-lennogo angajator schimbarea condițiilor de muncă esențiale, fără a schimba funcția angajatului. Această formă de trădare-TION a unui contract de muncă a fost prevăzut cu piese noi 2 și 4 ale art. 25 din Codul muncii „Transferul la un alt loc de muncă.“ Codul muncii, această formă de schimbare a elementului furnizat contract de muncă. 73.

Din cauza schimbării în condițiile semnificative angajator-muncă Wii, fără a modifica performanța în muncă angajaților, spre deosebire de transferul la un alt loc de muncă, întotdeauna:

1) se face de către angajator. La transferul la fel la un alt loc de muncă și inițiativa poate proveni din workhouse-ka (de exemplu, din motive de sănătate);

2) este cauzată de o modificare a condițiilor de muncă organizatorice sau tehnologice, care nu se află la transferul la un alt loc de muncă;

3) implică păstrarea funcției de muncă vechi, și de a schimba alte condiții de muncă esențiale. La transferul funcției același angajat de lucru-wai poate fi schimbat;

4) impune angajatorului să informeze angajatul în scris, în termen de cel mult două luni înainte de introducerea acesteia, cu excepția cazului în care se prevede altfel de Codul muncii sau de alte legi federale;

5) necesită acordul salariatului de a continua să lucreze cu cauza Menen condițiilor de muncă esențiale.

În cazul în care un angajat nu dă acordul, angajatorul trebuie, în scris, de pre-stabili său alte existente în organizarea muncii în Corespunzător-dans cu calificare și de starea sănătății sale, iar la ei absenta-Corolar - poziție inferioară vacantă sau loc de muncă plătit, pe care el poate efectua, ținând seama de calificările și de starea sănătății sale. Și numai în absența operațiunii de un uplu sau abandonarea ei angajat frunze în conformitate cu revendicarea. 7, art. TK 77 - „Eșecul angajatului să își continue activitatea din cauza modificărilor în termenii și condițiile contractului de muncă materiale.“

Alte consecințe juridice apar atunci când un angajat legitim refuză transferul la un alt loc de muncă, de exemplu, fabr-stvennoj necesară atunci când este obligatorie pentru angajat.

Alte lucrări în practică este considerată ca o independență și responsabilitate a muncii sancțiunilor schimbare ste.

În cazul în care condițiile esențiale ale unui lucrător care nu sunt modificate de către angajator, iar legislația, nu este Perevi-casa și nu necesită consimțământul angajatului. De exemplu, schimbări legislative-mente salariale în sectorul public, TSB-ditsya noi vacante.

Astfel, o schimbare a angajatorului condițiile esențiale ale unui lucrător fără consimțământul său trebuie să fie din cauza schimbării condițiilor de muncă organizatorice sau tehnologice și în cazul în care este imposibil să-și păstreze condițiile de muncă anterioare.

Prin urmare, respectarea exactă cu termenii de angajare a domnului câinilor este necesară pentru stabilitatea raporturilor de muncă.

Dacă ați fost stipulat de părți con teren indiscret în contractul de muncă, obiectul, o unitate structurală, apoi lucra pe un alt site, obiect, o altă subdiviziune structurală în practică ia în considerare transferul, care necesită acordul scris al angajatului.

Nu este considerat a fi o traducere a schimba procesul de lucru în legătură cu progresul tehnic, modificări ale condițiilor de muncă în legătură cu o nouă legislație, modificați numele de poziție, fără a modifica fișa postului, și fără a se deplasează lucrătorul, salariile de schimbare ca urmare a schimbării l-sistem global de salarizare, revizuirea calificările angajatului, tranziția de la o altă agenție de organizare, schimbarea de locuri de muncă în aceeași zonă, magazine, companii din acelasi mi-stnosti fără a schimba natura muncii și a condițiilor de muncă esențiale-VII a. De exemplu, mutarea unui profesor într-o altă clasă paralelă-lea în aceeași disciplină, medicul - la un alt site-TION ravnotsen în zhemestnosti, care nu ar fi considerat transferul său la un alt loc de muncă, și se deplasează la locul de muncă. Astfel, principala caracteristică definitorie a traducerii - este eliberarea de angajat efectuat de muncă închisoare-vomu contract de muncă, precum și punerea pe alte opera sa, care nu sunt specificate în contract. Traducerea trebuie să fie distins de trecerea la un alt loc de muncă, care se realizează prin ardere de la un loc de muncă la altul și de venituri, cu toate că de înregistrare este posibilă concedierea și ordinea transferului.Transferul la o altă locație pentru a fi distinsă de o echipa Ings. Excursia, precum și traducerea, - o formă de deplasări-TION a forței de muncă. Dar scopul și condițiile sunt diferite. Team-Ings considerate a fi o excursie angajat prin ordin al Spune-direcționează organizația să-și îndeplinească ordinul de serviciu este temporar de la locul de muncă permanent (Art. 166 LC). Spre deosebire de transferuri, o călătorie de afaceri, angajatul este depozitat într-un loc de muncă în picioare, salariul mediu, iar pe o afacere cheltuielile de deplasare sunt compensate în forma plăților komandirovoch-TION (Art. 168 LC) a.

În cazul în care direcția de o călătorie de afaceri, de regulă, nu necesită consimțământul angajatului. Dar femeile cu copii în vârstă de până la trei ani, și persoanele cu responsabilități familiale nu pot fi trimise în călătorii de afaceri, fără acordul scris al acestora, iar în cazul în care nu este interzis acestora de către liniile directoare medicale (art. 259 LC).

Pentru a transfera la un alt loc de muncă legate de acoperire temporară pozițiile lor.

Reprezentarea comercială este considerată a fi îndeplinirea atribuțiilor postului angajat temporar absenți; prin lege este, traducerea de afaceri are nevoie de (Art. 74 LC). La reprezentarea comercială, care durează mai mult de o luna in an, trebuie să obțină consimțământul angajatului. Numirea unui angajat este de-supl responsabilități pentru postul vacant nu este considerată o reprezentare comercială, și este, dacă el este eliberat din Rabo sa transferați de consimțământul său. Legea nu stabilește un termen pentru mestitelstva. Scutirea de la lucrător de birou taxe-Execu Sculpt este posibilă numai pe o bază comună în cazurile prevăzute de lege. În cazul în care corpul-vyshestoya conductoare nu adoptă angajat în această poziție, el viespile vobozhdaetsya din îndatoririle sale cu furnizarea egală cu drepturi depline înainte de operațiunea de transfer (pentru calificarea și plata).

În cazul în care angajatul să îndeplinească sarcinile încredințate angajaților otsutst-vuyuschego nu este scutit de efectuarea lucrărilor lor pe termen baze, - o combinație de profesii, dar nu și reprezentare comercială. Ea nu poate fi considerată ca transfer de la un alt loc de muncă pentru a combina pro-culte, cu acordul salariatului, precum și lucra simultan în aceeași organizație.

Astfel, transferul la un alt loc de muncă - o modificare a conținutului contractului de muncă, și anume, condițiile sale esențiale: ocuparea forței de muncă, funcția de muncă, beneficii, beneficii, condițiile de muncă și alte condiții materiale (gravitatea vătămării, beneficii, vacanțe, și așa mai departe ... f.).

Valoarea de transfer la un alt loc de muncă în mai multe moduri, poskol-ku este:

1) un mijloc de redistribuire a forței de muncă în cadrul organizației, organizațiile atât de imezhdu, zone ale țării în vederea unei utilizări mai adecvată;

2) mijloacele de învățământ, prin încurajarea (atunci când angajații te-muta într-o poziție mai înaltă, mai calificat-ing muncă) sau penalizare (în cazul unui transfer al unor sarcini de lucru porecle, cum ar fi angajații guvernamentali, utilizate în Ka-onoruri măsuri disciplinare în vederea consolidării disciplinei muncii );

3) Protectia muncii (atunci când este necesar etsya din motive de sănătate, în cazul sarcinii, alăptării sau în cazul în care există un copil sub vârsta domnului Polutov ani);

4) încetarea bazei de muncă (n 5, 8 și 9, punctul 77 TC) ..; 5) garantează dreptul la muncă - ocuparea forței de muncă (prin transferul unei persoane care face obiectul de ardere, inițiată de angajator conform revendicării 2, 3, articolul 81 TC) ...

Legislația privind transferul la un alt loc de muncă contribuie la distribuirea corectă și oportună cu și partajarea INJ a forței de muncă, cifra de afaceri anti-muncă, timpul de lucru eco nomii angajat independent de Perevi da lucrător să fie respins vina lui.

Toate traducerile în funcție de perioada lor pot fi împărțite în:

a) transferul la un alt loc de muncă permanent;

b) transferul temporar.

Legislația stabilește o procedură de difference-TION pentru fiecare dintre aceste tipuri de traduceri și diversele lor consecințe juridice.

Toate traducerile pot, de asemenea, clasificarea împăcării pentru traducerea inițiativei: angajator și angajat.

Transferurile temporare pot fi clasificate în funcție de lor sigură pentru părțile STI la contract:

· Traduceri cerute ra-Botnia;

· Transferurile, obligatorii pentru angajator;

· Transferurile prin acordul părților.

La transferul la un alt condiții contract de muncă de muncă-Våga permanente (funcția de muncă sau la locul de muncă, plata muncii-așa, și așa mai departe. D.) sunt schimbate definitiv și nu temporar, t. E. Alte lucrări este disponibilă pentru o perioadă nedeterminată, iar fostul nu este salvat .

Aceste transferuri pot fi la rândul lor, de trei-ING vie:

1), în aceeași organizație la un alt loc de muncă;

2) într-un alt op-organizație, cel puțin în aceeași specialitate, calificări (în acest caz, angajatul reținut de serviciu și vechime bonusuri continue de vechime);

3) într-un alt loc, chiar dacă cu aceeași organizație.

Conceptul de „alte locuri“, legea nu permite. Jurisprudența nu o asociază cu împărțirea administrativ-teritorială, dar. Alte locuri pot fi recunoscute și o parte din aceeași localitate, în cazul în care nu se poate da Ott de transport de zi cu zi a reveni la municipale reședință de durată. Dar, de regulă, sub alte locuri dualitatea se referă la zona din afara limitei localității (oraș, sat, comuna, și așa mai departe. D.). Atunci când transferul să lucreze într-o altă localitate, împreună cu organizarea contractului de muncă continuă să funcționeze, dar cu modificări în termenii și condițiile de locația organizației.

Pentru un transfer permanent la un alt loc de muncă necesită acordul scris din partea angajatului, asupra a ceea ce ar lucra și indiferent unde a fost transferat. Spre deosebire de contractul de muncă la începutul efectiv al activității pentru care a transferat angajat, nemozhet considerat ca fiind acord tacit cu transferul. practica Sioux Debney consideră că ar trebui să fie obținut acest consimțământ, dar într-un mod clar direct la momentul transferului sau înainte de transfer.

Atunci când tradus într-un loc de muncă permanent într-o altă localitate ra-schif primește o serie de garanții și compensații, stimulente de relocare.

a) comun acord între angajat și organizația ad-ministratsiey în care a lucrat;

Această traducere este posibilă cu acordul angajatului în baza ordinului de-vyshestoya prezente pe ambele organisme.

Atât de transfer permanentă și temporară este posibilă prin .ini tsiative nu numai angajatorul, ci angajatului (de exemplu, măsuri pentru a combina de formare cu locul de muncă, din motive de sănătate, din motive familiale).

Transferul temporar - este o traducere a unui angajat într-o anumită perioadă de timp limitată la un alt loc de muncă menținând în același timp un loc în funcțiune constantă.

Toate transferurile temporare sunt clasificate în funcție de cauzele următoarelor tipuri, care diferă în funcție de ordinea și perioada de transfer:

. 1), în conformitate cu nevoile operaționale (traducerea în conformitate cu articolul 74 TC necesară pentru angajat);

2) femeile în legătură cu timpul sarcinii, alăptării, sau prezența unui copil sub vârsta de un an și jumătate;

3) starea de sănătate conform unui raport medical;

4), la cererea biroului înrolarea militar să se supună exerciții de formare (aceste trei variabile BPE-transferurile necesare pentru angajator).

Legea nu precizează natura muncii, care se poate traduce pe nevoile operaționale ale angajatului. În astfel de cazuri, poate fi tradus și nu în specialitatea lui, cvasi-lifikatsii, cum ar fi accidente, dezastre naturale. Dar traducerea de afaceri are nevoie pentru a înlocuit, timp de inversare angajat absent, nu este permisă utilizarea lucrătorilor-cis calificați în necalificați work-băi.