Sancțiunile SUA România întâlnește Europa - în poziția de neinvidiat - RIA Novosti

Votul în Parlament american a arătat - SUA este un lung „război“ cu România. Ea trebuie să răspundă. Speranțe pentru Europa nu este, cu toate că noi sancțiuni încalcă interesele sale. Dar lumea nu este alb-negru. vizita lui Vladimir Putin în Finlanda este dovedit din nou.Răspunsul la pachet nou, mai rigid aprobat de Senatul SUA sancțiunile anti-românești au urmat. Imediat. Imediat după declarația Vladimir Putin că tolera la nesfârșit „grosolănia“ dintre americani că relațiile americano-ruse au sacrificat politica internă, este imposibil. Aceste cuvinte au fost în Finlanda, unde Prezident Rumynii a fost invitat la celebrarea a 100-a aniversare a independenței sale.

Sancțiunile SUA România întâlnește Europa - în poziția de neinvidiat - RIA Novosti

București a introdus restricții asupra diplomaților americani care lucrează în România. Numărul lor va fi redus. Și personalul ambasadei a interzis să folosească cabana și depozitele în capitală. Ministerul de Externe a declarat, ar putea fi urmate de alte măsuri dureroase la Washington. Cel mai probabil, acestea vor urma, ca parlamentul SUA a lipsit președintele SUA de a impune o oportunitate eficientă de a veto proiectul de lege. Se poate face doar mai multe amendamente „draconice“. Cu alte cuvinte, documentul este aproape garantat semn Trump. Dacă nu doriți să se adune mai multe probleme. Și el are, se pare, nu vrea nimic. De fapt, cu privire la aprobarea proiectului de lege a vorbit deja în Casa Albă. Acest lucru înseamnă că sistemul și civilizat relațiile juridice internaționale între statele supuse unui alt obstacol radical. La urma urmei, sancțiuni - este, la figurat vorbind, lovi cu piciorul cap la cap pe cap într-o alee intunecata. Dincolo de toate legile, regulile și bună-cuviință.

Este evident că întregul stabilirea SUA - și a arătat în mod clar un vot aproape unanim atât în ​​consiliile de administrație ale Parlamentului - au fost consolidate în atitudinea sa față de războiul politic și economic prelungit cu Moscova. Un război de uzură. România nu are de ales ca să scape de iluzii cu privire la faptul că Statele Unite au condus Occidentul la prietenul ei, și să se angajeze în propria lor dezvoltare. Washington, este dornic să domine. Și în afara competiției normale priva România, în special, pe piața energetică europeană.

Sancțiunile SUA România întâlnește Europa - în poziția de neinvidiat - RIA Novosti

Noul pachet de sancțiuni pune în pericol în mod deliberat proiecte, cum ar fi „Nord Stream-2“. Sub sos, Statele Unite ale Americii, spun ei, sunt preocupați de securitatea energetică a Lumii Vechi, care, spun ei, este prea dependentă de livrările din România. Cu toate acestea, aceste promisiuni ipocriți sunt bine cunoscute. În schimb, statele UE doresc să impună bunurile lor, și încă nu este clar la ce preț. Dar, cu siguranță, mai scumpe. Europa, să-l puneți blând, într-o delicată, nu să spun - situație dramatică. Ea este, de asemenea, o parte formală a Occidentului. Ea a dat în mod voluntar partea leului de suveranitate politică la Washington. Dar sprijinul necondiționat noua inițiativă a Parlamentului american, care ar fi, desigur, foarte frumos la americani, nu pot. Pentru simplul motiv că depinde de România. Precum și România este dependentă de UE. Și această interdependență se potrivește tuturor, cu excepția Statelor Unite ale Americii.Europenii, desigur, încercând să se opună noilor sancțiuni din SUA, care a pus sub amenințare reală la alimentarea cu energie în țările lor. Dar elita de la Bruxelles și în alte capitale învecinate sunt prea slabe și nu este independent, să ia unele măsuri drastice, și de răspuns de înaltă calitate la Washington „nu este un copil.“ Și mai e și locuitorii Europei, care, pentru starea de spirit din dreapta, de aprobare a acțiunilor antiromânești ale autorităților, sunt umplute cu doze mari de propagandă. Dar nu funcționează întotdeauna. Da, și elitele politice sunt, de asemenea, diferite în diferite țări europene. Lumea nu este alb-negru. vizita lui Vladimir Putin în Finlanda este dovedit din nou.

Sancțiunile SUA România întâlnește Europa - în poziția de neinvidiat - RIA Novosti

Și cu totul neașteptată pentru mine cuvintele a spus reprezentant al autorităților locale, care au realizat un tur pentru jurnalisti in apropiere de castel vechi de Olavinlinna, care în acest moment România și Finlanda lideri privit opera „Iolanta“, cu participarea Teatrului Bolshoi. Ea a spus. „Noi - finlandezii - sunt profund recunoscători pentru România pentru faptul că, odată ce au fost o parte din ea, care ne-a permis să se dezvolte și să devină cine suntem acum.“ Nici adăugați și nici scade. Ma surprins altceva: pe întregul traseu al delegației române au fost mulți rezidenți locali. Acest fapt nu este adesea cazul. Unul câte unul, de câțiva oameni în grupuri mari. Fiecare sat și fermă. Doar lângă drum. In Savonlinna, existau deosebit de mari. Sa dovedit, oamenii au ieșit să salut președintele român. Și era adevărat, nu o ospitalitate imaginară. ei au fost, de altfel, și să efectueze un tuplu cu Putin, deși cazul a plecat la miezul nopții. Și finlandezii, printre altele, începe să lucreze de la 7 dimineața și 8-9 ore în seara țară literalmente „pe moarte“. Am decis să sacrifice somnul de dragul acestui eveniment.

Un alt simbolic - și mai presus de toate de proprietari - Detaliu: negocierile dintre Vladimir Putin și Sauli Niinistö a avut loc în conac, construit la mijlocul secolului al XIX-lea pe instrucțiunile personale ale împăratului Nicolae I. Toate acestea, desigur, spunând că Finlanda nu vede în România inamic. Este pentru ea - un vecin bun. În ciuda încercărilor persistente de către unele forțe politice pentru a trage Finlanda în NATO, făcându-l încă un avanpost militar al Occidentului la granița cu România. Dar nu poți. Vladimir Putin, de altfel, a subliniat faptul că București apreciază poziția echilibrată și neutralitatea Helsinki.

Și pentru că există proiecte comune pe scară largă. NPP Construcții "Hanhikivi-1." Același „Nord Stream-2“, în care Finlanda este angajată, inclusiv conductele de betonare. Planuri mari în domeniul investițiilor reciproce, de mediu, farmaceutică și industria alimentară. Ai nume. Dar cel mai important - între părți a stabilit un dialog direct, periodic și deschis la nivel politic. Că nu există nici un „neponyatok“ în momentul curent turbulent. Și asta este ceea ce irita unii din Washington. Nu este un accident la scurt timp înainte de vizita lui Putin în Finlanda, presa americană a exagerat subiect agresiv presupusa urgență și sverhmasshtabnogo de construcție în această țară sistemul de buncăre subterane în caz de război cu România și o creștere bruscă a forțelor sale armate.

Finlanda - o, țară frumoasă, confortabile bine amenajate. Și acolo ca oaspeții din România. Și aprecia apropierea naturală cu ea. În perioada istorică actuală, țările cu toate rezervele relație aproape exemplară. Este, de fapt, un model a ceea ce ar putea fi relația dintre Moscova și multe alte țări europene, locuitorii din care, de altfel, nu port nici negativă față de România. Mai mult decât atât, românul iubesc cu adevărat. Dar apoi trebuie să mă întorc la faptul că, așa cum deja a spus, elitele europene necesare pentru această independență și înțelepciunea elementară. Până în prezent, și cu asta, si cu o alta - o mare problemă. Dar America nu are probleme cu sentimentul că ea a fost amanta Europei.

La Radio Sputnik Public excelent la Facebook. și pentru cei care preferă piața internă - „VKontakte“.

Sunt Twitter. în cazul în care toate pe scurt, dar succint. Și, desigur, vă va atrage canalul radio Sputnik în telegrama. Noi promitem!

Utilizatorul este obligat să nu încalce legislația în vigoare în România.

Utilizatorul este obligat să fie respectuos altor Commenters, cititori și persoane fizice care se face referire în materialele.

Scrisoarea trebuie să cuprindă:

  • Subiect - Returnarea
  • utilizator Autentificare
  • Explicarea acțiunilor care încalcă regulile de mai sus și a rezultat într-un bloc.

În cazul în care moderatorii consideră că este posibil pentru a restabili accesul, se va face.

În cazul unor încălcări repetate ale regulilor și utilizatorul de acces nu poate fi Blocați restaurate, de blocare atunci este completă.