Respectarea cerc și pătrat în perspectivă

Analizând diferitele prevederi ale pătratului și cercul în ceea ce privește punctul de vedere și linia orizontului și regulile de vederi în perspectivă detecta cu ușurință modele comune. asociere geometrică-kai acestor cifre este definită de faptul că piața poate fi descrisă, precum și în orice pătrat, puteți înscrie într-un cerc în jurul circumferinței.Cum se înscrie într-un cerc într-un pătrat?

Luați în considerare Figura 48. Pătratul și cercul înscris în ea au un centru comun - punctul de intersecție al diagonalelor unui pătrat-TION. Tangenta la pătrat laturile de la punctele de contact 1,2,3,4.Tochki împart laturile pătratului în jumătate. Pentru a descrie un pătrat înscris într-un cerc (în desen în perspectivă - e-Lips) pe care trebuie să determine poziția axelor elipsei și pentru a găsi puncte care definesc dimensiunile sale (punctele 1 - 4).

Respectarea cerc și pătrat în perspectivă

Găsiți un punct de contact în desen în perspectivă a unui pătrat orizontală (Fig.49): în acest scop, prin punctul de intersecție diagonală desena o linie paralelă cu laturile pătratului și urechea-dyaschie cu ei într-un singur punct de fugă.

Cercul se află într-un plan orizontal, reprezentat printr-o elipsă în axele verticale și orizontale. Bețivan prin punctul de intersecție al diagonalelor liniei verticale - un mic-sa-axa eliptic. O axă mare a elipsei este perpendiculară pe axa secundară și trece printr-un punct distanțat de intersecția unui pătrat agonalia di (centrul cercului) mai aproape de privitorul (Fig.50). Astfel, avem două axe de e-buzelor și a patru puncte care definesc dimensiunile sale. Continua desen, mai întâi ușor ka-randasha marca elipsa, și apoi specificați linia, asigurându-se că acesta atinge într-adevăr laturile pătrate în punctele 1,2,3,4. Verificați simetrie elipsă obținută în jurul axei sale (Fig. 51).Respectarea cerc și pătrat în perspectivă

Respectarea cerc și pătrat în perspectivă

Respectarea cerc și pătrat în perspectivă

desen în perspectivă a corpurilor geometrice simple,

Când verticală punct pătrat 1,2,3,4 obține, ca în exemplul anterior: CHECK dite prin punctul de intersecție al diagonalelor unei linii pătrate paralele cu laturile sale (Fig.52). MULTI-greu pentru a determina direcția axelor elipsei. Pentru a rezolva această problemă, ne imaginăm că elipsa de contact este reprezentat baza cilindrului, situată pe un plan orizontal (fig. 53). Axa cilindrului este întotdeauna perpendicular pe axa mare a elipsei și baza coincide cu axa minoră. Cheltuiți axa Qi Lindrum prin punctul de intersecție al diagonalelor pătrat. direcția sa poate fi găsită, bazată pe cunoștințele și experiența desenului cub, sau de a lua de la natură, dacă este cazul. Astfel, ne-am definit poziția axei mici a elipsei. O axă principală este perpendiculară pe aceasta și va trece printr-un punct distanțat de intersecția diagonalelor-cheniya - centrul cercului - este mai aproape de privitor (Fig.54). Două axe și patru puncte de somn-chal marchează liniile de lumină elipsă, și apoi verificați modelul (Fig.55).

Rețineți că elipsei înscris într-un pătrat, de multe ori se transformă în raport asimetric cu axa, ci pentru că este necesar să se clarifice și, în consecință, schimba forma pătrată. În acest caz, lucrarea este ca și în cazul în care metoda de aproximări și corecțiile succesive, este dificilă și consumatoare de timp. De multe ori cifrele nu sunt destul de pătrate dreapta și elipsele nu destul de corect, dar numai o inchidere smochin riu pentru el. Dreptul de a desena o elipsa este mai ușor decât de a construi un pătrat perfect în perspectivele pentru insulă, astfel încât sarcina de imagine pătrată tehnica competentă pictura modernă oferă pentru a rezolva cu ajutorul unei elipse în jurul pătrat, care este descris.

Respectarea cerc și pătrat în perspectivă

Respectarea cerc și pătrat în perspectivă