Masaj zona cervicala

Sunt atât de multe tipuri de masaj și masaj de zona cervicala - una dintre cele mai căutate după. Cel mai adesea masaj gât și zona de guler este parte a întregului complex de măsuri terapeutice.În unele cazuri, masaj gât util?

Masaj zona cervicala

Zona inactivă guler, și împreună cu lipsa de activitate fizică generală conduce la edem, depozite de sare și prin aceea că o înțepenire a coloanei vertebrale.

Cu ajutorul unor tehnici de masaj simple pot elimina senzatia de oboseala si rigiditate, reduce stresul, scad dureri de cap, a spori circulația cerebrală. Maseaza gâtului pentru a arăta oamenilor a căror activitate profesională este asociată cu o oboseală oculară semnificativă, la nivelul coloanei vertebrale cervicale sunt terminațiile nervoase asociate cu ochii.

Indicații generale pentru masaj al zonei gâtului și guler:

 • oboseala mentală sau fizică în timpul zilei de lucru sau de la sfârșitul anului;
 • presiune prelungită asupra coloanei cervicale si a umerilor statice sau caracterul dinamic;
 • Ameliorarea simptomelor în neurastenie și nevralgia;
 • Corectarea tulburărilor de somn.

  Deseori, masaj există indicații medicale:

  • reabilitare accident vascular cerebral;

  Contraindicații

  Masaj nu este întotdeauna benefică, există o serie de cazuri medicale în care efectul poate fi exact opusul. Contraindicații la masaj gâtului sunt:

  • Temperatura ridicată, febră;
 • Dermatita și erupții cutanate infecțioase;
 • Exacerbare a bolilor cronice;
 • Violarea sângelui, de exemplu, tromboză;
 • Defecțiunile ale rinichilor și ficatului, inimii.

  Tehnici de masaj de bază

  Masaj zona cervicala


  Un masaj al gâtului folosind tehnici standard: frecare, frământare, mângâind și vibrații. Acestea pot fi de amplitudine variabilă și realizată cu intensitate variabilă, în funcție de acest lucru sunt de relaxare sau un efect de tonifiere.

  • Stroking, de obicei, începe și se termină cu un masaj. Ei îndeplinesc ambele mâini, direcția de mișcare - sus și în jos. În acest caz, degetele ar trebui să afecteze partea centrală a gâtului, iar celălalt în lateral. mișcări de intensitate moderată, în timp ce a primit o mare amplitudine.
 • Frecarea efectua intercalate cu accidente vasculare cerebrale, exercitând un impact suficient de puternic. Scopul acestei tehnici - încălzi mușchii și să se pregătească pentru masaj, pentru a evita durerea. Efectuați vârful degetelor sau palmele ambelor mâini.
 • Frământare ar trebui să ia un pic mai mult de jumătate din sesiunii. Executați-l în mai multe moduri, și numai după relaxarea completă a mușchilor. Puteți apuca brațul și să conducă ei de-a lungul coloanei vertebrale, folosind o mare, de mijloc și degetele index. Sau, pentru a efectua o mișcare circulară cu degetul mare în jos de-a lungul coloanei vertebrale. Nu poți acționa direct asupra coloanei vertebrale în sine, dacă nu aveți abilitățile de manipulare. Durerea în timpul frământare nu ar trebui să fie. Frământare trapez în principal supus. Dacă ea este tensionată, tehnica poate provoca dureri la pacient, în acest caz, este necesar să se reducă intensitatea impactului.
 • Vibrațiile se face lin și ritmic, mișcarea se realizează cu ambele mâini. mâinile maseur poate rupe, fie departe de corpul pacientului și de a efectua recepție fără întrerupere. Vibrația zona de guler funcționează degetele Pumnul strâns sau de mână.

  mișcări de masaj Schema

  La efectuarea toate tehnicile de masaj se face strict din partea de sus în jos. Începe să masaj accident vascular cerebral, de la fel și complete. Accentul în timpul sesiunii pentru a face frământarea. Prima trecere se realizează pe verticală, iar apoi spre antebrațele. De la pats la recepții ulterioare se deplasează treptat, crescând lin intensitatea impactului.

  După frământare maseur trapez trebuie să masaj umerii și spatele superior. frecarii Lumina si framantati tehnici supuse la articulațiile umerilor și a mușchiului dorsal larg. Aceste tehnici ar trebui să fie nu mai mult de un sfert dat sesiunii.

  Terminarea masaj cu lovituri ușoare alunecare peste suprafața masat.

  masaj ar trebui să dureze aproximativ 15 minute. Procedurile trebuie să fie efectuate cel puțin de două ori pe săptămână, pentru o lungă perioadă de timp, în scopul de a obține rezultate durabile.

  film educațional de Vladimir Varshanidze

  film educațional pe zona de masaj de col uterin de Vladimir Varshanidze.

  Beneficiați de masaj gât nu ar trebui să subestimeze. Acesta ajută la eliminarea depunerilor de săruri în gât și umăr brâu, și fenomenul congestie edematoasă contribuie la normalizarea circulației sanguine, reduce tensiunea și rigiditate a mușchilor, crește elasticitatea și tonul. Masajul regulat ajută la menținerea sănătății pentru o lungă perioadă de timp.