Imobilizarea - primul ajutor

Măsura terapeutică primară pentru leziuni ale oaselor și articulațiilor este restul zonei deteriorate a corpului.
stare de repaus este creat de imobilizare care servește remediu înainte de prelungirea infecției în plagă și principala măsură terapeutică pentru combaterea durerii, ca o măsură preventivă protivoshokovym.


Mai ales o mare valoare de imobilizare cu leziuni ale oaselor și articulațiilor.

Imobilizarea stabilește fragmente osoase la locul fracturii, le menține într-o stare de contact, care facilitează foarte mult tratamentul chirurgical special, și în cele din urmă contribuie la vindecarea rapidă a fracturii.
Mai mult, imobilizarea fracturii acționează blând mod de a periost mușchilor, a nervilor și vaselor de sânge din jur, le protejează de fragmente de leziuni osoase, previne apariția durerii și sângerare, care este, previne dezvoltarea de șoc.
Fractura, drept deja imobilizat în furnizarea de prim ajutor, se vindeca de două ori mai repede decât fractura tratată fără imobilizare.
Prin urmare, imobilizarea este principala condiție pentru un tratament special al fracturilor, entorse și luxații.
Ca mijloc de imobilizare, în cele mai multe cazuri, se aplică obiectelor plate înguste atașate la zona afectata a corpului prin intermediul unor bandaje, frânghii sau fulare.
Aceste instrumente sunt numite pneuri de imobilizare. Diferă de autobuz standard, fabricatie fabrica, lemn și sârmă „scara“ Cramer anvelope.
Recent, au fost folosite anvelope pneumatice, fabricate din materiale din cauciuc sau plastic. anvelopele standard sunt unități de echipamente obligatorii și detașamente ale Crucii Roșii.
În lipsa pneurilor standard, în cazul în care nevoia de imobilizare pot fi folosite anvelope improvizate: bastoane, umbrele, placi, rigle, bastoane. Pentru a evita presiunea asupra corpului pneului înainte de utilizare strat căptușeala țesutului de vată.
Pentru agățat brațul afectat într-un lanț folosit eșarfe triunghiulare.


Pentru imobilizarea fracturilor costale și dislocările folosite bandaje elastice si plasturi adezivi.


Imobilizarea părți ale corpului

Pentru a familiariza cititorul cu informații de bază despre leziunile oaselor și articulațiilor, precum și cu principiile de imobilizare, se procedează în continuare la descrierea metodelor de imobilizare a părților corpului individuale.
Cap a fost imobilizat cu ajutorul unui bandaj praștie care întăresc sub bărbie și legat de o targă. Dacă victima este inconștientă, și există pericolul de sufocare limbaj afundate, capul trebuie să fie fixat în poziție cu bandaje de pe partea sa.
Pentru a face acest lucru în jurul capului și sub bandaj bărbie, ale cărei capete sunt ferm legat de mânerele tărgi.
De asemenea, vă puteți îndrepta pentru a repara, proptit saci ei cu nisip.
maxilarul inferior imobilizat prin aplicarea de bandaj, mișcări care merg în jurul capului și sub bărbie.
Fracturile coloanei cervicale este imobilizat în același mod ca și fracturi ale capului.
Ranit cu o fractură a coloanei vertebrale toracice pus pe spate pe bord și să adere la ea.
În absența consiliului afectat suficient pentru a pune pe o targă și lega-l, astfel încât, atunci când se deplasează corpul său rămâne staționar.
Dacă răniții este inconștient, este plasat pe abdomen, inclus în secțiunea superioară a toracelui și a pernelor frunte pentru a evita sufocarea limbii scufundată sau inhalarea vomei.
În poziția predispus, și transportat răniți în fracturi ale coloanei vertebrale lombare.
Pentru fracturi ale bazinului victimei este plasat pe o masă sau direct pe o targă cu picioarele îndoite de la genunchi, și pune o perna sub genunchi.
Chiar înainte de stabilire a pelvisului afectate banda strans sus.
Pentru fracturile de coaste piept bandaj bandaj strans sau prosop.
Cel mai adesea este necesar să se imobilizeze membrelor.
Trebuie amintit faptul că imobilizarea supusă la două vecine în comun, care sunt situate deasupra și dedesubtul fracturii. Numai membrele rupte complet de repaus poate fi garantată în imobilizarea articulației.
Cel mai simplu membru superior imobilizat prin suspendarea bandaj ei sau o eșarfă în praștie, care este fixat în jurul gâtului. membrului inferior poate fi imobilizat prin legarea împreună ambele picioare.
La rândul său, din cele două oase ale antebrațului sunt utilizate anvelope, care impun atât - palma și din spate - partea a antebrațului. Atunci când imobilizarea tibiei și suprapunerea femur anvelope cu fețele interioare și exterioare rănite la nivelul membrelor inferioare.
Cel mai convenabil pentru imobilizarea unui fir „scara“ Kramer autobuz, care poate fi îndoit și pentru a da aspectul unui membru rupt, care este deosebit de important în fracturi deschise.