Educația ca proces pedagogic holistică - studopediya

În lucrările moderne în pedagogie, în special pentru profesori, manuale și manuale, a popularizat o formulă conceptuală este: „Educație + Formare = Educație.“ Ea nu reflectă prezenta-TION care conține acest fenomen pedagogic.Educație - un proces lung și complex de construire a personalității propria imagine, un fel de a deveni el însuși. El, fără îndoială, include pro-procese de educație și formare, dar, de asemenea, implică socializarea și individualizare a individului,,, moral-ing, dezvoltarea sa fizică intelectuală artistică. Educat poate fi numit nu doar un om de „învățare“, a absolvit liceul sau colegiu, iar persoana care este gata de acțiune independentă și responsabilă pe baza alegerii lor în activitățile pro-profesionale, care poate face competent o decizie în noile condiții, a depăși dificultățile vieții și contradicții în interesele oamenilor de bunătate, dreptate.

Ca rezultat al educației ar trebui să aibă un fel de angajament de viață, capacitatea de a acționa, de a lua decizii, de a distinge între bine și rău, și să își aleagă locul în aceste opozitii morale, să construiască relații cu persoane diferite, pentru a găsi informațiile necesare și să-l utilizați cu succes. Cu alte cuvinte, o persoană educată modernă ar trebui să fie Horo-Sho socializat.

Pe baza studiilor efectuate de psihologi interni (B. G. Ananev, L. S. Vygotsky, V. S. Merlin, D. B. Elkonin, D. I. Feldshteyn), sub formă de dezvoltare personală-schennom generalizată poate fi definit ca un set de procese de calitate schimbări în integritatea psihică umane: îmbunătățirea pregătire operațională, formarea de noi sisteme de operare structuri mentale care oferă individului în ceea ce privește posibilitatea de a rezolva cu succes problemele lor de viață.

bazate pe dezvoltarea de vârstă periodizare punct de vedere științific permite reprezintă modele de schimbare ale activităților Chit de conducere, pe care întregul proces de educație, socializare și formare. În plus, dezvoltarea psihologiei moderne adâncit în mod semnificativ de înțelegere a principalelor manifestări ale tumorilor individuale la diferite niveluri de vârstă, convingătoare Conca retizirovala idee despre unicitatea vieții mentale vârstei fiecărui copil.

Educația ca un proces global include un subsistem al procesului de învățământ. Conceptul de „educație“ este una dintre cele mai concepte multivalentă-TION în pedagogie. folclor românesc, texte religioase și filosofice și pedagogice vechi indică chtoponyatie „educație“ se referă la una dintre cele mai vechi arhetipuri ale culturii ruse. Dacă ne întoarcem laTABEL (Vârsta periodizare a dezvoltării Vygotsky și El'konin)

natura semantică a conceptului de „educație“, este ușor să se stabilească baza „pi-un hoț“ (sinonim cu „hrana“, „grija pastorală“ de aici). Cuvântul cu valoarea lui Zack ideea ING că a semnalului stabilirea de bună om nu poate fi fără influență din exterior, dar impactul bun, inima, grija, si-raspuns guvernamental. interpretarea ortodoxă slavă a educației elimină închinarea oarbă a eului personal, reflectate în EDUCO latină.

În pedagogiei moderne pentru a distinge mai multe sensuri, concepte „educație“:

# 9633; un sens pedagogic - managementul de dezvoltare a persoanei în condiții de condiți jocuri organizate, pedagogic cognitiv, de muncă și activități artistice și studenți de comunicare;

Este ușor de observat că definițiile caracterizează „externe“ poveste bine procesul de învățământ, din perspectiva învățăturii actuale. Dar educația și sugerează o profundă plan „interior“ pentru schimbare la nivel personal. În acest sens, „educație“ - un proces de schimbare

Educația are loc în toate tipurile de activități, care a inclus re-benok, realizat în afaceri și relații interpersonale. valori ale vieții nu înțeleg în mod logic și amintiți-vă, și cu experiență PLAY-tannikom, „Exit“, la nivel de nevoile sale, care va fi definit-lyat comportament.

Educația implică formarea personalității este larg mii Outlook pe o varietate de natura problemelor de viață ale societății, umane. Acesta este motivul pentru care educația a fost întotdeauna asociată cu învățarea. Educație - procesul de asimilare a cunoștințelor și abilităților, precum și modalități de obiect, ci-practic activitatea cognitivă. Educația este asociată în primul rând cu o activitate deosebită, dar organizate cognitiv (de predare), în cazul în care o persoană trebuie să se confrunte cu informațiile și sistemele de conectare artificiale.

Pentru ce un om ar trebui să fie învățați? întrebare Naetot încă XVIIveke a spus Ya A. Komensky:. că omul a devenit om! Aceeași idee este în secolul XX a făcut principiul activităților lor de predare în satul Pavlysh devastate de război V. A. Suhomlinsky: „Omul trebuie să învețe, pentru că el este un om!“

Nu poate ajuta, dar atrage atenția ambiguitate de bază categorică-riu, care caracterizează subiectul pedagogiei, ele sunt uneori dificil de „rasă“ relație. Cum se determină acest lucru?

În primul rând, pedagogie - știința domeniul studiilor umane, dar în lume există puține fenomene om mai complicate.

În al doilea rând, educația este una dintre cele mai vechi zone ale cunoașterii, „crescut“ dintr-o mare varietate de materiale spirituale și practice. La sursa acesteia - practica milenară a tradițiilor educației, etice și castă, Dost zheniya toate științele care studiază natura umană și societate.

nu redus la tăcere dezbatere despre cea mai importantă problemă științifică de pedagogie - pentru urgente public-subiect său STI. E fantastic de complex și experimental fix-Vania, și justificarea teoretică.

Curios exemplu al modului în care subiectul pedagogie percepute ucheny-din alte domenii ale științei. Într-una din lucrările sale de Jean Piaget a descris evenimentul memorabil care a avut loc cu el despre întâlnirea cu Albert Einstein. Marele fizician a fost foarte interesat de mesajul Piaget despre experimentele psiho-pedagogice cu copiii, întrebat despre detaliile ceea ce colegii de Lali, profesori-experimentatori. La despărțire, Einstein-persuasiune, zi, a declarat că cercetarea în domeniul pedagogiei este incomensurabil mai complexă decât ceea ce fizicianul.