Durere de dinți după tratamentul cariilor - tratarea cauzelor care stau la baza si

Deseori, pacienții se plâng de dureri de dinți după tratamentul cariilor dentare. Tratamentul cariilor profunde - procedura cea mai complicată, printre altele, tratamentul leziunilor carioase. Aloca o inițială, superficial, carii profunde medii și mari. În cele din urmă un tesut dinte distrus si infectat sunt selectate foarte aproape de nervul (pulpa sanatoasa), iar pacientul chiar și după tratamentul poate fi în durere pentru o lungă perioadă de timp. Deci, de ce au o durere de dinți după tratamentul cariilor?factori cariilor

Orice formă de carie se produce din cauza activităților microorganismelor cariogene în cavitatea orală. În timpul fermentării carbohidraților Streptococcus mutans bacterii sunt produși acizi organici, care declanseaza o forma initiala de distrugere email. Procesul patologic procedează treptat la dentină tesut.

Dentina dedurizată: componente minerale provin din ea. bacterii enzime dizolvate colagen. Dacă este lăsat carii netratate cu dentina infectate înmuiat, astfel eșecul va duce la o aprofundare a patologiei și o creștere în zona afectată.

Un alt factor în formarea cariilor: apariția fracturii secundare sub un sigiliu. Eventual, o etapă de tratament a fost efectuat prost. Tratamentul Neloiale cariilor profunde este asociat cu următorii factori:

 1. Sigiliul nu sta pe țesuturile moi ale dintelui, Dacă cavitati sunt slab eliminate de dentinei infectate și deteriorate.
 2. uscare insuficientă. In majoritatea etanșărilor medii lichide nu este fix. Medicul trebuie să curețe cavitatea orală din acid țesuturi necrotice, care leaches apoi. Procese adeziv cavitate. Este fixat material compozit. După uscare, nu trebuie să existe lichid.
 3. Overdrying. Atunci când produsele alimentare se usuca prea irita nervii care pot duce la necroza fibrelor țesutului nervos. Din cauza necesității de a prelucra inflamația non-purulentă din pulpa va cheltui din nou. Uneori echilibrul suprauscate cavitatea este normalizat prin lichidul obținut din pulpă. O parte sau toate garniturile de etanșare pot cădea, ca material de fixare va fi absorbit suficient. Dupa acest tratament dintele poate deteriora și mai mult.
 4. Violarea instrucțiunilor pentru materialul de umplere selectat.

Natura durerii

Durerea ușoară atunci când apăsați pe sigiliul este permisă. Durerea poate sa apara de multe ori după tratamentul cariilor profunde: partea de jos dinte cariat este prea aproape de pulpa dintelui, și etanșează atunci când este apăsat poate apăsa pe ea. Treptat, pulpa produce un strat protector pe care îl protejează.

durere surdă poate fi, de asemenea, o variantă a normei. Unii pacienți răspund bine la intervenție medicală, de prelucrare de foraj dinte, tratament medical cu antiseptice. Durerea persistă până la 7-14 zile. Atunci când plasarea unui sigiliu în jurul dintelui gingival ceva timp este în măsură să răspundă la stimuli de temperatura.

Important: Dacă durerea este griji ascuțite, sâcâitoare pe timp de noapte, trebuie să te duci înapoi la medic.

În prezența marginilor overhanging ale marginii sigiliul gingiilor poate fi rănit. Gingii inflamate radacina dintelui goale. Medicul ar trebui să fie șlefuite etanșările de margine.

Cum pentru a calma durerea?

În cazul în care o durere de dinți după tratamentul cariilor, ajutor de clătire și medicamente.

reţete tradiționale

 1. O soluție de bicarbonat de sodiu și sare. Cinând jumătate de sare și sodă dizolvată într-un pahar de apă caldă. Pentru a se clătește de mai multe ori pe zi.
 2. Sharp și pulsatil bucata calm de propolis. Se încălzește în cuptor până la consistența lut moale și aplicată gingie din jurul dintelui.
 3. Infuzia de rostopasca. Linguriþã de plante aglomera într-un pahar de apă fiartă, 20 de minute. Se clătește gura cu apă caldă doar de câteva ori pe zi.
 4. Pentru zona tratată este aplicată vată îmbibat în tinctură de valeriană.
 5. Inmuiati vată în ulei de brad (5-6 picături). Comprimare nu ar trebui să fie în contact cu guma, sau va arde.
 6. Pentru dintele cub de gheață se aplică până când se topește. Puteți pune un cub de supa de iarbă congelată.
 7. De asemenea, zonele afectate pot fi tratate bandaj bucata, de pre-umezit în ulei de cuișoare.


Durere de dinți după tratamentul cariilor - tratarea cauzelor care stau la baza si

 1. Baralgin. spazmoanalgetik Strong, reducerea febrei, oprirea inflamației. O singură doză nu trebuie să depășească două capsule de la un moment dat și nu mai mult de șase pe zi. Important: Se spală cu multă apă. Contraindicat pentru copii sub 15 ani, obstrucție intestinală, ficat si boli de rinichi, glaucom, boli de inima, dacă sunteți alergic la componente ale medicamentului, astm, intoleranta la alcool în timpul alăptării.
 2. Nurofen. Prea, antipiretic, antiinflamator, analgezic medicamentos. Substanța activă - ibuprofen. Dozare - 200 mg de patru ori pe zi. Contraindicații: intoleranță medicamente nesteroidiene, astm, sangerari gastro-intestinale, boli de ficat și rinichi, boli de sânge, ochii, perturbarea auzului, și sarcina.
 3. Analgină. Adulții bea un comprimat de trei ori pe zi, la intervale regulate, copii 2-14 ani o jumătate de comprimat de două ori pe zi. Adolescentii bea comprimat de două ori pe zi. Restricționează Primirea in astm aspirina, boli ale sângelui, deficit de glucoză-6-fosfat dehidrogenază. Pentru a refuza să accepte Metamizol intoleranță individuală.
 4. Ketanov. Ia până la 10 mg de patru ori pe zi. Doza zilnică maximă - 40 mg. Medicamentul nu ia concomitent cu preparate de calciu, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, alcool, aspirina, acetaminofenul, heparină și alte mijloace. Contraindicat în gastrice și intestinale, bronhoconstricție, insuficiență renală și hepatică, accident vascular cerebral hemoragic suspectat.

Durere de dinți după tratamentul cariilor - tratarea cauzelor care stau la baza si

Acțiuni după tratament cariilor

Următoarele recomandări vor ajuta la ameliorarea durerii și a altor probleme.

 1. Utilizați ruj, fum, mânca colorant alimentar.
 2. Consumați alimente prea calde sau prea reci.
 3. dinți sigilate-plumb de a mesteca câteva zile.
 1. Da preferință la un aliment moale (fă-ți o periuță) și lichid (supe, terci de lichid).
 2. Refuză dulciuri.
 3. Spalatul pe dinti inchis ermetic, foarte atent.

În cazul în care devine necesar să se repete tratamentul cariilor profunde, poate elimina nervul dintelui. Dinți cu nervii la distanță mai ușor de carii, smalț fără curent începe să se întunece, devin mai fragile, așchii și crăpate. Va risca chisturi pe radacina dintelui. Din acest motiv, dintele după tratamentul cariilor profunde care au nevoie de protecție.

Măsuri preventive pentru a proteja dintele:

 1. curățarea corespunzătoare a dintilor, utilizarea apa de gura, ata dentara, irigatori.
 2. igienizarea profesională a dinților de către un medic dentist, fluorurarea.

Când aveți nevoie pentru a merge înapoi la dentist?

Se întâmplă că durerea după umplerea nu este legată de creșterea sensibilității dentare. Du-te înapoi la dentist la:

 1. Recidiva cariilor. Sigiliul de obicei este de aproximativ 5 ani. După ce se oprește preveni efectele de bacterii. Recidiva este posibilă datorită garniturilor instalate necorespunzător.
 2. Alergii pentru a sigila. Apoi, o durere de dinți poate fi însoțită de erupții cutanate și mâncărime. Sigiliul va trebui să fie înlocuit.
 3. chisturi prezente. Acest Neoplasm cu puroi in interior. Inflamația este însoțită de durere, edem al gingiilor, febră, slăbiciune. Poate provoca apariția unei fistule la nivelul gingiilor.
 4. Pulp. Durerea este resimtita sub un sigiliu, când carie se dezvoltă la amvon și afectează țesuturile moi. Apoi sigiliul este îndepărtat, nervul a fost îndepărtat, apasă un canal dinte.
 5. Nepotrivita pentru dintii din spate ale garniturii. Atunci când fălcile sunt închise, o margine de etanșare restante pot fi presate dintii de sus, iar țesuturile moi vor răspunde cu durere. Medicul dentist trebuie să pisa sigiliul pe muscatura.

Nu pune un diagnostic pe cont propriu. În cazul în care, după o lună de etanșare a trecut, iar durerea încă persistă, ea nu mai pune mai bine o vizită la medic. La temperatură ridicată, umflarea gingiilor și deteriorarea nu se poate aștepta atât de mult. Pentru medicul tratat imediat după apariția simptomelor.