Deficitul de excedent și bugetul - studopediya

Deficitul bugetar - este un fenomen financiar, în cazul în care cheltuielile bugetare depășesc veniturile, care nu fac parte neapărat din categoria evenimentelor extreme.În cazul în care bugetul pentru anul fiscal următor este adoptat cu un deficit de drept relevante (decizie) privind bugetul, aprobat de sursele de finanțare a deficitului bugetar. Și în cazul în care bugetul pentru anul fiscal următor de legea aplicabilă (decizie) privind bugetul a fost adoptat fără un deficit, acesta poate fi prevăzut pentru a strânge fonduri din sursele de finanțare a deficitului bugetar pentru finanțarea cheltuielilor bugetare din cadrul costurilor de rambursare a datoriilor.

Cheltuielile curente ale bugetului subiect Federația Rusă, bugetul local, aprobat, respectiv, prin legea bugetului subektaRumyniyaili act normativ al organului reprezentativ al autonomiei locale nu trebuie să depășească valoarea veniturilor bugetare subektaRumyniyai volumul veniturilor bugetului local.

deficitul bugetar federal nu poate depăși valoarea totală a investițiilor publice și cheltuielile privind menținerea dolgaRumyniyav publice anului fiscal.

Deficitul bugetar subektaRumyniyane trebuie să fie mai mare de 15% din veniturile bugetare subektaRumyniyabez cont de asistență financiară de la bugetul federal.

În cazul în care bugetul legea subektaRumyniyao pentru anul este aprobat de mărimea veniturilor din vânzarea de limita de dimensiune de proprietate a subiectului de deficit bugetar RF poate depăși limita, dar nu mai mult decât valoarea veniturilor din vânzarea de bunuri.

Deficitul bugetar local nu poate depăși 10% din veniturile bugetelor locale, cu excepția asistenței financiare de la bugetul federal și bugetul subiectului Federației Ruse. În unele cazuri, deficitul bugetar local poate depăși limita, dar nu mai mult decât valoarea veniturilor din vânzarea de bunuri.împrumuturi de stat sunt folosite pentru a acoperi deficitul bugetar și să se asigure că investițiile în sectorul public. Un alt mod de a strange bani în venituri publice este emisia de: bani de hârtie și de credit. Pentru a elibera statul a recurs atunci când taxele și creditele nu oferă o acoperire a cheltuielilor publice. În cazul în care banii de hârtie și a emisiilor de credit nu este legată de necesitățile economiei naționale, precum și din cauza necesității de a acoperi deficitul, aceste emisii conduc la consolidarea inflației.

Surse interne de finanțare include, de asemenea, modificarea soldurilor conturilor, adică. E. Înseamnă o realocare a finanțării bugetului și este guvernată de reglementările interne ale Trezoreriei Federale.

Excedentul bugetar - excesul de venituri asupra cheltuielilor.

Datorită enorm bugetul excedentar PravitelstvoRumyniyana peste un număr de ani, a urmat o politică care vizează reducerea ratelor pe toate tipurile de impozite majore.

bugete echilibrate - una dintre condițiile de bază pentru dezvoltarea normală a economiei țării sau obiectul acesteia. România nu este o excepție. Știința economică consideră că problema fundamentală nu este deficitul bugetar per se, ci modul în care aceasta (deficitul) acoperire.

Se crede că emisia în termen de deficit duce imediat la inflație. Mai eficient de a emite a datoriei publice (obligațiuni). În acest caz, solvabilitatea statului (sau subiect), nu poate suferi în cazul în care deficitul bugetar să nu depășească măsura ajustabilitate (în mod normal, într-o economie în curs de dezvoltare - este de aproximativ 3% din PIB sau GRP).

În acest caz, statul poate utiliza mai multe resurse financiare pentru a face față provocărilor cu care se confruntă. utilizarea abila a „străine“ înseamnă a rezolva propriile probleme - aceasta este arta de a gestiona finanțelor.

În cazul în care excedentul bugetar din veniturile de stat mai mult decât cheltuielile. Acestea fiind spuse, probabil, cu privire la caracterul adecvat al resurselor financiare, dar încă nu asupra eficienței utilizării acestora.

VRumyniyaza ultimii 15 ani în domeniul politicii macroeconomice în raport cu cele două perioade inegale pot fi distinse de buget.

Cea de a doua - cinci ani în cazul în care scopul de a macro-politica pentru buget a fost de a realiza un excedent bugetar - ultimele patru. În acest moment, situația din economia națională este foarte mult îmbunătățită, România practic de rating a crescut la investment grade.

Puteți pune o întrebare simplă: Merită să continue acest domeniu de politică în buget în viitorul apropiat?