Cum se plâng și de a reacționa la critici

Cum se plâng și de a reacționa la critici
Acesta este modul în care mintea umană este că greșelile tale, trăsături de caracter negative, nu observăm, dar dacă cineva face ceva inacceptabil, de multe ori ne străduim să-i arăt asta.preda versiunea „corectă“ a comportamentului sau pur și simplu pentru a condamna. Uneori, prea des, încercăm să subliniem neajunsurile lor altora. În ce scop? V-ați întrebat această întrebare?

Critica - este o oportunitate de a-și exprima nemulțumirea față de ceva pentru a arăta atitudinea lor față de ceea ce se întâmplă, precum și o modalitate de a face rău celuilalt. De ce te critica? De multe ori, dorind inițial să-și exprime opiniile într-un efort de a schimba situația, vom alege forma narativă prea agresivă. Înainte de a vorbi altfel despre ceea ce noi nu suntem de acord, este important să se răspundă la întrebarea „De ce fac asta?“. Dacă doriți să rănească o persoană, să rănească sentimentele sale, apoi, poate, într-adevăr nu merită atenție la formatul de mai sus, ci dimpotrivă - să acționeze pripit și porezche. Cu toate acestea, dacă scopul de a face o diferenta,

Cum se plâng și de a reacționa la critici
este mai bine să aleagă cuvinte care vor determina cealaltă parte o traumă psihologică minimă, astfel încât să nu se ciocnesc cu agresivitatea lui, ca răspuns. Pentru fiecare dintre noi ar putea simți, simțindu-au atacat, am devenit perforce tăcere defensiv sau vinovat. Este evident că aceste două căi nu conduc la o schimbare a situației. Nici o discuție a problemei, căutarea de soluții de compromis.

Ce critica este eficient?
Deci, înainte de a începe să vorbești diferit despre ceea ce displace, este important să se înțeleagă pentru mine - în ce scop faci. Dacă doriți doar să se atingă de interlocutor - reflecta asupra de ce această persoană vă face să vă doriți să-l arate neajunsurile. Sau căutați să-i învețe pe toți ceilalți chiar pe punctul dumneavoastră de vedere al vieții? Amintiți-vă că nu există nici un drept absolut și decizii greșite, totul are plusuri și minusuri sale.


În cazul în care obiectivul dvs. este de a schimba situația, înțelegerea de recuperare este mai eficientă de a critica în mod constructiv. Pentru a obține rezultatul pe care este important să se înțeleagă exact ceea ce doriți să fie gata să vorbească deschis despre ea, să fie dispus să coopereze cu adversarul, caută soluții comune.

Trasarea unei emoții negative, în primul rând, este important să se înțeleagă exact ceea ce reacționează atât de brusc. Tu trebuie să găsească ceea ce a provocat aceste sentimente în tine. „Doriți să schimbe situația și să continue să comunice cu un om?“ - aceasta este a doua întrebare că este important să vă răspundă. La urma urmei, nu există nici un punct în încercarea de a explica ceva celeilalte părți, în cazul în care v-ați decis în cele din urmă să continue dialogul nu are nici un sens. Ce vrei să investească în puterea de variatie umane, care pe termen lung, nu mai era interesat?Încearcă să-și exprime punctul de vedere mai specific. Asta nu este de a spune „tu ești

Cum se plâng și de a reacționa la critici
inadecvate „“ pentru a face acest lucru - copilăresc „“ ești o persoană iresponsabilă ". Este mult mai productiv să spunem în mod clar despre sentimentele lor. De exemplu: „Nu-mi place când ...“, „Mă simt rănit atunci când ....“ Este important să nu vorbim despre cineva, nu dau estimări, iar cealaltă parte să transfere sentimentele lor asupra situației. Încercați să utilizați fapte specifice pentru a evita generalizările.

Criticând, un ton calm. În dialog nu vom mai răspunde la tonul vocii, nu cuvintele pe care le spunem. În cazul în care tonul de indignare și exigentă, reacția normală a interlocutorului va apăra împotriva ta. Dacă ești bun în măsură să voce spun că nu-ți place, atunci este probabil că va fi audiat. O altă întrebare - dacă interlocutorul se obține modificările, care sunt în așteptare pentru tine, dacă el poate face acest lucru? Să depună toate eforturile pentru a fi audiat. Pentru a face acest lucru, așa cum am descoperit, este important să învețe cum să critice constructiv.

Cum să luați critici fără consecințe grave?
„Cea mai bună apărare - atac.“ Mulți dintre noi trăiesc, ghidat de această regulă. La urma urmei, de îndată ce am auzit că cealaltă persoană era nemulțumită de noi, vom începe automat să se apere. Acesta este modul în care mintea umană, ea caută întotdeauna să ne protejeze de presiunea negativă. Desigur, orice critică, chiar și echitabil, are o auto-evaluare. Uneori este foarte dureroase lovituri. Și mulți dintre noi sunt pur și simplu nu sunt gata să accepte despre tine lucruri neplăcute.

Amintiți-vă că este necesar să se răspundă criticilor. Nu este nimic să-ți fie rușine. Cu toate acestea, trebuie să fim capabili de a accepta critici și fă-dreapta. Deci, vă puteți construi un dialog, pentru a menține relația și de a găsi o soluție acceptabilă pentru ambele părți.

În al doilea rând, este important să faceți este de a identifica elementele specifice ale supărat dvs.

Cum se plâng și de a reacționa la critici
interlocutor. Încearcă să înțeleagă motivele. Adu adversarul tău pentru a se asigura că remarca suna tare și clar. Un ton calm, prietenos. Este important să se ocupe de emotiile lor, în caz contrar dialogul va deveni o cruce-acuzații. Este evident că astfel de discuții sunt ineficiente, dacă vorbim despre soluționarea favorabilă a situațiilor complexe în relații, stabilirea raportului.

Când gestionați pentru a obține faptele, să încerce să evalueze dacă critica este validă. Accept doar ceea ce într-adevăr sunt de vina. Întoarceți cuvintele interlocutorului în demnitatea ta. De exemplu, dacă sunteți acuzat de logoree excesive, și veți sărbători la o caracteristică, nu umilească te scuze, sunt de acord cu critica, spunând că persoana foarte sociabil. Amintiți-vă că de multe ori, ascultarea critica, putem îmbunătăți relația cu persoana, evita din nou colțuri ascuțite. Deși, desigur, cere ca tu si partenerul tau a avut o dorință de a privi împreună o soluție care satisface ambele.

critica constructiva face posibil de a vorbi deschis despre ceea ce nu le place să comunice, să stabilească contacte, pentru a menține confortul emoțional într-o pereche. În puterea ta de a face uz de acest instrument și pentru a stabili o relație cu un iubit-o, prieten, o rudă, coleg, șefu. Utilizarea în abilitățile de viață de a prezenta o critică non-agresive și răspunsul emotionless la comentariile, și veți observa imediat modul în care comunicarea cu ceilalți vor deveni mai eficiente, vor exista, senzații plăcute reciproce și confort emoțional. critica constructiva - asistentul nostru în comunicare, nu-l face în dușmanul său.