Cum de a prinde o cârtiță în grădină

De ce am nevoie pentru a scăpa de alunite


Mole - un mamifer, nu mai mare decât un șobolan, acoperit cu blana matasoasa densa. Mole trăiește în subteran și mănâncă în principal, râme, gândaci și larve. Pentru a se deplasa în subteran, animal sapă tuneluri.Ce este atât de atractiv alunițe pe terenuri private? Faptul că mole m mai ușor să se cuibărească în solul afânat vila, și în plus față de terenul fertilizat sunt multe insecte care se hrănesc cu cârtița. gradina de legume pentru el ca un bufet, astfel încât de îndată ce pădurea devine un pic de alimente, cârtița se apropie de oameni.


S-ar părea, să vă trăiască animale în subteran inofensiv, dar orice grădinar va confirma faptul că zona, dezgropat de alunițe, este imposibil să crească în mod corespunzător legume. Crearea unui sistem de tuneluri subterane, alunițe subminează rădăcinile plantelor, din care vei și pot muri. Prin urmare, lupta cu alunițe ar trebui să înceapă imediat, de îndată ce au apărut în țară.

Cum de a prinde o alunita? metoda 1
La cabana lor de vară pentru a găsi un curs proaspăt și călca în picioare bine-l teren. Apoi, va trebui să așteptați mult, uitam la sol din jur. Odată ce ați vedea că solul începe să se așeze în sus tuberculii - determina unde să se miște un mol, și rapid inserați lopata în fața lui. A doua lopata scoate imediat terenul pentru mole. Creatura, dat de un obstacol neașteptat în formă de lopată, imediat rândul său, în jurul valorii și a alerga înapoi - aici să-l prind. Mole, care a fost tras de la sol la suprafața își pierde orientarea în spațiu și devine neajutorat.

Cum de a prinde o alunita? metoda 2


Pentru a prinde o aluniță, puteți face un dispozitiv special numit „capcana lui Solomon.“ Ia o foaie de tablă și laminate într-un tub cu diametrul găurii de vierme și lungimea de 30-40 cm. La conducta rezultată cu cele două capete ușile care se deschid spre interior numai atașate. A terminat capcana trebuie să sape într-una dintre gurile de vizitare Mole și răbdare. Animal, a mers pentru a ocoli posesiunile lor cad în capcana, fie unul sau celălalt capăt.

Cum de a prinde o alunita? metoda 3


Noi trebuie să ia un borcan de trei litri sau găleată cu pereți netezi înalte. Capacitatea ar trebui să fie îngropat în mijlocul uneia dintre mutarile gaura de vierme. Mole, merge pentru cursul său, va cădea în borcan îngropat. Veți avea nevoie doar pentru a verifica periodic capcana lor.


mol Prins poate lua în pădure sau un câmp, departe de grădini.