Cum de a cauteriza metode de eroziune de col uterin, senzație de efectele, prevenirea complicațiilor

Unele boli ale organelor de reproducere la femei apar cu puțin sau nici un simptom. Pe existența unei probleme ginecologice grave, ei învață de multe ori în timpul unei vizite la medic în scopul controalelor preventive sau pentru a confirma sarcina. Între timp, inflamație, eroziune a colului uterin și a altor modificări benigne în țesuturile organelor genitale poate deveni o cauza de conditii precanceroase. Atunci când alegeți o metodă de tratament ia în considerare vârsta femeii, dorința ei de a păstra capacitatea de fertilitate.În unele cazuri, un moxibustion

Cauterizare - o metoda chirurgicala pentru tratarea eroziunii care are loc in epiteliul porțiunii vaginale a colului uterin. Produs distrugerea celulelor deteriorate, după care rana se vindecă repede.

Cauteriza eroziune în acele cazuri în care zona afectată este mare, recidiva a bolii, iar tratamentul conservator nu ajută. Cum de a cauteriza eroziune de col uterin depinde de rezultatele preliminare ale studiului, in special femeile fiziologiei, contraindicații sunt luate în considerare.

Moxibustion se realizează doar atunci când nu există nici o îndoială cu privire la natura benigna a leziunii, iar eroziunea nu sa raspandit in canalul cervical al colului uterin.

Contraindicații

Eroziune nu cauteriza prezența inflamației în vagin și cervix, fungice sau alte boli infecțioase ale organelor genitale. Înainte de numirea cauterizare efectuat eliminarea patologii, care au fost cauza eroziunii.

Femeile tinere nulipare eroziune de col uterin dispare de multe ori pe cont propriu. Este suficient pentru a scăpa de procese inflamatorii sau de a regla hormoni. Acesta monitorizează doar starea zonei afectate.

Supliment: cicatrici care raman pe suprafata colului uterin, după metode cauterizare individuale pot obstrucționa fluxul de livrare. Prin urmare, pentru tratamentul femeilor care intenționează să aibă copii, ele nu se aplică. numai economisesc metode sunt utilizate, dacă este necesar.

Cum de a cauteriza metode de eroziune de col uterin, senzație de efectele, prevenirea complicațiilor

Nu cauteriza eroziune în timpul sarcinii. postpartum (dacă lochia), iar în cazul în care cezariană a suferit. Moxibustion face dacă o femeie are o boală de sânge, diabet zaharat, hemoragii uterine observate. Contraindicație este prezența unui dispozitiv intrauterin.

studiu de explorare

Un studiu efectuat înainte de tratament prescrie, permite determinarea gradului de modificări ale țesuturilor cervicale, găsiți cauza, dimensiunea zonelor afectate, prezența tumorilor.

Se aplică următoarele metode de anchetă:

  1. Analiza microflorei bacteriene vaginale. Efectuat tampon conținut însămânțarea din colul uterin vagin si colul uterin. Acesta a relevat prezența unui proces inflamator.
  2. Analiza frotiu pentru prezența infecțiilor cu transmitere sexuală (herpes genital, chlamydia, infectie papilomavirus uman, etc.). Realizată prin ELISA și PCR.
  3. frotiu Analiza pentru prezența celulelor canceroase.
  4. porțiune de control de eroziune prin mărire optice și de iluminat - colposcopie.
  5. O probă de biopsie citologie si tesut prelevat din leziune pentru a detecta cancerul.
  6. Analizele de sânge pentru sifilis, HIV, hepatita B și C.

intoxicarea tehnici de eroziune

Moxibustion - un grup nume de cod de metode, care se realizează fie prelucrarea directă a suprafeței deteriorate eroziune de col uterin sau distrugerea hitless celulelor bolnave. Procedura se face, de obicei, pe ciclul de 5-9 zile la începutul lunii următoare suprafața tratată un pic de timp pentru a se vindeca.

Diatermocoagulare

Cauteriza eroziune folosind înaltă frecvență curent electric. Întreaga procedură durează aproximativ 30 de minute și se efectuează sub anestezie locală. În locul escara tratament termic format, care după un anumit timp dispare, lăsând o cicatrice. Vindecarea completă a plăgii are loc în 6-10 săptămâni.Atenție: Crusta este usor accidentat, asa ca dupa aceasta procedura, femeia nu ar trebui să fie tulpina fizic, de a face sex, utilizați dusurile. Pentru a evita sângerarea nu este recomandat să ia o baie fierbinte.

Avantajele metodei sunt eficiența impactului, disponibilitatea și ieftinătate comparative. Dezavantajul principal este durerea implicată. Deoarece formarea de cicatrice este îngustat canalul de gât, se reduce elasticitatea tesuturilor, ceea ce complică ulterior livrarea. Metoda nu este aplicabilă pentru tratamentul femeilor nulipare.

După o astfel de cauterizare posibile complicații de eroziune de col uterin: sângerare, inflamație a țesutului, endometrioza. Pe parcursul primei luni femeia ar trebui să fie inspectate la fiecare 4-5 zile.

cauterizare cu laser

În funcție de gradul de deteriorare a suprafeței de eroziune de col uterin, tratamentul cu laser este aplicat cu intensități diferite. Fasciculul este îndreptată la punctele individuale ale suprafeței. tesutul deteriorat este îndepărtat prin laser „bisturiu“. Un film subțire de protecție care este rupt departe în câteva zile. Procedura se efectuează sub anestezie locală.

Cum de a cauteriza metode de eroziune de col uterin, senzație de efectele, prevenirea complicațiilor

Avantajele acestei metode este faptul că fasciculul laser nu afectează țesutul sănătos. Suprafata dezinfectate pentru a preveni apariția complicațiilor postoperatorii. nu rămâne pe materiale cicatrici, eroziunea este eliminat complet, recuperarea are loc în termen de o lună.

cryolysis

Celulele deteriorate sunt inghetate cu azot lichid, care este îndreptată către suprafața erodate cu o sondă specială. Pentru procedură durează 5 minute. Held anestezie locală. Suprafața este regenerat în 2-3 luni.

Metoda are contraindicații. Acesta nu este folosit în cazul în care diametrul suprafeței afectate este mai mare de 3 cm, există discontinuități în colul uterin. Criodistrucția nu se realizează, în cazul în care o femeie are fibrom. boli inflamatorii ale sistemului reproductiv.

Avantajele includ faptul că o astfel de ardere pot fi efectuate femeile nulipare, nici o cicatrice și sângerare. Dezavantaje - durata de recuperare, însoțite de descărcare de gestiune apos. Această metodă nu poate fi procesată atunci când acestea sunt leziuni tisulare profunde. Uneori, este nevoie de o procedură de repetare.

radiowave de coagulare

Această metodă este cel mai sigur. Celulele de eroziune sunt încălzite la temperaturi ridicate, prin intermediul undelor radio transmise pe zona afectată. În acest caz, ele se evapora. Procedura este absolut nedureroasă. exclude complet posibilitatea de infectare cu suprafața tratată precum și apariția de sângerare, deoarece capilarele deteriorate sunt sigilate la temperaturi ridicate.

Procesul de tratament durează 20 de minute, vindecarea are loc în decurs de 1 lună, țesutul sănătos nu este afectat. Dezavantajul este disponibilitatea scăzută, deoarece complexitatea și scumpete aparatului nu permit să-l folosească peste tot.

Metoda nu se aplică în cazul în care pacientul are un stimulator cardiac. coagulare Radiowave este contraindicată în timpul exacerbarea oricărei boli cronice. Suficient pentru a vindeca o procedură.

Cum de a cauteriza metode de eroziune de col uterin, senzație de efectele, prevenirea complicațiilor

argon ablație

Cauterizare este utilizat argon ionizat. Argon torță este furnizat la porțiunea erodată de la o distanță de 0,5 cm. Ionizare are loc sub influența undelor electromagnetice de înaltă frecvență.

Mergând încălzire locală și evaporarea celulelor deteriorate. Procedura este nedureroasa, nu rănit țesuturile normale. Site-ul de tratament rămâne crustă subțire. vindecare rapidă.

cauterizare chimice

prelucrare sârmă os de col uterin de droguri „Solkovagina“. Formularea cu un tampon de bumbac aplicată pe suprafața uscată. Procesarea durează 3 minute. Precizia de depunere este controlat cu ajutorul unui colposcop.

Avantajul este că procedura este nedureroasa, se efectuează fără anestezie. Metoda poate fi utilizată pentru tratamentul femeilor nulipare. Dezavantajul este necesitatea repetarea procedurii repetate, ineficiențe de procesare cu leziuni profunde și o suprafață mare a leziunii.

Cum de a cauteriza metode de eroziune de col uterin, senzație de efectele, prevenirea complicațiilor

Sarcina si nasterea dupa cauterizare de eroziune

Atunci când se utilizează metode blânde de cauterizare a sarcinii de eroziune de col uterin este foarte posibil, nici o influență asupra cursului său, ei nu au. Dă naștere fără complicații, așa că nu este deteriorat în timpul suprafața colului uterin de prelucrare, plasticitatea ei nu este rupt. În astfel de operațiuni și adâncimea de prelucrare a frontierelor epiteliale controlate cu atenție.

Recomandări pentru prevenirea complicațiilor

După efectuarea cauterizare în termen de 1-2 luni (în funcție de metoda utilizată), femeile nu pot ridica greutati, exercitii fizice, SuperCool. Pentru a evita rănirea la suprafața colului uterin și, eventual, sângerare, este necesar să se abțină de la acest moment de actul sexual.

Nu puteți folosi tampoane interne, dusurile cheltuielilor, face cu ultrasunete folosind o sondă vaginală. În cazul în care refuză să viziteze piscina, sauna, înot în corpurile de apă naturale, sta la soare.