Cheltuielile depășesc veniturile la STS

întreprinderile care înregistrează pierderi

Vorbind despre pierderea întreprinderii, pot fi împărțite două concepte foarte importante (a se vedea. Tabelul).

În calculul ia în considerare rezultatele reale de afaceri. Să ia în considerare, în acest caz, toate veniturile din activitățile de fonduri și suportate ca urmare a cheltuielilor sale.Acesta diferă de pierderea contabilă, care, în calculul său nu ia în considerare toate tipurile de venituri și cheltuieli, ci numai cei care sunt „uproschentsam“ poate fi recunoscută în conformitate cu prevederile Codului fiscal.


Rețineți că nu toate antreprenorii aleg să fiscale în USN cu venituri reduse cheltuielile. Unii se opresc la un simplu din punct de vedere al formei. De exemplu, dacă selectați plata impozitului doar pe venit, atunci întrebarea - dacă să plătească sistemul fiscal simplificat - se poate răspunde fără echivoc: da, întotdeauna. Acest lucru se datorează faptului că costurile lor sunt „uproschentsam“ nu se afișează în evidențele fiscale. Ca urmare, este imposibil să se ajungă la o pierdere.

În cazul în care Company, Ltd. operează în USN „venituri minus cheltuieli“, este logic să se uite în situația pierderilor. Luați în considerare această situație.

Impactul asupra pierderilor fiscal simplificat

În cazul în care cheltuielile dvs. USN de afaceri depășesc veniturile, plata în avans pentru perioadele respective nu pot plăti. Este vorba de trei, șase și nouă luni. Dar, în cazul pierderilor la sfârșitul unui an, situația este oarecum diferită.Există un concept al impozitului minim simplificat. Dimensiunea acesteia este de doar un procent din venitul pentru întregul an. Acesta va trebui să plătească, chiar dacă pierderea totală a activității pe tot parcursul anului.

Dacă nu iau în considerare pierderile care rezultă în anul precedent, valoarea sa poate fi utilizată pentru a reduce baza de impozitare în perioadele curente sau ulterioare. Acest lucru face posibil pentru a reduce dimensiunea profiturilor din valoarea pierderilor care au fost primite în anul precedent. Poate fi luată în considerare și pierderile care au avut loc cel puțin în urmă cu câțiva ani.

Vă rugăm să rețineți că plățile în avans către USN nu depinde de pierderile suferite în anii precedenți. Ei încă mai trebuie să facă, pentru ca să se ia în considerare efectul negativ al altor ani numai după rezultatele anului.

De asemenea, amintim că ultima pierdere poate reduce fiscal simplificat în anul curent numai atunci când a primit USN „venituri minus cheltuieli“. În cazul în care obiectul impunerii ați modificat, apoi să ia în considerare pierderile anterioare nu mai funcționează.

Cum pentru a confirma pierderile

Când la USN cheltuiesc mai multe venituri. Codul Fiscal prevede posibilitatea de a lua în considerare pierderea realizat în cursul anului, pentru a reduce baza de impozitare pentru încă 10 ani. Dacă această perioadă a trecut, să luați în considerare pierderea nu va reuși.

Dacă ați scris pe toate pierderile lor an dat de raportare, pentru încă patru ani va trebui să păstreze toată documentația care dovedește legitimitatea unei astfel de acțiuni. În cazul controalelor trebuie să furnizeze informații corecte inspectorului.

Magazinul nu trebuie doar documente justificative, dar, de asemenea, informații cu privire la suma pierderii pentru toate perioadele fiscale. Pentru inspectorii nu au existat întrebări și dificultăți, astfel de fișiere de hârtie și o mai bună organizare și așezați pe dosarele individuale.