Tremurul mâinilor (degete) - Simptome, cauze, tratament

Tremurul mâinilor (degete) - Simptome, cauze, tratament

Tremor - mișcări involuntare și necontrolate ale mâinilor sau degetelor (poate se agită mâinile până la coate). Tremur poate fi pe termen scurt, și poate fi permanentă și agravată de emoție.Aproape fiecare om a simțit vreodată strânge mâna cu mare emoție sau de frică. Eliberarea de adrenalina în sânge la orice izbucnire emoțională puternică se poate manifesta prin strângere de mână. pot să apară mână se agită, iar în stare Quiescent: de exemplu, dacă se dorește, pentru a obține un deget în braț sau țintă mici la arme lungi de reținere într-o poziție extinsă. Acest lucru este toate opțiunile fiziologice tremur.

Tremurul mâinilor, care este permanentă, se numește tremor patologic. Este nevoie de sfatul unui medic și de a determina cauzele sale.

mișcări involuntare Character pot varia în tremor patologic: o mișcare circulară (cu tremor parkinsonian) krupnorazmashistym cu leziuni ale cerebelului sau trunchiul cerebral. Tremur poate fi neuniforma (de exemplu, tremor esențial), tremurând atunci când numai mâna dreaptă sau numai pe stânga.

Cauzele tremor fiziologice ale mâinilor (degete)

Principalele cauze ale tremor fiziologice ale mâinilor:
 • situații stresante, experiențe, și depresie. frică - și anume orice greutate emoțională. Acest lucru poate fi o performanță publică, de examinare, etc.
 • Consumul excesiv de cafea. ceai, fumat avid. Toate acestea conduc la o creștere a sarcinii pe inimă și apariția de anxietate și de alarmă, și, în consecință, la tremor maini (degete).
 • Subrăcire totală sau parțială (de exemplu, rămâne în proiect); tremor este de obicei de scurtă durată.
 • Surmenajului mușchii, activitatea fizică excesivă (de exemplu, cros, înot, și o lungă etc.).
 • tensiunii arteriale crescute.
 • Pacienții care iau anumite medicamente (antidepresive. Psihostimulante, litiu, cimetidina, Eufillin și colab.).
 • intoxicație alcoolică sau sindromul de sevraj.
 • Varsta mai vechi de 70 de ani.

tremor fiziologice ale mâinilor (degete), de obicei, nu provoacă anxietate om și dispare la excluderea unui factor provocator.

tremor fiziologic poate fi îmbunătățită printr-o scădere semnificativă a nivelului de zahar din sange in diabetul zaharat.

Dacă tremor durează mai mult de două săptămâni sau consolidate în timp, necesită consultarea obligatorie a neurologului (dacă este necesar - și alți specialiști) și examinarea completă.

Cauzele tremor patologice ale mâinilor (degete)Tremurul mâinilor (degete) - Simptome, cauze, tratament
Determina cauza tremur patologic nu este întotdeauna ușor. Motivele pentru acest simptom poate fi următoarele boli și condiții:
 • Boala Parkinson (modificari degenerative moartea celulelor creierului) - cea mai frecventa cauza de tremor patologice; involuntar, mișcările de rotație de multe ori cu mâinile marcate în repaus (fără a face nici o lucrare cu mâinile); afecteaza de obicei persoanele de peste 55 de ani.
 • Înfrângerea cerebelul și trunchiul cerebral: in scleroza multipla. Boala Konovalov-Wilson (o boală ereditară care afectează organele interne și sistemul nervos), cu leziuni. pentru tumori ale creierului si maduvei spinarii.
 • Genetic (ereditar) predispoziție la sau o familie de tremor esențial; adesea observate la vârstnici.
 • Osteocondrozei a coloanei cervicale.
 • Ateroscleroza si alte boli vasculare.
 • boli tiroidiene.
 • Boli ale ficatului sau rinichilor.

Înainte de tratament este necesar să se stabilească cauza de tremur și, elimina posibilitățile sale.

Tratamentul tremorului mână fiziologic

tremor fiziologic rezolvă de multe ori pe cont propriu, este inofensiv pentru organism, iar tratamentul nu este necesar. sunt eficiente cele mai simple măsuri: reducerea consumului de băuturi (ceai, cafea), ciocolata. dozate de sarcină fizică.

În cazuri rare, o primesc sedative și consiliere psihologică.

În astfel de cazuri, aceasta poate ajuta, și medicina tradițională. Marin rădăcină, motherwort. valeriană rădăcină. lofant tibetan au un efect calmant. Cu o lipsa de iod din organism trebuie să mănânce semințe de 5-6 mere pe zi.

Trebuie să opriți complet folosind alcool, droguri. renunțe la fumat. Dacă dețineți pentru a scăpa de utilizarea lor nu este posibil, este necesar să se caute ajutor de la un narcolog.

Reducerea amplitudinii strâns mâinile, puteți utiliza bunuri speciale, seturi de exerciții pentru a instrui mușchii mâinilor. Dezvoltarea mușchilor motorii fine de mâini de ajutor sculptură în lemn, de tricotat, de lucru cu margele, ceea ce face figurine din hârtie, miniaturi de pictură.

Cel mai important somn suficient. Ajută la duș. înot în piscină, exerciții de fizioterapie.

Tratamentul tremur patologice

Tremurul mâinilor (degete) - Simptome, cauze, tratament
tremur patologica necesită un tratament mai aprofundată cu medicamente sau o intervenție chirurgicală.
 • Din cauza medicamentelor folosite pentru tratamentul tremorului Propranolin, Inderal, hexamidină, Korgard, clonazepam. Primidona, Xanax. Ia-le poate fi prescris numai de către un medic.
 • In tratamentul puternic tremur expresie folosind metoda de post. În aceste celule actualizate, care ajută la restabilirea funcției organelor. Spasm al mușchilor în mână, după trece repede.
 • Exista o metoda chirurgicala de tratament. Acesta este utilizat în absența efectului tratamentului medicamentos și, în cazul în care tremurul complică foarte mult durata de viață a pacientului (de exemplu, un pacient nu poate face propria lor hrană, etc).
 • În unele cazuri, sfatul unui medic, folosind hirudoterapia (tratament cu lipitori) și Apiterapie (tratamentul cu intepaturi de albine).
 • Relaxarea este una dintre cele mai importante tehnici în tratamentul tremorului. Yoga ajută să învețe cum să se relaxeze anumite părți ale corpului și întregul corp.

Tratamentul complex nu poate scapa de tremur complet, dar va ajuta la reducerea simptomelor la un nivel minim.

Înainte de utilizare, se consulte cu un specialist.