Tipuri de ambalaje de medicamente, funcția lor - studopediya

1. Introducere 3 .................................................................. .pagina

2. Tipuri de pachete de medicamente, funcțiile lor ............ .pagina 3-6

3. Anumite tipuri de forme de dozare ambalaje .................. pagina 6-84. Cerințele de bază pentru medicamente de ambalare ........................... .. ... pagina 8-9

5. Abordări moderne pentru ambalarea drogurilor .............................. pagina 9-10

6. Concluzie ..str ............................................................... 11

7. Referințe ...................................................... 12 .pagina

Producția de ambalare farmaceutice - o parte integrantă a industriei farmaceutice. Ambalarea a devenit o parte foarte importantă a producției de medicamente, ca inovare în dezvoltarea de noi medicamente și noi sisteme de livrare de droguri în organism a ajuns la un nivel foarte ridicat. Ambalaje farmaceutice trebuie să respecte cerințele sporite pentru medicamente. Ambalaj pentru produse farmaceutice și ambalaje tradiționale pentru alte bunuri - incomparabil. Producerea de Ambalaje farmaceutice ar trebui să se bazeze pe cercetarea științifică, în timp ce ambalajul tradițional este mai mult axat pe consumator.

Datorită cerințelor unice ale produselor farmaceutice pentru ambalare medicament trebuie să asigure păstrarea calității medicamentelor în tranzit, ceea ce va crește viața lor de conservare.

Forme de pachet medicina, funcțiile lor

În cadrul pachetului se referă la un ansamblu format dintr-o ambalare, ajutoare materiale de ambalare, determinarea consumatorului și a proprietăților tehnologice ale produsului ambalat.

Ambalarea de droguri este de două tipuri: primare de ambalare (individuale) și ambalajul secundar (sau grup de consumatori).

Ambalajul primar - directă (individuale) ambalaje, promovarea conservării produsului în momentul în care este vândut; Este o parte a produsului și, în general, nu este supus transportului independent;

Ambalajul secundar - este de a proteja ambalajul individual și depășește în termeni de informații; o funcție de protecție în raport cu produsul și ambalajul primar și creează condiții pentru rezistența lor la influențe externe.

Ambalajul primar, în funcție de materialele utilizate, stabilitatea lor mecanică și rezistență, care determină gradul de persistență a mărfurilor sunt împărțite în grupe și tipuri. Pentru forme de dozare diferite GOST definite ambalaj primar și materialul de închidere.

Următoarele tipuri de ambalaje primare pentru medicamente (în conformitate cu GOST 17768-90).

Prin Material: rigide, semi-rigide, moale.

- metal este utilizat pentru containerul primar: borcane, tuburi (pentru ambalare

- tablete, drajeuri, pulberi, granule, capsule), cutii de aerosoli, tuburi (pentru unguente, paste, alifii);

- sticlă este utilizată pentru producerea de cutii, tuburi, fiole, flacoane (acestea sunt ambalate tablete, drajeuri, pulberi, granule, capsule, unguente, paste, unguente, picături pentru ochi), fiole;

- polimer este utilizat pentru fabricarea de tuburi, cupe, cutii (acestea sunt utilizate pentru ambalarea tabletelor, acoperită).

- carton este utilizat pentru producerea de cutii, pachete (pentru plasturi, medicamente pe bază de plante);

- Polimerii sunt utilizate pentru producerea de tuburi (pulverizare pentru formulările destinate injectării); tub-picurător este utilizat pentru ambalarea de picături pentru ochi; circuitele utilizate pentru ambalarea de supozitoare;- material compozit utilizat pentru ambalarea de contur supozitoare, tablete, pilule, capsule, pulberi, granule, medicamente pe bază de plante.

- a unui polimer este utilizat ca ambalaj sub forma unui pachet de pulberi, granule, tencuieli;

- pachet de hârtie de ambalaj ambalaj utilizat pentru ambalarea pilule, tablete, medicamente pe bază de plante.

Toate tipurile de ambalaj primar și închiderile, acesta trebuie să fie selectate în funcție de caracteristicile, destinația și cantitatea de produse medicamentoase, în conformitate cu cerințele standardelor de stat și articole în farmacopee.

Materialele utilizate pentru fabricarea recipientelor primare și sisteme de închidere trebuie să fie aprobat pentru utilizare de către Ministerul Sănătății din România.

Ambalajul trebuie să fie aceeași pentru fiecare serie de medicamente ambalate și ia în considerare proprietățile lor fizico-chimice:

- medicamente care sunt sensibile la lumină, sunt ambalate în recipiente opace;

- medicamente care conțin vyvetrivayuschiesya volatile, oxidare sau substanțe higroscopice sunt ambalate în borcane sau flacoane sigilate cu capace filetate alimentate cu dopuri sau garnituri cu elemente de etanșare; prize cu elemente de etanșare; din metal capace role complet cu dopuri sau garnituri cu elemente de etanșare, sub formă de rulouri cu capace metalice;

- medicamente care conțin volatile, vyvetrivayuschiesya, substanțe higroscopice și oxidabile destinate exportului sunt ambalate în recipiente, capace de etanșare roll-up, sau alte recipiente care asigură conservarea acestora;

- Fiecare medicament care conține materialul volatil având miros sau sunt ambalate separat de celelalte;

- medicamente tabletate care conțin uleiuri esențiale înainte de ambalare în tuburi învelite în hârtie cerată; etanșare absorbanți în ambalaj tablete, drajeuri sau capsule în recipiente care nu au dopuri cu amortizoare.

Permisiunea de a utiliza bumbac absorbant medicale sau banda vâscoză cardare.

Principalele tipuri de ambalaje secundare utilizate pentru medicamente:

- din carton pentru producerea de cutii de conserve, tuburi, sticle medicament pentru injectare, sticle, cutii de aerosoli, fiole; cutii pentru ambalarea fiole, flacoane, seringi, tuburi;

- realizate din ambalaje polimeri contur pentru flacoane, sticle de medicina tuburi seringi pentru injecție.

In ambalaje flacoane se utilizează ca vată de celuloză suspensie medicală. În fiecare pachet cu fiole ar trebui să fie investite dispozitiv pentru deschiderea fiole.

Prin numirea pachet este împărțit în: de consum, de grup și de transport.

Ambalajele de consum medicament ar trebui să fie ambalate în recipiente de grup - cutii de carton sau picior urmat pentru ambalarea stiva în hârtie de ambalaj. borcane de sticlă, tuburi, flacoane, sticle, cutii de aerosoli, tuburi de aluminiu pot fi ambalate în folie shrink-. În cazul în care medicamentul nu este ambalaj secundar, grupul de ambalare trebuie să fie introduse instrucțiuni de utilizare (sau inserturi pachet) într-o cantitate egală cu numărul de ambalaje primare. Dimensiuni ambalaj trebuie să fie selectate în funcție de numărul de ambalaje individuale (nu mai mult de 200 de bucăți per grup container).

Grupa medicina de ambalare trebuie să fie lipite sau legat în jurul valorii. Cerințele pentru lipirea, sunt specificate în documentația normativă și tehnică pentru anumite tipuri de medicamente. Pentru lipirea grupul de containere este permisă utilizarea unei benzi cu un strat adeziv, gumate benzi adezive, hârtie cretată, hârtie de ambalaj, hârtie sac. Fiecare unitate de ambalare a oricărui tip de ambalaj grup livrat cu o etichetă. aplică materiale pentru a asigura rezistența grupului de ambalare de ambalare legat cu banda. Atunci când lipirea sau legarea capetele pachetului de grup sunt lipite cu eticheta, oferind un control de deschidere.

Grupa de ambalare sau de tranzit sunt utilizate pentru transportul, depozitarea, depozitarea de bunuri și en-gros și en-gros de vânzări mici. Acesta oferă protecție produs de la efecte mecanice care poate rezulta din compresiune, încovoiere, răsucire, întindere sau altele, precum și pierderile în timpul transportului și depozitării.

Pentru ambalajele de transport al produselor medicinale sunt cutii din lemn, plastic și carton. Suprafața interioară a cutiilor de scândură sau cutiile de panouri pe bază de lemn căptușite cu hârtie de ambalaj, hârtie pergament sau folie de ambalaj din material plastic. Într-un ambalaj spațiu medicament utilizat în cutii umplute cu un material de ambalaj moale, împiedicând deplasarea lor.