Spasmele în gât - cauze, simptome, tratament

Spasmele în gât - cauze, simptome, tratament
contracția spastică a mușchilor faringelui sunt cunoscute popular ca spasme în gât, care nu sunt susceptibile de a bolilor vasculare, precum și o încălcare a inervarea faringelui. inel faringian formează ambele ramuri ale sistemului nervos autonom:  • Simpatetică - nerv ganglionul cervical proceselor spinarii ale trunchiului cerebral;
  • Parasimpatic - o a doua pereche a nervului trigemen (maxilar), nervul glosofaringian și nervul vag brațul superior.

nervii parasimpatici sunt implicați în asigurarea activității sensibilitate și locomotorie, în timp ce trunchiul de ramificare a sistemului nervos simpatic „responsabil“ pentru reacțiile de bază.

inervare nervos oferă tonusului vascular, la care inelul de faringian nutriție celulară - este, în esență, este funcția principală a sistemului nervos. ramură parasimpatic își propune să ofere substanțe nutritive, iar sistemul nervos simpatic provoacă mobilizarea rezervelor de energie pentru o acțiune de urgență. Acest tip de putere din cele două politici: pozitive și negative. Prin „scurt-circuit“, spasme gât la care regimul alimentar și respirația adecvată devine imposibilă.

Spasmele cauze ale gâtului

Condiția cea mai periculoasă se produce atunci când intră în contact cu apa rece (sub 20 ° C), așa-numitul „înecarea uscat“. tractului respirator superior, în contact cu lichidul din ele, însoțite de puternice trunchi iritație transcendente a sistemului simpatic. Rezultatul este o reacție fulger verhnegortannogo nervoase, ceea ce duce la un spasm al corzilor vocale. Această reacție de apărare care vizează prevenirea intrarea apei în tractul respirator. Cand corzile vocale sunt închise ermetic, practic, „bine“, apare stop cardiac reflex. O astfel de stare duce la moarte. Omul moare fără a fi nevoie să „înece“.

Practic au observat spasme mai puțin periculoase în gât, care pot fi cauze ale diferitelor boli și stări patologice, având o natură organică:

  • Abcesele inel amigdalelor faringiene Pirogov-Valdeera ca inflamația acută purulentă este însoțită de cai impulsation nervoase violente, provocând astfel un disconfort în gât, însoțite de durere acută;
  • Trismus de mestecat mușchi. inervare lor sunt, de asemenea, furnizate de către nervul trigemen, astfel încât atunci când inflamația (nevrită), are loc nu numai zvâcneau inel gât, dar fălcile. gât Spasmul însoțită de o reducere puternică în cavitatea bucală;
  • Înfrânt nervoase glosofariangă duce la sufocare, nu numai salivă, dar iritare a aerului din cauza epiglotă. stare similară atunci când crampe dezvolta gât, tuse și este însoțită de marcat cu leziuni ale sistemului nervos central: dimelieniziruyuschie boala, simptome reziduale după accident vascular cerebral;
  • Boli ale sistemului endocrin. Cauza mecanică spasm în gât la înghițire este presiunea la gura de hiperparatiroidism. Și cu tumori suprarenale (feocromocitom) producerea de adrenalina are loc crescut, ceea ce previne formarea de salivă. In astfel de cazuri, spasme în gât la înghițire, cauzate de „gât uscat“, adică stimularea activă a terminațiilor nervoase ale produselor alimentare lichide;
  • Boli ale tractului gastrointestinal, însoțită de esofagita de reflux (reflux continutului gastric in esofag). Mucoasa esofagului neadaptat la acțiunea acidului clorhidric, prin urmare, există un spasm în gât, care este un răspuns protector după stimulare.


În plus față de motivele cauzate de înfrângerea musculare, nervoase, celulele vasculare, există factori funcționali care pot provoca spasme în gât, care sunt de natură impermanentă, dar nu întotdeauna, ei pot trece fără intervenția medicală activă. Cel mai simplu exemplu este funcțional patologie intrarea unui corp străin în gât. os de pește irita fibrele nervoase intacte, provocând o reducere a mușchilor faringieni, care creste cu înghițirea. Sau, dimpotrivă, după ce a înghițit o bucată solidă de alimente sau pastile de o persoană care are un sentiment de spasm pe termen lung în gât, ca și cum înghițit de către subiect pentru o lungă perioadă de timp „nu se scufunda, și stă în gât.“ Consumul de apă nu ajută întotdeauna elimina sentimentul de un nod în gât. Această condiție este asociată cu o cantitate mică de deglutiție salivă, astfel încât apare receptorii de iritație inel faringian. În unele cazuri, „bucata cade“ doar câteva ore mai târziu.

spasm nervos în gât

Spasmele în gât - cauze, simptome, tratament
Desigur, fiecare faringe zvârcolindu însoțită de iritare a sistemului nervos periferic, dar o astfel de definiție ca un spasm nervos în gât, caracterizează doar raspunsul la stres. Sistemul nervos parasimpatic este sub stres este suprimat, astfel încât saliva eliberat un pic gât „uscat“.

Manifestarea cea mai izbitoare a unui astfel de spasm în gât este un „nod isteric.“ Persoanele predispuse la reacții isterice, în timpul atacului de undeva din interiorul corpului la gât ei ca în cazul în care rolele o supapă în formă de minge, blocarea nu numai esofag, ci și la nivelul tractului respirator. Diagnosticul de crize de isterie nu este greu: este întotdeauna în prezența oamenilor și a provocat situația traumatică.

Spasmele tratament gât

Când spasme în gât, tratamentul este efectuat de către experți, în funcție de cauzele acestei condiții. Încălcarea inervare în competența unui neurolog. Atunci când anomalii hormonale au nevoie de ajutor endocrinolog. Boli ale sistemului digestiv trateaza un gastroenterolog. manifestare isterică în desfășurarea unui psihiatru.

Știați că:

Temperatura maximă a corpului a fost înregistrată la Uilli Dzhonsa (SUA), care este internat în spital, cu o temperatură de 46,5 ° C

Falling de la un măgar, ai mai multe sanse de a rupe gâtul său, decât căzând de pe cal. Doar nu încerca să combată această afirmație.

Pentru a spune chiar cuvintele cele mai simple și scurte, vom folosi 72 de mușchi.

Peste o viață, persoana medie produce mai puțin de două bazine mari de salivă.

Persoana a lua antidepresive, în cele mai multe cazuri, va suferi din nou de la depresie. În cazul în care o persoană să facă față cu depresie pe cont propriu, el are o șansă bună de a uita despre această condiție.

rinichii sunt capabili de a purifica un minut la trei litri de sânge.

Ficat - este cel mai greu organ din corpul nostru. Greutatea medie de 1,5 kg.

oase umane sunt mai puternice decât betonul de patru ori.

Stomatologi au aparut relativ recent. Înapoi în secolul al 19-lea pentru a trage dintii rau a fost responsabilitatea unui coafor convențional.

Pe medicamente pentru alergii in SUA a cheltuit singur mai mult de 500 de milioane $ pe an. Încă mai crezi în ce mod de a învinge definitiv alergie va fi găsit?

Primul Vibratorul a fost inventat în secolul al 19-lea. El a lucrat pentru motorul cu aburi și destinate pentru tratamentul de isterie de sex feminin.

În intestinele noastre se nasc, trăiesc și mor de milioane de bacterii. Ele pot fi văzute doar la o mărire de mare, dar dacă vin împreună, ar fi plasat într-o ceașcă de cafea regulat.

Conform statisticilor, în zilele de luni riscul de leziuni spate a crescut cu 25%, iar riscul de atac de cord - la 33%. Fii atent.

Potrivit mulți oameni de știință, complexe de vitamine sunt practic inutile pentru oameni.

În plus față de persoanele care sufera de prostatita doar o singură ființă vie de pe planeta Pământ - câinele. Aici, cu adevărat prietenii noștri cei mai fideli.

Mituri despre curățare dezintoxicare

Condițiile de viață moderne, în metropola, stres constant, dietă săracă să ne determine să apeleze la diferite metode de curățare a corpului tau. Business.