Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Că, în timpul sezonului rece, pentru a efectua unele de lucru într-un garaj sau în țară, este necesar să se organizeze cea mai simplă încălzire. Știind cât de mult costurile de energie electrică astăzi, cei mai mulți meseriași garaj preferă să folosească încălzitoare comerciale și de acasă care funcționează cu lemn sau miniere de ulei. Scopul articolului nostru - furnizează desene și descrierea detaliată a modului de a face propriile lor mâini burzhujku pentru a fi utilizate în garaj sau o casă de țară mică.Selectăm proiectarea de aragaz

Având în vedere că spațiile de Internet nu dispune de sobe desene convenționale, vom oferi o gamă de 4 design original, dintre care unul este cu siguranță potrivită pentru mediul dumneavoastră:

 1. Două căi cuptor cu lemne și cărbune, sudate din tablă.
 2. Încălzitor verticală a unui cilindru de gaz cu aer sau un circuit de apă.
 3. Piroliza lung ardere aragaz dintr-un cilindru sau țeavă instalat orizontal.
 4. Picura pe de lucru în afara drumurilor și a altor uleiuri.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Unitatea cu două dymooborotami

Notă. cuptor de încălzire poate fi, de asemenea, construite din cărămizi ceramice, care este disponibil acoperit în acest subiect. O astfel de sursă de căldură bine se potrivesc în grădina interioară, dar este incomod pentru garaj din cauza dimensiunii unei clădiri de cărămidă, o lungă warm-up și lipsa de mobilitate.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

incalzitor lemne cu o camera de aer la partea de sus

Acum vom da o serie de recomandări pentru alegerea proiectarea de sobe de casă:

 1. Dacă petrece un pic de timp în garaj (1-3 ore pe zi), veți avea nevoie de spații rapide de încălzire și oferă soba de lemn pe verticală, schimbător de aer (opțiunea №2), prezentată în fotografie. Datorită ventilatorului care conduce aerul prin camera superioară, acționează pe principiul unui pistol de căldură.
 2. Același al doilea exemplu de realizare se va potrivi pentru cutii de mari dimensiuni (dimensiune standard garaj - 6 x 3 m). Apoi airbag-ul este convertit într-un circuit de apă conectat la registrele de încălzire.
 3. Pentru încălzirea permanentă opțiune potrivită garaj standard de №1 - dublu fir eficient sobă cu lemne sau №3 - unitate de ardere. Alegerea depinde de materialul este prezent au: primul container este fabricat din propan, al doilea - din tablă de fier de 4 mm grosime.
 4. Cei care arde de planificare pentru uleiul de deșeuri de încălzire, este recomandabil să se sudeze de circulare aragaz picurare de tip tub (opțiunea №4). Atunci când dorința și capacitatea de a efectua modernizarea acestuia poate fi - transformată într-un cazan pentru a obține o manta cu apă.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Cuptor de piroliză cu două camere

Asamblarea burzhujki eficiente

Este în general cunoscut faptul că sobe convenționale de fier particularități proprii de eficiență scăzută (aproximativ 45%), ca o parte semnificativă din căldura merge în țeavă, împreună cu gazele de ardere. În design-ul nostru soluții tehnice moderne implementate utilizate în cazane pe combustibil solid - instalarea pe modul în care produsele de ardere a două partiții. Plinta de gaze transmite căldura pereților, determinând randamentul devine mai mare (55-60%), iar soba - economic. Principiul de funcționare al unității reflectă desenul - schema:

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Pentru fabricarea aveți nevoie tablă de oțel carbon scăzut de 4 mm grosime, Ø100 mm bucată de țeavă și metal pentru picioare și un grătar. Acum, cum să facă burzhujku economice:

 1. Se taie piesa de prelucrat metal conform desenului și de a efectua deschiderile pentru ușile tigaie Focar și cenușă.
 2. Se fierbe din colțuri sau accesorii grătarul.
 3. Dintre piesele tăiate fabrica uși cu încuietori.
 4. Se asamblează aparatul pe un tac, iar apoi se fierbe cusături vsploshnuyu. Se pune țeava de evacuare și a picioarelor.

Consiliul. Peretele despărțitor inferior încălzit puternic de flacără, este mai bine să facă un fier gros - 5 sau 6 mm.

Pentru transfer termic mai bun Maestru Practicant sudat la corpul de marginile exterioare suplimentare, așa cum se face în fotografie.Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Cum de a găti un cuptor vertical al cilindrului

Acest cuptor sobă se caracterizează prin prezența acestor agregate ale camerei de aer, dispuse în partea superioară și complet izolate de peretele de oțel al focarului. Instalate în interiorul aripioarele de schimb de căldură prin care aerul încălzit este suflat ventilator. Pentru alimentarea capacului de ejecție curgere la rece și la cald încorporate în țevile de 40-50 mm diametru, așa cum se arată în desen.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Notă. Organizarea camera de încălzire a aerului în zona superioară a focarului permite selectat căldurii produselor de ardere, trecându-l în coșul de fum. Deoarece flacăra cuptor vertical acoperă întreaga porțiune de foc are loc încălzirea intensivă a fluxului de aer într-un compartiment separat, prin care în temperatura garaj crește rapid.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Primul pas - dezasamblare corectă sticla de 50 litri de propan. Pentru a conduce afară rămășițele gazului lichefiat, trebuie să deșurubați supapa și umple rezervorul cu apă până la partea de sus. După un polizor să taie capac (linia de tăiere - cusătură fabrică) și se continuă în următoarea ordine:

 1. Peretele lateral al containerului este deschideri dreptunghiulare pentru cenușă și ușa de încărcare și rama unei benzi de oțel de 3 mm grosime, așa cum se arată în fig. Se taie gaura Ø100 mm sub țeavă Chimney.
 2. Asigurați-un tip detașabil grătar și puneți-le în interiorul carcasei pe colțuri sudate.
 3. Asigurați-vă ușa de cenușă și camera de combustibil, atașați-l la mânere și balamale, și apoi setați deschiderile înrămate.
 4. Taie un cerc de Ø30 cm de metal cu grosimea de 4 mm - aceasta va fi partea de jos a camerei. Sudate pe o suprafață a metalului deșeuri de aripioare și apoi sigilat cu docul Focar la sudură.
 5. În capacul tăiat, fac cele 2 găuri și țevi sudate pentru conectarea tubulaturi. Introduceți la loc capacul de pregătire (dar acum - pe schimbătorul de căldură) și du-te cu atenție prin cusături de sudură.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

cuptor vertical pentru a arde garaj lemn capabil de diferite de calitate și de umiditate, inclusiv rumegușul și alimentarea aerului încălzit oriunde în cameră, care este important pentru sere. În plus, se poate furniza radiatoare de căldură și registre, atunci când este conectat la duzele din capacul camerei superioare și umple sistemul de răcire.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Atenție! Pentru a evita fierberea pauze de conducte de apă, este necesar să se creeze o circulație permanentă forțată a pompei și a pus vasul de expansiune deschis. Ca lichid de răcire, folosiți antigel, deoarece garajul nu este încălzit cu ceas.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Producția încălzitor pe orizontală

În cazul în care un rezervor de propan standard de pus pe orizontală, iar în cele din urmă face o ușă, veți obține un Focar destul de incapatoare, care va include busteni metru. Pentru cele mai bune gazele de transfer de căldură și de piroliză este necesară postcombustie produsă pentru a face din camera secundară cu șicane, așa cum se arată în desen.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

În procesul de fabricație a încălzitorului este simplu: în fața ușii montat, iar partea din spate cu fante gaura, care este sudat tub din camera secundară sau al doilea cilindru. Pentru a nu lua volumul util al focarului, cenușar este articulat. Dacă este necesar, porțiunea orizontală superioară aranjată plitei.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Noi facem burzhujku pe elaborarea

combustibil Diesel și a deșeurilor de ulei - combustibil foarte nutritive. În cazul în care devine te ieftin, nu are nici un sens pentru a comunica cu lemn și cărbune, este mai ușor de a face un cuptor de încredere - picurare. Principiul său de funcționare constă în elaborarea arderea, se scurge într-o ceașcă fierbinte. Mai mult decât atât, calea combustibilului lichid are timp să se încălzească, cum trece prin pasajul de ulei, construit în interiorul tubului - postcombustie. Aparate de tip burzhujki picurare prezentat în detaliu în fig.

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

Pentru arderea uleiului eficient aerul este suflat în cuptor de un ventilator, iar testarea curge natural din rezervor, suspendat din perete în apropierea încălzitorului. O altă variantă de realizare - combustibil forțat furaje prin crearea de presiune în rezervorul de combustibil (de exemplu, o pompă de mână).

Soba cu mâinile în desene garaj, fotografii, video

concluzie

Trebuie apreciat faptul că designul de mai sus sobe cu lemne și ulei pentru garaj pot fi modificate și dezvoltate în continuare de către dumneavoastră în timpul operațiunii. Asta e frumusețea sobe improvizate - acestea se îmbunătățesc după cum doriți. Exemplu: meșteșugari garaj adesea fac samovar pe bază schimbătorul extern de căldură a circuitului de apă încorporat în porțiunea verticală a conductei de gaze arse. Acest lucru face posibilă utilizarea de încălzire a apei, fără a interfera cu construcția și modificarea cuptorului în sine.