Simptomele schizofreniei la copii, simptome, tipuri, forme, tipuri curente de boli și tratamente

Simptomele schizofreniei la copii, simptome, tipuri, forme, tipuri curente de boli și tratamente
Schizofrenia - o boală mintală de natură cronică, care se caracterizeaza prin simptome de concomitente - în încălcarea de a comunica cu ceilalti (trasaturi autiste), mătuire sau o lipsă totală de emoție, simptome psihopatologice (halucinații și / sau iluzii). Conform statisticilor de schizofrenie la copii este diagnosticat la 1,66% la o mie de pacienți.Simptomele de schizofrenie la copii

Considerată o tulburare mintală se poate manifesta în primul an de viață, dar cele mai multe dintre primele simptome observate in varsta de 7 ani si mai in varsta. Părinții și nota care înconjoară pe care copilul devine brusc retras, el nu are nici un interes în lucruri familiare și anterior plăcute, rupte de gândire logică. În general, forma copiilor de schizofrenie este variată și manifestările sale au propriile lor caracteristici în diferite perioade ale copilăriei.

Simptomele schizofreniei la copii, simptome, tipuri, forme, tipuri curente de boli și tratamente

La vârsta de 1 an la 3 ani considerat starea mentală apare atacuri catatonice - acolo mersul pe jos un caracter monoton (de exemplu, un cerc sau pe o anumită traiectorie), care rulează într-o direcție incertă de oscilație într-o poziție așezat dintr-o parte în alta sau în sus / jos, accident vascular cerebral râs isteric sau lacrimi.

La vârste mai mari, este posibil să primiți alerta, copilul a depăși temerile, în acest context, a pierdut capacitatea de a-și exprima în mod logic gândurile lor, copilul devine retras, încetează de a comunica cu prietenii și părinții.

După 12 ani, medicii spun halucinații și iluzii, pe fondul schizofreniei. Este demn de remarcat faptul că, chiar și 30-40 de ani în urmă, în adolescență a fost caracterizat prin forme dezorganizate sunt considerate tulburări mentale (copil se comportă prostește, îmbrăcat ridicol), este acum un fel de schizofrenie este aproape nu este diagnosticat.

Pentru schizofrenie în copilărie și se caracterizează prin absența oricărei emoții în copil. De exemplu, dacă alții râde cu o acțiune sau incident, copilul bolnav nu este deloc receptiv.

Simptomele schizofreniei la copii, simptome, tipuri, forme, tipuri curente de boli și tratamente

Genul cel mai sever de schizofrenie in copilarie este considerat oligofrenopodobnaya. Ea se dezvoltă numai în tulburările cognitive și este caracteristic pentru acei copii care au considerat o boală mintală se dezvoltă în primul an de viață.

Dacă articuleze simptomele schizofreniei in copilarie, vom obține următoarele:

 1. Paranoia. Copilul crede și este sigur că este rău pentru gândire și vorbind tot în jurul valorii de - părinți, bunici / bunici, prieteni la grădiniță sau la locul de joacă.
 2. Halucinații. În copilărie, acestea sunt dezvoltate special pentru schizofrenie - de exemplu, un copil poate vedea ceva care, prin definiție, nu poate fi.
 3. Indiferența a cuiva aspectul propriu. În jurul act de faptul că copilul este absolut indiferentă față de practicile de igienă și persistent refuză să respecte regulile general acceptate - nu ar dori să se spele, spălați-vă pe mâini, pot purta haine murdare sau încrețită, dorm pe podea.
 4. Frica și anxietatea pentru nici un motiv aparent. Copilul se va plânge de prezența unor monștri în cameră, sau să afirme că el a fost observarea OZN / monștri, și așa mai departe.
 5. izolarea voluntară a vârstei lor. Este considerat unul dintre cele mai clare semne de schizofrenie copilărie - un copil refuză să comunice cu prietenii, vorbind și evită prezența alături de părinții și rudele apropiate.
 6. Toane. Desigur, acest fenomen este comun pentru toți copiii, atunci cei care sunt expuse la considerat o tulburare mentala caracterizata prin modificari ale dispozitiei abrupte pentru un motiv bun. De exemplu, refuzul de a-l cumpere o jucărie se transformă într-un acces de furie de durată / prelungită trece în agresiune.
 7. tulburări de vorbire. Copilul poate pierde capacitatea de a conduce un dialog normal. Mai mult decât atât, se poate întâmpla brusc sau treptat - părinții observat imediat că copilul deține deja câteva cuvinte, și știe cum să construiască propoziții simple, dintr-o dată se transformă într-un „agukayuschego“ copil.


Părinții ar trebui să înțeleagă faptul că simptomele de mai sus ale schizofreniei copilarie sunt destul de convenționale. De exemplu, în cazul în care un copil este frică să doarmă în întuneric, pentru că stă în dulap „babayka“, aceasta nu indică o tulburare mintală. Te pentru a face orice concluzii cu privire la utilitatea copilului nu poate - trebuie să se consulte un specialist.

În cazul în care cel puțin 2-3 dintre caracteristicile de mai sus au, este necesar să se facă un jurnal special de părinte și scrie în ea toate schimbările care au loc cu un copil. Dar ar trebui să se facă numai după o vizită la medic! Aceste înregistrări nu vor doar părinții pentru a viziona pentru schimbări în comportamentul și dezvoltarea copilului, dar, de asemenea, să faciliteze procesul de diagnostic medic - schizofrenie este confirmată doar după observarea pe termen lung a pacienților.

Cauzele schizofreniei copilariei

Schizofrenia este considerată a fi boala de lunga cunoscut, dar este încă puțin înțeleasă. Nici un doctor sau om de știință nu dă un răspuns precis la întrebarea cu privire la motivele pentru apariția și dezvoltarea schizofreniei copilarie. Mult depinde de factori genetici, privind modul în care sarcina a mamei, în ce condiții este în creștere și a adus copilul. Dar unii factori care pot declanșa dezvoltarea raportării bolilor mintale încă mai pot fi numite:

 1. Prezența schizofrenie diagnosticată în familia copilului pentru prima și a doua linii.
 2. Late sarcinii - pentru femei Statistica in varsta de 35 de ani, riscul de a avea un copil cu o astfel de tulburare mintală a fost de 48%, iar în vârstă mama insarcinate, cifra este mai mare.
 3. condiții nefavorabile de viață. Este vorba despre stres puternic. care poate servi ca un impuls pentru tulburări schizofrenice - de exemplu, divorțul tare și emoțională a părinților, prea rigid, părinte autoritar.
 4. Malnutriția în timpul sarcinii. Noi nu vorbim despre faptul că dieta unei femei gravide slaba - acest lucru se poate întâmpla oricui, la o anumită situație economică actuală. Afectează nașterea unui copil cu schizofrenie poate doar cronice, de înaltă calitate malnutriție.
 5. medicamente psihotrope. În cazul în care copilul este de a lua orice droguri sau abuz de alcool, aceasta poate declanșa, de asemenea, dezvoltarea raportării bolilor mintale.

În nici un caz nu ar trebui să ia acești factori pentru adevăr! Acesta a înregistrat mai multe cazuri în care prezența în familia pacientului cu schizofrenie au născut copii perfect sănătoși, chiar prea „tare“ divorțul părinților nu pot influența deloc asupra stării emoționale / mentale a copilului, iar mâncarea este doar una din cartofi și pâine poate duce la nașterea unui copil sănătos și foarte bine hrăniți .

Tratamentul schizofreniei copilarie

Schizofrenia la copii ar trebui să fie supus unui tratament comprehensiv, care sunt utilizate, și droguri, și de a lucra cu psihologi copii bolnavi, și sesiuni de grup, cu un discurs terapeut / psihoterapeut, și lecții particulare la domiciliu, precum și activitatea de terapie. Este important să se identifice mai devreme considerată o tulburare mintală - aceasta va da o șansă de a utiliza toate metodele moderne de tratament în dezvoltarea timpurie a bolii și pentru a menține funcționarea normală a tuturor organelor și sistemelor corpului (în măsura în care este posibil, în fiecare caz).

Simptomele schizofreniei la copii, simptome, tipuri, forme, tipuri curente de boli și tratamente
Anterior, antidepresive si antipsihotice folosite pentru tratarea schizofreniei copilarie, care sunt grele efecte asupra sistemului nervos central. Adică, ei fac o treaba excelenta cu sarcina de a opri atacurile de schizofrenie, dar anulează toate lucrările privind dezvoltarea de dezvoltare mentală și fizică a copilului / adolescentului. medicamente moderne sunt mai iertator în această privință și să permită „moale“ pentru a ajusta starea mentală a pacientului. Singurul efect secundar al acestor medicamente este o creștere semnificativă a greutății corporale, astfel încât medicii trebuie să monitorizeze în mod constant nivelul de insulină în organism și pancreasului - riscul de a dezvolta la pacientii care primesc antipsihotice și antidepresive de ultima generatie de diabet zaharat este foarte mare.

Simptomele schizofreniei la copii, simptome, tipuri, forme, tipuri curente de boli și tratamente
Necesar, ca parte a tratamentului de sesiuni conduse de schizofrenie din copilarie cu terapeut - copil (dacă el este la vârsta de 7 ani și peste) ar trebui să realizeze caracteristica, să accepte diagnosticul și să accepte faptul că el nu va fi întotdeauna așa de jur împrejur. Efect bun și să dea lecții în grupuri - pacienți, copiii învață cum să se comporte în societate, pregătită pentru societate, obișnuiți-vă să facă față cu crize de agresivitate sau iritabilitate.

Vă rugăm să rețineți: Mulți părinți descoperă în ciudateniile lor copii și abateri de la dezvoltarea de obicei, încercați să nu apeleze la specialiști, și pentru a rezolva problemele pe cont propriu - de exemplu, aducerea în copiii „bunica“ și vindecători homegrown. Rețineți că metodele tradiționale de tratamentul schizofreniei nu sunt în măsură să dea un efect fără utilizarea de medicamente specifice, acestea au doar un corp de susținere.

Schizofrenia la copii este rar tratate în secțiile de internare ale spitalelor specializate - chiar si in timpul unui atac de ingrijirea pacientului poate fi redat intr-un cadru ambulatoriu. Noi nu vorbim despre boli mintale grave, deoarece considera oligofrenopodobnaya schizofrenie implică în mod clar o constantă (sau foarte des) pentru a găsi copilul într-un spital închis.

Simptomele schizofreniei la copii, simptome, tipuri, forme, tipuri curente de boli și tratamente

Potrivit statisticilor, schizofrenie copilărie doar în 40% din cazuri duce la invaliditate completa a copilului în viitor. Cu abordarea corectă a terapiei de tratament și întreținere un copil poate stăpâni pe deplin abilitățile cele mai necesare pentru o viață independentă, pentru a comunica cu alte persoane, care urmează să fie instruiți într-un program special și de a desfășura activitatea de muncă în viitor. Este important numai în timp util pentru a contacta experți pentru a diagnostica și de a obține sfaturi cu privire la tratament în continuare -, astfel încât părinții pot ajuta copiii bolnavi să devină membri cu drepturi depline aproape de societate.

Predicții cu privire la fluxul de schizofrenie pe baza unor factori declanșatori de disponibilitate dezvoltarea bolii sunt prezentate în tabel:

Simptomele schizofreniei la copii, simptome, tipuri, forme, tipuri curente de boli și tratamente