Sfaturi utile pentru lucrul cu șabloane

Sfaturi utile pentru lucrul cu șabloane

Primul lucru pe care vrem să-ți spun, este într-o coajă de nucă - modul de a face propriul șablon. Pentru a face acest lucru, trebuie să stoc pe un film adecvat (de exemplu, utilizați folderul pentru documente sau acțiuni de fișiere), precum și o listă a ti-a placut modelul la dimensiunea dorită.Înainte de a tăia o matrita, trebuie să mutați imaginea pe film. Este foarte ușor. Imprimați modelul dorit și puneți-l sub ecran-film. Apoi redraw marker de neșters (un marker de alcool nu este mai mare de 1 mm grosime).

1. Puneți un șablon sub căptușeală rigidă sau o foaie de sticlă. Ia un cuțit sau un cuțit cizmar ca să ia un creion. Se taie filmul lin și fără întrerupere. Cu excepția cazului în absolut necesar, nu se deschide cuțitul din film și să încerce întotdeauna să se mute cuțitul spre el. În acest caz, aveți nevoie pentru a transforma foaia de film, mai degrabă decât un cuțit. Imaginați-vă că sunteți de cusut pe mașina de cusut - țesut se deplasează în raport cu acul, și nu invers. Cuțitul trebuie să fie întotdeauna posibil are ca scop tine, iar de o parte - să fie amplasat în spatele cuțitului și pentru a muta foaia.

2. Tăiați toate părțile matrita, precum și urme de aliniere. Ca tăiat, foaia de film va deveni mai puțin rigide. Deci, întotdeauna începe cu piese mici și a tăiat prima parte centrală și apoi trece la margini.

Dacă ați rupt accidental unul dintre podurile, trebuie doar să-l acopere cu o bandă adezivă transparentă pe partea de sus și se taie din nou o bucată.

3. Emulsiile filmului poate fi tăiat vyzhigatelnym aparat de lipire sau un vârf ascuțit subțire. Dar, în acest caz, marginile vă va transforma inegale, cu umflături. Nu uita marcajele de aliniere! Dacă utilizați un fier sau vyzhigatelny dispozitiv de lipit, apoi puneți-le sub foaia de matrita de sticla.

Cel mai simplu și mai convenabil mod de a fixa stencil pe orice suprafață - un adeziv special de pulverizare. Dacă aplicați un strat subțire pe partea din spate a ecranului și să dea un minut sau două pentru a usca stencil va organiza bine pe aproape orice suprafață netedă și nu va lăsa nici o urmă pe ea.

Cu toate acestea, atunci când se utilizează un adeziv șabloane aerosol. Este necesar să se manifeste prudență rezonabilă și respectați următoarele reguli:

- este necesar să se aplice adezivul numai pe stencil, în orice caz, nu la fata ta.

- lipici doar păstrează șablonul pe suprafață, astfel încât ar trebui să fie destul de un pic. Adezivul nu va preveni scurgerile de cerneală, astfel încât nu turnați-l arunce. Pentru a picta nu se scurge, este necesar să se respecte reguli foarte diferite.

- înainte de lipirea șablon, este de dorit să aștepte câteva minute pentru adezivul sa uscat.

- în cazul în care suprafața aveți un dur, texturat sau prăfuit, adezivul va deține stencil foarte slab sau deloc păstrați.

- Dacă aveți nevoie de o rola buna pe stencil la suprafață și să-l acopere cu ziar sau o foaie de hârtie, și netedă prin ea. Utilizați perna din cauciuc pentru un efect maxim.

- Dacă doriți să vă spălați lipici pe șablonul sau suprafața (bine, un pic exagerat, nu se intampla oricui!), Apoi utilizați alcool, benzină sau striperul specială pentru adeziv. Există, de asemenea, adezivi solubili în apă, dar ele sunt mai rău decât stick-ul.

O alta, mai ieftin mod de a atașa stencil la suprafață - este o bandă de mascare. Dacă un șablon simplu, atunci este suficient. Amintiți-vă că banda nu poate fi lăsat blocat pentru o lungă perioadă de timp - dacă ați cumpărat o bandă ieftin, apoi de două sau trei ore, el poate adera puternic și se lasă urme.

Deci, stencil atașat. Acum este timpul pentru a începe pictura.

Vopseaua șablon poate fi în atât de multe moduri și instrumente. Aici este o listă parțială de articole de potrivire: o bucată din China perie burete matrita, role spumă, o cârpă simplu. Indiferent de ceea ce trage, este important să se conformeze doar două reguli principale:

Paint - cel puțin!

(Pe o perie burete, rola de vopsea ar trebui să fie destul de blunders pic -. Pentru a obține mai mult de vopsea pentru a desena rapid și culoare la mai gros Nu, nu, nu mai bine de zece ori dunk burete și de trei ori pentru a trece într-un singur loc de saturație.! decât pentru a contempla petele murdare)

Perie nu poartă!

(Mișcarea de o perie sau un burete sau orice ai desena - ar trebui să fie perpendiculară pe suprafața este inacceptabilă pentru a desena un mod familiar. - Înclinarea perie și trăgându-l pe șablonul)

Reține-mă? Bine. Acum vine cea mai răspândită pictura acceptare șablon numit „perie uscată“. În afară de rezultate excelente, această metodă este convenabilă prin faptul că acrilic sau latex vopsea se va usca aproape instantaneu. Pentru fiecare culoare, să ia o perie uscată separată.

1. Se agită vasul închis de vopsea pe suprafața interioară a capacului format paleta miniatură. Dunk în vopsea doar vârfurile perii periei.

Apoi, pe un prosop de hârtie sau o foaie de hârtie, face câteva mișcări circulare ale periei. rotație viguroasa a periei ridica vopseaua de pe partea de sus schetine.Sdelayte ultima rândul său, pentru a curăța suprafața de prosop pentru a elimina vopseaua de pe vârfurile firelor. Toate acestea sună ciudat la prima vedere. Dar, doar încearcă să repete orbește sfaturile noastre - si rezultatele pe care le va surprinde!

2. Înainte de a începe stenciling, să ia un frotiu test pe o bucată de hârtie și imediat împărtăși cu degetul. Frotiuri? Apoi, capul înapoi la prosop de hârtie! Este pur și simplu uimitor cât de puțin vopsea ai nevoie și cât timp va fi de ajuns. In imaginea de mai jos - prea puțină vopsea (de mai sus), vopsea prea mult (stânga) este aproape doar dreapta (pe dreapta).Acoperind sau de ambalare se face prin atingerea partea plată a periei pe suprafața de desen. În acest caz, peria trebuie să fie întotdeauna strict un unghi de 90 de grade la suprafață. Numai în acest caz, firele de perie nu podlezet sub poduri pe stencil.

3. Un alt mod diferit de amprente, etovraschatelnye perie de mișcare peste desen. Începe o mișcare circulară cu o rază mai mare pentru o mai mică, adică, chiar în interiorul foarte modelului șablon. Această metodă este mai frecventă și se numește foarte bună dreptate „gâdilat“. Rezultatul - veți obține o tranziție foarte natural și surround de culoare de la întuneric la lumină.

Rezultatele aplicării fiecăreia dintre cele două tehnici de desen cu șabloane puteți vedea în exemplul de mai jos. Bird și ramura spre stânga sunt trase prin rotație - „gâdilat“. Un drept prichka - metoda de imprimare (de transvazare, conectarea). Diferența este vizibilă în mod clar.

Ei bine, asta e tot, ești deja un profesionist ecran de pictura! Joking deoparte, dar chiar și acest scurt cum suficientă. pentru a vă rezultatul surpriză și vă rugăm să familia, prietenii și oaspeții.

Declarația anterioară cu siguranță permis să creadă în ei înșiși și au un model minunat matrita. Acum puteți continua să dezvolte abilitățile lor de decorator. Vom arăta cum să atașați volum model șablon.

Când desenați un șablon și doriți să dau volum figura dvs., adăugați-l la jumătate de tonuri și umbre, începe pictura cu cele mai ușoare culori și, treptat, trece la cea mai întunecată cerneală. Amintiți-vă această regulă simplă, și o secvență de culori va fi clar pentru tine. Aveți grijă deosebită va fi urmată doar de culoare pentru a corecta erorile în culori luminoase - la fel ca și în întuneric - aproape imposibil. Utilizați o separat și asigurați-vă că să se usuce perie sau un burete pentru fiecare culoare.

1. Start pentru a desena marginea găurilor din șablonul direct din film, și pentru a muta peste marginea spre centrul pieselor tăiate. Aveți posibilitatea să utilizați un tampon sau titillation (sensul giratoriu), principalul lucru este să nu se abată de la secvența - pentru a începe o parte, pentru a obține tranziția de culoare.

2. Elemente rotunde, cum ar fi fructele sau corpurile de iluminat obține prin volumul nostru de recepție aparentă în imagine, dacă vă mutați de la marginile spre centru. Ai pe fructe blush pe bile de maturitate - umbra si lumina, iar frunzele - razele solare. În exemplele din acest manual la galben frunze a fost adăugat, care, amestecat cu verde și roșu, a făcut imagine mai colorat și bogat.

3. Dacă programați, puteți trece acum la următoarea culoare. frunze galbene va pune verde și centrul de fructe lăsat aproape neatins.

4. În etapele finale ale tranziției la cele mai închise culori care se va accentua și de a evidenția detaliile necesare cu privire la imaginea ta. Plimbare cea mai întunecată vopsea în jurul marginilor tuturor elementelor de imagine, astfel încât acestea să devină mai vizibile. Dacă treci sau Knock peria în jurul marginilor, astfel încât doar câteva peri va cădea pe zonele deschise, veți obține o delimitare foarte precisă a detaliilor de imagine. Noi folosim o culoare roșu închis, amintiți-vă că ar trebui să fie mai mult afară decât în ​​interiorul compoziției.

5. Repetați acest motiv de mai multe ori, nu te rănești încercând să reproducă exact efectul doar luate. Crede-mă, și amintiți-vă - imagine SIMILARE are un aspect mult mai atractiv decât exact același lucru.

În acest scurt ghid vă va învăța cum să folosească o rolă pentru un tablou de ecran. Vă rugăm să rețineți că rola ar trebui să fie cel mai ieftin, spuma. Acest lucru se face nu din penny și de a salva doar o coincidență - este cu role spumă oferă cele mai bune rezultate. Vrei să știi de ce? Explicații - partea de jos a paginii.

Pentru a demonstra munca cu role, vom lua o fenicul matrita, de asemenea, cunoscut sub numele de fenicul din secțiunea EXCLUSIV. Atragem mărar într-o altă scară și compoziție. în același timp, pentru a vă oferi câteva idei pentru proiectare. Nu poți aștepta pentru vara? Iată un fenicul într-un stil rustic, în tonuri de bej. Această variație ne-a plăcut cel mai mult de:

Dar vom continua să se rostogolească. Din moment ce am preluat șabloane mari, atunci vom avea nevoie de mai multe cutii de vopsea, o pernă destul de mare, o tavă pentru o rolă (de multe ori margele ieftine sunt vândute direct la inclus ei). O perie sau un burete, de asemenea, nu va fi de prisos - vom adăuga un volum de desen, așa cum este explicat în instrucțiunile anterioare. Asigurați-vă că stoc pe un prosop de hârtie. Ei bine, spray adeziv, nu vom interveni.

Se toarnă vopsea în secțiunea inferioară a băii, umezește și rola horoshoprokatyvaem bazinelor de pantă striate. Astfel, vopseaua este bine distribuită pe rolă și stors excesul. Urmată de rola să se rostogolească pe o bucată de carton sau o bucată de hârtie pentru a verifica cantitatea de cerneală. Roller ar trebui să fie doar umed, vopseaua nu ar trebui să fie prea mult.

Per revoluție a stencil am pus un spray adeziv puțin. Acest lucru ne va ajuta să facă față cu stencil. Deoarece mărar - un imens, mutantă de fapt, avem nevoie de mai mult și banda de mascare pentru a menține greutatea pe perete. Nu uitați că, atunci când pictura creșterea în greutate șablon datorită vopselei aderentă.

Fixarea șablonul pe perete, se deplasează departe un pas înapoi pentru a verifica locația. vopsea Inachinaem. role de laminare bun de la centru spre marginile deschiderilor stencil. Vă rugăm să rețineți - părțile de margine ale imaginii nu sunt la același nivel cu peretele. Cu această rolă nimic serios.

Din nou și din nou, vom aminti - nu încerca să câștige un pic mai mult de vopsea pentru a face ponasyschennee de culoare. În acest caz, veți fi răsfățați vopsea podtekshey stencil! Vrei mai întunecat? Face acest lucru în detrimentul câteva straturi de vopsea este rulat trafalet aproape uscat într-un singur loc de mai multe ori. Vopseaua se va usca instantaneu și orice dungi.

Am folosit unele dintre aceleași clișee, dar diferite dimensiuni. Pe peretele am lovit unul după altul câteva repetiții, o imagine de pe partea de sus a unui alt. Un mic truc - pentru a avea o imagine a apărut volumul, am început cu o culoare mai închisă, și apoi turnat în alb simplu vopsea original, pentru a obține o nuanță mai deschisă, și a atras reluările ulterioare mai ușoare și mai ușoare. Astfel, peste si peste din nou, am realizat mai multe desene de diferite dimensiuni. Iată ce sa întâmplat în scheme de culori diferite:

model de design Mararul este bun, deoarece se poate trage aproape oriunde și aproape orice culoare. Pe ușă, pe perete, pe pânză pe sticlă - peste tot acest model ar fi adecvată și să arate bine. Iată trei exemple de interior mărar făcut pentru atenție:

În cele din urmă, vom dezvălui un mare secret pentru cei care nu au ghici de ce cel mai mic rola oferă rezultate mai bune decât cele profesionale scumpe. Ceea ce doresc de la un profesionist cu role? Mai mult pentru a absorbi și de a deține mai mult de vopsea și bine da-l departe! Și ce ar trebui să? Mai puțin de cerneală și mai puțin frotiu! Asta e - mai ieftin cu atât mai bine.

De multe ori este nevoie de a transforma un drept-model stencil o margine la 90 de grade. Napirmer pentru a desena o casetă pe perete sau pe marginea unei mese. Desigur, în acest scop, există un design unghiular speciale. Dar dacă modelul dvs. selectat nu este făcut același tip de unghi? Sau pur și simplu nu doresc să cumpere un șablon suplimentar?

Faceți o rotație de 90 de grade de stencil-bordură, astfel încât imaginea sa uitat armonios și ajută ușor dispozitiv simplu, care poate fi găsit sub STALPILOR site-ul nostru. Dispozitivul este numit - UNGHI. Este foarte ușor.

Desenarea marginea dreaptă până la ultima repetiție înainte de a porni. Ultima refaceți aplică și să ia în mâinile noastre pătrat.

Gon a pus peste baza matrita spre bubuschego roti modelul. Gon poate fi pentru comoditatea de spray adeziv ușor udate.

Dorisovyvat bordură, a pus vopseaua direct pe partea de sus a poligonului. Gon măști SUA o parte a modelului, și vom obține o tăietură la un unghi de 45 de grade ornament.

Noi trecerea de bordură la un unghi drept și mutați-l un pic, în scopul de a reduce o figură mai bună a coincis cu deja vopsite.

Dokrashivaem bordură reziduuri sau până la sfârșitul următoarei rotație de 90 de grade.

Dacă desenați un cadru matrita închis, trebuie să marcați mai întâi liniile de marcare de suprafață reduce! În caz contrar, începe cu sfârșitul nu poate veni împreună fără probleme.

Asta e tot truc ingenuu! Folosește-l!