Puncție vezicii urinare înainte de naștere indicații, tehnici, recenzii

Femeilor care dau naștere să audă de un astfel de lucru ca o vezică urinară punctie înainte de nașterea copilului, fără contracții. Această procedură se numește Amniotomiile. De obicei, aproximativ 7-10% dintre femeile gravide se confruntă cu ea. Multe gravide, auzit de amniotomii, speriat. Cu nici o idee despre corectitudinea și necesitatea procedurii, femeile sunt setarea personal negativ.Ce se întâmplă în cazul în care punga apelor rupe înainte de lupta?

În unele cazuri, munca începe cu revărsarea de apă. Mai mult decât atât, poate fi completă sau parțială. Conform statisticilor, această abatere poate vstrechatsya 12% dintre toate femeile. Acest proces este numit amniorrhea prematură.

Puncție vezicii urinare înainte de naștere indicații, tehnici, recenzii

Femeile observa imediat acest fenomen, mai ales dacă este vorba cu multă apă.

Lichidul amniotic ar trebui să fie lumină sau roz și inodor. Dacă se amestecă cu negru, maro sau verde, aceasta înseamnă că apa este nou-născut cal. Acest lucru sugerează că anoxie fatul a avut loc, care necesită livrare rapida. Ia culoarea galbenă poate indica prezența Rh-conflict, care necesită, de asemenea, o acțiune rapidă.

Când apele se retrag în casă, dând naștere este o nevoie urgentă de a merge la spital. În spital, femeia trebuie să raporteze în mod corect descărcarea timpului lor.

În cazul în care organismul este gata de naștere, contracții începe imediat sau la puțin timp după evacuarea apei.

Ce este Amniotomiile?

Amniotomy - operațiune în cazul în care a fost deschisă cu bule amniotic. Fetale protejează coajă speciale - amniosul, care este umplut cu lichid amniotic. El protejează copilul de lovituri și de penetrare a infecției din vagin.

Dacă o deschidere sau ruptura modul natural, uterul începe să proceseze expulzarea fătului. Ca urmare, în curs de dezvoltare contracții și copilul se naște.

Operația pentru a perfora bula înainte de naștere, fără lupte efectuate un dispozitiv special sub forma unui cârlig în momentul de cea mai mare severitate sale, astfel încât să nu afecteze țesuturile moi ale capului copilului.

tipuri de Amniotomiile

Intepati bula înainte de livrare poate fi împărțită în mai multe varietăți, în funcție de momentul tranzacției:

Puncție vezicii urinare înainte de naștere indicații, tehnici, recenzii

 • Antenatal. Realizarea înainte de luptele cu scopul inducerii muncii.
 • Timpurie. Se efectuează, în cazul în care deschiderea de col uterin pana la 7 cm.
 • În timp util. În cazul în care colul uterin este deschis la 8-10 cm.
 • Belated. Acesta poate fi efectuată în momentul expulzării fătului. Procedura utilizată pentru a preveni hipoxie fetale sau sângerări la mame.

Procesul de trecere nașterea nu a schimbat și corespunde naturale. Fetale fixat în mod necesar, cu aparate de KGT.

Când Amniotomiile este necesar?

Livrarea are loc stimulente de străpungere a vezicii urinare, în cazul unor situații în care aveți nevoie de o livrare de urgență. Procedura poate fi efectuată în absența contracțiilor:

Puncție vezicii urinare înainte de naștere indicații, tehnici, recenzii

 • sarcinii prelungite. sarcina normala este de 40 de săptămâni, în cazul în care termenul de mai sale, atunci ridică problema nevoii de asistență obstetrică. Placenta creste vechi în această situație și nu își pot îndeplini funcțiile. Ca urmare a acestui copil care suferă, se confruntă cu foame de oxigen.
 • Preeclampsie. Această boală este caracterizată prin umflare, tensiune arterială ridicată și prezența proteinelor în urină. Preeclampsia afectează negativ starea de sănătate a mamei și a fătului, prin urmare, au nevoie de Amniotomiile.
 • Rhesus-conflict. O astfel de sarcină este considerat a fi dificil, astfel încât această operațiune contribuie la inducerea travaliului.

În cazul în care a început munca, apoi a recurs la o intervenție chirurgicală în următoarele cazuri:

 • inerție uterină. În cazul în care contracțiile nu sunt amplificate, dar este slăbirea lor, gât încetinește procesul de naștere, și deci nu sunt oprite, puncție a avut loc bula. Pentru a da naștere se observă în decurs de 2 ore, în cazul în care tendința pozitivă nu este, atunci decizia de a recurge la „oxitocina“.
 • Polyhydramnios. Prezența unor cantități mari de rezultate lichid amniotic in uterul nu se poate contracta în mod natural.
 • Hipertensiunea arteriala. Rinichii si inima, preeclampsie contribuie la hipertensiune arteriala, care afecteaza procesul de a da naștere și a fătului.
 • membrane plate. În această situație, aproape nici față de apă, ceea ce face activități generice dificile, și se poate întâmpla reziliere.
 • Locul de amplasare slabă a placentei. Această poziție a placentei poate duce la dezlipire și sângerarea.


În unele cazuri, există contraindicații pentru această procedură.

Există contraindicații?

Intepati bula inainte de nastere ajuta pentru a facilita procesul de naștere al copilului, dar există unele proceduri de restricții în anumite cazuri. Amniotomy nu se acordă în cazul în care:

Puncție vezicii urinare înainte de naștere indicații, tehnici, recenzii

 • o femeie gravidă are herpes pe organele genitale în faza acută;
 • placenta are locație scăzută;
 • bucle cordon inhiba operare;
 • nu este recomandat pentru naștere naturală;
 • găsirea fetus într-o oblică, transversală și pelviană.

Acesta a interzis procedura în boli ale inimii mamei, atunci când există cicatrici pe colul uterin si alte patologii.

Cum se puncție vezicii urinare?

De ce și cum puncție bula înainte de naștere? Amniotomy egală cu o intervenție chirurgicală, dar prezența unui anestezist și chirurg nu este necesară. După un examen vaginal, medicul efectuează o bulă de autopsie. Procedura implică mai multe etape:

Puncție vezicii urinare înainte de naștere indicații, tehnici, recenzii

 • Inainte de operatie, femeia ia „no-silozuri“ sau alte antispastic. După expunerea la o femeie de droguri se află în jos pe masa de examinare.
 • Afterwords, purtarea de mănuși, introdus în vagin instrument. bule Amniotic angajează un cârlig și tras medicul pentru a rupe. După aceea, lichidul amniotic începe să curgă.
 • După manipulare de închidere de sex feminin, timp de 30 minute într-o poziție orizontală. Fetale controlate mașină KGT.

Bubble fi în mod necesar deschis în absența forței de muncă, ceea ce duce la confortul și siguranța de funcționare.

Ce o femeie se simte atunci când Amniotomiile?

Intepati bula înainte de naștere - doare sau nu? Orice femeie se teme de această procedură din cauza posibila apariție a unei dureri. Cu toate acestea, în acest caz, disconfortul nu este observat, pentru că bula membranele terminații nervoase.

O femeie are nevoie doar să se relaxeze și să ia o poziție confortabilă. Tot ce se poate simți în urma unei proceduri efectuate în mod corespunzător - numai scurgerea de lichid amniotic.

Cand tensiunea musculara poate provoca disconfort și efecte negative în formă de leziuni ale pereților vaginali.

condiții obligatorii

Ce condiții puncție bula înainte de naștere? Pentru a evita complicațiile în timpul procedurii, trebuie să efectuați anumite reguli. Printre acestea se numără:

Puncție vezicii urinare înainte de naștere indicații, tehnici, recenzii

 • prezentare fetale corespunzătoare (cap);
 • sarcini acest timp - nu mai puțin de 38 de săptămâni;
 • nașterea vaginală, și nu există restricții în această privință;
 • gradul de pregătire a canalului de nastere;
 • sarcina de un fat.

Important este disponibilitatea și maturitatea uterului. În etapa 6, aceasta trebuie să corespundă punctelor pe o scară Bishop.

Complicațiile și consecințele amniotomiilor

întregul proces are loc în condiții de siguranță la puncție fără erori bulei înainte de livrare. Dar există câteva excepții atunci când amniotomii după nașterea copilului poate fi complicată. Aveți următoarele consecințe:

Puncție vezicii urinare înainte de naștere indicații, tehnici, recenzii

 • vas de leziuni ale măduvei, în cazul în care acesta este fixat la teaca, ceea ce poate duce la pierderea de sânge;
 • deteriorarea starea copilului;
 • picătură cordon bucla sau membrelor fetale (brațe și picioare);
 • încălcarea bătaia inimii copilului;
 • munci brute;
 • slăbiciune generală secundară.

Există riscul ca puncția membranelor nu conduce la rezultatul dorit și munca nu va fi activ. Prin urmare, medicii au recurs la utilizarea de medicamente care cauzează contracții. În unele situații, femeile petrec o cezariana, deoarece copilul pentru o lungă ședere fără apă poate duce la consecințe negative.

Cât timp lucrarea, după o puncție bula înainte de naștere? Review-uri de femei care au trecut prin această procedură sunt după cum urmează:

 • la femeile care au născut pentru prima dată, livrările în 7-14 ore;
 • femei multipare, poate dura oriunde de la 5-12 ore.

Orice intervenție, la care poate fi atribuită puncție vezicii urinare, uneori, rezultând în consecințe care nu sunt întotdeauna pozitive. Amniotomy trebuie efectuată în conformitate cu toate condițiile necesare, care va reduce riscul de complicatii de diferite tipuri. Deci, dacă aveți nevoie de această procedură, femeile nu ar trebui să renunțe la funcționarea și alte manipulare necesare in timpul nasterii.

Puncție vezicii urinare înainte de naștere indicații, tehnici, recenzii