Electromotor repara propriile lor mâini

Mulți șoferi, în timpul funcționării TP se confruntă cu faptul că demarorului la pornire un zgomot ciudat sau rotiți roata de mână încet decât de obicei (acesta este descărcat foarte repede bateria). Acesta este un semn sigur că este timpul pentru a repara sau schimba demarorul. Acest articol din public el însuși un mecanic, am luat în considerare în detaliu procesul de demontare și reparare a mâinilor starter.


În primul rând, o teorie pic. Starter - un motor de curent continuu cu patru poli și patru perii, unitatea este conectată la volantă. Se pornește releul de pornire solenoid de tracțiune. Fixat la carcasa ambreiajului și protejat de scutul special al țevii de eșapament încălzit.

🔎 Acest manual este, în esență universal și adecvat pentru majoritatea vehiculelor.

🅰 Pasul unu: Eliminarea demarorul
Mai întâi trebuie să eliminați scutul termic. Cu tasta potolește panoul de montare inferior, scoateți furtunul de la intrare și apoi cele două piulițe de fixare clapa superioară. Scoateți scutul. Apoi scoateți demarorul în sine. Pentru aceasta deșurubați superioare două șuruburi de fixare a demarorului la carter, apoi șurubul inferior. Ne mutăm demarorul un pic înainte și deconectați conectorul de la comutatorul magnetic (pentru comoditate înainte de a putea fi îndepărtat prin furtunul sistem de răcire). Abate o piuliță care fixează firele de la comutator magnetic la baterie, scoateți demarorul și în sus.

🅱 Pasul doi: determina cauzele eșecului și a eliminării acestora

1. Verificarea și înlocuirea releului este extras tensiunea de funcționare de pornire. Pentru aceasta pentru a da terminalul + 12V al releului și pentru a furniza carcasa minus, în care ohmetru conectat la șuruburile de contact. În cazul în care releul în stare de funcționare, ambreiajul va aluneca peste mal în afara ferestrei, situat pe capacul frontal, iar șuruburile sunt închise (a se vedea ohmetru). Dacă acest lucru nu se întâmplă, releul trebuie să fie înlocuit. Pentru a îndepărta trei șuruburi cu o șurubelniță și scoateți releul. Apoi, din carcasa comutatorului cu extractul tija arc și instalați noul releu în ordine inversă.


2. Verificarea și înlocuirea periilor demarorului Scoateți capacul prin desurubarea cele două șuruburi cu o șurubelniță. Pentru a scoate periile trebuie să deconectați șurubul de fixare a firului de contact și de a depăși primăvara și apoi se extrage peria. Înălțimea periei trebuie să fie mai mică de 12 mm - în cazul în care periile sunt uzate și trebuie înlocuite.
3. Testul Am conecta ohmmetru bobina de pornire la bornele de înfășurări (spire) și verificați un scurtcircuit între spirele și carcasa.
4. Verificați și colectori bobine Demontarea inelul de fixare. Scoateți axa de spălare. Cheia pentru a îndepărta cele două șuruburi de cuplare. Decuplează demarorul și scoase un tub de șuruburi de cuplare izolației. Verificați starea structurală a înfășurărilor și colector. Înfășurările nu ar trebui să fie urme de carbonizare și defalcare. urme slabe ale colectorului sunt permise, în timp ce acesta ar trebui să curețe placa șmirghel lui bine, dar este mai bine pentru a înlocui unul nou.
5. Verificați înfășurarea cu un ohmmetru armăturii sunt în căutarea unui scurt-circuit pe înfășurările armăturii și dacă găsim ceva înlocuiți-l.
6. Verificarea și depășirea limitei de viteze Scoateți ambreiaj de la axa armatură axa levierului de spălare rasshplintovyvaem și bat sale prin barbă, scoateți ancora cu dispozitivul de acționare. Demontați brațul de acționare a ambreiajului. Vom încerca să se rotească roata dințată - trebuie să fie ușor să se rotească într-o direcție și celălalt dopul. Nu ar trebui să fie ciobirea și exfolierea. Dacă ambreiaj defect sau unelte de pescuit, trebuie să le modificați împreună. Pentru a face acest lucru, scoateți inelul de fixare și scoateți ambreiajul cu uneltele și înlocuiți cu altele noi.
7. Înainte de asamblare, ansamblul demarorului să fie scos din carcasa demarorului și suportul de perie praful și toate suprafețele din plastic acoperite cu un lubrifiant special (de exemplu, Lithol). Rulmenti butuc de rotor, butucul fante de cuplare arborele armătură trebuie unsă cu ulei de motor. După aceea, ansamblul de pornire în ordine inversă față de demontare.

Efectuat. Noi eforturi proprii în afară, reparate și asamblate în casa de pornire!