Otoscleroză ce este, simptome si tratament fara chirurgie remedii populare

Otoscleroză - o boala care duce la surditate. Tratamentul otoscleroză fără o intervenție chirurgicală este practicată pe scară largă, dar în cele mai multe cazuri, fără o intervenție chirurgicală este imposibil de a face totul. Surditatea în această boală este cauzată de apariția urechii medii și urechea internă, sau mai degrabă, în anumite părți ale tesutului moale, formarea osoasă. Această proliferare patologică a oaselor urechii sau a țesutului osos localizate în labirintul urechii, ceea ce duce la imobilizarea lor completă.Această boală bilaterală: în înfrângerea de o ureche în curând otoscleroză treptat se extinde la a doua. Acest lucru se întâmplă în 90% din cazuri. Timpul inițiat de terapie adecvata poate ajuta la incetinirea procesului de boala.

Contextul de dezvoltare a bolii

Care sunt cauzele și progresia în continuare a otoscleroza, medicina modernă nu este cunoscută. Mai mult decât atât, în diferite persoane care boala progresează în mod diferit. O persoană poate pierde auzul foarte repede - în termen de un an, în timp ce cealaltă persoană poate merge doar surd la bătrânețe.

Otoscleroză ce este, simptome si tratament fara chirurgie remedii populare

Până la 60% din cazuri sunt otoscleroză ereditare. Un punct interesant este, de asemenea, un fapt că cea mai mare parte a bolii sunt expuse reprezentanților de sex feminin și familii deosebit de mari. Astfel, putem spune cu încredere că dezvoltarea bolii este influentata de schimbarile metabolice si endocrine.

În afară de faptul că a demonstrat în mod oficial otoscleroză poate provoca boli, cum ar fi rujeola.

Boala poate fi cauzata de trauma acustică, care apar lung bolile inflamatorii cronice legate de urechea internă, perturbarea fluxului sanguin in interiorul vaselor de sânge arterial care intră în urechea internă.

Otoscleroză ce este, simptome si tratament fara chirurgie remedii populare

Principalele simptome

Înainte de a începe, este obligatoriu să se asigure tratamentul este faptul că diagnosticul este corect. Auto-tratament este inacceptabil, aceasta poate duce la consecințe grave. Pentru un diagnostic corect este necesară pentru a înțelege simptomele experimentate de către pacient, și toate deviațiile informați medicul dumneavoastră.

Simptomele otoscleroză apar după cum urmează:

 1. În stadiile incipiente ale bolii o persoană începe să experimenteze dificultăți cu percepția de tonuri joase. Ca urmare, pacientul nu poate lua discursul unui om. De-a lungul timpului, el începe să aibă probleme cu percepția sunetelor înalte.
 2. Pacientul se reduce percepția limbajului vorbit, în cazul în care corpul său se confruntă cu vibrații (plimbare în transportul public, mersul pe jos si jogging, mâncând - mestecat).
 3. Pacientul poate simți că auzul său devine mai acută în prezența unui zgomot de fond intens. Lucru este că cealaltă persoană, dorindu-i bine auzit, începe să vorbească mai tare, pacientul nu se observă.
 4. Dacă pacientul vorbește cu mai multe persoane, se ridică dificultăți serioase în percepția vorbirii, el pur și simplu nu înțelege. Incordare atenția, el începe să se audă mai rău.
 5. Un om aude un sunet constant în urechi, ca foșnetul frunzelor, sunetul mării sau zumzetul de cabluri electrice. Cauza a zgomotului este în alimentarea cu sânge încălcare a urechii interne. Sentimentul de zgomot este împărțit în 3 grade, în funcție de cât de mult el îngrijorat bolnav.
 6. Apariția navrastenicheskih încălcări. Aceste rezultate in reactivitate a crescut psihologic. Pacientul poate fi iritabil sau retras, apatic. Acest lucru se întâmplă în cazul evoluției clinice rapide a bolii vine de invaliditate, iar pacientul nu se poate adapta la ea psihologic.
 7. Durere în urechea internă. Ca o regulă, ei au paroxistică în natură. durere Arcuindu, intensitatea acesteia - media. La sfârșitul unui atac dureros de auz multi pacienti se deterioreaza.
 8. Amețeli. Acestea apar, de regulă, foarte des, iar intensitatea lor mici. Dacă amețeli puternice și să conducă la greață și vărsături, aveți nevoie pentru a face un diagnostic diferențial pentru a exclude alte boli nu au legătură cu bolile urechii.
 9. Semne otoscleroză, care poate detecta în timpul inspecției laryngologist meatului:


 • timpanului devine subțire, există o creștere a mobilității;
 • pacient scade tactile și dureri de sensibilitate in zona canalului auditiv extern și timpanul direct;
 • absența cerumen sau o reducere semnificativă a valorii sale;
 • extensie canalul urechii, xeroderma interiorul lor, în timp ce acesta devine un strat subțire cu pielea.

Otoscleroză ce este, simptome si tratament fara chirurgie remedii populare

Metode de terapie

Cum de a vindeca otoscleroză? Cel mai frecvent utilizate interventii chirurgicale, iar în cele mai multe cazuri, este imposibil să se facă fără el. Recent, cu toate acestea, sunt în mod activ se caută modalități eficace posibil tratament conservator al acestei boli.

Tratamentul chirurgical al otoscleroză conduce la faptul că pacienții 80% din sunet este îmbunătățită considerabil claritatea. Problema este riscul ridicat de dezvoltare a anumitor complicații. Trebuie amintit că operația îmbunătățește doar conducta de sunet. modificări degenerative în țesutul osos, în acest caz, și să continue să progreseze, astfel încât nici un tratament terapeutic nu este încă suficient.

Există indicii absolute pentru tratamentul chirurgical, atunci când pentru a face pur și simplu nu va funcționa fără o operație. Astfel, un pas obligatoriu este prezentat în următoarele cazuri:

 • Leziunile bilaterale când otoscleroză sa răspândit deja la ambele urechi;
 • probă negativă Rinne (este detectat la audiometria);
 • tinitus de intensitate mare.

De obicei, decizia privind operațiunea primită de mai mulți experți împreună, ca și prezența unei boli concomitente severe, poate fi o contraindicație gravă pentru tratamentul chirurgical al otoscleroză.

Decizia privind operațiunea depinde de forma de otoscleroză. Acesta poate fi:

 • cohleară când schimbările afectează capsula cohleei și canale semicirculare, cojii auditiv intern;
 • timpanice când cuplarea timpanului și etrierul imobilizat;
 • amestecate atunci când sub formă combinată așa cum este definit mai sus.

Otoscleroză ce este, simptome si tratament fara chirurgie remedii populare

Pot face fără o intervenție chirurgicală?

Tratamentul terapeutic al otoscleroză este posibilă numai în cazul cohlear sau un tip mixt al bolii.

Metodele terapeutice includ:

 1. Combinația de calciu și magneziu utilizare continuă cu fluorură de sodiu și vitamina D3. Acest lucru contribuie la faptul că percolarea minerale din baze osoase ale urechii interne este redusă.
 2. Primirea si complexe de multivitamine grup necesare pentru procesele metabolice din minerale osoase (fosfor, calciu, bromuri, fluoruri). Adesea utilizate ksidifon si Fosamax - medicamente concepute pentru reglarea metabolismului calciului, a preveni depunerea excesivă în țesuturile moi.
 3. Folosirea electroforezei cu minerale și darsonvalizare - terapie fizica, are un efect local asupra mastoidei.
 4. Tratamentul de remedii populare. De regulă, este ingestia de produse care conțin în componența sa un număr mare de necesare pentru tratamentul de vitamine și minerale otoscleroză. aportul recomandat de lapte și pește mese bogate în fosfor și calciu, nuci și leguminoase, care includ brom. Astfel, produsele care conțin o vitamina D în cantități mari trebuie evitate, precum și să elimine tăbăcirea și alte proceduri, care au efecte termice asupra organismului.
 5. Utilizarea de aparate auditive, care pot fi diferite modificări.

Chirurgia este indicata in forma de boala timpanice, în absența unui rezultat pozitiv în urma tratamentului conservator timp de 5 luni. Atunci când forma otoscleroză cohleare terapiei este limitată la achiziționarea unui pacient aparat auditiv.

Pentru o recuperare rapidă, este important ca sputa expectorat si eliminat din organism, cum se face raskazyvaet medicul pneumolog Tolbuzina EV

vindeca complet otoscleroză, folosind doar metode conservatoare nu sunt posibile, dar poate încetini progresia bolii. În 90% dintre pacienți ajută operația, și nu trebuie uitat.

Boli Gladkov AA ale urechii, nasului și gâtului. M. Medicina, 1973.