Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE

Atunci când faceți o reparație în casa lui vechi sau construirea unei case noi, atunci este rezonabil că există necesitatea de a înlocui vechile conducte de apă din oțel ruginite cu materiale mai moderne. Unul dintre primele locuri pe piața de materiale pentru instalații de apă. drenaj. scurgere. telecomunicații și rețele electrice ocupă HDPE țeavă (polietilenă cu densitate înaltă). Aceasta este o alternativa excelenta la produsele din metal, acestea nu sunt doar egali în proprietățile lor, dar ele sunt cele mai bune. popularitate tub mare de polietilenă de joasă presiune a început să folosească avantajele lor din cauza greutății, precum și simplu de instalat. Chiar și o simplă persoană cu abilități de a efectua astfel de lucrări, să fie capabil de a efectua instalarea conductelor HDPE, cu propriile lor mâini. La fel ca în orice alt caz, trebuie să știți și să ia în considerare în activitatea unora dintre nuanțele și particularităților. Deci, dacă sunteți un novice, citiți mai întâi cum să facă, ce să ia în considerare și ceea ce aveți nevoie. Aceasta este ceea ce va fi luate în considerare în continuare în acest articol.Domeniul de aplicare și caracteristicile conductelor HDPE

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
Caracteristici ale conductelor HDPE

Materialul din care sunt realizate aceste tuburi - polietilenă de calitate densă, prin care produsul obținut suficient de puternic și flexibil. Spre deosebire de conducte metalice grele, PEHD sunt dotate cu greutate redusă, ceea ce îl face ușor pentru a le instala pe cont propriu, fără ajutor. acoperire catodului, în contrast cu aceleași produse din metal, aceste conducte nu este de asemenea necesară. De asemenea, este plăcut și ce servicii speciale au nevoie. Să ne uităm la principalele avantaje ale acestora:

 1. Tevi sunt rezistente la o multitudine de compuși chimici și medii agresive: acizi, baze.
 2. Produsele de coroziune de polietilenă nu este amenințată, și de a le izola, nu este necesar.
 3. Dacă apa din interiorul tuburilor vor începe să înghețe și să se extindă, acestea nu se vor deteriora, deoarece materialul este suficient de durabil și rezistent la solicitări mecanice. dimensiunea conductei poate fi crescută cu 5-7% din starea inițială, și apoi să revină la poziția inițială fără pierderea proprietăților.
 4. Excelentă ciocan apa tolerabilitate.
 5. Ei nu se tem de orice mucegai sau bacterii și ciuperci care pot afecta diferite materiale.
 6. Suficient de flexibil, care permite utilizarea lor în zone periculoase seismic. Impresionant este că acestea sunt rupte, la o alungire de până la șase ori!
 7. cost relativ scăzut.
 8. Greutatea de lumină și transport ușor și ieftin, care va costa de două sau de trei ori mai ieftin decât transportul de țevi metalice grele.
 9. Ușor de funcționare, asamblarea și instalarea conductelor pe cont propriu, toate acestea se poate face fără ajutorul unor experți.
 10. durata de exploatare a conductelor HDPE - mai mult de 50 de ani.
 11. Polietilena - material dielectric, adică, nu conduce curentul electric, și, prin urmare, conductele din ea, de asemenea, nici un curent se efectuează.
 12. Spre deosebire de tuburi metalice în timpul funcționării conductei nu se acumulează pe pereții nămolului și pleava, și condensat rar se formează pe suprafața acestuia.

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
Acest tub elastic

Singurul punct care trebuie remarcat: materialul începe să se înmoaie când temperatura ajunge la 80 ° C. De aceea, nu se recomandă utilizarea conductei de alimentare cu apă caldă. Dar aplicarea sa se găsesc în următoarele domenii:

 • Dispozitiv de salubrizare;
 • cabluri robinet de apă rece;
 • protecția firelor de înaltă tensiune electrice, de apă și de alți factori externi.

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
conducta de apă rece din polietilen

Există două tipuri de țevi din polietilenă de joasă presiune:

 1. Conductele de presiune - pentru sistemele de conducte de apă și gaz.
 2. țevi fără presiune - pentru ape pluviale și dispozitiv de canalizare.

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
tevi polietilena de presiune

Vorbind despre grosimea pereților conductelor HDPE, aceasta poate varia de la 2 mm la 72 mm. Diametrul ei pot fi diferite - de la 20 mm la 1200 mm. dimensiunea produsului ales în funcție de locul în care conducta va fi utilizată și ce destinația lor. Dacă trebuie să furnizeze alimentarea cu apă a clădirii sau în țară, apoi întruchiparea ideala a secțiunii de țeavă, care variază de la 20 mm la 30 mm, și le pot conecta prin fitinguri din plastic sau alamă compresive. Când aveți nevoie pentru a construi sistemul de canalizare, conductele potrivite pentru tine va fi produse cu un diametru de la 90 mm la 160 mm. Lipirea le cuplaje de dorit, de completare a inelului de etanșare.

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
Produse cu diferite grosimi de perete

Pentru a efectua corect instalarea conductelor HDPE, este important să se cunoască modul în care acestea ar trebui să se conecteze unul cu celălalt. În funcție de diametrul și mărimea, se determină prin trei metode diferite de conectare a tubului:

 1. sudarea cap la cap - tip dintr-o bucată de instalație realizată de o unitate specială.
 2. Compusul utilizând sudarea prin electrofuziune.
 3. Conexiune prin flanșe și fitinguri - o metodă de asamblare tub pliabil.

Acorde o atenție! Metodele de conectare eliberabil sunt mai potrivite pentru uz casnic, în cazul în care conductele nu se află sub presiune ridicată. Dar conexiuni permanente utilizate pentru conducte în care de înaltă presiune. Datorită conexiunii unei cusături de sudură se obține chiar mai puternică decât în ​​cazul în sine. Prin urmare, scurgeri și rupturi ale unor astfel de compuși sunt teribil.

Să ne uităm la ceea ce este una dintre metodele de conectare, este, și de ce utilizați una sau alta metoda.

sudura cap la cap - tehnologie de lucruMontare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
sudarea cap la cap de țevi polietilenă

O caracteristică a acestei metode este că o conductă conectată prin sudare, a cărei secțiune transversală este mai mare de 50 mm, iar grosimea lor este mai mare de 5 mm. O astfel de metodă nu poate fi numit simplu, deoarece este nevoie de o mașină specială de sudură și o anumită capacitate de a lucra cu el. Cum se poate conecta o țeavă de sudură? Ordinea de execuție a lucrărilor este după cum urmează:

 1. Pentru a porni master netezește marginile conductelor, le taie la un unghi drept și ușor curăță.
 2. Cu ajutorul capetelor de țeavă mașină de sudură sunt încălzite la punctul de topire și conectat rapid.
 3. Rămâne doar să aștepte cusătura să se răcească și să devină de încredere.
 4. La final, este important să se verifice conexiunile pentru scurgeri de informații, tubul umplut cu apă.

Printr-o astfel de manipulare, este important să se țină evidența timpului de încălzire a produsului pentru a face ideal pentru conexiunea, nu se topesc sau insuficient încălzite. De asemenea, important, iar presiunea exercitată asupra fețele în contact, ca și pentru puterea maximă de obligațiuni, acesta trebuie să fie uniformă în lungime.

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
Aparate de sudare cap la cap

Acorde o atenție! Nu este necesar să se încerce să se conecteze prin sudură de produse de la diferiți producători. Caracteristicile lor pot varia ușor, astfel încât în ​​timpul funcționării presiunii apei poate rupe sigiliul făcut în acest fel.

Compus sudură folosind elekromuftovoy

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
sudare electrofuziune de HDPE

Pentru o astfel de metodă este necesară utilizarea fitinguri îmbinări de țevi cu built-in bobine electrice. Acest manșon se fixează pe o țeavă, spirala începe să devină fierbinte și se topesc polietilena, care, astfel, cositorite ferm. O astfel de îmbinare de țeavă suficient de fiabile și este utilizată pentru stabilirea segmentelor având un diametru mai mic de 160 mm, sau, în cazul în care accesul la locul de îmbinare este destul de dificil. În acest caz, trebuie să se ia în considerare faptul că secțiunea de conductă care urmează să fie imbinata nu ar trebui să varieze cu mai mult de 10%.

Dacă doriți să vă conectați conductele astfel încât, este necesar să se îndepărteze marginea conductei de murdărie și de a le alinia. La momentul în care produsul este de dorit să se asigure folosirea poziționerului. După ce capătul țevii două montat în cuplaj și mașină de sudură include. Toate datele, cum ar fi durata și lipit de temperatură, de obicei pot fi observate la detaliile codului de bare.

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
HDPE de cuplare

Acorde o atenție! Este de înțeles că oamenii nu trebuie să construiască orice relație, nu există nici un astfel de dispozitiv. Dacă aveți nevoie de ea un one-off, pentru a efectua lucrările, și în viitor, el nu are nevoie, îl puteți cere de la cunoștințe, prieteni și vecini pentru o vreme. De asemenea, puteți închiria de la un comerciant cu amănuntul în cazul în care furnizează astfel de servicii.

Ca sudură se realizează cu ajutorul conductei electrofuziune, vezi mai jos:

Tevi compuse folosind fitinguri

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
pentru fitinguri HDPE

Modul cel mai simplu și accesibil ca țeavă HDPE pot fi conectate, este un compus cu fitinguri. De obicei, astfel încât conecta conductele de alimentare cu apă și canalizare în apartamente și case. De obicei diametrul acestor țevi este mic - 110 mm și mai puțin.

Dacă vorbim despre cele două metode anterioare, lipsa lor poate fi numit ca analiza de conducte sudate mai. Ele pot reduce numai. Dar conectarea la accesoriile permite în orice moment să demontați sistemul de conducte și pentru a înlocui unele părți. Mai mult decât atât, este posibil să se facă mai mult decât o dată, atâta timp cât aveți nevoie. Este interesant faptul că în piață există o gamă largă de elemente de legătură cu diametre diferite, și va asambla diferitele ramificații și instalația electrică necesară în sistemul de conducte.

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
compresie de montaj montaj

Pentru a asambla conducta prin intermediul unor accesorii, trebuie să le cumpere în magazin. Ele pot fi din plastic sau alamă tip de comprimare. În același magazin trebuie să luați fișa bordurare cu un material de etanșare flexibil. Acum, toate etapele:

 1. Pentru a începe, va trebui să taie conducta de dimensiunea corectă, precum și în sudură. În acest caz, capetele trebuie tăiate exact perpendicular pe corpul țevii.
 2. Acum, slăbiți piulița de cuplare, situată pe fiting, ceea ce face mai multe ture.
 3. Se introduce țeavă în fiting până când se oprește. Ea trebuie să intre într-un sigiliu de cauciuc armat.
 4. Apoi, a pus un Collet, inel elastic și strângeți piulița. Detalii mici pot fi defilat arme, iar când trebuie să conectați o țeavă cu o secțiune transversală mare, este mai bine să utilizați o cheie.
 5. Ca întotdeauna, după montarea compusului trebuie verificată etanșeitatea, umplerea conductei cu apă.

Acest lucru este cât de ușor și fără efort puteți ține legătura HDPE de instalare de conducte prin fitinguri.

pentru deținătorii de conducte HDPE

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
Clamp cu garnitură de cauciuc

Dar colectarea de conducte de sistem care nu este tot, trebuie să-l repare. Pentru acest produs sunt atașate de pereți prin intermediul unor cleme. Pentru o mai mare fiabilitate a unui astfel de montaj sunt montate sub fiecare porțiune cu un tub de conectare. În alte locuri, este necesar să se mențină distanța dintre cleme egale cu zece diametre de țeavă. Indentarea de pereți expune 2-4 mm.

Cel mai adesea alege să lucreze cleme dure cu garnitură de cauciuc, care absorb zgomotul. Cu toate acestea, astfel încât în ​​timpul funcționării fără stres intern a avut loc în tuburi, a pus titularii fără garnituri, care este în curs de fixare liber inel. Prin această conductă poate fi ușor mobil, care va asigura serviciul lor pe termen lung.

Unele erori la instalarea conductelor de HDPE

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
Instalați elementele de fixare la distanța potrivită

Înainte de a începe lucrările la instalarea conductelor, verificați cele mai frecvente erori care apar în timpul funcționării. Acest lucru vă va ajuta să instalați țeava în mod corect, fără erori.

 1. De multe ori, multe din ignoranta sau doar uita pentru a face extinderea liniară a conductei. Acest lucru este foarte important, deoarece lipsa acesteia ar conduce la o mulțime de stres în conducte, iar acest lucru la rândul său, va conduce la o reducere a duratei de viață.
 2. Asigurați-vă că pentru a selecta distanța corectă dintre elementele de fixare. Dacă în această etapă a face o eroare, în timp, acest lucru va duce la lasarea conductei, care reduce, de asemenea, durata de viață a sistemului.
 3. Atunci când conductele sunt cimentate în primul rând, să aibă grijă că acestea sunt izolate.
 4. Este important să se respecte condițiile corecte de sudare. Considerabil în timpul funcționării nu strângeți adaptoare, pentru a nu perturba funcționarea ulterioară a conductei.

Dacă începe de la ceea ce este scris mai sus, puteți efectua manual instalarea corectă a conductelor. Dacă sunteți încrezători în abilitățile lor și sunt gata să o facă, apoi mergeți mai departe, dar dacă nu sunteți sigur, puteți lua ajutorul profesioniștilor. Acum, haideți să aruncăm o privire mai atentă la modul de a efectua această instalare de la „A“ la „Z“.

lucrările pregătitoare

Montare de conducte din HDPE cu mâinile sale - instalarea conductelor HDPE
Achiziționați conexiunile necesare

Înainte de a continua pentru a monta conducte din HDPE, trebuie:

 1. Faceti o schita sau un plan pentru ruta viitoare și măsoară lentoarea acestuia. De asemenea, conta numărul de picături și se transformă.
 2. Determina cât de mult material va fi nevoie de locuri de muncă, și cumpărați-l de la magazin. Nu uita de fixare gulere.
 3. Pregătiți dreptul set de instrumente care ar trebui să fie la îndemână.
 4. Opriți apa in camera.
 5. Când compusul de conducte noi vor fi realizate din vechiul sistem de metal, este necesar să se pună conectorul de montare la o țeavă de metal, care va servi drept un adaptor.
 6. Urmată efectua tăierea tuburilor în bucăți de lungimea necesară folosind un tăietor de țeavă sau metal bomfaier. Menținerea 90 grade unghi de tăiere. Se încheie după cut-off fi sigur pentru a curăța.

Când faceți acest lucru, puteți trece direct la instalare.