Medicamente pentru ciuperca (antifungici) - cauze, simptome și tratament

Medicamentele ciuperca (antimicotice)

Medicamente pentru ciuperca (antifungici) - cauze, simptome și tratament
Micoza - un grup de boli care se dezvolta in contact cu fungi patogeni într-un corp uman. Acesta a identificat 400 de specii de fungi, care pot provoca boli ale pielii, ale mucoaselor și ale organelor interne. Pentru a combate infecțiile fungice dezvoltat diverse forme de medicamente antifungice care acționează ca topic (cremă, unguent, lacuri, soluții) sau sistemic (tablete, capsule). O selecție largă a acestui grup de agenti permite medicului pentru a ridica ca medicamente si forma sa, care este necesară pentru a trata un anumit tip de atlet pe picior.Mecanismul de acțiune al majorității agenților antifungici bazate pe efectul inhibitor asupra formării peretelui celular al fungilor, rezultând într-o încetare a creșterii și a morții sale. Înainte de tratamentul cu pielea și medicul mucoase trebuie să fie inspectate pentru a evalua prevalența procesului, și să ia materialul pentru testele de laborator pentru a detecta ciuperca. Al doilea motiv pentru consultul medical preliminare - sine inadmisibilitatea, pentru că o boală pe care o puteți luat din greșeală pentru o infecție fungică, se poate transforma, de fapt să fie ceva mai grav, inclusiv manifestarea unui număr de boli tumorale.

Preparate pentru tratamentul onicomicozei (infecții fungice ale unghiilor)

Tratamentul complex onicomicoza (implică utilizarea mai multor medicamente, sau formele lor), lungi și durează mai multe luni la un an.

Protvogribkovye preparate topice

Lotseril (5% amorolfin rr - lac de unghii).
Nail promoveaza un flux stabil al medicamentului prin stratul superficial al unghiei.
Preparatul deja după o singură aplicare a unghiei păstrează valabilă timp de 7-10 zile. Folosit ca monoterapie în cazul în care nu a afectat mai mult de 2/3 din unghiei. Nu poate fi utilizat pentru femeile gravide, mamele care alăptează, copii.

Mikospor (bifonazol). Alifie, cremă, pulbere, soluție pentru uz extern.
Kit Mikospor cuprinde o compoziție de uree, care prevede o acțiune keratolitic - separă particulele de plăci de unghii exfoliate.
Este utilizat în placa de piele si unghii la pacientii cu pedis, pityriasis versicolor, eritrasmă, candidoza pielii. Când se utilizează Mikospor setat apare îndepărtarea ușoară a plăcilor de unghii afectate.
Contraindicații: sarcina, alăptarea, copil.

Batrafen (ciclopirox 8% th). Lac de unghii, lumânări, vaginale, crema pentru uz extern, cremă vaginală.
Acesta este utilizat pentru tratamentul infecțiilor fungice ale pielii și mucoaselor. Are proprietăți antibacteriene suplimentare, acesta inhibă creșterea tricomonade și micoplasme. spectru larg de activitate împotriva unui număr mare de infecții fungice ale pielii și mucoaselor. tratarea simultană a partenerilor sexuali este recomandată în tratamentul vaginitelor fungice.
Nu poate fi aplicat copiilor însărcinate și care alăptează până la 10 ani, dacă sunteți alergic la droguri.

medicamente de elecție pentru uz sistemic în onicomicoze


Itraconazol (orungal)
Terbinafina (Lamisil)

onicomicoza sistemic tratament (comprimate) prezentat în absența efectelor tratamentului local, leziuni extinse ale unghiilor, și altele. Doza și durata recepției selectează medicul.

Primirea medicamente antifungice sistemice este strict contraindicată în:

- În timpul sarcinii și alăptării.
- copii și adulți fără a consulta un medic.
- Când ficatul și rinichii.

Femeile aflate in perioada de contraceptie vârstă în timpul tratamentului, se recomandă, ca medicamente pot avea efecte adverse asupra fătului și pot cauza malformații ale embrionului.

Atunci când se iau alte medicamente antifungice de atribuire a agenților sistemici deținute de către un medic luând în considerare posibila interacțiunea lor nedorită.

Preparate pentru tratamentul infecțiilor fungice localizate

A) tablete enterosolubile. Nu a fost absorbit în lumenul intestinal și suprafața pielii și mucoaselor
B) supozitoare vaginale
B) Crema 2% pentru uz extern
Acesta este utilizat pentru candidoza intestinală, candidozei vulvovaginale ( „candidoze“), candidoza pielii și unghiilor, candidoza otite externe.
Medicamentul poate fi utilizat la copii, în timpul sarcinii și alăptării.
Când utilizați lumânări poate provoca o ușoară ardere.

medicamente cu spectru larg

Itraconazol (Irunine, itrazol, rumikoz, orungal, orungamin)
Capsule pentru suspensie orală.
Este indicat pentru aspergiloza sistemică, candidoza, infecții fungice ale pielii si unghiilor, pentru a preveni persoanele cu sistemul imunitar compromis.

Clotrimazol (Candida, kanesten, Canison, kandizol, kandiderm)
Cremă, unguent, tablete vaginale, gel, soluție, loțiune, pulbere
De asemenea acțiune antifungică și antiprotozoare acțiune antibacteriană (adică împotriva protozoarelor).
Utilizate pe scară largă în practica ginecologică pentru tratamentul candidozei vulvovaginale, pentru dezinfecție vaginale terapeutice și profilactice, precum trichomoniaza, Candida balanita, pityriasis și pityriasis versicolor, eritrasmă, candidoza pielii și unghiilor. Pentru uz topic este, practic, nu este absorbit în fluxul sanguin, creând o concentrație mare la locul de administrare.
Medicamentul trebuie să fie depozitate într-un loc întunecos.

Ketoconazol (Nizoral, sebozol, mikozoral, livarol, orazol, fungavis)
Capsule, tablete, cremă, unguent, șampon, supozitoare vaginale
Utilizate pe scară largă în scalp seboreic ( „matreata“) si dermatita seboreica si alte micoze cutanate, candidoză vaginală. Ea posedă activitate antibacteriană față de stafilococi și streptococi.
Contraindicat în timpul sarcinii și alăptării.

Măsuri anti-epidemice în tratamentul infecțiilor fungice ale pielii și unghiilor

Efectuat în timpul tratamentului și după tratament.
- Cu localizarea leziunilor pe picioare, și asigurați-vă că pentru a menține mersul pe jos în șosete, de multe ori schimba-le pe net.
- Se recomandă să se debaraseze papuci vechi și procesul de încălțăminte în aer liber, ca fungul împrăștiate fulgii de piele pot fi păstrate acolo, chiar și după un an, ceea ce va duce la re-infectie. Un tampon de vata inmuiat intr-un otet 40%, pentru a șterge suprafața interioară a pantofului. Un tampon de bumbac înmuiat în acid acetic, plasat în toe de pantofi și să se angajeze într-o pungă de plastic timp de 1 lună, după care se aerisi pantofii.
Fii totul dezinfectate cu care pacientul a venit în contact: pardoseli, pereți, obiecte personale, jucării, lenjerie de pat și undergarment.
- Accesorii pentru manichiură cufundat într-un alcool de 70%, și arde în foc.
- lenjerie de corp și lenjerie de pat se fierbe o soluție de săpun-sodă timp de 15-20 de minute și de fier fier fierbinte cu funcția de stripare.
- Dezinfectati pereți, pardoseli, obiecte, mobilier, duș suprafață baie cu agenți care conțin clor (0,5-1% clorhexidina th, „Domestos“, „alb“)
- Covoare mai bine să treacă la curățătorii chimice sau proces hlogeksidinom.

agenți antifungici profilactici (inclusiv, topic) după recuperare nu este justificată și promovează formarea de forme stabile ale ciupercii.

tratament ciuperca la copii

Pentru tratamentul copiilor este relativ sigură și extrem de eficient este utilizarea medicamentului Diflucan. Ea vine sub formă de capsule de gelatină, suspensii, aromă de portocale, soluție pentru administrare intravenoasă. Doza și cursul tratamentului medicul alege.

infecție fungică necesită de obicei un curs suficient de lungă de tratament, iar pacientul va necesita răbdare și de auto-disciplina. In tratamentul de localizare a pielii fungice nu este numai respectarea strictă cu regimurile medicale prescrise, dar, de asemenea, efectuarea unei măsuri riguroase de sănătate și sanitare pentru prevenirea re-infecție și de auto-infecție a membrilor familiei. întreruperea prematură a tratamentului duce la reapariția și dezvoltarea unor forme durabile de ciuperci, a scăpa de faptul că va fi mult mai dificil.

Medic terapeut S.E.V