mâinile Brichete - fabricarea și producția

Brichetele de combustibil - compactat deșeuri organice provenite din activitățile industriale umane, de exemplu, deșeuri de hârtie, fân, rumeguș.

Scopul principal al materialului - este utilizat drept combustibil în diverse dispozitive, cum ar fi sobe sau seminee.mâinile Brichete - fabricarea și producția

Aspectul combustibilului concentratelor creat în mod artificial, a obligat un număr de proprietăți pozitive ale consumatorilor:

 1. Prețul scăzut al intermediarului utilizat pentru producerea de materiale combustibile - cea mai mare parte a deșeurilor organice este emisă într-un depozit de deșeuri.
 2. Valoarea calorică mare. Potrivit cifrelor sale, brichetelor este aproape de un grup de maro sau cărbune. Parametrii săi sunt în intervalul de 4600-4900 kcal / kg.
 3. Economie. Prin producerea de propriile lor mâini materiale combustibile, a petrecut doar puterea și timpul propriu. Raw devine practic gratuit. In plus, reciclate deșeuri organice solide capabile de ardere.
 4. Ecologic. Brichetele de combustibil se bazează material natural dând puțin fum în timpul arderii și are un conținut redus de cenușă (în intervalul 0,5-1,5% din volumul inițial).

Dar există unele dezavantaje:

 1. rezistență mecanică superficială. La realizarea materialelor combustibile nu se aplică nici un liant. Singurul material natural - este lignină. Este în interiorul celulelor, și materiei prime vegetale în timpul încălzirii și presare. Datorită produselor de rezistență mici pot fi ușor deteriorate în timpul operațiunilor de transport sau de manipulare.
 2. umiditate scazuta. Produsul este ușor de a absorbi umezeala, umfla si colaps. Am tras concluzia că este necesar să se pelete stoca într-un loc uscat, ventilat, cu umiditate scăzută.

Materii prime pentru producție

Cele mai multe deșeuri este disponibil într-o destul de mare așezări - este deșeuri de hârtie. La un preț mediu de achiziție de 4-6 $ / kg, acest tip de combustibil devine mai favorabil. De exemplu, carbune opte va costa prețul de 10-20 de ruble / kg.

Dar aici există o anumită competiție - o primă recoltată cu succes pentru producerea de carton. De la alte tipuri de materii organice pot fi identificate:

mâinile Brichete - fabricarea și producția

 • deșeuri de la prelucrarea lemnului: rumeguș, așchii de lemn;
 • Material agricol: fân, paie, coji de semințe de floarea soarelui sau dovleac, coji de nuci;
 • material natural: turbă, tulpini uscate, scoarță de copac, frunze căzute, trestie.

Permisiunea de a utiliza o țesătură din bumbac pur, lenjerie, matase - materiale artificiale, nu ar trebui să fie incluse în compoziția lor.

Pentru a forma brichete folosind un singur tip de material, adică hârtie cu hârtie, paie și paie. În aplicarea rumegușului trebuie să depună eforturi pentru a avea un amestec de deșeuri de lemn de la un tip de vegetație. scoarță de copac amestec sau așchii de lemn nu mai mult de 5% din greutatea totală.

umiditatea materiei prime nu afectează o semnificație deosebită, deoarece în procesul de producție va trebui în continuare să hidrata, dar pentru depozitarea materialului trebuie să fie uscat, în caz contrar acesta este un risc pe care îl va începe să putrezească.

Caracteristici de proces

Pentru cantități mari de materiale combustibile echipamente industriale folosite, producând câteva tipuri de bază de brichete:

mâinile Brichete - fabricarea și producția

 • Forma rectangulara - are un nume colocvial de „caramida“;
 • Forma cilindrică. Este produs într-un corp continuu sau monolitic cu o gaură de trecere centrală - ultima ardere crește suprafață și, în consecință, o cantitate mai mare de energie termică;
 • formă poliedrică. Distribuit patru hexagonal, cu o gaură în mijloc. Produs pe prese în combinație cu temperatură ridicată, datorită acestui produs sunt aproape închis la culoare neagră.


Pentru producția la scară mică, măsurată în funcție de necesitățile casnice ale unei familii, de asemenea, disponibile anumite tipuri de echipamente, dar din cauza design simplu, această mașină poate încerca să te facă.

Acest lucru va salva câteva mii de ruble și să fie posibil, folosind mijloacele la îndemână, face propriile lor de presă, care pot produce cărămizi necesare, în funcție de materia primă.

Două concepte de bază de prese sunt utilizate în scopuri casnice:

 1. Clasică. Design-ul este foarte asemănătoare, inclusiv principiul acțiunii, o gospodărie „chesnokodovke“ comun. Acesta acționează prin comprimarea materiei prime încărcate în formularul de primire. Forța pe pumn - elementul de strivire, un impact direct asupra semifabricatului fabricat este trecut printr-un braț suficient de lung si puternic.
 2. Spiral. Este un dispozitiv care este aproape de șurubul storcător manual. Forța asupra materiei prime formată este creată prin deplasarea poansonul de-a lungul șurubului. Acesta diferă de schema anterioară:
  • a crea mai multă forță;
  • capacitatea de a produce mai multe brichete pe materii prime de încărcare.

Primul tip de mass-media este mai ușor de fabricat și de utilizare. Acesta poate fi recomandat pentru producția de volum mic de celule de combustibil, cum ar fi o reședință sezonieră în țară. Una dintre speciile modificate - este de a utiliza în locul pârghiei jack.

Al doilea tip de dispozitiv este recomandabil să se creeze consumul de mai multe unități de combustibil 10-30 pentru o zi și disponibilitatea materiilor prime pentru cantitatea necesară de brichete.

Baza pentru construcția de prese poate lua mai sus de aparate de scheme.

Este necesar să se modifice anumite părți în ceea ce privește integrarea și amplificarea, precum și să ofere o oportunitate de a consolida aparatul greu la o bază fixă.

Deoarece dispozitivele sunt simple, modelul de circuit, desenele și descrierea ansamblului poate fi găsit în mod public disponibile, de exemplu, Internetul.

Procesul de producție

mâinile Brichete - fabricarea și producția

Esența fabricării brichete - este formarea produsului brut având o anumită formă și dimensiune. Cea mai simplă configurație pentru auto-fabricare - este o cutie ( „caramida“), sau un cilindru cu o gaură sau fără. Dimensiunea aproximativă:

 • dreptunghi - până la 50-100 x 100-250 x 50-100 mm (lungime, lățime, înălțime);
 • cilindru - 150 x 200-300 mm (diametru, lungime).

Aceste dimensiuni sunt dictate de dimensiunile modului de ardere pe scară largă și optimă Focar cuptor.

Secvența generală (fără referire la tipul de materie primă) arată:

 1. Se obține cantitatea necesară de alimentare este încărcată într-un recipient intermediar în cazul în care procesul de umectare și de amestecare este efectuată;
 2. verifică funcționarea presei, sol sau pregătirea unui loc pentru uscarea produsului semifinit;
 3. A terminat masa inițială este încărcată în presă și comprimat;
 4. Mai mult, tort brut este trimis la uscare. Acest lucru este cel mai bine efectuată într-o încăpere uscată și ventilate sau în aer liber, este de dorit în soare.

Mai ales producția de brichete din diferite materii prime

 1. Hârtie. Acest lucru va necesita materii prime pre-tratare, și anume, cărți, reviste, separate de substratul solid și fisurarea plăcilor individuale. Trebuie să fie udat cu apă caldă. Pentru a da moliciune - începe atunci când hârtia este ușor de rupt cu agitare - necesită o anumită perioadă de timp. De exemplu, ziarul va fi gata în 1-4 ore, dar produsele din hârtie de birou dobândi proprietățile necesare de 1-2 zile. În plus acest tip de materie primă - nu este nevoie de lianți suplimentari pentru el. Acest lucru se explică prin structura și disponibilitatea liant natural, încheiat în materia primă și este eliberat sub acțiunea apei.
 2. plantă tulpini, crengi, stuf și paie. Acestea ar trebui să fie, de asemenea, zdrobit la o dimensiune de 2-5 cm, în cazul în care aveți nevoie de echipamente suplimentare. - Concasor speciale, cum ar fi ce se utilizează în prepararea furajelor pentru animale.
 3. Rumeguș, așchii de lemn. În forma sa originală sunt produse în vrac. Pentru componentele de legare între o argilă naturală trebuie să fie utilizat într-un raport de 1:10. Procesul de amestecare se realizează în recipiente separate, în care celuloza umeziti necesară pentru 2-6 ore înainte de prelucrare.

Blitz-sfaturi

Sfat 1. Ca liant pentru compoziția de rumeguș poate fi utilizată hârtie de ziar înmuiate. Raportul componentelor de rumeguș - Cartea 1: 0,2-0,3.

Indicație 2. Pentru a mări rezistența mecanică a preforme de hârtie în ea pentru a alimenta etapa de preparare este recomandat pentru a adăuga 1-3% amidon.

Sfatul 3: Atunci când se lucrează cu carton recomandabil să se înmoaie în rezervor timp de 1-2 zile, apoi materiile prime pot fi apoi ușor amestecat cu o lopată și de a transforma terci.

Sfat 4. Dacă aveți posibilitatea de a cumpăra proiectii generate în producția de cărbune, acesta poate fi adăugat la brichete din rumegus.

Sfat 5. Țesături bazate pe materii prime naturale, fara aditivi artificiali pot fi adăugate la pulpă până la 10%.

Sfat 6. Cel mai simplu de presă - „cilindru-Bush“, o combinație de Deoarece forța creată de greutatea poate fi utilizată gymnastic cântărind 16-32 kg, care este instalat pe partea de sus a manșonului. Aplicarea unora dintre aceste dispozitive și un colț de metal, șine sau orice alt profil, puteți crea o mașină care produce până la 10-20 brichete per sarcină.