Laringita simptomelor copii si tratament la domiciliu

Laringita simptomelor copii si tratament la domiciliu

Adesea, în timpul unei rece sau alte confuz la prima vedere factorii din vocea unui copil dispare. Corzile vocale sunt umflate, sipnet voce sau dispare în gâtul copilului un sentiment raspertosti, respira si vorbi devine foarte dificilă. Ce este? Aceasta laringită, boala inflamatorie a corzilor vocale, care provoacă nu numai hipotermie și infecție.Ce este laringită

Laringita este o inflamație a corzilor vocale ale laringelui. În membranele mucoase sănătoase ale gâtului formează diferite extracție audio: cântând, strigând sau șoaptă. Cu alte cuvinte, în formarea sunetului implicat țesutul muscular și cartilaj. Orice inflamație a acestor țesuturi implică disfuncție a laringelui și a corzilor vocale defecțiune, ceea ce duce la pierderea capacităților de voce.

De obicei, inflamația țesutului laringe are o natură bacteriană, virală sau alergice. Oricare dintre aceste cauze inflamație se transformă într-o pierdere de trecere a aerului liber.

La fel ca cele mai multe boli, laringite diferite forme acute sau cronice. În ceea ce privește laringită acută, este inerentă formei virale. Aceasta boala apare de obicei la copii, în plus, el a fost bărbați mai predispuse comparativ cu femeile.

Rețineți că copiii sub vârsta de 2 ani pot dezvolta infectie lobare care afecteaza laringele, traheea și bronhiile / plămâni.

La copii cu vârsta între 1 și 6 ani de laringita acuta poate lua forma inflamatorie, care nu numai că va progresa în obstrucția căilor aeriene, dar, de asemenea, poate duce la sufocare. Acest tip de boală se numește epiglotita.

Cauzele bolii

La copii, dezvoltarea laringita poate fi precedată de diverși factori negativi: alergie. infecție, stres și altele. Dar, în cele mai multe cazuri, copiii laringita este o etiologie virală. Agentul cauzal al bolii acționează virusul paragripal sau gripa, pojar, herpes și adenovirus sau PC-viruși.

Bacteriene copilarie laringita este mult mai rar, dar dacă există o astfel de formă, este nevoie de mult mai complicat și mai dificil decât virusul. Agenții patogeni laringitei bacteriene sunt Haemophilus influenzae, Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae streptococ (același care cauzează scarlatină), tuse convulsivă și altele.

Important! Există, de asemenea, o laringită difterică, dar, datorită vaccinării împotriva difteriei, acest tip de boala este extrem de rară.

Cel mai adesea copii sufera de laringita, în vremurile mai reci ale anului, când răceli, răceli și alte forme de imunitate slăbit. De asemenea, cauzele bolii includ rinita, faringita. amigdalită, vegetații adenoide.

În cazul în care pierderea vocii datorită inflamației corzilor vocale nu este asociat cu boli ale tractului respirator superior și nazofaringe, este necesar să se concluzioneze că cauza bolii a devenit alergic: sniffing chimice de uz casnic, praf, parul de animale, droguri si alti alergeni.

O altă cauză a laringitei este încordează corzile vocale: un strigăt tare, țipa, cântec lung. In plus, stresul, traumele laringelui poate duce la pierderea vocii.

Laringita simptomelor copii si tratament la domiciliu

Simptomele laringitei la copii

Pentru a trata în mod corespunzător laringită la copii, acesta trebuie să fie capabil să recunoască caracteristica pentru semnele si simptomele bolii. Simptomele laringitei la copii includ următoarele caracteristici:

 • voce fragilizată;
 • răgușeală;
 • pierderea vocii (afonie)
 • gât uscat;
 • iritații ale gâtului durabil;
 • uscat, tuse hacking.

De obicei, aceste simptome apar la copii sub vârsta de 2 ani. Este important să se aibă în vedere faptul că simptomele bolii, de obicei, însoțite de semne de infecție. Uneori, în timp de noapte există o tuse ascuțită „crupoasa“. Acesta ar trebui să acorde atenție, de asemenea zgomotul de inspirație. Uneori, laringita însoțită de manifestări minore de febră și inflamația ganglionilor limfatici.

A arătat că simptomele enumerate mai frecvente la baieti decat la fete. În plus, simptomele bolii sunt mai frecvente în timpul iernii.

Este important de știut că dezvoltarea laringita depinde de mediul copiilor. Atat natura virale si bacteriene infectiilor raspandit mai repede în prezența unor purtători de copii ale bolii. În plus, laringite progresează mai rapid în cazurile în care copilul vorbește cu voce tare sau cântând.

Dacă părinții observați răgușeală copil sau dificultăți în pronunție, ar trebui să ia măsuri pentru a restabili vocea. Instrumentul principal este consumul excesiv de alcool. Ca o regulă, laringita persistă timp de o săptămână.

Caracteristici ale simptomelor la sugari

Bebelușii nu pot explica ceea ce au rănit, astfel încât părinții ar trebui să fie deosebit de atenți pentru a înțelege exact ceea ce semnele indică o anumită boală. Simptomele laringitei la sugari includ următoarele: • copil de anxietate;
 • toane;
 • copilul pare apatic, sedentar;
 • au o descărcare de la nas;
 • Boala este însoțită de tuse violentă;
 • când plânge sau tipa copil poate fi auzit șuierătoare;
 • însoțit de respirație un fluier;
 • triunghi nazolabiale devine nuanță cianotic.

În cazul în care copilul ar trebui să fie internat în spital

În cazul în care manifestarea bolii persistă pentru o perioadă mai mare de o săptămână - ar trebui să caute la profil medicului.

Ajuta medicul dumneavoastră este necesară atunci când se observă următoarele simptome:

 • dificultăți la înghițire;
 • dificultăți de respirație (trebuie să se aplece înainte pentru inhalare);
 • salivație excesivă;
 • respirație zgomotoasă, sau prezența unor sunete înalte în timpul inspirației;
 • producția de sunet înăbușit;
 • febră / febră.

În majoritatea cazurilor de simptome laringite acute manifestări ale bolii pot fi depășite prin metode de ajutor individual. Abordarea de bază în astfel de cazuri este de a consuma multe lichide și pentru a oferi corzile vocale de odihnă.

Cereți asistență medicală ar trebui să fie în cazul în care simptomele bolii persistă mai mult de două săptămâni. In plus fata de simptomele de mai sus, spitalizarea imediată este necesară în următoarele forme:

 • observate wheezing zgomotoase;
 • salivație excesivă;
 • tuse cu sânge;
 • febră sau febră prelungită peste 39 ° C;
 • durere;
 • pe termen lung, dificultăți la înghițire / respirație.

Amintiți-vă, laringita poate dezvolta în epiglotita. În lipsa îngrijirilor medicale, această condiție poate progresa într-o formă letală. O caracteristică specială a acestei boli este ca o inflamatie infecțioasă a țesutului în laringe conduce la suprapuneri ale tractului respirator.

diagnosticarea bolii

În timp ce aceste simptome ale laringitei sunt necomplicate pentru a diagnostica și, uneori, necesită metode suplimentare de detectare a bolii. Printre acestea se numără:

 • Laryngoscopy. În cursul acestui studiu profilate medicul examinează corzile vocale folosind o sursă de lumină și o oglindă mică.
 • Laryngoscopy este o variantă modernă a inspecției optice cu fibre. În acest caz, prin nas sau gura introduce un tub subtire (endoscop) cu un aparat de fotografiat, care vă permite nu numai pentru a inspecta ligamentele, dar, de asemenea pentru a evalua funcționalitatea lor voce.
 • Biopsia. În unele cazuri, formarea de tumori medicul poate recomanda o biopsie - eliminarea unei probe de țesut dintr-o zonă problemă pentru examinare la microscop.

In plus a spus epiglotita, o altă boală care trebuie eliminată în diagnosticul laringitei este SARS.

Metode de tratare a laringitei la copii

Principalul tratament pentru laringita este de a elimina sarcina de voce și de alte substanțe iritante. Reducerea simptomele bolii în urma unor măsuri pot ajuta:

Laringita simptomelor copii si tratament la domiciliu

 • Inhalarea aerului umidificat, ceea ce mărește intensitatea descărcării.
 • repaus complet integrate (deși punerea în aplicare a unui astfel de recomandare, și este dificil de realizat). Evitarea comunicării într-o șoaptă, ca șoaptă - destul de ciudat - aceasta contribuie la supraîncărcarea laringelui
 • Utilizarea atentă a medicamentelor antihistaminice și corticosteroizi pe baza fondul laringita virale. Utilizarea acestor medicamente poate crea o încredere fals în eliminarea simptomelor bolii și utilizarea vocii activă, ceea ce duce la o agravare a simptomelor.
 • În cazul copilului laringita nu se poate vorbi despre eliminarea fumatului (în cazul bolii la adolescenți). Dar noi nu trebuie să uităm factorul fumatului pasiv. DEROGATE accelera de recuperare a copilului.

medicamente laringită

Foarte important, laringita este o patologie care este adesea văzută pe fondul altor boli virale. În acest sens, medicul curant poate prescrie un tratament medicamentos de corticosteroizi. Pregătirile în această serie sunt adesea folosite pentru ameliorarea manifestărilor de laringită acută sau cronică.

Corticosteroizii ajuta la eliminarea inflamație a corzilor vocale, atunci când declanșatorul bolii acționează infecții virale sau bacteriene. În următorul loc după terapia de droguri sunt metodele pentru ameliorarea simptomelor: comprese, inhalații, splai, asigurând ligamente pace și dieta.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră de droguri și inhalarea tehnicii. Rețineți că inhalarea unei tehnici de inhalare violare va cauza steroizilor inhalatori rezolvă în mod avantajos pe limbă și în cavitatea bucală.

Pacienții cu laringită prezintă un steroizi inhalatori speciale sunt active doar un efect pe suprafata plamanului - „Alvesko“. Lăsați acest medicament este produsă exclusiv prin prescrierea medicului curant. Rețineți că toate inhalatoare disponibile care folosesc steroizi nu exclud riscul de disfonie.

Laringita simptomelor copii si tratament la domiciliu

Metode nemedicamentoase de tratament

În primul rând, nici un rău va folosi umidificatorul inhalare sau abur. Analizează structura de voce. Încercați să identificați modelul de exprimare, pronunție, care strecurat ligamente copil.

Va ajuta la vindecarea consumului de cantități mari de lichid. Nu uita de clătire. Prin remedii populare dovedite se referă de diluare jumătate linguriță de sare și jumătate din aceeași cantitate de sodiu într-un pahar de apă caldă.

Și sunt utile, cum ar fi rețetele tradiționale clătire fiert suc de sfeclă de zahăr, semințe de fenicul sau infuzie linguriță de miere, infuzat pe minut într-un pahar de apă clocotită. Toate aceste clătiri pot fi folosite de 2-3 ori pe zi.

Încearcă să convingi copilul nu tensiona corzile vocale. În mod ideal, el sau ea nu ar trebui să țipe sau să vorbească tare, atâta timp cât este posibil. După cum sa menționat mai sus, încearcă să vorbească în șoaptă decât să agraveze simptomele laringitei. Prin urmare, ar trebui să fie șoaptă, șterse.

Laringita simptomelor copii si tratament la domiciliu

În ceea ce privește recomandările privind dieta, acestea sunt tradiționale și exclusive de orice sare, picant, preparate murați acide sau. În plus, odată cu dezvoltarea laringitei este important să se schimbe feluri de mâncare alimentare pentru copii consistență lichidă sau piure. Pe perioada de recuperare ar trebui să fie uitat de semințe de floarea soarelui și nuci. Dincolo de dieta ar trebui să rămână preparate prea reci sau foarte calde.

Lubrifiantă gât mucoase contribuie la o varietate de ulei pe bază naturală. Acestea includ, de exemplu, ulei de cătină și trandafir sălbatic.

Prevenirea laringitei la copii

Măsurile preventive ar trebui să fie îndreptate împotriva cauzelor care provoacă boala. Dacă motivul constă în reacția copilului alergic la ceva, acest alergen ar trebui să fie excluși din viața copilului.

În cazul în care acest lucru este frecvent raceli care copilul bolnav, ar trebui să se gândească la modul de a consolida sistemul imunitar. Rigidizarea organismului, luând medicamente homeopatice în sezonul rece, imunostimulatori și vitamine va îmbunătăți starea copilului.

Dacă vocea firimiturile pierdute din cauza stresului, strigând sau un alt stres pe corzile vocale, este necesar să-l controleze, așa că nu extenua. Monitorizați starea sa internă, nu-l lăsa să meargă sălbatic, și apoi laringita va ocoli corzile vocale ale copilului.