Importanța unui ficat sănătos pentru organismul uman

Ficat - un organ vital, care îndeplinește funcția unui filtru uman. Prin structura, ea nepereche, prin urmare, orice întreruperi să ducă la dezechilibrul intern, au complicații grave de sănătate.Informații generale despre ficat

În cazul în care o persoană care aderă la un stil de viață nesănătos, a făcut consumul de alcool și alte obiceiuri rele norma vieții de zi cu zi, primul care a suferit de ficat. conturi de organe a crescut de sarcină, și este periculos. Pentru a înțelege gravitatea consecințelor, este necesar să se înțeleagă în cazul în care filtrul uman, care îndeplinește funcțiile și modul în care doare în fluxul procesului patologic.

Conform structurii, ficatul - o glanda, care este cea mai mare din organism. Dimensiunile între partea de sus a mamelonului este de 20-22 cm, se compune din două părți -. Chiar cu parametrii de 20-22 cm, stânga -. 15-16 cm, cantareste ca organ important corp la 1,5 kg, și are o locație convenabilă . Anatomic, ficatul este in partea dreapta sub coaste, protejând astfel împotriva rănilor, lacrimi, de influențele mecanice. Acest organism fragil, care poate crește în dimensiune în timpul curgerii procesului patologic. În acest caz, dominat de durere severă la palpare, diagnostic necesită un tratament ulterior.

În cazul în care pacientul simte durere în partea dreaptă, există suspiciunea că a lovit ficatul. Deoarece procesul de boala este însoțită de inflamație, formarea de necroză extinsă necesită o pauză în timp util la terapie intensivă, dar în primul rând un comportament cu ultrasunete destinate leziune.

funcției hepatice

Rolul filtrului uman este evident - a scăpa de produse toxice, de înaltă calitate de curățare de sânge cu răspândirea sa pe tot corpul. Fără un om de ficat nu va supraviețui o singură zi, de aceea este important să se mențină starea de sănătate a glandelor mari, pentru a evita supraîncărcarea și impactul factorilor de declanșare. Suplimentară „filtru“ funcție, următoarele:

 • formarea și transporta bilă, pentru a facilita activitatea sistemului digestiv;
 • Acizii biliari formați de către ficat, asigură asimilarea vitaminelor în organism;
 • participă la descompunerea grăsimilor, glucozei la descompunerea glicogenului;
 • asigurând concentrarea permanență a corticosteroizilor naturali în organism;
 • formarea enzimelor, asigurând funcționarea stabilă a tuturor sistemelor interne, organe;
 • participarea la procesele naturale de coagulare a sângelui, prevenirea sângerărilor majore;
 • actualizarea fluxului sanguin sistemic.

Acum este clar cât de important este acest organism. Lucrarea sa de rupere poate costa viața pacientului, asa ca cel mai bine este să rămânem la regulile de bază de prevenire în timp util, de exemplu, a scăpa de obiceiurile proaste, controlul greutății și caracteristici dieta de zi cu zi.

Ca ficatul doare

Imediat trebuie clarificat faptul că ficatul, cum ar fi creierul nu are receptori de durere, terminații nervoase sunt absente. Acest lucru înseamnă că organismul în sine nu poate face rău. Aici se pune întrebarea, ce, atunci, sunt vizate în partea dreaptă, în cazul în care sunt atât de neplăcute? Sub influența factorilor declansatori se observă o deteriorare a parenchimului hepatic, dar nu și corpul în sine. Ca rezultat al procesului patologic începe sindromul de durere acută, care crește numai în absența tratamentului în timp util.Importanța unui ficat sănătos pentru organismul uman

Continuând tema durere de ficat, este necesar să se concentreze atenția asupra următorul fapt: ficatul în sine nu doare, dar sunt atacuri de durere pot veni de la organele adiacente, cum ar fi tractul gastro-intestinal. Chiar dacă țesutul parenchimului treptat „prea mare“ focare de necroză, pacientul asupra senzațiilor interne nu știu. Se determină prezența bolii extinse este posibilă numai pe rezultatele studiilor de laborator de sânge.

Simptomele de patologii hepatice

Dacă durerea în cadranul din dreapta sus, nu cred că imediat a ficatului - pur și simplu nu se va îmbolnăvi. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că filtrul uman nu este specifică marea distrugere a urmat cursul procesului patologic. Cu toate acestea, simptomele sunt oarecum diferite in natura, intensitatea și durata. Aici, se poate perturba pacientul daca acesta are probleme hepatice:

 • îngălbenire a pielii, ochilor sclera;
 • încălcarea scaun, simptome de dispepsie;
 • Colici în coaste pe partea dreapta;
 • piele uscată;
 • apariția venelor de pe piele;
 • decolorarea scaunului;
 • o durere ascuțită atunci când o schimbare bruscă a poziției corpului;
 • echilibrul apei deranjat sub forma crescut umflare;
 • durere în partea dreaptă;
 • semne de intoxicație.

Durere în ficat nu este pronunțat, acesta se poate răspândi în întreaga diafragmei. Persoana este dificil să se determine în mod independent, natura patologiei de a diferenția boala progresiva. Pentru a pune diagnosticul final și prescrie un tratament, medicul primul lucru atribuie diagnostice. Acest lucru este sigur de a ultrasunete organului afectat și un număr de studii de laborator de sânge.

boli de ficat posibil

Distrugerea necroza hepatica este formarea de focare, care sunt mai întâi parțial și apoi opri complet funcționarea acestui organ important. Filtru dieback uman presupune letale pentru pacient, și toate sunt considerate boli cronice, adică deja incurabilă. Nu a fost exclus următoarele diagnostice:

 • ficat gras;
 • hipertensiune portală;
 • ciroza;
 • hepatomegalie;
 • tromboză venoasă hepatică;
 • steatoza;
 • o formă de hepatită;
 • hepatomegalie;
 • abces;
 • cancer la ficat.

In cele din urma vindeca aceste boli imposibil, astfel încât pacientul va avea tot restul vieții lor de a lua anumite medicamente pentru a menține funcționalitatea organului afectat. Acest lucru dovedește încă o dată că respectarea la timp măsuri preventive ameliorează o persoană de la probleme grave de sanatate.

prevenirea eficientă

Persoanele care fac abuz de alcool in mod regulat, știu exact unde ficatul. Faptul că etanolul este supraîncărcarea sistematic glanda, promovează moartea pe scară largă a țesuturilor ei. Prin urmare, prima măsură preventivă pentru salvarea corpului este o respingere completă de obiceiuri proaste, inclusiv fumatul, drogurile, intoxicații chimice.

În plus, potențialul „dăunătorilor“ filtru uman este considerat a fi gras și alimente condimentate, alimente afumate, deoarece acestea supraîncărca ficatul și afecta funcțiile sale naturale. Dieta terapeutică devine baza dietei de zi cu zi, în special pentru pacienții cu risc.

În concluzie rămâne pentru a adăuga că este nevoie de un ficat sănătos pentru a proteja o vârstă fragedă, în caz contrar, atunci trebuie să trăiască „pe pilula.“ Este dificil, mai ales diagnostice cronice tind sa creasca la recidive periodice. În cazul în care o persoană care nu fumează sau abuzul de alcool, el sau bătrânețe nu va ști exact unde ficatul, și cum se poate răni.