hemangiom spinării este ceea ce este, care sunt periculoase, dimensiunile și modul în care să-l trateze

Ce este un hemangiom spinării

hemangiom spinării este ceea ce este, care sunt periculoase, dimensiunile și modul în care să-l trateze

Hemangiom este o tumoare a corpului vertebral, este format într-una dintre ele. Exista afectiuni maligne - in timp ce previziunile pentru vindecarea, din păcate, mici. Cu toate acestea, în cazul în care nodul este un vasculare benigne, cu diagnosticul precoce și tratamentul adecvat, o persoană trebuie să lupte pentru sănătate. Cauza exacta a bolii nu a fost clarificat. Cel mai probabil, este inerent genetic în organism, chiar în momentul nașterii. Poate fi asimptomatic. Patologie, afectează în principal inferior și superior-toracice-lombare.coloanei vertebrale de col uterin

Hemangiom a coloanei cervicale - un fel de tumora care afecteaza corpul vertebrelor gâtului. Mai rar, in functie de cercetare decât alte tipuri, de aproximativ 1% din toate cazurile. Cu privire la dezvoltarea tumorilor în acest domeniu pot semnala durere acută imprevizibilă în gât. Tumora rezultată își exercită impactul negativ, există compresie a maduvei spinarii si radacinile sale.

toracice

Această implicare are loc porțiune a coloanei vertebrale, de obicei 6 vertebre. Este o tumoră benignă, care crește datorită vaselor sanguine nou formate de dimensiuni diferite. În cele mai multe cazuri, o vertebră se imbolnaveste mult mai rar - două sau mai multe. De regulă, există un hemangiom de th12 corpului vertebral. Aceasta boala este hemangiomatoza, în care mai mult de 5 vertebre împreună cu tumori este foarte rar.

lombare

hemangiom spinării este ceea ce este, care sunt periculoase, dimensiunile și modul în care să-l trateze

Conform studiilor, hemangiomul lombar este al doilea cel mai frecvent după bolile toracice. De ce vertebrală segmentul afectat de aceasta afectiune? Motivul pentru care nu este instalat în mod clar. Poate din cauza faptului că vasul de sânge este incompletă la naștere în acest segment. Aceasta boala - hemangiom de l2 corpului vertebral - în unele cazuri sunt asimptomatice, tumora creste lent. hemangiom Adesea l3 corpului vertebral detectate la pacienții cu vârsta între 30 și 60 de ani, detectată din întâmplare în timpul examenului clinic.

hemangiom dimensiunea periculoase

Hemangiom la adulți este în creștere lent, dar distruge vertebrelor. Declanșază dezvoltarea tumorilor poate fi sarcina, prejudiciu, modificări fiziologice ale organismului la adulti in varsta. Element osos este rupt, materialul își pierde integritatea și, chiar și la sarcină ușoară, poate duce la fracturi. Hemangiom vertebrale disc de până la 1 cm, nu este considerat periculos pentru organism și nu necesită tratament.Cum de a trata hemangioame la nivelul coloanei vertebrale

hemangiom spinării este ceea ce este, care sunt periculoase, dimensiunile și modul în care să-l trateze

Există un număr suficient de metode de îngrijire a sănătății pentru tratamentul acestei boli. Alegerea dreptul de a ajuta medicul curant. Aici sunt comune:

 1. Radioterapie (radiatii, este utilizat în stadii incipiente).
 2. Embolizarea (dozare lichidă administrată vertebrele pacientului poate recidiva).
 3. Alcoolismul (expunere etanol, un risc crescut de complicații).
 4. Vertebroplastie (cel mai eficient și sigur de intrare „cimentul osos“).
 5. Chirurgie (caz extrem în complicate).

remedii populare

De multe ori, tratamentul bolilor rețete tradiționale sunt cel mai bun caz inutile, dar în cel mai rău - periculos. În acest caz, eficacitatea tratamentului depinde de diagnostic la timp a tumorii. Tratamentul Folk hemangiomelor spinarii poate provoca o creștere neoplasmul, datorită faptului că folosit tonice. Starea de tumora se poate deteriora, așa că trebuie să fie sigur de a coordona cu medicul dumneavoastră. In tratamentul acestor plante sunt utilizate:

 • Peony (aplicarea perfuziei apoase este adesea utilizat în tratamentul tumorilor).
 • Armurariu (extract apos).
 • Kalina (extract apos din fructe).

cu operare

Tratamentul bolilor coloanei vertebrale se realizează, în special, și cu ajutorul chirurgiei. Această metodă este folosită în cazul în care tumora este deja mare și în creștere în dimensiune. puncție făcut prin care introduce un „cimentare“ soluția în zona afectată vertebre sub anestezie locala. Progresul este monitorizat prin operarea cu raze X, astfel încât chiar și o ușoară adiere vizibilă.

La care medicul cere

hemangiom spinării este ceea ce este, care sunt periculoase, dimensiunile și modul în care să-l trateze

Acest simptom este durerea la nivelul coloanei vertebrale, un medic are nevoie de inspecție. Cui să se adreseze? În primul rând aveți nevoie pentru a face o programare cu un neurolog sau ortopedul. După examinarea, dacă este necesar, și pentru a confirma acest diagnostic, specialistul va redirecționa pacientul la un neurochirurg. Numai medicul va prescrie tratamentul necesar.

Contraindicații pentru hemangiom

hemangiom spinării este ceea ce este, care sunt periculoase, dimensiunile și modul în care să-l trateze

 • Orice activitate fizică și sport.
 • Masaj.
 • Terapie manuala.

Boala distruge rapid densitatea țesutului osos, corp vertebral, ceea ce le face fragilă și vulnerabilă. Presiunea asupra inflamat zona poate duce la fracturi și alte consecințe neplăcute. O atenție specială acestor măsuri de precauție trebuie acordată persoanelor care suferă de osteoporoză, și un altul. Orice mobilitate - numai cu permisiunea medicului, sub controlul său.

Opinii de tratament

Irina, în vârstă de 43 de ani. Anul trecut, ea a fost confruntat cu problema in timpul IRM. La început, foarte speriat, am alergat la doctor. Neurolog asigurat că dimensiunea de 7 mm, nu este periculos. Mai rău, atunci când dimensiunea este mai mare, atunci vertebra devine foarte vulnerabilă. Asta atunci când nu se poate nici masaj, nici mers pe jos manualshchiku. Și cu dimensiunea - este permis. Eu nu massazhiki cap atât mai puțină durere.

Nikolai, în vârstă de 56 de ani. În timpul examenului medical de bază la medicii au constatat un hemangiom. Fiul a găsit informația prin intermediul internetului, am văzut imagini teribile. Se întoarse în grabă la ortopedul, el a trimis la neurochirurg. După examinare, am decis să fac vertebroplastie. Totul a mers rapid, fara durere. Despre dureri de spate uitat, totul este bine.

Maria, în vârstă de 60 de ani. Pentru o lungă perioadă de timp a suferit de dureri de spate, medicii nu au putut da seama ce este. Apoi sa dovedit că hemangiomul vertebrale este deja mare. chirurgie a suferit în urmă cu câțiva ani. Luna trecută, în același loc, a existat o tumoare. În timp ce mici, nu este la fel de periculos pentru sănătate, dar am fost foarte supărat. Voi urmări.