Granulosa faringită - cauze, simptome și tratament

Granuloase faringită - o inflamatie a membranelor mucoase ale gâtului, însoțită de o acumulare de țesut limfoid în mare fasole roșie strălucitoare care poartă numele granulelor. Boala se caracterizează printr-un curs prelungit, predispus la recăderi frecvente și se referă adesea la forme cronice ale faringitei. Cu toate acestea, este posibilă formarea granulelor de la partea din spate a gâtului și la o faringita acuta, dar, de obicei, se transforma ulterior că pacientul are o lungă perioadă de timp are faringite flux lent cronic cu simptomatologie scanty.Motive granulosa faringita

Motive granuloase faringita sunt următoarele:

inflamație cronică a sinusurilor paranazale - sinuzita frontala. sinuzita sau un alt tip de sinuzita.

exacerbări frecvente ale faringitei catarală cronică.

Prezența obiceiuri proaste - fumatul si abuzul de alcool.

reflux gastroesofagian la care turnarea conținutului gastric acid in esofag. De asemenea, provoca granuloase faringita ar putea fi un sfincter de intrare hernie de stomac.

Riscurile de mediu în zona de living. În special, acest lucru se aplică aerul pe care oamenii respira. Negativ afectat de prezența în acesta a gazelor, a prafului și a altor substanțe chimice iritante. Această problemă este deosebit de important pentru persoanele care lucrează în magazine calde, uzine chimice, și așa mai departe. D.

Leziunile mucoasei gâtului de orice geneză. Riscurile includ mecanice, chimice sau termice. Dacă leziunea mecanică gat copii sunt cel mai adesea rezultatul ingestiei de ascuțite, înjunghiere sau obiecte de tăiere, apoi arsuri termice apar din cauza contactului cu membrana mucoasă de lichid sau abur fierbinte. De asemenea traume mecanice pot fi aplicate în timpul intervenției chirurgicale și arsuri sunt rezultatul ingestiei de baze și acizi, clor și vapori de amoniac.

Predilecției la reacții alergice.

Absența congestiei nazale din cauza anomalii ale septului nazal sau după leziune.

infecție virală frecventă a tractului respirator superior.

O sursă ascunsă de infecție în organism.

Reducerea imunității locale și generale, boli autoimune. Împotriva căderii de protecție locală a membranelor mucoase ale gâtului din cauza bolii, hipotermie și t. E. începe să fie transportul pericol ascuns de stafilococi. streptococi si alte bacterii care au fost anterior imune la suprimat cu succes.

Bolile cardiovasculare, fluid limfatic cauzand stagnarea organelor respiratorii.

tulburări metabolice, declanșate de post, sau boli endocrine.

Simptomele granuloase faringita

Simptomele granulosa faringită se manifestă într-un sentiment de disconfort în gât. Aceasta apare din cauza inflamarea mucoaselor cronice care duce la slăbirea, îngroșarea și proliferarea celulelor epiteliale. Întotdeauna când granuloase faringită pe partea din spate a gâtului formate granule (noduli), care sunt reprezentate de edematoasă, fuzionate cu altele foliculi. Amploarea acestor creșteri este similar cu dimensiunea unui bob de mei, ei au o culoare roșu închis.

Mai mult decât atât, disconfort în gât din cauza extinderii limfatic si vas de sange de functionare a glandelor secretoare îmbunătățite produc o grosime, mucus vâscos, puroi uneori conține impurități.

Plângerile pacienților cu faringite granuloase următor:

Uscăciunea, durere, arsură și dureri în gât.crize recurente de tuse severă și tuse constantă asociată cu disconfort în gât.

Acumularea de spută purulentă gros, care este foarte dificil să se separe. În acest sens, încercările de tuse pot fi însoțite de greață și vărsături.

Din gura mirosului neplăcut pacientului.

senzație omniprezentă a unui corp străin în gât.

Durerea adesea slab, sunt accentuate de un faringe complet gol (saliva inghitire). Ingestia lichidului și de obicei provoacă nici un disconfort exprimat, deși uneori poate fi deglutiție.

De-a lungul timpului, se schimbă timbrul vocii pacientului, devenind husky. Din cauza tusei persistente și răgușeală umflarea se dezvolta.

Temperatura corpului este în limite normale, cu toate acestea, în perioadele de boală acută se poate ridica la un nivel ridicat. În acest caz, se alătură dureri de cap și dureri musculare, tuse crește. în creștere semne de intoxicație.

Suferă bunăstarea generală, scăderea lucrabilitate.

Posibila creștere a ganglionilor limfatici regionali, care sunt receptive la procesul de inflamare. Când palparea sensibilitate.

Diagnosticul granuloase faringita

Diagnosticul granuloase faringita este responsabilitatea unui otolaringolog. Medicul va pune un diagnostic pe baza pacientului reclamații și date pharyngoscope.

În același timp, el vizibilizează:

Edemul și hiperemia mucoasei gâtului;

Prezența mai multor sigilii de culoare roșu aprins, care sunt situate pe partea din spate a gâtului;

In unele zone vor fi urme vizibile de mucus gros din impuritățile de puroi;

Uneori Pernele laterale sunt incluse în procesul de inflamație;

In stadiile finale ale faringitei granuloase, unele părți ale membranei mucoase se răresc, urme de atrofie tisulară.

Dacă este necesar, se efectuează prelevarea de probe frotiu din partea din spate a gatului pentru examenul bacteriologic. Acest lucru vă permite să identificați agentul cauzator al inflamației și de a alege agentul antibacterian optim pentru tratament.

Dacă este necesar, pacientul este trimis spre consultare persoanelor de specialitate în alt mod - la dentist, endocrinolog, cardiolog, etc. ..

S-au găsit eroare în text? Selectați-l și alte câteva cuvinte, apăsați Ctrl + Enter

Tratamentul faringitei granuloase

Tratamentul conservator al granuloase, faringita redus la eliminarea inflamației, precum și eliminarea din motivele care au provocat. Este important să se renunțe la fumat, consumul de alcool, de la alimente, cauzând iritații ale membranelor mucoase ale gâtului. În acest scop exclus toate felurile de mâncare ascuțite, sărate, murate. Alimente și băuturi nu trebuie să fie prea cald sau prea rece.

Fără a eșua pacientul pentru a scăpa de cariilor dentare, toate procesele inflamatorii din nazofaringe, respiratie nazala pentru a normaliza. Antihistaminicele sunt prescrise în cazul în care au antecedente de reacții alergice. Acesta poate fi mijloace cum ar fi Diazolin, Suprastin, Zyrtec, Zodak și așa mai departe. În plus elimina reacțiile alergice, metoda lor permite reducerea umflarea mucoasei gât.

Pentru eliminarea florei bacteriene, dacă sa constatat că este posibil să atribuie antibiotice sistemice. Pregătirile sunt selectate ținând cont de sensibilitatea microorganismelor la el. Cel mai adesea prescrie antibiotice din grupul penicilinelor (Augmentin, ampicilina, etc).

Pentru tratamentul topic al gâtului folosind tableta absorbabil (Strepsils, Faringosept, Geksaliz, Lizobakt, Septolete) și spray-uri antiseptice, de exemplu, Geksoral, Miramistin etc. Octenisept.

Este important să clătiți în mod regulat gât, care îi permite să se spele departe cu mucus existent. În acest scop, soluție izotonică adecvată de clorură de sodiu în concentrație de 1%. Este posibil să se adaugă 200 ml de soluție 5 picături de soluție alcoolică de iod de concentrație 5%. Dacă gargară cu o astfel de compoziție, este posibil să se realizeze o reducere a simptomelor, scuti iritații ale membranei mucoase. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat în acest scop, soluție Tantum Verde.

Posibilitatea de a efectua inhalații cu ulei de eucalipt, ulei de lavandă, salvie și pin. Aceste proceduri urmăresc hidratarea și tratamentul antiseptic al mucoaselor și a gâtului permite procese lente de atrofie tisulară.

De asemenea, pentru inhalare poate utiliza un dispozitiv numit un nebulizator. Ei bine mucoasa ei gât hidratează folosind apă minerală alcalină convențională sau soluție salină.

Preparate pentru tratamentul local al gâtului sunt: ​​fluid de foraj, rezorcina soluție soluție de propolis pe bază de alcool, tinctură de eucalipt si protargola solutie Collargol tanin cu glicerină, soluție de sulfat de zinc, și așa mai departe.

granule cauterizare folosind acid cromic sau tricloracetic realizate la semnificative încolțirea lor. Procedura se efectuează sub anestezie locală. De asemenea, pentru cauterizarea poate fi folosit de nitrat de argint.

Crioterapia, granule de tratament cu laser radiowave tushirovanie peretele din spate a gâtului produs în hipertrofie tisulară severă.

În cazul în care tratamentul se efectuează în totalitate, a eliminat toate focarele de infecție, a eliminat prejudicii profesionale și de consum, este cel mai adesea 14-21 pe săptămână poate realiza regresie granuloasă faringita.