Esența împrumutului - studopediya

Tema 1. Nevoia, natura, funcțiile și legile de credit

Creditul provine din creditum Latină - datoria de împrumut. Cu toate acestea, mulți economiști asocia cu o valoare apropiată a termenului - credo, care se traduce prin „încredere“, „încredere“. Prin urmare, datoria de împrumut vedea direct legate de încrederea de a rambursa împrumutul obținut. Cu toate acestea, o încredere nu este suficient pentru apariția unor relații de credit, deși este de o importanță fundamentală.Apariția creditului nu este în producția de produse, și, în schimb, în ​​cazul în care proprietarii de mărfuri se confruntă reciproc în calitate de proprietari de persoane independente din punct de vedere gata să intre în relații economice.

Baza economică. care apar și să dezvolte relații de creditare, circuitul acționează ca capitala industrială.

Prin urmare, nevoia de credite se datorează legilor circulației și circulație a capitalului în procesul de reproducere. În unele zone sunt eliberate temporar fonduri gratuite, care servesc drept surse de comandant al unei nave pe de altă parte există o nevoie temporară pentru ei.

Apariția fondurilor libere temporare este o necesitate obiectivă. Eliberarea fondurilor și nevoia suplimentară pentru ei, ca regulă, nu coincid cu privire la subiectele de educație și de timp. Procesul de acumulare a fondurilor temporar libere și redistribuirea acestora sunt realizate cu ajutorul creditului. Astfel, pentru a rezolva diferențele dintre soluționarea temporară a fondurilor și natura capitalului ca o valoare de excedent generatoare de valoare. împrumut prin fondurile temporar libere sunt convertite în capital de împrumut.

Esența creditului este aceeași pentru toate formele și tipurile sale. Pentru a clarifica este necesar să se ia în considerare:

Structura de împrumut este definită de membrii săi, printre care se numără subiecții relațiilor de credit - creditor, debitor și valoarea împrumuta. Creditorul oferă un împrumut, iar debitorul - devine de credit, și se angajează să se întoarcă în termenul stabilit costul împrumutat și interesul pentru utilizarea creditului. Creditorul de a furniza împrumutul este necesar să existe anumite mijloace. Surse de resurse de credit pot fi atât fondurile proprii și a resurselor atrase.

Odată cu formarea băncilor există o concentrare de creditori și o creștere semnificativă a debitorilor. Băncile acționează ca atât creditori și debitori, atragerea de fonduri în unele discipline și oferindu-le altor entități.

Obiectul tranzacției de împrumut servește pentru a împrumuta costul. Necesitatea revenirii sale este determinată prin menținerea proprietății de creditor ei și se asigura revenirea realizată în utilizarea valorii împrumutatului împrumutate.Costul creditului avansat de fundație pentru continuitatea circuitului de producție și în cele din urmă accelerează procesul de reproducere.

O caracteristică importantă este costul său împrumutată este avansată în natură. Credit anticipează formarea veniturilor care urmează să fie primită de către debitor. Cu toate acestea, un avans nu este o caracteristică specifică, unic pentru relația de credit. Printre condițiile suplimentare inerente de rambursare a creditului și includ păstrarea drepturilor de proprietate creditor al mijloacelor împrumutate.

Baza împrumutului este rambursarea acestuia. Ea se bazează pe finalizarea costului de circuit. Astfel, esența creditului poate fi definit ca mișcarea valorii pe baza de rambursare.

de credit 3.Funktsii și interpretarea lor în literatura economică. Funcțiile nu sunt echivalente cu natura și reflectă doar o parte din caracteristicile sale. Ele caracterizează specificitatea manifestărilor spiritului în toate formele și formele sale.

Literatura economică nu a dezvoltat un consens cu privire la funcțiile îndeplinite de credit. Unii economiști neagă funcția de credit, altele le identifice cu rolul de credit, altele formulează diferite în ceea ce privește conținutul și numărul de funcții de împrumut. Cei mai mulți economiști consideră că împrumutul are două funcții.

Funcția redistributivă de credit. Creditul este o redistribuire a bogăției și de bani. Scopul acestei funcții este faptul că împrumutul înseamnă în detrimentul resurselor temporar libere ale unor întreprinderi și persoane fizice pentru a satisface nevoile temporare de fonduri ale altor persoane juridice și fizice. Astfel, caracteristica redistribuirea creditelor este în primul rând faptul că acoperă numai resursele disponibile temporar și este satisfăcută doar cerințele de numerar temporare.

O trăsătură caracteristică a funcției redistributive a creditului este că aceasta poate ajuta nu numai pentru a redistribui bani, dar, de asemenea, resurse materiale.

Cu ajutorul unui împrumut are loc redistribuirea interteritorială, inter-și intra bazei de rambursare valoarea. Credit în această funcție accelerează fluxul de numerar și bogăție în economie.

Pentru a reglementa circulația de bani este importantă pentru a doua caracteristică a creditului - înlocuirea operațiunilor reale de bani de credit de bani și de credit. Banii-marfă este de aur. Cu toate acestea, utilizarea de monede de aur în circulație nu este viabilă economic. Banii în circulație au un caracter de credit, deoarece acestea dau dreptul de a primi o parte a produsului social, valoarea propriei lor, ei nu au. Banii - este facturile bancare, care sunt rambursate atunci când consumatorul în schimbul acestora primește bunuri sau servicii corporale, iar banii sunt returnați băncii. În cazul în care banii de credit nu se înlocuiește cu monede de aur, o mare parte a muncii sociale ar fi necesare pentru a procesa aur, producția de monede, transport și depozitare a acestora, precum și o parte din aur în cursul tratamentului vor fi șterse și dispar. Înlocuirea semnelor monede de bani de aur înseamnă economii de costuri de distribuție.

Acumularea de fonduri ale întreprinderilor și organizațiilor din bănci permite plăți prin plăți fără numerar, care au caracter de credit. Ca urmare, există o economie de bani. Tranzacțiile fără numerar se înlocuiesc cu operațiunile de împrumut de bani, economisind costurile de distribuție și de a accelera întregul flux de numerar, deoarece producția, transportul și transferul de bani înlocuit central de fonduri în conturile bancare.

Unii economiști au izolat o funcție independentă de credit „circuit de mediere înseamnă.“ Cu toate acestea, funcția reflectă numai caracteristicile specifice ale creditului, precum și medierea circuitului înseamnă specific bani și finanțe.

Unii economiști formuleze „funcția de control de credit.“ Cu toate acestea, controlul este efectuat de către bancă în procesul de efectuare a tuturor funcțiilor sale, inclusiv în procesul de creditare.