Electromotor repara propriile lor mâini foto, video

Electromotor repara propriile lor mâini foto, video

Fiecare automobilist cel puțin o dată în practica lor se confruntă cu o problemă atunci când nu se rotește demarorul sau clicuri de pornire, dar masina nu va porni. Cea mai frecventa cauza este o baterie, dar uneori, surpriză se poate prezenta dispozitiv de lansare. În acest caz, demarorul este rareori necesară înlocuirea, în cele mai multe cazuri, problema este rezolvată prin eliminarea pieselor defecte sau instalați unul nou. După aceea, motorul pornește din nou, ca să spunem așa, cu o jumătate de tură. Electromotor de reparații auto pare cea mai mare parte a proprietarilor de ceva prohibitiv de dificil, astfel încât acestea să nu ezitați să contactați serviciul. Puteți face acest lucru în timp pentru totdeauna, dar dacă aveți timp, dorința și cunoștințe de inginerie electrică în valoare de liceu, este necesar să se încerce să repare un starter cu mâinile.Adesea, motorul de pornire disfuncționalitate deghizat ca daune la alte unități ale mașinii. Mai mult decât atât, repararea demaroare și complicată de prezența unor componente electrice și mecanice. Prin urmare, „păcatul“ este necesar, în ultimă instanță, atunci când totul este deja verificată. Acest lucru este valabil mai ales atunci când consideră că locul în care demarorul nu poate fi numit la prețuri accesibile. Cu toate acestea, există simptome care ridică în primul rând întrebări cu privire la eficiența motorului. În primul rând, acest lucru:
 • releu Retractor click-uri de pornire, și rotirea armăturii nr. În acest caz, bateria este încărcată cu bună știință.
 • Motorul electric se transformă încet arborele cotit. Motorul nu pornește. Creșterea de descărcare a bateriei.
 • Rotația este însoțită de sunete străine (creaking, șlefuire, ciocănire și altele asemenea. D.).
Dacă oricare dintre aceste defecte, este necesar să se repare sau să înlocuiască demarorul, dar mai întâi trebuie să fie eliminate.

dispozitiv de demontare

Această operațiune poate fi una dintre cele mai de muncă intensivă. Cu toate acestea, fără ea nu se poate identifica cu precizie problema, cu atât mai puțin pentru a repara un starter cu mâinile. Vă rugăm să aveți răbdare și un instrument. Este de dorit să aibă o gaură de vizualizare în garaj.
 • Înainte de a scoate starter-vă pentru a deconecta firul de la baterie. Este întotdeauna, indiferent de marca mașinii și circuitul său electric.
 • Odată ce tensiunea este îndepărtată, este posibil să se deșurubați piulițele releului demaror terminalele retractor și pe corpul său. Cel mai simplu mod de a face acest lucru cu o extensie articulată la cap 13.
 • Acum, deconectați firele și trageți-le în lateral.
 • Următorul îndepărtat carcasa de protecție a motorului.
 • Acum, scoate piulița de sus și de jos de montare pentru a scoate blocul motor poate fi.
Scoaterea demarorul este finalizată, sunteți gata pentru a repara.

Verificarea și repararea

Electromotor repara propriile lor mâini foto, video


releu de pornire Retractor are un circuit simplu. Dacă fișierul pe carcasa minus și plus terminalul pe înfășurării, atunci ar trebui să funcționeze. Dovada acestui fapt este un clic puternic. Astfel Bendix de pornire, trebuie să se miște înainte. Dar asta nu e tot, ohmmetrul conectat la contactele starterului retractor, va arăta că au închis. În cazul în care una dintre aceste condiții nu este îndeplinită, acesta poate fi considerat norocos. Remediu în acest caz, răsucire se reduce la trei șuruburi. Acest lucru va elimina defect demarorul releului retractor și instalați unul nou. În ciuda faptului că motorul mașinii începe acum, trebuie să continue demontarea - reparații de pornire necesită o scanare completă a tuturor gazde.

În primul rând, trebuie să se înarmeze cu o șurubelniță și scoateți capacul din spate, care va face posibilă înlocuirea demarorul periei. Face acest lucru, expertii recomanda, în orice caz, indiferent de statutul lor. În caz contrar, se scoate un starter după un anumit timp, va trebui să fie repetate. Acest argument este de obicei descurajează economisirea în ultima avar. perii de pornire sunt la partea din spate a motorului. Schema de conectare a acestora se face astfel încât eșecul unuia determină eșecul întregului dispozitiv. Pentru a elimina demarorul periei trebuie să slăbiți terminalele și eliberarea de presare arcurile de pe partea de sus. Acest lucru va permite de cărbune pentru a trage elemente.

 • Electromotor repara propriile lor mâini foto, video
 • Electromotor repara propriile lor mâini foto, video

  La următoarea etapă a statului statorului. Ohmmetru pentru a verifica la defalcarea. Citirile ar trebui să fie de cel puțin 10 ohmi. În caz contrar, acesta trebuie să fie înlocuit. Aici trebuie să observăm imediat următoarele: în ultimii ani, au găsit din ce în ce așa-numita uneltele de pornire. Ea are o serie de avantaje. Comparativ cu clasic, are o dimensiune mult mai mică și viteză mare de pornire, ceea ce face masina mai ușor pentru a începe. Particularitatea construcției sale sunt magneți permanenți, în loc de înfășurările statorice. Prin ea însăși, acest sistem este destul de fiabile, dar uneori manopera lame. Uneori magneți vin și se repare demarorul cu mâinile, în acest caz, imposibil. Mai mult decât atât, consecințele sunt atât de catastrofale încât eliminarea lor va lua în fiecare serviciu. Cel mai adesea, problema este rezolvata un echipament nou de pornire.

  Electromotor repara propriile lor mâini foto, video

  Pentru a ajunge la armătura (rotorul) trebuie să continue demontarea. În acest scop, relaxați-vă pini care strângeți cele două jumătăți ale motorului. Acum, dispozitivul poate fi demontat complet, după îndepărtarea inelul de reținere și o șaibă pe arbore. Este necesar să se examineze rotorul cu atenție. El Retractor starter - cele mai frecvente motive pentru care motorul nu va porni. În primul rând, ar trebui să acorde o atenție la lichidare. Dacă au urme de funingine si murdaria - ancora trebuie să fie schimbat. Reparare de startere, desigur, implică rebobinarea, dar nu și în condițiile de garaj. O atenție deosebită trebuie acordată colectorului. Acesta poate fi o placă mică, dar atunci când este excesivă, motorul nu va porni din cauza rotației lente a arborelui cotit. Curățarea colectorului cu șmirghel elimina dezavantajul. Electromotor repara propriile lor mâini merge pe un tur al părții mecanice. Este important să se facă acest lucru cât mai mult posibil calitativ. Orice defect ratat poate provoca daune grave. Prin urmare, manșonul de pornire, dacă este necesar, schimbați la nou. O atenție deosebită este acordată roata liberă. Bendix de pornire trebuie să fie ușor să se rotească într-o direcție, iar celălalt - dopul. Pinion nu ar trebui să fie generarea și ciobire.

  • Electromotor repara propriile lor mâini foto, video
 • Electromotor repara propriile lor mâini foto, video