Depresia postpartum - simptome, tratament

Depresia postpartum - simptome, tratament

Deoarece fenomenul de depresie postpartum. cu care se confruntă fiecare mama a cincea nouă. Dezvoltarea unei încălcări din cauza schimbărilor în sistemul hormonal, ajustarea organismului. Să considerăm această stare, pentru a stabili exact cauzele, manifestările, pentru a afla cum să iasă rapid de la depresie postpartum.Depresia postpartum - Cauze

Conform observației statice, depresia postpartum apare la 15-20% dintre toate femeile din naștere. În acest caz, nu este imediat evidentă. Asociat cu fenomenul de restructurare treptată a organismului. Deoarece nivelurile sanguine de progesteron în mama începe să scadă lent. În același timp, crește concentrația de prolactină. Doar acest hormon stimulează începutul procesului de lactație - sinteza laptelui de san.

În plus față de modificările hormonale menționate mai sus în organism, factorii care predispun depresia postpartum pot include:

 • boli cronice;
 • deteriorarea în familie;
 • lipsa de înțelegere din partea rudelor și prietenilor apropiați;
 • experiență constantă pentru copil, care deprimă sistemul nervos.

Care sunt simptomele de depresie postpartum?

În stadiile inițiale ale încălcării de multe ori se face simțită. În plus, multe dintre primele simptome ale mamei sale a dat vina pe oboseală după naștere, adaptarea organismului la noile condiții și obligații. Din cauza acestei încălcări este diagnosticată atunci când mama începe să-l scoată pe alții, își exprimă în mod constant nemulțumirea lui. Dezvoltarea depresia postpartum, prezenta simptome care includ:

 • dezvoltarea sentimentelor de depresie;
 • anxietate constantă;
 • scăderea interesului pentru viață;
 • iritabilitate;
 • apariția unui sentiment de înstrăinare de propriul lor copil;
 • tearfulness;
 • a redus stima de sine;
 • lipsa de interes in viata sexuala.

Este demn de remarcat, care nu este întotdeauna o femeie poate înregistra la toate trăsăturile caracteristice ale încălcări, cum ar fi depresia postpartum. Cu toate acestea, chiar și prezența mai multor - motivul pentru care solicită asistență medicală. Lipsa de îngrijire corespunzătoare, ajutor din partea familiei și a iubit-o, poate exacerba situația, care va necesita un tratament într-un spital, observația medicală.

Depresia postpartum - simptome, tratament

Când depresia postpartum începe?

Definiți ce postpartum depresie, simptomele acestei tulburări, este necesar să spunem că aceasta se dezvoltă adesea la scurt timp după un copil. În legătură cu întreruperea sarcinii, progesteron începe să fie sintetizat într-o măsură mai mică. Cu toate acestea, a redus concentrația de endorfine - substante responsabile pentru sentimentul de plăcere, starea de spirit ridicată. Toate acestea se reflectă în activitatea sistemului nervos.În ceea ce privește momentul în care depresia postpartum se dezvolta, medicii nu au nume nici o anumită perioadă. Conform observațiilor și datele statice, majoritatea mamelor se confruntă cu ea în 3-6 săptămâni după nașterea unui copil. În acest caz, simptomele crește treptat. Din cauza acestui fapt, pentru a vedea un medic, mulți pacienți consideră că este dificil să-și amintească ziua în care primele semne de depresie.

Cat dureaza depresia postpartum?

Obosit de lipsa constanta de starea de spirit, sentimente de depresie, mamele sunt adesea interesate de medici cu privire la cât de mult depresie de durată după nașterea copilului. Medicii nu dau un răspuns clar la această întrebare. Acest lucru se datorează faptului că fiecare corp este diferit. Pentru încălcări are, de asemenea, propriile sale caracteristici. În absența tratamentului necesar, depresia poate dura pana la 3-4 luni si devin cronice. Agravata de situația pe care a văzut unele îmbunătățiri, de natură temporară, mama mă duc la doctor.

Cum de a face față cu depresia postpartum?

Mama a auzit multe despre fenomenul de depresie postpartum, cum să se ocupe cu ea - nu știu. Din cauza acestei lungi perioade de lipsa de tratament agravează starea și poate provoca deteriorarea gravă a sistemului nervos, tulburări psihice. Pentru a evita acest lucru, trebuie:

 • atent la sentimentele sale;
 • monitoriza starea emoțională;
 • încercați să-și petreacă mai mult timp in aer liber.
Depresia postpartum - simptome, tratament

Cum de a face față cu depresie postpartum de unul singur?

Multe mame devin deprimat după naștere, cum să se ocupe cu ea - nu știm toți. Fa-o singur este dificil. Mama are nevoie de sprijinul continuu al unei persoane dragi, familie și cei dragi, prieteni. Este dovedit că creșterea de comunicare cu prietenii și cunoscuții, lucru lor preferat, un hobby, un impact pozitiv asupra stării emoționale. Vorbind despre cum sa scapi de depresie postpartum, apel următoarele reguli care trebuie respectate medici:

 1. Atribuirea responsabilităților. Tânăra mamă nu ar trebui să perceapă nimic pentru ei înșiși. Este necesar să se stabilească noi reguli, planificarea rațional rutina de zi cu zi. În măsura în care este posibil a cazurilor ar trebui să fie încredințată soțului, bunica sau bunicul.
 2. Observați regimul zilei. Mama ar trebui să determine momentul în care va fi pentru odihnă și somn.
 3. Fii dieta. Mama are nevoie de un bogat în vitamine și componente benefice ale dietei. Acele femei care alăptează, ar trebui să monitorizeze în mod constant regimul manca, bea multe lichide (ceai, lapte), nu pentru a reduce lactației.
 4. Comunicarea cu prietenii, familia, cu care a menținut contactul înainte de livrare. Printre afacerile de zi cu zi și are grijă pentru îngrijirea copilului, trebuie să găsiți timp pentru a comunica cu prietena lui iubita să-i spună sentimentele și emoțiile sale.

Antidepresive pentru depresie postpartum

Atunci când încălcarea silnovyrazhennom atunci când face față cu anxietate, frica si sentimentele nu pot, mama ar trebui să meargă la medic pentru ajutor. Depresia postpartum, tratamentul care se realizează în mod individual, necesită uneori de prescriere. Medicii folosesc în timp ce antidepresive. printre care:

Este necesar să se ia în considerare faptul că o parte din ingredientul activ al medicamentelor trece în laptele matern. Din acest motiv, alăptarea nu este necesar să se auto-medicate, de a folosi medicamente fără prescripție medicală. Medicamentul trebuie luat în considerare numai doza pe care medicul a indicat. Respectarea multiplicitatea și durata de a primi un impact pozitiv asupra eficienței terapiei.

Prelungite depresie post-natale

În cazul în care o femeie timp de 3 luni nu a observat o îmbunătățire, în mod constant deprimat, inseamna ca depresia postpartum a fost amânată. Astfel de cazuri nu sunt mai puțin frecvente, deoarece majoritatea mamelor nu consideră că este necesar să se solicite ajutorul unui medic. În fiecare zi, există o deteriorare a situației: defalcărilor constante, țipete, plâns pentru că nu numai starea de copil, dar, de asemenea, poate deveni o amenințare pentru familie. Rezultatul unei astfel de situație ar fi corectă atribuirea terapiei.

Cum de a evita depresia postpartum?

Prevenirea depresiei postpartum este un mijloc eficient de a face cu astfel de încălcări. Acest proces include:

 • odihnă regulat;
 • mersul pe jos în aer liber;
 • comunicare permanentă cu prietenii și familia;
 • situație de schimbare periodică;
 • hobby-ul lor preferat.