De ce pisicile torc - principalele motive pentru care toarce pisici și o explicație detaliată a fiecăreia dintre ele

Se numește tors ritmic vibratoare de sunet, suficient de lung, publicat de pisici. De obicei, această abilitate ca torsul, au cea mai mare parte a pisicii. Dar alte animale, cum ar fi hienă, bursuc, mangustă poate produce sunete similare.În cartea sa „nefalsificata Cat“ de celebrul scriitor englez Terry Prachett a scris: „hodorogit - nu este un moft pentru pisici Purr este iertat totul.!“ Într-adevăr, într-o astfel de torcând animale de companie cu blană dulce și blând doriți doar totul și escapadele lor îndrăznețe și gheare ascuțite zgâriat mâinile. De fapt, ne place pisicile pentru proprietatea lor minunata Rumble și, astfel, să ne liniștească.

Fiecare proprietar al unei pisici stie ca daca o pisica este plasat lângă pat și începe să murmure, o persoană începe să se relaxeze și doresc să doarmă. Prin urmare, oamenii și a concluzionat că torsul pentru animale de companie în sine calmează, și asta e bine. Dar de ce face el și de ce - nimeni până acum nu a fost înțeleasă.

Pentru această zi, oamenii de știință nu știu răspunsul exact de ce unele pisici toarce, și altele - nr. Acesta poate fi conectat cu ceva, cum ar fi o schimbare de reședință sau de nemulțumire față de calitatea vieții. Pisicile nu pot ca proprietarul lor sau produsele alimentare pe care le hrănește. De exemplu, unii proprietari nu pot auzi huruitul animalele lor și să audă numai atunci când circumstanțele cardinale. De obicei, pisicile toarce atunci când sunt fericiți și mulțumiți și se simt complet în condiții de siguranță. Mai puțin frecvent, pisica poate toarce cu plăcere o masă, dar se întâmplă ca produsele alimentare poate fi atât de pasionat de pisici pe care ea începe să sforăie în timp ce consumul de alimente.

Dar, ca imagine proces de huruitul? Ca o pisică este capabil să toarcă? Cu aceasta vom începe să înțelegem de ce pisicile toarce.

De ce pisicile torc - principalele motive pentru care toarce pisici și o explicație detaliată a fiecăreia dintre ele

pisici Specificitatea purring

Oamenii de știință au mult timp nu a putut înțelege de ce pisicile toarce, pentru că un organism special responsabil de ea, ei nu fac. Și abia a reușit recent să înțeleagă mai mult sau mai puțin ce acest lucru se întâmplă în continuare. În procesul de tors implică piese speciale ale creierului, care furnizează impulsuri la mușchi și din cauza care încep să vibreze corzile vocale pisici. Vibrațiile transmise oasele hipoglos, care sunt situate între baza craniului și rădăcina limbii pisicii.

După transferul de vibrații la nivelul osului, se extinde pe tot corpul, din cauza a ceea ce devine un sunet distinctiv, care poate fi auzit. Spre deosebire de meowing, pisicile torc ambele pot inspiri si expiri, deoarece sunetul miau trece prin corzile vocale în timpul trecerii aerului, și se obține numai atunci când expirați. De aceea torc pisicile pot, iar atunci când mănâncă și când să doarmă. Un pic pisoi cu lapte matern mănâncă.

Dar de ce nu pot toarce tigri sau lei? Această funcție înzestrată doar cu pisica mica, sălbatic și pisicile domestice. Secretul constă în dezvoltarea specifică a torsului la pisici. specii mici sunt dotate cu os hioid subțire, care sunt capabile să vibreze. Un pradatorii mari, au acoperit oasele cu cartilaj și vibrații nu pot fi transmise prin intermediul lor, dar ei știu perfect maraie, și impresionant de puternic.

Potrivit unor experți, torsul are mai multe tipuri. Aceste specii sunt diferite sunete variază la 50 la 150 Herz. Un fel de uruit poate fi astfel încât, atunci când pisica face clar stăpânului său că ea este foame sau că a atras atenția asupra sa. Acest tors este de obicei tare și scurt. Dar, în cazul în care pisica este deja hrănit și mângâiat, atunci acesta va toarce moale și lung, iar volumul nu va depăși 60-70 Hertz.

Principalele motive pentru pisici torcând

Există mai multe versiuni ale, motiv pentru care pisicile pot toarce și de ce, și aici sunt cele mai importante:

 • Ziua Recunostintei. Torc, pisicile sunt recunoscători pentru hrana, caldura, stroking, mângâi. În aceste cazuri, un huruit moale - un semn luminos al unei pisici mulțumit.

De ce pisicile torc - principalele motive pentru care toarce pisici și o explicație detaliată a fiecăreia dintre ele

 • Slackness. Atunci când pisicile simt în siguranță, ei toarce de ea. Deci, pisoi suge lapte atunci când pisicile toarce de pace și liniște. Miau și nu pot mânca în același timp, astfel încât acestea să liniște urchat.
 • Expresia emoțiilor. Unii cred că toarce pisica - un fel de a canta umane. Folosind diferite intonație, sunet și vibrații pisici arată starea lor emoțională în acest moment. Și oamenii, când ceva nedumerit sau fredona vice-versa relaxat o melodie sub răsuflarea.
 • pisoi de comunicare cu mama. Torc mama pisoi a raportat că totul este în ordine, acestea sunt hrănite și fericit cu ei. Acest lucru este important mai ales pentru speciile de pisici sălbatice, ca adulți de multe ori lasa copiii singuri, merg la vânătoare.
 • Familiarizarea cu alte pisici. Când pisica se întâlnește o alta, ea începe să toarcă, arătând salut și prietenia lui. masculi puternici atunci când au întâlnit cu torsul slab în mod clar că nu le vor ataca.
 • Auto-medicatie. În timpul unei afecțiuni sau stres pisicile încep să se toarce să se calmeze și să aducă corpul înapoi la normal. Vibrațiile care le produc, stabilirea de circulație și de a îmbunătăți veschestv.S de schimb folosind pisica huruitul poate fi încălzit sau calma frica. Apoi, este mai bine să nu deranjeze si lasa-te relaxeze.
 • Pregătirea pentru somn. Dacă aveți de gând să adormi, pisica poate începe torcea încet. Ordonat Vibrația ii ajuta sa se calmeze și să se relaxeze înainte de a merge la culcare. Oamenii de știință au descoperit că, deși este imposibil să auzi plămânii torcând sau inima, deoarece vibrațiile sunt distribuite prea. Acest lucru ajută elevii să dormi mai bine noaptea.
 • Prezența instinctul de vânătoare. Torc pisicile pot și vizionarea o pasăre în fereastră, sau foșnetul unei frunze pe gazon. Deci, ele arată interesul lor în obiecte în mișcare.
 • De auto-apărare. Bătăios și torcând tare pisicile pot, senzație de pericol pentru sine sau urmași. În astfel de cazuri, este mai bine să nu se atingă, deoarece acestea pot ataca și răni zero.
 • Frica. sentiment puternic de frică poate provoca tors interesante, ceea ce înseamnă că pisica cere să nu să-l atingă, pentru că este lipsit de apărare.
 • Dorința de a obține ceva. Cand pisica vrea o bucată de mâncăruri delicioase sau afecțiune de la maestru, ei încep să toarcă. Aceasta afectează adesea oamenii și pizde de multe ori ceea ce au vrut.
 • Prezența bolii. Torc, pisicile pot raporta posibile boli, și torc tare și agitat. În orice caz, o vizita la veterinar este mai bine să nu întârzie.


De ce pisicile torc - principalele motive pentru care toarce pisici și o explicație detaliată a fiecăreia dintre ele

Astfel, torc pisica poate fi din cauza nimic. Dar de ce o fac, ei vor fi capabili să înțeleagă numai proprietarii mai atent la pisici, care monitorizează cu atenție sănătatea și bunăstarea animalelor de companie.

De ce pisicile toarce atunci când acestea sunt mîngîie

De fapt, atingerea umană pisica au caracter iritabil, dar să reacționeze cu neplăcere, nu se poate întotdeauna. În mod evident, în cazul în care mangaindu un animal de companie sau împotriva cereale atunci când nu este în spiritul, în acest caz, pisica poate răsuci coada sau nemulțumit și complet zero. Cu toate acestea, în cazul în care ușor stroking pitomitsy, atunci când ea vrea, cel mai probabil, acesta va începe să toarcă cu plăcere. Pisicile sunt foarte sensibile la starea de spirit a proprietarului și să vadă când el mîngîie iubitor, așa că toarce ca răspuns, exprimându-și dragostea lor reciprocă și încredere.

Torc ca mijloc de comunicare pentru pisici

Torc sunete de pisici pentru a ajuta să comunice între ele, pentru a avertiza despre ceva sau de a comunica. Dacă pisica toarce în liniște, atunci aceasta poate însemna că ea a avut o atitudine prietenoasă, ea este calmă și prietenoasă. toarce tare spune dominația acestei pisici la rude. Așa arată un adversar mai slab, care lupta pisica ei lipsită de sens și leșin nu poate fi frică de un posibil atac. Purr poate însemna, de asemenea, că pisica este complet lipsit de apărare și îl cere să nu-l atace.

Este interesant de observat relatiei mama-pisici si pisoi. Cubs poate toarce atunci când sunt foame, sau invers sunt pline și nu au nevoie de hrănire. Ei toarce și în timpul laptele mamei de saturație cu plăcere. Chiar toarce pisica mama, pisoi ceea ce înseamnă că acestea sunt sigure și protejate de acesta. De exemplu, atunci când ea toarce, apropiindu-se de pisicuțe, ea face clar faptul că mama este aproape și ei nu sunt nimic să vă faceți griji.

De ce pisicile torc - principalele motive pentru care toarce pisici și o explicație detaliată a fiecăreia dintre ele

Ceea ce este surprinzător este faptul că pisicile torc poate trata reciproc. Astfel, în cazul în care o pisică rea, a doua abordare poate curvească și torsul, încurajând-o și liniștitor.

De ce pisicile toarce cu punctul fiziologie

De ce pisicile toarce, și ar putea fi explicate prin procese fiziologice în corpul lor. Poate că, atunci, de ce urchat pisici, afecteaza impactul impulsurilor electrice care vin din creier. Acest lucru explică de ce, atunci când pisicile sunt răniți sau speriat, ei încep să toarcă. Când vibrația care afectează creierul, induce producerea de substanțe specifice care durere surdă și calmează animalului.

Există o altă explicație a huruitul despre pisici. Având în vedere stilul de viață inactiv de pisici, masa musculara lor in timpul somnului slabeste si vibratie care chiorăie, efectul opus. Sub acțiunea musculare sale a crescut în masă, activează osteoblaste în os, prin care se produce os. Datorită somn lung de pisici (aproximativ 18 ore pe zi) de formare pentru aceste acte torcând.

Este adevărat că pisicile toarce vindecă boala

Conform unei teorii, mai degrabă interesant despre beneficiile pentru ei înșiși torcând pisici, în timp ce bubuituri la animale a produs un hormon special, care acționează asupra lor și agent analgezic deprimare. Mai mult de o dată s-a observat că, în timpul perioadei de pisici toarce slăbiciune devin mai calm si mai vesel.

De ce pisicile torc - principalele motive pentru care toarce pisici și o explicație detaliată a fiecăreia dintre ele

Oamenii de stiinta de la Universitatea din California, a studiat efectul torc pisicile pe corpul lor, au sugerat că vibrația care apare în timpul tors, întărește tendoanele și oasele animalului, accelereaza vindecarea ranilor si amelioreaza durerea si imbunatateste circulatia sangelui. Astfel, vibrația elimină efectele negative ale stilului de viață pasiv al pisicilor, deoarece în stare activă acestea rămân mult mai mici decât pasive - doar 6-8 ore.

Torc pisica funcționează bine, nu numai pentru pisica în sine, ci și pe proprietarul său. Este dovedit faptul că torcând lângă un om, o pisică ajută să-l scuti de stres, atenua durerile de cap, normalizarea tensiunii arteriale și doar calmează-te.

Această teorie despre beneficiile toarce folosite ca tratament pentru persoanele cu boli ale sistemului musculo-scheletice și tulburări nervoase. De exemplu, oamenii de stiinta britanici au dovedit despre beneficiul pentru tors uman. Experții cred că pisicile sunt în măsură să vindece oamenii doar de a fi aproape de ei și colibri, vindecarea el însuși și om.

De ce pisicile toarce, fiind aproape de oameni

De ce pisicile urchat de multe ori, atunci când oamenii stau lângă? În general, este un semnal bun pentru proprietarii de animale de companie. Deci, devine clar că o pisică cu acești oameni de bine, confortabil, în condiții de siguranță, ea a fost mulțumit de viața ei și grija pentru ea. Gazdele, care sunt bine familiarizați cu natura pisicilor, știu că un huruit puternic înseamnă recunoștință și liniște - doar un bun animal de companie starea de spirit sau poate un fel de cerere.

De ce pisicile torc - principalele motive pentru care toarce pisici și o explicație detaliată a fiecăreia dintre ele

Tratarea te torc trata pisica, iar altele aproape de ei. Nu e de mirare ei spun că pisicile sunt capabili de a vindeca o persoană de multe boli, inclusiv psihologic. De exemplu, pisicile pot vindeca depresia sau nevroza, pentru a reduce presiunea și chiar elimina angina. De asemenea, torc pisicile ajută persoanele care suferă de boli ale coloanei vertebrale: acestea elimina durerea de paralizie, artrita, atrofie musculara, si chiar ajuta astronauții să se reabiliteze după zbor.

Foarte rar, atunci când proprietarii de pisici gândesc mult despre motivul pentru care toarce fuzzies drăguț. Acestea sunt doar gata să le dea o bucățică gustoasă de mâncare pe sesiune uruit liniștitor, care ajută la reducerea anxietate, stres, și doar ridica moralul. Poate de aceea pisicile toarcă și să aducă plăcere proprietarilor lor.

Ce se întâmplă dacă pisica nu chiorăie?

Purr aproape întotdeauna toate reprezentanții pisica mic, dar se intampla ca animalele de companie și nu torc. Acesta nu este un semn bun, pe care merită luat în considerare. Inspectați cu atenție animalul ar fi putut avea ceva doare sau este slăbit.

Poate pisica nu este pur și simplu în starea de spirit. Ia animale pe mâinile, pat, spune-i ceva ușor sau Treat ceva gustos. Dacă nimic nu sa schimbat, este necesar să se arate animalul la veterinar. În cazul în care pisica toarce de mult timp, aceasta poate indica la corzile vocale, sau chiar probleme de activitatea creierului.

S-a spus mai sus, că huruitul medicul este în imposibilitatea de a asculta inima sau plamani. Medicii veterinari, în astfel de cazuri, utilizați o primire neobișnuită. Acestea includ apa de la robinet la o presiune minimă. Sunetul curge cu jet de apă, eventual, amintește de un tors de pisică și se oprește torcând.

Fapte interesante despre pisici toarce si nu numai

 • Fiind în aceeași cameră, două pisici nu va toarce. După cum spun experții, toarce pisica folosit numai pentru oameni, și între ele ei miau numai.
 • Potrivit medicilor veterinari, pisici - singurul animal din lume, capabile de tors. Cu toate acestea, se dovedește că acest lucru nu este cazul, deoarece cea mai mare parte Torsul poate pisica mica, de exemplu oceloți si rasi, dar în cazul unor mari - leii și tigrii, ei mârâi, si foarte tare. De exemplu, leii pot marai volum la 114 decibeli.
 • Numai pisicile pot păstra coada vertical, în timp ce mersul pe jos. rudele lor sălbatice dețin o coadă, fie orizontal sau între membrele posterioare.
 • Pisicile sunt capabili să învețe câteva cuvinte simple, este adevărat că ei vor învăța o lungă perioadă de timp. Deci, a existat o pisică care a învățat cuvântul „mine“, iar când a vrut să mănânce ceea ce se spune, ca mi-ee-e.Takzhe sunt cazuri în care au învățat cuvintele „mama“ și altele asemenea.
 • Torc, pisicile pot comunica nu numai cu oamenii, ci și cu alte tipuri de animale: câini, cai, vaci.
 • Aproximativ 95% dintre persoanele care vorbesc cu pisicile lor, și, de obicei raspund la indiciilor umane, cum ar fi „miau“, dar, uneori, se poate spune „pe mine“, probabil pentru a menține conversația.
 • S-a estimat că pisica poate cunoaște o sută de sunete diferite. în timp ce câinii pot ști doar nu mai mult de zece. Scrisori pisici pot rosti doar șapte: F, F, F, F, H, X, și B.
 • Comunicarea cu tine pisicile nu numai pot tors sau miau, starea de spirit lor pot apărea în mișcarea cozii, vederea, sau poziții de lucru, care este un animal de companie. Dacă urmărim coada, devine clar că, dacă vârful cozii shake - pisica este foarte atașat de tine și te iubește. Dar dacă este viguros le flutura, ea înseamnă ceva indignat. Dacă ea relaxat, poate, ocazional, wagging cozile lor. Uneori, un animal poate WAG coada, din cauza alegerii. De exemplu, în vreme ploioasă stradă și animalul de companie nu știe dacă să meargă afară sau să stați acasă în timp ce coada se poate deplasa în mod neintenționat.