Cuptor pentru garaj cu mâinile pe instalația de lemn dimensiuni soba de casă arderea lemnului ca

Cuptorului pentru garaj cu mâinile pe lemn: Reguli de securitate

Hand made aragaz în garaj. în primul rând trebuie să fie în siguranță. Atunci când este necesară utilizarea sa să respecte următoarele reguli: • podea și de perete în jurul cuptorului trebuie realizate din material refractar. țiglă, fier, ipsos, cărămidă. Căptuși pereții permise de gips-carton special;
 • lângă cuptorul nu trebuie să fie obiecte sau substanțe inflamabile;
 • cuptorul este permis să construiască materiale de calitate numai dovedite;
 • garaj trebuie să fie echipate cu un sistem de ventilație.

sobă cu lemne pentru garaj cu mâinile sale - aceasta este respectarea normelor. Prin urmare, ventilarea de garaj, echipat cu un burghez, este extrem de important din două motive:

 • cu o lipsă de oxigen în focul cuptorului este stins sau slab luminat;
 • excesul de bioxid de carbon din camera poate provoca rănirea sau moartea.

Pentru îndepărtarea produselor de ardere din regimul de garaj coș de fum în mod necesar. dar dacă există probleme în sistemul de ventilație coș de fum a preveni garaj de incendiu sau de otrăvire de oameni în interior.

Necesară Aerul proaspăt poate fi asigurată prin lăsarea unui mic (până la 5 cm.) Închiderea sub poarta sau de a face câteva găuri de aerisire sub acoperiș.

Soba în garaj pe lemn cu mâinile lor:

Cuptor pentru garaj cu mâinile pe instalația de lemn dimensiuni soba de casă arderea lemnului ca

Cuptor pentru garaj cu mâinile pe instalația de lemn dimensiuni soba de casă arderea lemnului ca

Selectarea unei locație

Cel mai bine este de a instala burzhujku în colțul peretelui opus poarta. Căldura emanată din colțul îndepărtat, cald în interior și să rămână într-un garaj, chiar și atunci când ușa este deschisă. Distanța de la perete la cuptorul poate fi de aproximativ 0,5 m. În cazul în care pereții sunt din cărămidă, fier sau orice material necombustibil. Când pereții de lemn mai bine pentru a împinge cuptor pentru 1 m .. iar pereții sunt căptușite cu cărămidă, țiglă sau închide un șorț de oțel.

IMPORTANT :. Distanța minimă de la un cuptor de încălzire auto-a făcut la garaj la un vehicul și capabil de ardere orice subiecte - 2-2,5 m Scăderea această distanță crește riscul de incendiu și reprezintă o amenințare pentru lacuri și acoperiri vopsea mașini.

cuptor cu fund sub ingrosata o foaie de fier, cu o grosime de aproximativ 1 cm. Sau suprafață ciment pe o rază de 1-1,5 metri. Datorită acestei coincidențe precipitat din cărbunii de furnal sau scântei răcite zburat departe, fără a provoca un incendiu în garaj.

Pentru a spori siguranța și de a ajuta la creșterea transferului de căldură perete burzhujki cărămidă, aliniat pe laturile și sfârșitul cuptorului. răcire lentă Temperatura suport de cărămidă într-un garaj timp de câteva ore după cuptorul de ardere.

În mod independent, cărămizi obkladyvat nu poate fi decât pătrată sau dreptunghiulară cuptor. Improprie împachetând burzhujki piatră cilindrică poate reduce producția de căldură într-o cameră și rapidă ardere din metal pereții cuptorului. Creștere cuptor de căldură. din tubul poate fi sudat pe laturile nervuri metalice.

Dimensiunile Focar garaj sunt:

 • . Inaltime 50 cm (30 cm și picioare de locuințe 20cm..);
 • latime 30 cm.;
 • lungime 50 cm.

La fabricarea diametrului burzhujki țeavă de metal din urmă trebuie să fie de cel puțin 30 cm Cu orice formă de cuptor de metal grosime minimă. - 5 mm.

Coaceți într-un garaj pe lemn cu mâinile sale - desene:

Cuptor pentru garaj cu mâinile pe instalația de lemn dimensiuni soba de casă arderea lemnului ca


Capacitatea rezervorului de combustibil

Lemn - cel mai popular combustibil pentru cuptoarele instalate în garaj. Acestea vă permit să se încălzească rapid spațiu și sunt ieftine (sau recoltate pe cont propriu, care vine gratuit).

Pentru sobe se potrivesc bine uscate (preferabil intarziata de peste un an) napilennye lemn de 25 cm., Și depozitate într-un loc bine ventilat protejat împotriva ploii. Ideal pentru depozitarea de lemne de foc este hambar adecvat. dar le-a pus sub un baldachin este de asemenea posibilă. Selecția de combustibil ar trebui să ia în considerare faptul că lemnul diferit oferă diferite cantități de căldură:

 • pin, molid si zada arde rapid si da un pic de căldură;
 • stejar, mesteacan, salcam, pere, mere, cireșe, și arțar au o densitate mai mare, arde mai lent și pentru a produce mai multă căldură.

In plus, multe dintre funingine formate în timpul arderii moale. care se acumulează pe horn și creează un pericol de incendiu. Nu mai puțin periculoase de ardere de mesteacăn - prinderea gudron amestecat cu funingine și depus pe pereții conductelor și cuptoare.

Modul cel mai periculos pentru cuptor - ardere moale sau mesteacăn modul strălucire. Gudron și gudron depus pe tuburi și cărămidă înmuiată, curăța mecanic lor imposibilă.

 • în zonele forestiere pentru a obține permisiunea pentru tăierea copacilor dintr-o anumită zonă (trebuie să colecteze documente și petrece timpul de vizitare instanțe);
 • colectate în plantațiile, perdelelor și curțile de copaci căzuți și ramuri mari uscat și vântul;
 • Consultați cel mai apropiat fabrica de cherestea. în cazul în care deșeurile de lemn este ars sau vă permit să alegeți care doresc (poate fi necesară o mică recompensă pentru angajați);
 • găsi o porțiune în care se efectuează defrișări fabrici de mobilă - să rămână în ramuri loc, blaturi si piese bazale de copaci, care pot fi tăiate și să colecteze.

luare

Cum burzhujku în garaj? Înainte de a începe lucrările necesare pentru pregătirea desen pentru sobe de garaj, scule și materiale pentru fabricarea de:

 • tablă sau o secțiune de țeavă pentru locuințe de cel puțin 5 mm.;
 • Diametrul țevii de fum de 12 cm, iar grosimea de 3 mm..;
 • tije pentru fixarea la peretele diametrului țevii de 12 mm.;
 • fier de 3 mm grosime. pentru fabricarea de sertar pentru colectarea de cenușă;
 • sudor;
 • Electrozi cu un diametru de 4 mm;
 • bulgară;
 • masca de sudura, jambiere și articole de îmbrăcăminte;
 • separator;
 • acarieni;
 • un ciocan;
 • foraj.

Soba cea mai eficientă pentru garaj cu mâinile sale - desene:

Cuptor pentru garaj cu mâinile pe instalația de lemn dimensiuni soba de casă arderea lemnului ca

Cuptor pentru garaj cu mâinile pe instalația de lemn dimensiuni soba de casă arderea lemnului ca

Prima etapă - pregătirea detaliilor. După ce a definit cuptorul de desen pentru garaj cu lemn, dimensiune și formă, detaliile creta schiță pe metal și se taie. La tăierea este necesar să se ia în considerare grosimea peretelui și cercul.

Asamblarea burzhujki - o a doua etapă de fabricație - nu a fost efectuată în mod necesar la locul de instalare. Cu sudarea tack conectați cei trei pereți laterali și fundul cuptorului, verificarea compus perpendicularitate și peretele frontal aplicat pentru a verifica dimensiune. Ulterioare articulații provarivaniya cusătură elemente efectuate sutura T-bar.

Carcasa este setat și gata de partiție între camera de ardere și o cenușă-groapă, în care se fac găuri în avans pentru cenușă sudate. Orificiile din septul făcută la o distanță de 5 cm. Din peretele cuptorului și 1,5 cm. Din gaura următoare. Înălțimea instalației de șicane - nu mai puțin de 10 cm de la fundul cuptorului. - Din orificiul format va trebui să îndepărtați cenușa.

La partea din spate a cuptorului se taie o gaură circulară pentru horn. In peretele frontal - pătrat de cenușă și cuptor. Marginile laterale ale găurilor trebuie să aibă loc la o distanță de 5 cm de pereți, marginea inferioară a suflantei. - Coincid cu fundul cuptorului.

Dreptunghiurile tăiate sudate pe copertine, cât mai aproape de partea superioară a deschiderii - cu timpul temperatura prosyadut ușii. Ambele uși trebuie să fie echipate cu șuruburi simple. care se deplasează bine chiar și în stare fierbinte.

peretele frontal finit este sudat la corpul. Verificați cu atenție toate îmbinările și să corecteze erorile. Sudate la picioare de locuințe, a căror lungime nu este mai mică de 12 cm și apoi -. Capacul superior.

Ultima etapă a producției cuptorului - instalarea și montarea coșului. Cuptorul este montat pe un pregătite standarde, adecvate de siguranță împotriva incendiilor, loc. Prin deschiderea unei conducte este sudată la peretele posterior.

Cum de a face un coș de fum pentru o sobă mică în garaj? Cel mai simplu coș opțiune - tubul dreaptă care trece prin acoperiș - nu este justificată din punct de vedere al conservării căldurii. Este de dorit să creeze o poftă de mâncare în tub de 90 de grade (optim dacă rotația este generată în trei îndoire de 30 de grade pe fiecare) și o aduce peste zid.

Tubul de sus fixat pe un perete cu ajutorul unor tije, o a doua latură care este montat pe perete, nu utaplivaja mai mică de 10 cm.

La instalarea unui coș de fum pentru sobe in garaj, este important să se asigure etanșeitatea tuturor conexiunilor, în caz contrar camera va primi fum și funingine.

În plus față de pereții din cărămidă, burzhujku gata pot fi montate pe placa superioară pentru încălzirea alimentelor sau eliminarea rezervor de apă pentru a îmbunătăți transferul de căldură.

Instalarea sobă mică în garaj va economisi la achiziționarea cuptorului finit și se încălzește rapid garajul în timpul sezonului rece.

Ce este mâna a făcut aragaz Garaj: