cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

Pentru prima dată o astfel de problemă, ca miopia, filosoful Aristotel a spus. El a menționat că unii oameni au dificultăți în a vedea obiecte care se află la o distanță. El a dat numele acestui fenomen - miops, ceea ce înseamnă „a privi chiorâș“. Deci, miopie a devenit cunoscut sub numele de miopie.Ce este miopie

Miopia - anormală dispozitiv optic de ochi în care imaginea obiectului nu cade pe retină, și se concentrează în fața ei. Concentrați-imagine datorită puternice refracție a luminii nu ajunge la retină, în această privință, o persoană vede in apropiere de obiecte este bun, iar imaginile șterse neclare.

cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

Multe mirare miopie - este un minus sau plus? Distanța medie de la cornee la nivelul retinei este de 23,5 mm. Când miopie este crescută la câțiva mm, fiecare din acumularea adaugă 3 mm minus dioptrie. Astfel, este posibil să se cunoască cât de mult mai mult timp această poziție distanță.

Oftalmologi sunt mai multe grade de miopie, în funcție de distanța și dioptriile:

 1. Shallow grad înseamnă că lungimea ochiului este componenta a crescut cu 1,5 mm, persoana este pus valoare miopie minus 3 dioptrii. Probleme cu vizibilitate aproape nu se produce, dar imaginile sunt percepute în depărtare, un pic vag.
 2. Caracterizat prin indicatorul de gradul al doilea de la 3 la 6 dioptrii, ceea ce arată că lungimea dintre focalizarea și retinei a crescut cu 3 mm. În acest stadiu, vasele de miopie globul ocular sunt întinse și devin mai subțiri. Omul vede lucrurile eliminate mai mult de 30 de cm, neclare.
 3. A treia etapă are un minus 6 dioptrii sau mai mult. În ochii există schimbări semnificative, iar vasele de la nivelul retinei a globului ocular sunt foarte subțire. Această etapă puternică de miopie, care poate duce la complicații și orbire. Deseori, la aceste rate oamenii pot vedea abia degetele de la o lungime de braț.

Experții se facă distincția între diferitele tipuri de miopiei. Miopia poate fi congenitală sau dobândită. Prima Boala este cauzata de tulburari ale dezvoltării fetale, al doilea tip se produce sub influența factorilor adverse.

Miopie poate dezvolta, în timp ce în cazul în care schimbarea în anul mai mult de 1 dioptrie, boala este considerata progresiva. miopia maligne se caracterizează printr-o creștere semnificativă a gradului de miopie într-o perioadă scurtă de timp. În cele din urmă, acest lucru poate duce la invaliditate.

În cazul în care apar schimbări bruște și semnificative, este o miopie staționară. Acesta poate fi reglat cu ajutorul obiectivului. În unele cazuri, există un temporară (de tranziție), miopie, care este adesea cauzată de consumul de droguri, sarcina, diabetul zaharat.

Cauzele miopie

Este necesar să se cunoască cauzele de miopie, pentru că de multe ori eliminarea lor este principalul factor pe care eficacitatea tratamentului depinde. Există mai multe cauze ale bolii, printre care cele mai importante sunt:

A se vedea, de asemenea: Cum de a îmbunătăți vederii

Simptome și semne de miopie

Simptomatologia miopie adesea în stadiile incipiente ale bolii slab exprimate, să învețe despre dezvoltarea bolii poate oftalmolog la examenul. determină în mod independent dezvoltarea de miopie poate fi unul din următoarele motive:

 • Creșterea oboseala ochilor în timpul lucrului intens;
 • Slaba vizibilitate de imagini și obiecte de la distanță, forțându-șurub ochii;
 • Dureri în ochi, senzație de nisip, plânsul excesiv;
 • Durere în orbitelor;
 • Dureri de cap.

cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

La nivel fizic au loc următoarele: axa antero posterior este lungit decalaj ochiului devine mai mare, rezultând într-un pucheglazija mic. Vasele sunt subțiri și translucide. Vitros a fost degradat, ceea ce provoacă adesea un sentiment că în fața ochilor flit acoperi sau fire.

De multe ori problema este însoțită de un ochi hemoragie retiniene, care se datorează fragilității crescută a vaselor de sânge. Cel mai rău lucru este că miopie poate duce la dezlipire de retina si orbire. Pe fondul acestei boli se poate dezvolta viziune monoculara sau Heterophoria.

Diferențele față de miopie hipermetropie

Mulți oameni se întreabă, miopia și clarviziune - ceea ce este și ceea ce este diferența dintre aceste boli. Miopia se caracterizează prin faptul că o persoană vede obiectele rele departe, și contururi neclare. Când clarviziune, totul se intampla exact opusul model, lung văzut bine, dar in apropiere de obiecte în mod clar vizibile.

Miopie se dezvolta, de obicei, la vârsta școlară. Principala cauza de miopie devine o predispoziție genetică, în timp ce clarviziune - o boală care este cauzată de schimbările legate de vârstă, de-a lungul anilor a cristalinului devine mai puțin mobil. Acest lucru duce la probleme emergente cu viziune.

cauze miopia, simptome, tratament, prevenireMiopiei la copii de vârstă școlară

Dezvoltarea de miopie are loc în anii de liceu de multe ori. Care este cauza de miopie în școală? Adolescenții suferă de stres foarte mare asupra sistemului vizual, acestea sunt cauzate de o cantitate mare de informații pe care copiii trebuie să învețe.

cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

-15 kg timp de o săptămână!. Fără foamete, chimie și exercițiile fizice! Elimina foarte cauza excesului de greutate, normalizează procesele metabolice din organism.

Citește și: Vitamina D - în care produsele conțin

cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

Există un astfel de lucru ca miopie fals, din care cele mai multe ori afecteaza elevi. Aceasta este cauzată de sarcina crescută asupra mușchiului acomodativ al ochiului, ceea ce duce la spasme sale. Acest lucru determină o reducere a distanței de vizibilitate, de multe ori miopie pseudo este însoțită de dureri în prize de ochi, dureri de cap si oboseala a crescut ochi.

miopie falsă este complet curabile, este important pentru a vedea un medic la primele semne ale acestui fenomen. Adevărata miopie la copii de vârstă școlară necesită tratament în timp util. Este posibil pentru a restabili viziune și pentru a preveni dezvoltarea bolii în viitor. Atunci când alegeți o metodă de tratament ia în considerare motivele pentru care a cauzat boala.

În primul rând pentru corectarea vederii la copii de vârstă școlară este necesară pentru a normaliza o rutina de zi cu zi sanatoasa si dieta, organizează odihnă în timp util și iluminarea corespunzătoare a locului de muncă. Acest lucru va avea ca rezultat reducerea sarcinii asupra organismului, și, în special, la vedere. Poate fi necesar să utilizați lentile și punerea în aplicare a seturilor speciale de exerciții.

cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

tratament miopie

Diagnosticul de miopie poate fi setat numai după examinarea medicului de ochi viziunea și fundus. Tratamentul de miopie este produs în mai multe moduri, printre cele mai frecvente: corectia cu ochelari, lentile, o intervenție chirurgicală. Populare în prezent sunt de corecție cu laser.

cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

Corecția cu laser,

Chirurgia este capabil de a obține complet scăpa de miopie. În momentul de față, există mai multe zeci de optiuni de chirurgie cu laser pentru a elimina problemele cu viziune care diferă în modul în care influența asupra corneei și gradul de expunere. Dar esența operațiilor este aceeași, pentru corectarea schimbarea formei corneei. care oferă o putere de refracție normală. Raze de lumină, ca urmare a diminuării refractie pe retină.

Această operațiune este nedureros, în condiții de siguranță. Această metodă de tratament are eficiență ridicată, vă permite să scapi de ochelari și lentile. Chirurgia laser este adesea realizată pe un șablon, parametrii individuali sunt create în anumite cazuri. Este posibil, cu cornee subțire sau miopie scăzută. corecție cu laser se face la viteze de până la minus 15 dioptrii pe o baza in ambulatoriu.

operație cu laser în cazuri extreme pot cauza complicații ale sindromului de ochi uscat, hiper- sau gipokorrektsiyu, conjunctivită, keratită. Se înțelege că o astfel de operațiune la prețul de ochi este destul de mare. Costul depinde de regiune, clinica, care produce interferențe, caracteristicile structurale ale ochiului uman.

cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

lentilă Perifocal

Corecția în cazul grade medii și mari de medic miopie alege ochelari cu lentile bifocale sau lentile de contact. Atunci când acest lucru se face de corecție incompletă, pacientul ar trebui să vadă un maxim de locul opt în tabel. La un grad scăzut poate fi utilizat un obiectiv Orthokeratology uzura peste noapte.

Citește și: Cafea si presiune

În prezent, pentru prevenirea și tratamentul de miopie este din ce în ce sunt folosite lentile perifocal. Ei restaura viziunea periferică, purtarea să le ofere percepție aproape naturală.

cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

Caracteristici și avantaje ale acestui tip de corecție - a cristalinului vă permite să distribuiți sarcina pe întreaga suprafață a retinei, ea nu produce complicații atunci când poartă. În opinia lentile perifocal cu miopie, aceasta este metoda cea mai ușoară de corecție în comparație cu lentile și ochelari convenționale. care nu modifică cursul bolii, ci pur și simplu corecta refracției luminii.

Corecția puterea de a îmbunătăți alimentarea cu sânge a ochiului

Important în tratamentul și prevenirea miopie are nutriție adecvată. Acesta îmbunătățește circulația sângelui și nutriție a ochilor retinei, a opri extinderea globului ocular, pentru a preveni posibilele complicații.

cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

Puterea de corecție se face în mai multe domenii, principalele dintre care - asigurarea organismului cu vitamine, care contribuie la conservarea vederii. Acestea pot numi un medic, dar este mult mai important ca nutrientii provin din alimente.

Pentru a vizualiza următoarele vitamine esențiale:

 • B1 (tiamina) - lipsa de creste riscul de miopie agravează vederea binoculara;
 • B2 (riboflavină) - lipsa de discontinuități provoca vaselor mici de sânge, a crescut oboseala ochilor;
 • B3 (niacin) - în cazul în care aportul insuficient al substanței este reducerea fluxului sanguin la nivelul nervului optic;
 • B6 (priridoksin) - deficit produce inflamarea nervului, dezvoltarea conjunctivita;
 • B12 (tsiankobolamin) - deficit provoacă lăcrimarea ochilor, oboseala rapida.

cauze miopia, simptome, tratament, prevenire

profilaxie

Un factor important pentru a preveni dezvoltarea de miopie - prevenirea corectă. Este deosebit de important pentru copii și adolescenți, care sunt la risc. întreținerea preventivă se desfășoară în următoarele domenii:

 • Educația Sănătății;
 • exerciții regulate;
 • Restorative; măsuri
 • examinări preventive de către un specialist.

Există exerciții speciale și proceduri restaurative care vizează prevenirea bolilor. Unele clase oferă o consolidare generală a corpului, respirație dezvoltarea și îmbunătățirea inimii și a vaselor de sânge. exerciții corective sunt menite să combată postura neregulate.

facilități speciale eficiente pentru ochi, care pot reduce stresul si de a dezvolta mușchii ochilor. Efectuați exerciții în mod regulat, să acorde o atenție pentru a exercita de două ori pe zi, timp de 15-30 de minute.

Miopie - este cea mai frecventa boala de ochi, aceasta are loc în fiecare a treia persoană din lume. Prevenirea si tratamentul la timp poate face față cu ușurință cu această boală și de a restabili starea de sănătate a ochilor!