Cum să picteze el însuși mașina acasă

Pictura brută a vehiculului - un serviciu care costă în mașină variază între 3-50 ruble -. Prețul pentru majoritatea dintre noi, foarte grele. Pictura este un proces complex, care necesită experiență corespunzătoare și echipamente speciale, dar pentru a picta masina, în strictă conformitate cu instrucțiunile de mai sus în acest articol, și aveți posibilitatea să proprii.


Cum să picteze el însuși mașina acasă

Cum să picteze mașina acasă

Pentru a picta masina in garaj, veți avea nevoie de un pistol de pulverizare și compresor. Nu este un echipament ieftin (cost inițial de pistol de înaltă calitate este de 30-40 de mii de ruble.), Și să-l achiziționeze pentru un singur lucru - în cazul în care nu aveți de gând să facă acest lucru în viitor, nu este rațional.

Este logic să ia o chirie compresor și pistol de pulverizare, al căror preț variază în intervalul de 400-800 de ruble pe zi, în funcție de tehnicile de model. a avertizat imediat că masina de colorant în casă prin cartușe nu va funcționa - o astfel de abordare este aplicabilă numai pentru o colorare locală pe suprafața corpului individuale.

Alegerea ce culoare masina, da preferință la una dintre următoarele opțiuni:

  • „Sintetic“ melaminoalkidnye smalț - compozitii-component, uscare la temperatura camerei. Vopsea sintetica conține deja un agent de întărire, astfel încât manipulări suplimentare pentru a produce, nu au nevoie de ea. Astfel de formulări furnizează acoperire de înaltă calitate, cu o strălucire expresiv, dar acestea sunt uscate suficient de mult timp;
  • Vopsele acrilice - două componente, rezistente la uzură în timpul funcționării (nu este predispus la decolorare atunci când sunt expuse la razele ultraviolete). Vopsele acrilice pregătesc un fel de „cocktail“ - înainte de material colorat se adaugă agentul de întărire, după care compoziția este diluată cu un solvent și este adus la consistența dorită.

Pentru a picta aparatul în sine este important să se echipeze corespunzător la locul de muncă. de lucru în aer liber este imposibilă, deoarece este un risc de contact cu praful de suprafață corporală și murdărie în timpul procesului de vopsire.

Pregătirea mașinii pentru vopsire la domiciliu începe cu spălarea autovehiculului cu șampon auto și curățarea corpului din uleiuri și grăsimi de solvent. Următoarele dezmembrate următoarele detalii:

  1. barele de protecție față și spate;
  2. Grilajul de protecție;
  3. opticii exterioare întregi;
  4. antenă;

piese dezmembrate sunt spălate, curățate de rugină și depozitate într-un loc convenabil.

Ștemuire și amorsarea defectelor de suprafață

Înainte de vopsea este necesara masina pentru a găsi și de a elimina prezente la partea din spate a defectelor auto și centre de coroziune, în caz contrar toate eforturile ulterioare vor merge în jos de scurgere. Examinați vizual corpul pentru chips-uri, urme de lovituri și fisuri, și trage creta daune descoperite.

Cum să picteze el însuși mașina acasă

bancuri de nisip Shpaklyuem cu mașina

Mai mult stamestki folosind șmirghel grosier și se îndepărtează straturile de vopsea vechi de pe zonele cu defecte de până la metal pur. Nu crește intenționat dimensiunea de curățare, zonă de îndepărtare a vopselei ar trebui să se potrivească cu dimensiunea prejudiciului. Tranziția între metalul și vopseaua face cât nivel posibil, astfel încât să nu complice chit dvs. proces.Cum să picteze el însuși mașina acasă

Pentru aplicarea spatule chit utilizat două tipuri - de metal standard si cauciuc moale. Inițial, se adaugă o parte a întăritorului bundled (conform proporțiilor manual) și se agită materialul până la omogenizare. Se aplica amestecul la un loc defect și aliniați suprafața unei spatule de cauciuc, finisare mistrie aliniere rigidă este realizată folosind mișcări transversale.

Cum să picteze el însuși mașina acasă

După întărire rugozitatea suprafeței chit este adusă cu hârtie abrazivă cu granulație fină, de diferite gradient de (100 la 600), care este crescută secvențial. Ca rezultat, un strat de chit trebuie să fie perfect plană în raport cu planul corpului.

Chitul se face chit uscat - fără a uda suprafata cu apa. La terminarea corpului chitul este curățat de praf și tratat locul curățat cu umezită cu carpa spirt alb. Apoi, să acopere zona primer nivelat. În cazul în care suprafețele au o suprafață mică, este posibil să se utilizeze un grund în cutii de aerosoli.

Cum să picteze el însuși mașina acasă

Filler tratate cu 400 șmirghel

grund pictura auto realizate cu o tranziție lină spre suprafața amorsa intactă. Distanța dintre balon și corpul -. 20-25 cm, dupa amorsare devin vizibile vizual atunci când a aprobat defecte chit în zonele cu probleme de acoperire chit actualizate în mod repetat.

Aplicarea vopselei

Pentru a picta autovehiculul trebuie să fie șlefuite cu hârtie abrazivă fină (600) de vopsea de corp mat. Îndepărtați vopseaua veche jos pentru metalul necesar de important pentru a da rugozitate. În acest caz, chitul poate fi tratat cu o suprafață de umezire, care reduce cantitatea de praf.

Cum să picteze el însuși mașina acasă

300 șmirghel pisa din nou

La finalizarea preșul a corpului cu o cârpă umedă pentru a îndepărta praful acumulat pe ea Scotch Bright (pânză lipicios) și degresați suprafața mașinii cu spirt alb. În cazul în care pata nu se supune întregul corp, și doar câteva zone, acoperă secțiunile rămase ale ziarelor sau mușama folosind banda de mascare. Obligatoriu suprapunere de sticlă de hârtie, mânerele ușilor și a roților.

Cum să picteze el însuși mașina acasă

îndepărtați praful Scotch Bright

Se diluează solvenții de vopsea utilizate în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Compoziția optimă a consistenței arma poate fi determinată vizual - afundă în tija de vopsea și ridicați-l pe bancă, pentru un moment cu el, ar trebui să scadă 3-4 picături.

Cum să picteze el însuși mașina acasă

închideți ferestrele și alte locuri necesare

Aplicarea vopselei se realizează la un pistol de hrană presiune în 2,5-3 atmosfere. Distanța dintre duză și corpul pistolului -. Vopseaua este aplicată la 20-25 cm din partea de sus a corpului în jos benzi orizontale succesive, arma deplasează mișcări line, astfel încât apare o colorație uniformă pe grosimea straturilor.

Pentru a picta corect masina, mai ales dacă nu aveți experiență cu arma, practica anterior pictura a suprafețelor metalice. Deci, veți vedea cât de repede aveți nevoie pentru a muta arma și o distanță între suprafața și ajutaj optim în cazul dumneavoastră

Cum să picteze el însuși mașina acasă

Numărul total de straturi folosind acrilice și melaminoalkidnyh compoziții - 3 unități. Pauză între straturi întreținute conform producătorului, timpul mediu - 20-30 de minute. La temperatura camerei, timp de uscare este complet 24-40 ore.

Pentru a picta aparatul în sine, cu vopsea de actualizare completă, trebuie să-și petreacă aproximativ 3-4 zile, dintre care cele mai multe vor fi cheltuite pentru activitatea de pregătire. Dar, în final, veți economisi o sumă considerabilă de bani și de a obține un rezultat mare asupra calității.