Cum pentru a curăța mașina de spălat vase la acid citric acasă

Acasă> Sfaturi> Sfaturi despre cum să curățați mașina de spălat vase din grăsime

aparate moderne de acasă scumpe face viața mult mai ușoară persoană, cum ar fi o mașină de spălat vase. Dar ei, la rândul lor, trebuie să nu fie manipulate numai cu grijă, dar curățarea regulată. Nu cred că în procesul de spălat vase în interiorul aparatului nu ajunge resturile alimentare, și excesul de grăsime, care afectează în mod negativ performanța mașinii de spălat vase. Curățați mașina de spălat vase la domiciliu, fiecare utilizator poate independent folosind instrumente disponibile sau prin utilizarea chimiei profesionale scumpe.Cum pentru a curăța mașina de spălat vase la acid citric acasă

Cum de a livra masina din resturile de alimente

Proprietarii de mașini de spălat vase utilizați cu siguranță dispozitivul în mod regulat, astfel încât prima regulă - elimina reziduurile alimentare în cazul în care au ajuns acolo, imediat. După fiecare utilizare, se recomandă de a inspecta vizual toate găurile posibile care ar putea fi blocate. Primul este stropitoarea de apă.

În cazul în care toate resturile de alimente prinse în aspersoare, aveți nevoie pentru a le elimina imediat. Pentru a face acest lucru, deconectați aparatul de la rețea. Apoi, scobitoare, pensetă sau un cârlig de croșetat subțire și trage de poluare a acestora.

Cum pentru a curăța mașina de spălat vase la acid citric acasă

Acele locuri care nu se obține apă, ar trebui să fie în mod regulat se ocupe de detergenți. Această ușă și garnituri - se acumulează întotdeauna o mulțime de murdărie și grăsime se acumulează. Pentru a le curăța, defect de curățare convenționale corespunzătoare. Pentru locuri greu accesibile, puteți aplica o perie cu peri moi. Locuri de fixare uși, de asemenea, trebuie să fie curățate periodic. Se acumulează, de asemenea, resturi și se acumulează grăsime.

Cele mai susceptibile de a filtra înfundarea. Ele sunt curate, este de dorit cel puțin o dată pe săptămână. Înainte de a curăța filtrul mașinii de spălat vase, trebuie să-l extrage. Ea trebuie făcută imediat după fiecare ciclu de spălare - de data aceasta pentru a oferi cea mai ușoară parte a grăsimii.

Diferite filtre de spălat vase sunt diferite, deci trebuie să citiți instrucțiunile de utilizare înainte de a dezasambla unitatea. În filtrul foto este mașina de spălat vase Bosh, colmatate cu grăsime.

Mijloace pentru îndepărtarea oricărui costum de grăsime, de exemplu, sodă și lichid de spălat vase. Folosind o mica periuta de dinti pentru a obține ușor scăpa de murdărie. După ce se spală filtrul sub jet de apă, puteți pune piesa în loc.Cum pentru a curăța mașina de spălat vase la acid citric acasă

Cum pentru a curăța elementul de încălzire

Din cauza apei dure pe elementul de încălzire al mașinii de spălat vase acumulate calcarul. În cazul în care nu periodic scapa de scara, aparatul poate rupe rapid în jos. Simptom placa format - miros specific de mucegai în interiorul dispozitivului. Dar țineți procedura de curățare poate fi tu insuti acasa mod ușor și la prețuri accesibile, pentru care va avea nevoie de acid citric.

Cum pentru a curăța mașina de spălat vase la acid citric acasă

Cum pentru a curăța mașina de spălat vase decaparea de acid citric:

  • Întregul proces de curățare este realizată fără încărcare ustensile de dispozitiv.
  • acid citric pachet (nu mai puțin de 100 g) a fost umplută în compartimentul pentru detergent.
  • Pune cel mai lung timp ciclului de spălare, cu cea mai înaltă temperatură posibilă.
  • Așteptați pentru curățenie finală. În acest moment al dispozitivului, este mai bine să nu plece, pentru că dacă se desprinde un deosebit de mare bucăți de var, ar trebui să oprească bucla și trageți-l afară din scurgere.

După curățare, elementul de încălzire a acidului citric este necesar pentru a curăța orificiul de evacuare nu numai pe scara, dar, de asemenea, pe grăsime.

Cum pentru a curăța mașina de spălat vase la acid citric acasă

Curățarea scurgere

Orificiu de scurgere - o acumulare loc de reziduuri de alimente. Cum să-l curățați:

Cum pentru a curăța mașina de spălat vase la acid citric acasă

După aceste proceduri, este de dorit pentru a porni aparatul pentru o scurtă perioadă de timp pentru a vedea cum va funcționa.

de îngrijire de zi cu zi

Pentru a evita problemele, cum pentru a curăța o mașină de spălat vase, aveți nevoie de cât mai mult posibil pentru a efectua „curat“ în interiorul dispozitivului după fiecare utilizare. Sfaturi simple:

  1. Dacă utilizați aparatul pe o bază de zi cu zi, și nu în vacanță, puteți evita murdăria, grăsimea și reziduurile alimentare.
  2. Înainte de a spăla vasele în mașina de spălat vase, acesta trebuie să fie clătit cu apă caldă pentru a îndepărta resturile de alimente și unele grăsimi.
  3. Întotdeauna, după fiecare utilizare cu o cârpă umedă și detergent ușă și garnitura. În cazul în care devine murdar, miros neplăcut de putregai se poate produce în timp.
  4. Periodic curățați aparatul cu oțet. Pentru a face acest lucru, trebuie să se toarnă în partea de jos a mașinii de spălat vase, două cești de lichid și pentru a permite spălarea rapidă fără vase.
  5. Pentru a combate mirosul poate umple partea de jos a aparatului de bicarbonat de sodiu de sticlă și de a folosi aparatul ca de obicei.
  6. După fiecare utilizare, ar trebui să lase mașina ușa deschisă, astfel încât să uscat în interior.


Modelele actuale de aparate de uz casnic de la marca Bosch cunoscut mai rafinat. De exemplu, după aerisirea ciclul următor se realizează ventilatoare interne, astfel încât suprafața interioară este întotdeauna uscat. Dar întrebarea cum pentru a curăța mașina de spălat vase Bosch, încă valabil astăzi, deoarece elementul de încălzire se acumulează, de asemenea, calcarul, iar filtrele trebuie să fie curățate în mod regulat.

Cum pentru a curăța mașina de spălat vase la acid citric acasă