Cum de a verifica apendicita in casa 1

Acasă> Apendicita> apendicita la domiciliu Diagnosticarea

Când sunteți în picioare de pază?

  • Simptomele de iritație peritoneală cu sindrom de durere;
  • răspuns nespecifice inflamației (creșterea temperaturii, modificări ale ritmului respirator și a ritmului cardiac);
  • o scurtă diaree și vărsături.

Pentru a exclude apendicita la domiciliu, puteți verifica în mod independent și să evalueze prezența acestor semne.Imaginea clasică a bolii

Sindromul abdominală este o manifestare, care este diagnosticată pe baza modificărilor inflamatorii ale apendicelui. Inițial, pacientul poate experimenta disconfort la nivelul abdomenului superior și apoi se deplasează pe locul durerii la buric. Ceva timp mai târziu, la o localizare tipică a apendicelui marcat cicălitoare constant, dureri, dureri de presare în regiunea iliacă dreaptă.

Atacurile Durere la începutul dezvoltării de apendicita de multe ori sunt recurente, asociată cu schimbarea poziției, tuse, strănut, activitatea fizică elementară (pante, mersul pe jos, de rulare în pat pe partea stanga). Deoarece progresia simptomelor bolii crește și devine constantă.

Pacienții să ia o poziție orizontală pe partea dreaptă, strîngînd piciorul la stomac. Astfel reduce pozițional intensitatea durerii.

Deoarece sindromul abdominal însoțit de o serie de condiții diferite, diagnosticul diferential de apendicita acuta si alte metode cuprinde realizare manuală a studiului sistemului. În mod independent, pot fi evaluate simptom al Învierii. Este suficient pentru a face câteva mișcări rapide de bar epigastrice în regiunea iliacă dreaptă a peretelui abdominal prin camasa intins sau tricou. simptome de durere de la o astfel de examinare Amplification este o indicație pozitivă de apendicita.

Cum de a verifica apendicita in casa 1

O altă manifestare care permite să se diferențieze inflamație a apendicelui bolilor abdominale non-chirurgicale este incapacitatea de a ridica piciorul drept chiar de la o poziție predispuse. Atunci când inflamație a apendicelui, pacientul așezat într-un scaun nu se poate îndrepta membrului inferior la nivelul articulației genunchiului din cauza durerii a crescut în proiecția organului afectat.

Există mai mult de 100 de simptome care indică un grad mai mare sau mai mic de probabilitate pentru prezenta apendicita. Cu toate acestea, numai simptomele de mai sus este suficient pentru a utiliza pentru auto-diagnostic.

Mai diagnostic precis, care permite stabilirea prezenței sau apendicita altă patologie este realizată folosind metode instrumentale.

apendicita Susceptibil la copii și femeile gravide

Un copil mic nu poate arata localizarea exacta a durerii maxime. Apendicitei la o vârstă fragedă în prim-plan ca regulă, sindromul intoxicație, anxietate, plâns, învelind picioarelor la tensiunea stomacului, mușchi al peretelui abdominal. De aceea, atunci când este privit din copilul să acorde o atenție deosebită reacțiilor sale. mână film examinator, a crescut de răspuns negativ poate indica prezența patologiei grave. Întreaga chestiune a modului de a diagnostica apendicita este dificil atunci când se evaluează starea copilului. Într-o astfel de situație probabil va necesita utilizarea pe scară largă a metodelor suplimentare de examinare.Sisteme de morfofuncționale ale omului puțin nu încă pe deplin matură, astfel încât inflamația cavității abdominale sunt predispuse la progresia rapidă și complicată cu dezvoltarea peritonitei. Sub acest diagnostic caz de apendicita la copii ar trebui să se desfășoare în scurt timp de la debutul bolii și au o disponibilitate maximă a datelor.

Anumite diferențe au o inflamație a apendicelui la femeile gravide. La etapele ulterioare ale uterului este un volum mare al cavității abdominale, împingând toate corpurile situate in apropiere. Acest fapt determină caracteristicile de diagnostic in timpul dezvoltarii de apendicita in mama insarcinate.

Cum de a verifica apendicita in casa 1

Durerea de multe ori localizate în cadranul din dreapta sus. Este simptome importante de câștig atunci când rotirea spre partea dreapta, după cum în acest caz, există compresia uterului inflamate de organe cu fătul și chiar mai iritație notitseptivnyh fibrele nervoase.

confirmarea diagnosticului

În cazul în care suspectează apendicita acuta, diagnostic minim ar trebui să includă teste de laborator de sânge și urină, ecografie sau tomografie a abdomenului. În caz de dubiu, să efectueze o monitorizare dinamică, cu evaluarea constantă a indicatorilor sau laparoscopie importanți.

Problema de diagnosticare de urgență în clinica de abdomen acut nu este încă rezolvată în totalitate. Există un punct controversat dacă ecografia arată apendicita și dacă informațiile astfel obținute sunt fiabile. Aproape jumătate din tehnica de control cu ​​ultrasunete, în prezența sindromului abdominale nu ajuta la confirmarea diagnosticului datorită caracteristicilor anatomice ale pacientului. În astfel de situații, o alternativă la obținerea unui CT sau laparoscopie.

Ultrasunete - o metoda rapida si non-invaziva de diagnostic

La efectuarea medic apendicele cu ultrasunete evaluează dimensiunea structurii și a procesului, elasticitatea și capacitatea sa de comprimare. Cu modul special pe monitor devine determina rata fluxului de sange in organism mezenter. În plus, în cazul în care tehnica de ultrasunete nu detectează perturbări în structura apendicelui, medicul poate explora imediat zonele organelor pentru modificările patologice din apropiere. Apendicita vazut pe ultrasunete prin următoarele caracteristici:

  • Anexă a crescut în volum de până la 6 mm și mai mult;
  • perete edematoase, este mai mare de 3 mm;
  • la un corp senzor extern de compresie subsides, lumenul este rotunjit;
  • scanare duplex marchează congestie în vasele mezenterice;
  • este posibil pentru a detecta schimbări în cavitățile din jur.

Alte condiții, cum ar fi apendicita

Diagnosticul diferential in timp util este extrem de important în ipoteza inițială cu privire la bolile care nu necesită intervenție chirurgicală de urgență (colecistita agravarea, colica renală). Inflamarea localizarea atipică a apendicelui poate fi mascat de patologia altor organe ale cavității abdominale și chiar pleurezia. În astfel de cazuri, tehnici instrumentale suplimentare (ecografie, CT) vă permit să cunoască adevărata cauză a durerii.

Cum de a verifica apendicita in casa 1

Diagnosticul diferential de apendicita acuta intr-o imagine tipică este realizată cu boala Crohn, infecții intestinale acute și boli care au clinica „abdomen acut“.

de îngrijire a sănătății

Tratamentul simultan de apendicita acută la adulți și copii se efectuează numai de o intervenție chirurgicală. Excepția devine apendice inflamat, Infiltrat periappendikulyarnym complicate sau abces. Cu acest nosologii intervenția primară este îndreptată spre eliminarea abandonului infecții secundare. Pacientul recuperat și tratat cu medicamente. După scăderea procesului patologic, petrece câteva săptămâni mai târziu, oa doua operație pentru a elimina apendicele.

a se vedea, de asemenea,