Cum de a pune pietrele de pavaj cu mâinile lor în mod corespunzător

Noțiuni de bază - Instrumente și materiale necesare

Pentru a începe de stabilire pietrele de pavaj cu mâinile lor, echipamentul necesar: o mașină de kamnerezatelnaya mic, la nivel mediu si lung, sfori, buna regula din lemn sau aluminiu, mistrie, a subliniat ciocan, un baros dintr-un material moale (cauciuc), perie, baionetă și lopata .În plus, pentru porțiunea necesară pentru a fi rezervate Dispunerea echipamentului:

 • grădină; raclete
 • ciocan de lemn cu un vârf de cauciuc;
 • Rammer manuală sau electrică;
 • pari din metal;
 • furtun de alimentare cu apă cu rasseivaetelem;
 • mătură, mătură mei.

Cum de a pune pietrele de pavaj cu mâinile lor în mod corespunzător

Pentru a lucra, printre altele, vor avea nevoie de un baros dintr-un material moale

Pentru marcarea teritoriului sub dale de pavaj au nevoie de următoarele materiale:

 • canal, cel puțin No12;
 • piatră pentru decorarea bordură;
 • mare de nisip și fin; Portland;
 • fracțiuni de pietriș 20 și 40;
 • pietre de pavaj din utilizarea, o grosime de 80 sau 50 mm.

Stacking alei de grădină - problemele de bază și soluția lor

Înainte de a trece la instalarea de piese, este necesar să se partiție, defalcate pe zone ale frontierei viitoare - cu cuie ei înșirate cu sfoară. După marcarea lățimea și direcția de piese este necesar să se facă de dragare. Land selectat adâncimea calculată din pista superioară cu valoarea de mărime piatră -15 + 10 cm strat de nisip, plus 20 - 22 cm strat de pietriș.

Cum de a pune pietrele de pavaj cu mâinile lor în mod corespunzător

Mai întâi trebuie să partiție și excavare

Excavarea fundației se face cu o ușoară teșitură la marginea de magnitudine de 1,5-2 cm. Per metru lungime. Este necesar să se scurgă apa la margine, pentru a evita formarea de bălți sub pista. Strat de pietriș aici servește ca rol de drenaj, care nu permite apei prins în capcană.

După plăci vibratoare adâncitură fundație pămîntesc compactor de sol este necesară în cazul în care nu este, puteți face o burat de lemn, bătut în cuie într-o mică se ocupe de jurnal.Următorul pas în lucrarea - formarea unei baze. Acesta este umplut cu un strat subțire de pietriș compactat și apoi re-turnat un strat subțire de pietriș compactat din nou. Ultima etapă de lucru este în scădere strat de pietriș perna adormit de 20-22 cm. Apoi frontiera este instalat pe un amestec de ciment.

Unii practicanți setați canalul de pe bordură să fie pus într-o soluție concretă spre bordură. Acest lucru va da o instalare buna calitate si bordurilor.

Dupa intarirea mortarului, este necesar să se umple „șanț“ 10 - 15 cm de nisip, bine după ce-l nivelat și sigilarea maiul. Rammer precedent nisip abundent udate cu apă.

Pentru a pune în mod corespunzător pietrele de pavaj, trebuie să se extindă mai întâi în formă și culoare, în funcție de modelul selectat. Montajul începe în mijloc cu o tranziție treptată spre margini.

Între ultima piatră distanța maximă de 1 cm, 2 frontiera si. Distanța dintre plăci de 3-5 mm. După această piesă este nivelat atingând ușor un ciocan de cauciuc.

Pentru a umple golurile dintre pietrele de pavaj turnat pe suprafața de nisip fin, cu încorporarea ulterioară în spațiul dintre distribuirea de piatră, nisip peste suprafața de mătură, apoi mătură moale. Excesul de nisip se spală cu apă dintr-un furtun, cu un cap de duș.

De stabilire sub o mașină parcată

Piatra de drumuri de stabilire în regenerarea siturilor pentru autoturisme de parcare nu este cu mult diferit de dispozitivul de alei de grădină. Diferența constă în faptul că acoperirea are o suprafață mare, prin urmare, un strat dublu de piatră spartă, între care este introdus un amestec de nisip-ciment uscat.

Cum de a pune pietrele de pavaj cu mâinile lor în mod corespunzător

De stabilire a dale de parcare este, de asemenea, produse, atât pentru alei de grădină

Pentru prepararea acestui strat trebuie sa fie amestecate uscat cu nisip de ciment aproximativ în raportul 1: 6. Și aranja până la 5 cm pentru drenaj și de distribuție a sarcinii mai bine cu strat de nisip este pus geotextil.

De stabilire bordură pentru trecerea de echipamente si camioane parcare

Vehicule de parcare cu o greutate mai mare de 3 tone de pavaje necesare pe o bază de beton. Grosimea bazei depinde de mărimea și greutatea vehiculelor. Sarcina maximă admisă roată la drumul este permis până la 12 de tone. De aceea, stratul de bază betonata trebuie să fie suficient de robust pentru a rezista la o astfel de sarcină. Pentru greutățile de sarcină de 10-12 m grosime de beton trebuie să fie mai mică de 30 cm, cu o plasă armat în interior.

Inainte de betonul este turnat pernă de pietriș de 15-20 cm și bine compactat. Apoi, un strat de beton, este prevăzută cu pante pentru scurgerea apei.

dală de pavaj este așezată pe un nisip uscat - sapa de ciment, care este format într-un raport de 1: 6. Mai departe nu diferă de cele de mai sus descrise de stabilire de dale.

În concluzie, observăm că, chiar și dale calitativ trebuie stabilite de follow-up de îngrijire și atitudine atentă. De exemplu, se poate îndepărta gheața folosind un instrument care are un vârf metalic. De asemenea, nu se pot utiliza substanțe chimice sau nuanța de vopsea țiglă.