Cum de a găti casa de cacao

Cacao pentru mulți - o amintire a copilăriei departe. Aceasta este o băutură sănătoasă și gustoasă, cu un gust catifelat si aroma de ciocolata. În dimineața zilei de cacao va fi pentru tine și partea de familie de mic dejun sănătos și seara - desert delicios.Cacao conține multe substanțe utile pentru om. Este o buna sursa de cafeina, proteine, acizi grași, are o mulțime de acid folic si fibre, precum și zinc și fier. Dar există, probabil, singura limitare - din cauza prezenței purinelor nu abuzează de această băutură pentru persoanele care suferă de gută și boli de rinichi.

Pentru a rasfata pe cei dragi cu această băutură, este necesar să se cunoască modul de a găti cacao. Pentru a obține o băutură bună este mai bine să utilizați nu pudra de cacao naturale, solubile, atunci gustul băuturii dezvăluit în întregime.

Cum de a găti lapte de cacao

Cum de a găti casa de cacao

Cacao pe bază de lapte - cel mai popular și, probabil, versiunea cea mai delicioase. Pentru a găti o cacao delicios, necesită următoarele componente (per 1 portie):

 • Pudră de cacao - 1-2 linguriță;
 • zahar - 2-3 lingurite;
 • lapte (de preferință vacă, acasă) - 250 ml.

Produsă de cacao bea lapte, deoarece:

 1. Laptele trebuie să fiarbă.
 2. Într-un castron separat, se amestecă bine pudra de cacao și zahăr. Este necesar să se realizeze o consistență netedă, bulgări sunt eliminate.
 3. În amestecul rezultat, se adaugă 1-2 linguri de lapte fierbinte, se amestecă din nou bine. Amestecul ar trebui să arate frumos și să fie uniformă.
 4. Se adaugă restul de lapte.
 5. Fierbe la foc mic până când zahărul se dizolvă, amestecând constant.
 6. Eliminați de la căldură, rece.


Este alimentat la masă cu prăjituri de cacao (de preferință, nu foarte dulce). Copiii cu apetit scăzut pot fi hrănite de cacao cu fructe uscate și miere.

Cum de a găti apa de cacao

Cum de a găti casa de cacao

Oamenii care îngrijesc silueta lor, va fi util să știe cum să gătească o apă de cacao delicios. Următoarele produse vor fi necesare pentru această opțiune:

 • . Pudră de cacao - 1/2 linguriță;
 • zahar - 2-3 lingurite ;.
 • apă (preferabil purificată) - -200-250 ml.

Prepararea cacao pe apă:

 1. Se aduce la apă clocotită.
 2. pudră de cacao și zahăr bine.
 3. Se adaugă la amestecul rezultat de 2-3 linguri de apa fierbinte, se amestecă din nou. Amestecul s-ar dovedi genial consistență omogenă - ca chefir.
 4. Se adaugă apa rămasă.
 5. Se fierbe la reflux lent timp de aproximativ 3 minute. După îndepărtarea de la căldură, se răcește ușor și se servește.

fapte interesante despre cacao

Cum de a găti casa de cacao

bea cacao naturală este indispensabilă pentru a recupera după o boală îndelungată. In astfel de cazuri, se pot adăuga gălbenușul de pui: este bine frecat cu zahăr (puteți utiliza zahăr pudră), se adaugă la băutură de cacao cald apoi să fie încălzită (dar nu de fierbere), și apoi un pic pămătuf pămătuf bucătărie.

Absolut toată lumea va place cacao bea cu frișcă. În acest scop, cacao finit toarnă jumătate în pahare, apoi se adaugă din nou o lingura de frisca cu zahar pudra.

Și cacao poate fi servit cu înghețată de casă. băutură gata răcită, turnată în pahare și decora inghetata lingura - cea mai buna crema sau vanilie. fructe de padure proaspete sau congelate și frunze de mentă suplimentare nu vor fi.

Dar ar trebui să ne amintim că copiii de cacao rata de consum zilnic - două pahare, de preferință dimineața și la prânz. Abuzul poate afecta metabolismul unui copil și îi provoacă anxietate inutile.