Chistul maxilar (maxilar) sinusurilor simptome și tratament

De ce este asta?

Violarea fluxului de secreție epiteliului ciliat în sinusul maxilar creează condiții pentru extinderea cancerului oral. Această formare a minții retentive. Adus la el de următorii factori: • inflamația pasajul nazal;
 • bolile dentare - (chist odontogene);
 • expunerea prelungita la alergen;
 • imunodeficientei;
 • structura particulară a maxilarului superior.

Principala cauză a formării de chisturi sunt procese inflamatorii ale sinusului maxilar superior - sinuzita. shell edematoasă infunda canalele glandelor mucoase, ceea ce creează condiții favorabile pentru formarea de chisturi. Din acest motiv, „sinuzita“ este o indicație pentru diagnosticare radiologice (RMN, CT, X-ray).

tablou clinic

Adesea chistul nu afectează starea generală a pacientului, și numai în sondajul despre sinuzita dezvaluie acest neoplasmului. Cu toate acestea, 50% dintre pacienții care au simptome legate de formă chistică:

 • durere locală la nivelul maxilarului superior;
 • distribuirea simptomelor durerii in ochi si regiunea temporala;
 • dureri de cap chinuitor constant de localizare anterioară;
 • dificultăți de respirație la partea prova a leziunii;
 • izolarea seropurulent scant de trecere nazale;
 • durere a crescut cu hipertensiune intracraniană.

Clinica este similar cu un chist al sinusului stâng și drept.

Chistul maxilar (maxilar) sinusurilor simptome și tratament

Complicații: consecințele?

Numai chisturi mari (mai mult de 1 cm) par periculoase pentru simptomele corpului. În acest caz, se arată îndepărtarea chirurgicală. În caz de refuz de a elimina riscul posibil de următoarele complicații:

 • încetarea bruscă a respirației în timpul somnului;
 • anoxia ca urmare a unor dificultăți de respirație;
 • infecții cronice.

Chisturile sunt de dimensiuni reduse poate să nu se manifeste niciodată.

Cum să scapi de?

Măsurile terapeutice sunt prezentate în prezenta simptomelor de disconfort, precum și bolile inflamatorii ale mucoasei sinusurilor paranazale. În caz contrar, se arată observația audiologist cu un control cu ​​raze X regulat.

Există mai multe abordări pentru tratamentul bolii. Cel mai recunoscut este considerat îndepărtarea radicală. Cea de a doua metodă este cea mai populară medicina tradițională. Expunerea la spray-uri și picături la nivelul mucoasei duce la distrugerea epiteliului nazal si pierderea elasticitatii.Efectele adverse au tehnici de fizioterapie. Încălzirea și elektroprotsedury creștere de mucus și au un efect stimulator asupra creșterii sale. Consecințele tratamentului necorespunzător poate duce la inflamarea ambelor infecții ale tractului respirator superior si inferior (pneumonie). Inconvenientele metode conservatoare:

 • efect terapeutic insuficient (înseamnă că nu ajunge la secțiunile bazale ale sinusului maxilar, și poate provoca dezvoltarea extensivă a sinuzită);
 • o multime de pacienti recurente care doresc să elimine un chist pe fond distrugerea mucoasei.

indepartarea chirurgicala

Tratamentul chirurgical are mai multe tehnici:

 1. KaldvellLyuka.
 2. Denker.
 3. interventie endoscopica.
 4. Puncția cavitatea chistică.

operațiune KaldvellLyuka

Această tehnică este utilizată pentru a trata, deoarece 1893. Este indicat pentru educație, dezvoltat de la maxilarul superior. Prin operație se poate bloca chist odontogene de admisie, și pentru a preveni pătrunderea infecție.

Metodologie: Operația se realizează sub anestezie locală. Anestezicul este administrat în pliul maxilar la baza cavității bucale. După ce economisesc incizie este pus la dispoziția sinusul. dimensiunea orificiului depinde de scara de chirurgie. Operarea înfășurată intenția zarubtsovyvaetsya secundară (pe cont propriu) sau biomaterialului închise. Cu un curs favorabil în perioada postoperatorie, pacientul este externat după 3 zile de monitorizare ambulatoriu.

 • Dezavantajul este invazivitatea peretelui frontal al sinusului maxilar. Cu toate acestea, operația de închidere defect modificat presupune o clapetă în formă de T sau biomaterial.
 • Nu este întotdeauna posibil de a elimina complet tumora, mai ales dacă este mai mare de 1 cm.
 • Un aspect pozitiv este lipsa de degradare a canalului, care face legătura între meatul nazal mijlociu cu sinusul maxilar.

sinusotomy maxilar Denker

operațiune Denker diferă de cea anterioară a avea acces numai locul - de la peretele frontal. Avantajele acestei operațiuni sunt domeniu de operare extinse, precum și capacitatea de a elimina structurile în spații închise. Această operație este destul de traumatizant, dar poate ajuta pentru a elimina chisturile pe peretele posterior al sinusului maxilar.

străpungere

scutire temporară poate furniza o puncția sinusului maxilar cu un ac special. Puncția se face prin nas. Conținut aspirat seringă. Cavitatea se prăbușește, dar peretele rămâne. După străpungerea dispar durerile de cap și congestie nazală. Ca umplerea cavității reînnoite simptomelor.

chirurgie endoscopica

Această metodă modernă permite chirurgia minim invaziva. Datorită endoscopul poate evita reduceri. Operația este realizată prin introducerea tubului endoscopic printr-un pasaj nazal fistula medie a sinusurilor. Endoscopul permite controlul operațiunilor printr-o camera speciala si determina vizual caracteristicile anatomice ale sinusurilor paranazale și noul curs. Întreaga operațiune durează mai puțin de o oră, iar în cazurile mai blande - de ordinul a 20 de minute. După operație, pacientul se observă timp de câteva ore. Avantajele chirurgiei nazale:

 • suprafață postoperatorie bezrubtsovaya;
 • Nici o deteriorare a peretele sinusului maxilar, nu există nici un pericol de inflamație;
 • metode operaționale și accesibile;
 • intervenție de siguranță (fără complicații).

Predicția și prevenirea

Formarea de chisturi ale sinusului maxilar pot fi prevenite. Pentru a face acest lucru în mod regulat pentru a identifica problemele dentare și răcelile nu rula. De multe ori bolnav ARI are sens pentru a face vaccinul. La cea mai mică suspiciune de educație trebuie să apeleze la medicul ORL. Chistul nu este în pericol viața, dar afectează în mod serios calitatea acestuia. Scapă de această problemă poate fi doar o tehnică chirurgicală eficientă.