Cheratită fotografie ochi, simptome, tratament și provoacă cheratita herpetică a ochiului, diagnosticul și

Cheratită fotografie ochi, simptome, tratament și provoacă cheratita herpetică a ochiului, diagnosticul și
Corneea este compania cu sclera formează învelișul exterior al corpului. Într-o persoană sănătoasă este transparent, luminos și are o formă sfericitate.

Cheratită ochi a cărui fotografie descris mai jos pe această pagină este o inflamație a corneei organul vederii.Boala se caracterizează printr-o opacizare a corneei și scăderea vederii. În acest caz, leziunea poate acoperi un ochi sau ambele.

Cauzele cheratită virale herpetice la copii

Cauzele cheratita au de obicei o natură virală. În cele mai multe cazuri, acesta este un simplu virus sau herpes zoster, provocând așa-numitul cheratita herpetică. Mai mult, provocând apariția bolii, mai ales la copii cheratita adenovirusuri may, precum și boli infecțioase ca „moară de vânt“ sau pojar.

Un alt grup mare este cauzează flora bacteriană care cauzează leziuni ale corneei purulente. Acestea pot fi non-specifice (de exemplu pneumatic, streptococi sau stafilococi) sau microorganisme specifice (germeni tuberculoza, sifilis, sau de exemplu, difteria și t. D.).

Este suficient să o forma severa a bolii cauzate de infecția cu amoebic. Această formă a bolii apare adesea atunci când purtați lentile de contact, și ar putea duce la pierderea completă a funcției de organe.

Micotcie Opțiuni cheratită Vinovați sunt fungi Fusarium, reprezentanți ai genului Candida și Aspergillus.

ochi keratită boală poate acționa ca o manifestare de reacție alergică la tipul local. Acest lucru se poate întâmpla când așa-numitele pollinozah sau primirea de anumite medicamente, precum și helmintiază sau de hipersensibilitate la anumite substanțe, cum ar fi polenul.

leziunile corneene imuno-inflamator poate să apară în artrita reumatoidă, periartrită nodulară și colab. Boli. În caz de expunere severă la radiații ultraviolete de organisme pot dezvolta fotocheratită.

În multe cazuri, un precursor al bolii cheratita Eye este o leziune corneană, inclusiv deteriorarea acesteia în timpul intervenției chirurgicale. Uneori, această boală reprezintă lagoftalmie complicație sau de boli inflamatorii ale organului vizual.

Fondurile sunt de asemenea factori endogeni care pot duce la dezvoltarea de cheratită. Aceasta epuizare si lipsa de anumite vitamine, precum și tulburările de schimb și a scăzut reactivitatea imună.

cheratita este o boală caracterizată prin dezvoltarea de edem și infiltrarea țesutului corneei. Infiltrate pot fi de diferite dimensiuni, forme, culori, și au, de asemenea, frontiere indistincte.

În etapa finală a bolii apare neovascularizarea corneană, adică ea germina noi nave. Acest fapt, pe de o parte, ajută la îmbunătățirea puterii și accelerarea proceselor de recuperare. Cu toate acestea, pe de altă parte, aceste nave apoi zapustevayut, iar acest lucru duce la o reducere de transparență a corneei.

In cazurile severe, necroza se dezvolta, format microabcese sau ulcerația corneei apare, urmata de cicatrici si formarea cataractei.

Clasificarea cheratita bolile de ochi in oftalmologie

Oftalmologie keratită considera ca un grup de boli a căror clasificare este realizată pentru caractere, cum ar fi cauza bolii, natura inflamatie, leziuni profunzime, localizarea infiltratului inflamator etc.

În special, bazat pe adâncimea de distrugere sunt două tipuri ale bolii: cheratita superficială și profundă. În primul caz, a treia inflamatie surprinde grosimea corneei; În al doilea rând - afectează toate nivelurile.

Având în vedere opțiunile infiltrează locații cheratită pot fi împărțite în centrală, paracentrale și periferice. Când infiltratul varianta centrală localizată la zona pupilei atunci când paracentrale - în regiunea irisului, iar în cazul cheratita periferice - în limbul. În acest caz, mai aproape de elev este de infiltrare, ochiul afectat mai mult în timpul bolii și rezultatul acesteia.

Luând în considerare factorii cauzali, se poate spune că această boală este izolat la forme exogene și endogene.

Include prima eroziune a corneei, keratita, cauzate din cauza rănilor și expunerea la microorganisme, precum și din cauza înfrângerii de vârstă, învelișul conjunctiv și glandele meibomian.

Endogena includ, de asemenea, distrugerea corneei cu tuberculoză sau sifilis, bruceloza și forme ale bolii malarie, cheratita alergii. Leziunile neurogene ale corneei, precum hipo și avitaminoznye keratita. De asemenea, sunt incluse variante și etiologie necunoscută: cheratită filiform, acnee rozacee boala de ochi si ulcer Mooren.

Simptomele și consecințele cheratită

Sign keratită, in curs de dezvoltare cu orice formă de boală este sindromul corneei. Astfel, împotriva ruperii și intoleranței de lumină strălucitoare în ochi apar durere ascuțită. De asemenea, a remarcat involuntar caracter vârstă de închidere reflexă (adică, blefarospasm) se deteriorează viziune și o senzație de a avea un corp strain sub pleoapa.

Toate acestea se datorează faptului că, atunci când rezultatul este o infiltrare cheratită are loc iritarea terminațiilor nervoase sensibile ale corneei, precum și reducerea transparenței și strălucirea, corneea devine tulbure și a pierdut sfericitatea ei.

Dacă keratită superficială, apoi a spus infiltrare este de obicei absorbit aproape complet. Cu leziuni profunde în locul său formate diferite de intensitate nor, în grade diferite, reducerea acuității vizuale.

Cheratită fotografie ochi, simptome, tratament și provoacă cheratita herpetică a ochiului, diagnosticul și
Cheratită fotografie ochi, simptome, tratament și provoacă cheratita herpetică a ochiului, diagnosticul și


După cum se poate vedea în fotografie în cornee la cheratită apar nave, care pot fi fie superficiale sau profunde. În primul rând dezvoltat în localizarea infiltrare în straturile anterioare ale corneei, caracterizată printr-o culoare roșu aprins și ramificarea arborescente. Al doilea - mai întunecat și tind să arate ca ramuri scurte, drepte, în formă ca o „perie“ sau „măturică“.

Simptome foarte adverse cheratită întruchipare a ochiului este formarea ulcerației corneene.

Inițial sa format eroziune de suprafata corneei. Apoi, ca urmare a progresiei epiteliale și respingerea ulcer cornean de necroză tisulară formate. Aceste ulcere au un aspect defect de fund gri exudat acoperit cu turbiditate.

Consecința cheratita cu ulcerarea corneei poate fi o regresie a inflamației și a plagilor curățare răni și cicatrici, care duc la formarea așa-numitei albeață, adică opacitate a corneei.

Poate și penetrarea ulcerului în camera anterioară a ochiului. Aceasta formează membrana herniei Descemet (nume stiintific - descemetocele). Pot să apară ulcer perforație. Și, de asemenea, formarea de adeziuni ale irisului si corneei si dezvoltarea endoftalmitei De asemenea, ca urmare a cheratită poate acționa glaucom secundar, cataractă complicată și nevrita optică.

Cheratită apare adesea cu implicarea simultană în inflamație a altor coajă ochi. În cazul în care inflamația purulentă, în același timp, afectează toate ochi, își poate pierde complet funcția sa.

Diagnosticul bolilor de ochi cheratita corneei

Diagnosticul acestei boli are o valoare de identificare legăturii sale cu transferat la comun și / sau boli infecțioase, procese inflamatorii, alte structuri oculare, microtraumele oculari etc.

Efectuarea unui examen extern, un doctor de ochi, în primul rând să acorde o atenție la modul în care și-a exprimat puternic sindromul corneei, și se concentrează pe variațiile locale.

Pentru o metodă de diagnostic obiectiv este cel mai bun biomicroscopie ochi cheratită. Aceasta include, de asemenea, o evaluare a naturii și a dimensiunii leziunilor corneei.

Măsurarea grosimii produsului corneei prin pachymetry, care poate fi cu ultrasunete sau optic.

Pentru a evalua profunzimea leziunii corneei in keratite ocular poate fi realizată ca endoteliale și microscopie confocală.

Curbura keratometry suprafeței corneei studiate de calculator și realizat folosind studiul topografiei corneene de refracție.

Asistent în determinarea reflexul cornean este un test pentru sensibilitatea corneei. Cu același scop și se va potrivi esthesiometry.

Detectarea eroziuni și ulcere în cheratita corneei are loc atunci când punerea în aplicare a testului instilare fluoresceina, care constă în faptul că, în cazul aplicării corneei soluției de fluoresceină de sodiu 1% suprafață concentrație erodate este colorat în culoarea verde.

Destul de un rol câteva important în determinarea strategiei de tratament pentru această boală au, de asemenea, un material săditor bacteriologic colectat din partea de jos și marginile ulcerului.

În plus, în diagnosticul folosind citologie, care servește ca material pentru răzuirea membranelor conjunctive epiteliale și cornee. Dacă este necesar, un test alergologice.

Tratamentul keratitei virale și herpetică

Cheratită fotografie ochi, simptome, tratament și provoacă cheratita herpetică a ochiului, diagnosticul și
Cheratită tratament pentru ochi efectuat în mod exclusiv sub supravegherea unui oftalmolog într-un spital specializat timp de câteva săptămâni. Atunci când această abordare generală la tratament include eliminarea cauze de natură locală și sistemică și utilizarea antibacteriene, antivirale și altele. Medicamente.

Pentru tratamentul bolilor infecțioase virale cheratita utilizate supresie. În special, cele aplicabile medicamente locale de interferon pirogenal, ochi unguent pus (de exemplu, viruleks). Naznachetsya care primesc medicamente imunomodulatoare, cum ar fi T-activin sau timalin.

In tratamentul keratitei herpetice sunt utilizați în mod activ aciclovir și alte instrumente care sunt utilizate în mod obișnuit, atunci când infectate cu virusul herpes. În ochii cu oftalmoferon picurare.

Cum de a trata bacteriene și cheratita alergică

Cheratită fotografie ochi, simptome, tratament și provoacă cheratita herpetică a ochiului, diagnosticul și
In natura inflamatiile bacteriene ale corneei, în general, necesită atribuirea de picături de ochi sau antibiotic injectabil la o sensibilitate predeterminată a agentului patogen acestora. Acestea pot fi preparate de la penicilină, cefalosporine, aminoglicozide intermediul unui număr sau un medicamente fluorochinolonelor.

Pentru informații cu privire la modul de a trata cheratită natura tuberculoasă, cel mai bine este de a spune phthisiatrician. În acest caz, terapia trebuie efectuată sub controlul strict cu medicamente anti-TB.

În alergic cauzează inflamația corneei numit antihistaminice și preparate hormonale. Și în cazul variantei sifilitica sau gonococicå boala demonstrat tratament specific sub venereologist supraveghere.

Pentru a preveni dezvoltarea glaucomului utilizat sulfat de atropina secundar sau scopolamină. Pentru a îmbunătăți epitelizare defecte ale corneei în ochii instilate sau aplicat unguent taufon aktovegina (solcoseryl).

Trebuie remarcat faptul că procedurile de microchirurgie ulcerației corneene pot necesita, de exemplu, coagulare cu laser.

Decizia finală cu privire la modul de a trata cheratită într-un caz particular ia medicului.

Cum de a vindeca metodele traditionale cheratită

În practică, tratamentul relativ larg utilizat cheratita metode populare de ochi.

În special, utilizarea uleiului de cătină ameliorează durerea și elimină fotofobie. În stadiile inițiale ale bolii se instilează 1-2 picături la fiecare oră, mai târziu - la fiecare trei ore. În acest caz, eficiența este mare, chiar și în cazurile avansate.

Când supurație poate ajuta insufla suc de noapte rostopasca diluat cu apă extract de propolis. Raportul dintre aceste componente trebuie să fie de cel puțin 1: 3, iar în cazul în care apare utilizarea lor de iritare, este necesară diluarea suplimentară a soluției de propolis.

De asemenea, utilizat argilă și loțiuni, care sunt stivuite alternativ pe ochi, frunte si gat. În acest caz, argila trebuie să fie densă și netedă, și nu ar trebui să se răspândească. Este nevoie de doar 2-3 ore loțiuni și o jumătate de zi.

Există, de asemenea, o rețetă: aloe vera frunze pentru a rezista la 10 zile în frigider, apoi se stoarce sucul lor, se filtreaza si se adauga o cantitate mica de mumie (aproximativ de mărimea unui bob de grâu). Ia medicamentul trebuie să sape în timp de o lună în fiecare zi, picătură cu picătură. Ulterior, nu puteți adăuga o mumie.

În cele din urmă, puteți acționa după cum urmează: pâine de secară proaspăt coapte făcut pentru a aprofunda și a strâns cu susul în jos pentru a pune pe paharul. Picăturile sunt formate atunci când este necesar să se colecteze și să îngroape o dată pe zi la pacienții cu ochii pe pereți de sticlă.

Predicția și prevenirea pentru a reduce riscul de recurență cheratită

Cheratită fotografie ochi, simptome, tratament și provoacă cheratita herpetică a ochiului, diagnosticul și
In aceasta boala prognosticul va depinde de cauza bolii, precum și localizarea și natura infiltratul debitului.

În cazul în care furnizarea de tratament corect și a fost făcută în timp util, aceasta este, de obicei, ca urmare există o resorbție completă a infiltrate mici superficiale sau să rămână ceață ușoară.

După cheratită profundă și ulcerativă rămân opacitate mai mult sau mai puțin intense. În același timp, ca o scădere a acuității vizuale, care este deosebit de important în cazul în care centrul este situat central. Cu toate acestea, chiar și în formarea cataractei au o șansă să-și recapete viziunea lor pierdut după keratoplastie de succes.

Prevenirea cheratită include respectarea normelor de igienă de bază atunci când se utilizează lentile de contact.

În plus, în scopul de a preveni dezvoltarea acestei boli ar trebui să evite leziunile oculare, să efectueze detectarea în timp util și tratamentul conjunctivitei și a altor boli ale corpului, precum bolile somatice leziuni infecțioase comune, afecțiuni alergice, etc.

Este deosebit de important să se angajeze în prevenirea celor care sunt deja bolnavi cu boala, deoarece datorită acestui se reduce riscul de a dezvolta recurență cheratită.