Ce vopsea pentru a picta un copac

Tipuri de acoperiri pentru lemn - ambele sunt selectate, ce sunt?

Lemn - unul dintre cele mai bune materiale pentru construcția de case particulare, lucrari in incinta de finisare, fabricarea diferitelor articole de mobilier și obiecte folosite în viața de zi cu zi. Lemnul natural are un aspect șic, este ecologic, respira și salvează perfect de căldură. Durata de viață a oricăror structuri din lemn și suprafețe depinde în mod direct de cât de bine și corect se va face din tratamentul vopselelor speciale (finisări). Recente necesare pentru a alege, luând în considerare: • Specii de lemn utilizate. Pictura desene din conifer realizate unele compoziții din lemn de esență tare - altele.
 • Caracteristici reanalizare produse din lemn, acoperiri din beton colorate.
 • Condițiile de funcționare ale clădirilor și suprafețelor din lemn (umiditate ridicată, expunerea la soare și așa mai departe).
 • Compatibilitatea cu acoperirile de vopsea alese, primeri, depuse anterior.
 • Metode de preparare a produselor pentru vopsire.

După cum vom vedea, să înțelegem, decât să picteze un copac, nu este atât de simplu. Acum la vânzare, există mai multe tipuri diferite de acoperiri. Acestea sunt împărțite în trei grupe principale - compoziții clare, acoperire dispersie, emailuri opace. Prin intelegerea primul tot felul de impregnare, glazuri speciale de protecție și lacuri fără culoare. acoperiri transparente folosite pentru a proteja lemnul de lumină UV și subliniind structura din lemn natural.

Ce vopsea pentru a picta un copac

acoperiri transparente sublinia structura de lemn naturalețe

Compozițiile de dispersie furnizează apă îmbunătățită și rezistență la rece, permeabilitatea la vapori a produselor tratate, precum și culori de siguranță ultima pentru o lungă perioadă de timp. Solventul pentru astfel de acoperiri este apa și componentul liant de rășini alchidice, acrilat sau latexuri sintetice. Cel mai cunoscut reprezentant al vopsele de dispersie - vopsea acrilica. Ea astăzi se bucură de o mare popularitate. Opac smalț - compoziții de colorare convenționali. Ele sunt ușor de utilizat, proprietăți hidrofobe bune, asigură procesarea de înaltă calitate.

În viața de zi cu zi, pictura lemnul este cel mai adesea realizată cu alchidice, ulei și acrilice. Despre caracteristicile acestor culori, vom vorbi mai mult.

acoperiri alchidice - o mulțime de avantaje, dar și dezavantaje multe

Opac alchidic caracterizat prin costuri accesibile, capacitate bună de apă. Ele formează o suprafață vopsită pe o grosime a filmului microscopice, care păstrează aspectul de lemn natural. email alchidic se usucă repede. Din acest motiv, ele sunt incapabile de a pătrunde în straturile profunde ale lemnului. Este un dezavantaj incontestabil, poate influența fragilitatea acoperirilor alchidice.

Ce vopsea pentru a picta un copac

vopsele alchidice se potrivesc pe orice motiv

Un avantaj important al acestor emailurilor - apă scăzută permeabilitate la vapori. Suprafața vopsită sub un strat de vopsea astfel nu schimbă caracteristicile sale sub influența umidității. Expertii recomanda sa utilizeze vopsea pe alchidice pentru structuri au tendinta de a deveni deformate din cauza efectelor apei. De obicei, astfel de compoziții sunt vopsite rame de ferestre din lemn, tocuri de uși. De asemenea, acestea sunt folosite pentru a lucra la design-ul exterior de case din lemn, ca vopsele alchidice nu se tem la inghet -25-35 ° CCompoziție copac vopsea alchidica ușor. Compoziția se potrivește bine pe orice bază. Dar este important să se respecte cu o singură condiție - suprafața produsului este complet uscat. În cazul în care vopseaua lemnul ud pe ea probabilitate sută la sută va fi peeling și bule. Timpul de uscare a vopselelor alchidice - nu mai mult de 10 ore.

Ultimul moment. acoperire alchidică fabricate pe bază de solvenți sintetici, rășini, diverse uscătoare și alți aditivi chimici. O astfel de structură mozaicată produce compoziții finite de mediu de nivel scăzut. Deci, le folosesc pentru a lucra în interiorul casei nu este de dorit.

Vopsea acrilică - liderii pieței acoperiri moderne!

Mulți Handyman știu exact ce culoare copac. Ele sunt, fără agonie inutile și pentru a găsi compoziția ideală este selectată vopsea acrilică pentru structuri din lemn. Asta are sens. Compozițiile pe bază de acril:

 1. 1. Nu închideți porii lemnului (da lemn pentru a respira).
 2. 2. Nu au un miros înțepător neplăcut.
 3. 3. Pentru o lungă perioadă de timp păstrează culoarea lor originală.
 4. 4. Nici o problemă tolera temperaturi de până la -30 °.
 5. 5. Posedă capacitate excelentă respinge apa.
 6. 6. Vă permite să primiți orice, chiar și culorile cele mai rare și neobișnuite.

Un alt avantaj al acestor culori - ecologie unică. Elementul de legătură în ele sunt acrilații non-toxice, și în schimb solventul este apa. Locuitorii din țările europene utilizate pe scară largă email acrilic. consumatorii casnici, de asemenea, a început să aibă grijă de mediul înconjurător și de propria lor sănătate. Prin urmare, vânzarea de compoziții acrilice sunt în creștere de la an la an. Aceasta este, in ciuda costurilor destul de mare de astfel de vopsele.

Ce vopsea pentru a picta un copac

Avantajul principal al vopselelor alchidice - este ecologic

Lucrul cu vopsea acrilică, pur și simplu. Este ușor de aplicat pe o bază de lemn cu un nebulizator, o pensula sau vopsea cu role, se usucă repede. Si cel mai important - ușor de a actualiza acoperirea în orice moment, fără a fi nevoie de pre-stripping a suprafeței vopsite. Pentru mulți, acasă este o vopsea meșteșugari proprietatea este de o importanță capitală.

Important! Compoziții acrilice își pierd aproape instantaneu proprietățile lor atunci când sunt depozitate la temperaturi joase. Prin urmare, dacă aveți de gând să picteze structura de lemn iarna, cumpara cantitatea potrivita de vopsea. Nu o luați ca o rezervă.

Sperăm că v-ați decis ce vopsea va fi mai convenabil pentru a efectua activitățile de construcție planificate. Rămâne să înțeleagă cum de a produce colorarea lemnului. Pe aceasta mai târziu.

Acoperirea suprafețelor din lemn - instrucțiuni pentru pictori novice

Corect vopsea copac nu este la fel de ușor ca și cred mulți. În primul rând, trebuie să se pregătească în mod corespunzător sol în conformitate cu aplicarea de vopsea ales. Această procedură este întotdeauna, indiferent de ce (acrilic, alchidice, și așa mai departe), se utilizează compoziția. Scoateți vechiul design de vopsea, curățați-l de praf și murdărie. Servit acoperiri sale strat poate uscător de păr de construcție la abur curat sau prin spetssmyvok vândute în orice stroymagazine modernă. După aceea, lustrui suprafața, ștergeți-l cu o cârpă umedă și așteptați până când copac uscat.

Ce vopsea pentru a picta un copac

Vopseaua pe suprafața grunduită se sprijină uniform

Următoarea etapă a pregătirii lemnului - degresare. Acest lucru se poate face folosind acetona sau spirt alb. Dacă baza de lemn a cioplit zgârieturi vizibile, fisuri, acestea trebuie să fie îndepărtate cu o spatulă, iar apoi a fost tratat cu grijă chit de suprafață. Se așteaptă uscarea compoziției chit. Și apoi mergi pe șmirghel lemn.

Prim continuare cu lemn într-un singur strat. Dacă utilizați vopsea acrilică, pentru a alege pentru ea un grund de pulverizare pe bază de acril.

O parte a unei structuri de lemn, care nu este necesar să se aplice o compoziție de colorare, o etanșare bandă adezivă. Acum puteți începe munca de fond. Vopsea orice copac cu o pensula sau rola trebuie să fie după cum urmează:

 • Inmuiati pensula (rola) într-un recipient de vopsea pe a treia;
 • face mișcări scurte deasupra suprafeței de-a lungul fibrelor de lemn;
 • după aplicarea primului strat așteptați uscarea acestuia, se repetă procedura descrisă mai sus.

Suprafețe mari de design mai convenabil pentru a picta cu un pistol de pulverizare. O produse din lemn delicate sunt tratate în mod tipic cu vopsea cu aerosoli din cutii. În aceste cazuri, compoziția sputtering este efectuată la circa 0,25 m de la suprafață. Vopseaua este aplicată în mai multe straturi. După finalizarea tuturor lucrărilor se recomandă tratarea lemnului vopsit cu lac protector (de exemplu, acrilice). Mult noroc!