Boli ale urechii umane care sunt simptomele și tratamentul, fotografie, prevenirea

Urechea are o structură foarte complexă. Structura unui aparat auditiv include urechea medie și internă. Patologia astăzi ședinței sunt diagnosticate foarte des și poate implica orice element. Ele pot provoca complicatii periculoase, inclusiv pierderea totală a auzului. Pentru că atunci când primele manifestări de încălcări ar trebui să se aplice Laurei.boli ale urechii umane

neinflamatorie

Aceste boli de organe auditive apar frecvent. Acestea provoacă o serie întreagă de simptome neplăcute. Acest grup include următoarele:

 1. boala Meniere - aceasta anomalie afecteaza urechea interna. Manifestari ale bolii sunt considerate a fi greață, vărsături, amețeli. Aceasta provoacă, de asemenea, tinitus. Boala se caracterizează printr-o creștere a volumului de fluid în ureche. Se pune presiune asupra celulelor responsabile pentru reglarea proceselor vestibular. Dacă aceste semne pot fi supuse corecție, deteriorarea tot mai mare a ședinței nu poate fi rezolvată.
 2. Otoscleroză - considerat a fi o boală ereditară. Aceasta se caracterizează prin leziuni ale oaselor capsulei urechii. Acest proces duce în general la pierderea auzului.
 3. Neuritis vestibulocochlear nerv - o încălcare, de asemenea, apare destul de des provoacă o afectare a auzului stabilă. Această caracteristică este considerat cel mai periculos, deoarece este practic imposibil să se elimine.

Tehnologia modernă este utilizată în mod obișnuit pentru tratamentul patologiilor non-inflamatorii ale auzului - tratament cu laser, ultrasunete, interventie endoscopica. În unele cazuri, este nevoie de o operațiuni radiowave sau aplicații de crioterapie. Cu aceste tehnici capabile să ajute chiar și acei oameni care și-au pierdut complet ședință.

În structura imagine a urechii umane

Boli ale urechii umane care sunt simptomele și tratamentul, fotografie, prevenirea

inflamator

O astfel de patologie este diagnosticata mai des. Acestea includ diferite tipuri de otită. labirintita, etc. Astfel de boli sunt, de obicei o consecinta a patologiilor virale sau infectioase.

Cea mai frecventă tulburare a acestui grup este considerat a fi otita. Boala se poate manifesta sub forma de fierbe. care este însoțită de o supurație marcată în orice parte a urechii. De asemenea, este de multe ori anormală în procesul întregului aparat auditiv participante.

Otita poate fi acută sau cronică. Terapia în timp util furnizate pentru a face față cu inflamația nu este dificil. Dacă o persoană este angajată în auto-tratament, și nu se aplică în timp pentru a vedea un medic, patologie duce la complicații grave. Într-o astfel de situație, procesul devine cronic.inflamația urechii provoacă durere și mâncărime în zona canalului urechii. Uneori, patologie provoacă tulburări de auz. În cazul în care anomalia devine un caracter de funcționare, există o roșeață a urechii și se dezvoltă procesul de purulentă.

Cand inflamatia simptomele urechii medii, cum ar fi creșterea temperaturii, și afectarea auzului severă. Oamenii sunt de multe ori se confruntă cu dureri de fotografiere în urechi.

Otita medie supurativă este adesea însoțită de purulente și secreții sângeroase. Dacă pur și simplu nu începe tratamentul, există amenințarea de forma cronică a bolii și leziunile timpanului. În cazul în care inflamația afectează urechea internă, există probleme cu ochii de fixare, audierea se deteriorează rapid și există o amețeală pronunțată.

Otita externa merge de multe ori în dauna urechii medii. Există, de asemenea, un risc de labirintita. Aceasta boala se dezvolta de obicei la tratamentul cu întârziere a otitei medii. În situații deosebit de dificile inflamatie declanseaza dezvoltarea de meningita si septicemie. O altă complicație periculoasă devine abces cerebral.

otita medie apare datorită pătrunderii agenților patogeni în urechea medie din nazofaringe. Dacă timpul nu începe un tratament, crescând riscul de paralizie de nerv facial, și chiar dezvoltarea de surditate.

La primul semn al patologiilor inflamatorii este foarte important să se consulte un medic. Audiolog va fi capabil de a diagnostica corect, evaluarea stadiului actual de dezvoltare a bolii și de a găsi un tratament corect.

Ce se întâmplă în ureche cu otită

Boli ale urechii umane care sunt simptomele și tratamentul, fotografie, prevenirea

Prin boli ale urechii cauzează adesea infectarea microorganisme fungice. In general, astfel de probleme sunt asociate cu activitatea de ciuperci oportuniste. Astfel de boli apar este dificilă și poate duce la dezvoltarea de sepsis. Cel mai adesea cerumen sunt rezultatul leziunilor traumatice și intervenții chirurgicale.

Aceste tulburări sunt însoțite de mâncărime constantă, disconfort în urechi, zgomotul și emisiile. Simptomele pot varia în funcție de tipul de microorganism fungice. Astfel, componentele pot suferi orice organ al auzului - urechea externă, medie sau interior.

boli fungice cronice necesita tratament pe termen lung. Ei de multe ori se dezvolta pe fondul unui sistem imunitar slăbit, tulburări metabolice, patologii cronice. Adesea, astfel de procese apar la persoanele care suferă de diabet. De aceea, medicul trebuie să determine cauza bolii, și numai apoi prescrie un tratament.

Pe tipuri de tratamente Mătreață ale bolii:

leziuni traumatice

Pentru leziuni ale urechii pot fi atribuite astfel de încălcări:

 • pătrunderea obiectelor străine în canalul auditiv;
 • otgematoma coajă. care reprezintă hemoragie între periost și cartilajul, - pentru această tulburare supurație caracterizate;
 • deteriorarea membranei - se poate rupe din cauza presiunii aerului sau influențe externe;
 • distrugerea urechii ca urmare a muscaturilor sau lovituri;
 • arsuri;
 • barotraumă ureche - este rezultatul unei diferențe a presiunii atmosferice;
 • trauma acustică - este rezultatul expunerii prelungite la zgomote puternice;
 • vibrotravma - este o consecință a vibrațiilor de aer.

Simptomele acestor tulburări sunt dependente de tipul de deteriorare. De exemplu, următoarele simptome pot să apară la pacienții:

În leziunile traumatice ale organelor de audiere ar trebui să consulte imediat un ORL-ist. specialist Terapia va selecta în funcție de cauzele problemelor.

complicații periculoase

Dacă timpul nu începe să trateze urechi de boală, există riscul unor efecte adverse. Printre acestea se numără următoarele:

În cazul în care nu a răspuns imediat la apariția simptomelor dezechilibrarea urechilor, există un risc de deteriorare gravă a sănătății umane. În unele cazuri, complicații duce chiar la moarte.