Simptome Boli broiler și tratament

Simptome Boli broiler și tratament

Pui, pui de carne sunt adesea afectate de diferite boli și ignorate care pot suferi pierderi semnificative. Multe boli sunt contagioase și așa mai departe într-un timp scurt, infecția se extinde la întregul lot de pui. apel inoportun la medicul veterinar ornitolog sau ar putea costa viața multor animale de companie. Este important să învețe să recunoască semnele de avertizare și de asemenea, boli ale puilor de carne. simptome si tratamente care sunt listate în acest articol.Simptomele de tulburări digestive la puii de carne

Pentru digestia alimentelor corespunzătoare, glandele endocrine puii trebuie să producă suficient de sucuri digestive și enzime. Copiii mici, care au venit doar în ființă, sistemul digestiv este imperfect, enzimele sunt produse în cantități insuficiente, și motilitatea intestinală este redusă. păsările de stomac nu sunt pe deplin dezvoltate, ceea ce duce la hrană săracă în porțiunea sa de slefuire musculare. Combinația acestor factori conduce la o încălcare digestie a alimentelor, dezvoltarea proceselor congestive în intestin, reproducerea microorganismelor patogene, și ca o consecință - intoxicarea întregului organism.

Simptome Boli broiler și tratament

Tulburări digestive la puii de carne apar scădere bruscă a activității, schimbări în culoarea tranzitului intestinal cu mucus, sânge și reziduuri alimentare nedigerate.

Simptome Boli broiler și tratament

Pentru a preveni tulburări digestive crescătorii de păsări de curte cu experiență recomandăm să adăugați la hrana păsărilor de curte medicină veterinară BIO-MOS, în conformitate cu instrucțiunile. Efectul pozitiv este observat prin consolidarea în timp util a imunității păsărilor. Pentru aceasta, puii de găină dat de glucoza cu acid ascorbic, o soluție slabă de ceai verde și permanganatul de potasiu.

Rezultate excelente sunt observate atunci când sunt administrate în alimentația păsărilor de produse care conțin bacterii de acid lactic, care inhibă dezvoltarea florei de putrefacție în intestin. brânză de vaci și iaurtul trebuie să includă în dieta ca un supliment de nutriție.

ser acidofil, vitamine și acid nicotinic utilizat pentru a trata simptomele dispeptice. Pentru infecții ale corpurilor puilor afectate da 1-3 ml de apă cu suc gastric natural. Ceapa si usturoiul contin volatile, astfel încât vă puteți aștepta la un rezultat pozitiv.pui broiler Răceli

Puii sunt foarte sensibile la curenții de aer, umiditate și expunerea. Dacă nu se observă modul de temperatură, puii prezintă semne de rinită și inflamații ale tractului respirator superior. Racelile poate fi de etiologie virală sau bacteriană. Manifestata prin izolarea din miscari nazale de mucus, strănut, febră, pierderea apetitului și scăderea activității.

Simptome Boli broiler și tratament

pui de pleoape răceli înroșește, umfla, eventual mucus și cruste. Creșterea temperaturii corpului este determinată nu numai de senzațiile tactile, dar, de asemenea, vizual. Care suferă de febră păstrează ciocul de pui de deschis și de multe ori se deschide. Scurtarea respirației și bătăile inimii întețește brusc. Bird strănută și emite un sunet ca o tuse.

Dacă observați aceste semne de avertizare fermierii de păsări de curte au nevoie de cât mai repede posibil pentru a salva turma, altfel toată populația va fi infectat. puii de găină bolnavi izolate de la persoane sanatoase. Vatra este curățătorie chimică, aerisi. Este necesar să se analizeze situația și să încerce să înțeleagă ceea ce a dus la rece comune.

Simptome Boli broiler și tratament

Pentru tratamentul pacienților cu diferite utilizate broileri uleiuri esențiale inhalate. Ei bine, potrivit ulei de brad si eucalipt. Puteti pudra pulbere streptocida nas. Pentru acest comprimat o pulbere și frământate cu vată aplicat ciocul ajută, de asemenea, cloramfenicol sau tetraciclină antibiotic, care se dizolvă în apă. Soluția care rezultă puii dezlipit timp de 4-5 zile.

Boala de pui broiler, simptomele și tratamentul acestor boli nu este dificil de diagnosticat și repara. Cu toate acestea, este mai bine să se acorde atenția cuvenită prevenirii și întreținerea animalelor tinere cald. Mai multe articole pot fi găsite pe site-ul fermeru.pro.

Interesați de lectură:
 • Simptome Boli broiler și tratament
  Boala de pui: simptome și sfaturi de tratament
 • Simptome Boli broiler și tratament
  Simptomele și tratamentul răcelii comune la pui
 • Simptome Boli broiler și tratament
  Boala de castraveți în teren deschis, și lupta cu ei, fotografii
 • Simptome Boli broiler și tratament
  Cultivarea tomate din policarbonat cu efect de seră
 • Simptome Boli broiler și tratament
  Diareea la pui de carne: simptome, cauze, tratament
 • Simptome Boli broiler și tratament
  Boala cartofi: fotografii, descriere si tratament
Mesaj de navigare