banana de casă - cum să crească

Fiecare dintre noi stie ce o banana. Aceste fructe gustoase, comestibile sunt vândute în cele mai multe magazine alimentare și constituie o parte importantă a dietei noastre. Copii și adulți, cum ar fi bananele și de bună voie să le cumpere, iar cultivatorii entuziaști cresc banane pe cont propriu pervaz. Da, da, ai auzit bine, vă puteți dezvolta propria casă banană. iar procesul nu va cauza probleme. Vrei detalii? Citeste articolul si veti afla toate secretele de banane din interior.Poate că ar trebui să înceapă cu clasificarea botanica a bananelor, deoarece aceasta depinde de modul în care să aibă grijă de plante. Deci, o banana (limba latină Musa.) - este numele genului de plante perene cu același nume de familie banane (LAT Musaceae.).

banana de casă - cum să crească

În ciuda dimensiunilor sale (în ceea ce privește bananele naturale în creștere ajunge la o înălțime de 10 metri), o banana nu este un copac sau un palmier și iarbă, rodul unei banane, destul de ciudat - un fruct. Banana are un sistem destul de puternic rădăcină, tulpină scurtă, ascunse sub pământ și frunze de formă ovală-alungită sunt mari, al căror număr variază la 6 la 18 pe aceeași plantă.

Ceea ce pare a fi un trunchi de o banana [!] - de fapt, ea părăsește partea inferioară a care este înfășurat strâns în jurul reciproc.

În natură, există copaci reali, banane numit [!] - plante din genul pawpaw. Gustul fructului este foarte amintește de banane și papaya.

Originea exactă a numelui latin nu este cunoscut - una dintre teoriile de plante numit dupa medic instanta a imparatului roman Antonius Musa, pe de altă parte - cuvântul are rădăcini arabe. Denumirea comună a fructelor luate din limbile din Africa de Vest.

Locul de nastere al bananelor - insulele din Asia de Sud-Est și subcontinentul indian. De-a lungul timpului, planta, fructele de care au plăcut foarte mult călătorilor, marinarilor care au vizitat acele locuri, răspândite în întreaga lume. Acum Bananele sunt cultivate în multe țări tropicale și sunt unul dintre principalele produse de export. De exemplu, principalii exportatori de banane în România - Ecuador, Costa Rica, Filipine, Mexic.

Pentru noi o banana - este doar un fruct delicios, dar în țările sudice ale plantei este folosita in mai multe scopuri diferite. În afară de alimentație, banane este folosit în medicina populară ca o bază pentru uneltele de pescuit și plute, pentru fabricarea de frânghii și așa mai departe. Putem spune că oamenii au învățat să recicleze fiecare parte a acestei plante minunat, obtinerea o mulțime de produse necesare. Și, desigur, trebuie să menționăm valoarea culinară de fructe - banane sunt consumate crude, prajite, fierte, uscate și coapte. Ei - baza dietei multor țări și, cele mai importante, precum agricultura, poate fi comparat cu un cartof în regiunile nordice.

Tipuri de banane, potrivite pentru cultivarea acasă

banana de casa pot fi atribuite neobișnuit, rar în plantele de cultură cameră. Și totuși, în fiecare an, popularitatea de fructe exotice în creștere. Acest lucru se întâmplă, în special, și datorită muncii de crescători care aduc specii subdimensionate și soiuri adaptate la condițiile de cameră. Până în prezent, toate tipurile de banane interne pot fi împărțite în două grupe:

 • dekorativnolistvennye,
 • înflorire,
 • fructe.

Într-adevăr, unii cultivatori cresc banane doar din cauza frumoase frunze sau flori. Fructele de astfel de plante, în cazul în care se formează, atunci noi nu avem gust de obicei delicat, dulce și conține prea multe semințe dure. Pentru speciile ornamentale sunt:

Banana sângeroase (limba latină Musa sumatrana Zebrina.) - frunze largi sunt acoperite cu model frumos verde și violet. Fructele sunt mici, de culoare roșie, necomestibile;

banana pitic chinezesc (lat. lasiocarpa Musella). Alte nume - shershavoplodnaya Musella, lotus de aur. Are frunze verzi strălucitoare și frumoase flori mari galbene luminoase. Înălțimea maximă a instalației - aproximativ un metru;

Banana roșu aprins (limba latină Musa coccinea Andrews.) - ca specia anterioară este înflorire. Se atrage atenția asupra bracteele purpurii bogate, profitabile frunziș verde umbrit;

banana de casă - cum să crească
B. sângeroase, B. pitic chinezesc, B. roșu strălucitor

Banana catifea (lat. Musa velutina) este, de asemenea, cunoscut sub numele de violet, roz sau banana catifea pitică roz. Diferite frunze verde pal ovale, de multe ori decorate cu linii roșii și flori luminoase de culoare roz mari. Pielea fatului are, de asemenea, o nuanță de zmeură neobișnuită. Varietatea este crescut ca înflorire, dar, dacă se dorește, fructele pot fi consumate;

lavandă Banana sau roz (lat. Musa ornata Roxb) precum Musa velutina este apreciat pentru flori frumoase și fructe de culoare roz pal.

banana de casă - cum să crească
B. catifea, B. roz

Acasă specii de fructe exotice și soiuri care nu sunt atât de variate. Aproape toate dintre ele, precum și omologii lor. în creștere în aer liber, derivate pe baza a două tipuri - banane subliniat (limba latină Musa acuminata.) și Balbisa (Musa latină balbisiana.). Cel mai adesea, de vânzare pot fi găsite în următorii reprezentanți ai camerei de banane comestibile:

Cavendish banane pitic (lat. Musa acuminata Dwarf Cavendish)

banana Cavendish super-pitic (lat. Musa acuminata super-Dwarf Cavendish)

Ambele soiuri sunt diferite statura scurt, permițându-le să crească în mediul interior și rodirea abundent. frunze de plante -, dens, luminos-verde mare, de formă ovală. Peduncul - bordeaux luminoase în formă de lumânări.

banana de casă - cum să crească
B. Dwarf Cavendish, Cavendish B. super-pitic

Grija pentru o banana pentru animale de companie

Primul lucru pe care ar trebui să acorde o atenție la cultivatorii care au decis pentru a obține o banana pentru animale de companie - este mărimea plantei. Chiar și soiurile pitice au înălțimea impresionante (până la șase metri) și frunze mari de împrăștiere. Prin urmare, cel mai bine este să crească banane în camere mari, cu ferestre înalte și largi.

În al doilea rând, grija pentru banane, trebuie să ne amintim că patria sa - tropice fierbinte. Acest lucru înseamnă că, condițiile ideale în cameră pentru plante - de căldură, iluminat bun, un nivel ridicat de umiditate. Să analizăm fiecare opțiune în detaliu.

Temperatura și iluminat

Spre deosebire de multe alte plante de apartament acest invitat de sud foarte foarte termofile și confortabil pentru el interval de temperatură de 25-30 ° C perioadă de repaus într-o banana nu există și o astfel de temperatură ridicată este necesară pe tot parcursul anului. Numai în timpul iernii poate fi un pic mai rece - aproximativ 20 ° CAmerica Latină, Asia de Sud-Est și Africa, în cazul în care în creștere de banane in vivo, printr-un număr mediu anual de mare de zile însorite. În climatul nostru, soarele este mult mai mică, astfel încât banana este necesară pentru a avea pervaz cel mai aprins - sud, sud-est sau sud-vest. În ziua foarte cald soare, la frunzele nu au fost arse, localizarea instalației poate fi un pic pritenit.

[!] Sănătatea și aspectul bananei de interior depinde de cantitatea de soare. În umbra casei încetează să crească exotice, flori, și, desigur, fructe set.

Udarea și umiditate

Banana nu poate fi atribuită foarte flora iubitoare de umiditate, și nici pentru cei care preferă o secetă. Cele mai multe banane prefera copioasa, dar udare destul de rare - o medie de o dată sau de două ori pe săptămână. Este util pentru a simula ploaie tropicală caldă de un duș în baie. După această procedură, trebuie să lăsați planta timp de aproximativ o jumătate de oră, pentru excesul de apă din sticlă.

Unul dintre cei mai importanți parametri de acasă detenție banane - umiditate ridicată. Aerul din casele noastre, în special în timpul perioadei de încălzire este prea uscat. Acest lucru afectează în mod negativ bunăstarea majorității houseplants. La sud floare nu suferă de supra-uscat cu aer, se recomandă:

 • setați vasul cu o instalație pe o tavă plină cu pietriș umed,
 • plasa o banana langa acvariu,
 • cel puțin o dată pe zi prin pulverizare a frunzelor cu apă dintr-o melkodispernogo sticla cu pulverizator,
 • utilizați umidificator de uz casnic.

umiditate suplimentară pentru banane este vital, prin urmare, un umidificarea aerului uita, în orice caz imposibil.

banana de casă - cum să crească

[!] În lunile mai calde pentru a reface umiditate de banane poate și ar trebui să facă în aer liber.

Solului, replantarea și fertilizarea

În ceea ce privește solul, este loc exotic demonstreaza simplitate. Puteți utiliza orice grund universal de la magazinele de specialitate, cu looseness suficiente, ceea ce înseamnă permeabilitate la apă și aer, și aciditate neutră.

Una dintre cele mai frecvente probleme ale plantelor - putregaiul rădăcinii. Pentru a preveni această boală necesită mare, nu mai puțin de o treime din volumul total al vasului, stratul de drenaj. Acest lucru poate acționa ca un bloc de beton, cărămizi sparte sau cioburi de ceramică.

Independent substrat pregătit poate, amestecarea foaie la sol, sol gazon, turbă și nisip în raportul 2: 1: 1: 1. Coir și vermiculit în cantități mici adăugate la sol pentru a ajuta la reducerea riscului de putregai rădăcină.

De obicei, Banana acasă se dezvoltă destul de repede, astfel încât o planta adult are nevoie de un transplant anual. În unele cazuri, atunci când o banana este activ în creștere, mutat în interior exotice fi de două ori pe an. Capacitatea de schimbare ar trebui să fie doar câțiva centimetri mai mare decât cea anterioară.

[!] Feluri de mâncare prea mare „pentru creștere“ poate duce la acidificarea solului și, ca urmare, putrezirea rădăcinilor. Într-un castron mic peste o banana va înceta să crească și Bloom.

În perioada de creștere activă și dezvoltare (primavara, vara) banana necesar pentru a alimenta în mod activ. Pentru centralele electrice suplimentare pot utiliza mineralele universal și fertilizarea organică, alternând cu unul pe altul. În general, frecvența alaptarilor în timpul sezonului de creștere - o dată pe săptămână. Odată cu debutul toamnei și îngrășăminte ar trebui să fie eliminate în timpul iernii.

reproducere

banana propagate la domiciliu - nu este o sarcină ușoară. Există doar trei moduri de a obține noi plante tinere:

 • folosind seminte,
 • folosind procese,
 • prin împărțirea planta-mamă,

fiecare dintre care are propriile idiosincrasii și secrete. Să le examinăm în detaliu.

semințe de reproducere banane interior

În primul rând, trebuie spus că semințele de banane este destul de neobișnuit - ele arata ca nucile mici, acoperite cu o coajă tare. Este din cauza semințelor coajă germina destul de rău - nu orice germene poate penetra coajă solidă. Pentru a facilita procesul de germinare, nuci poate scarifica.

Scarificare [!] - mecanice sau chimice manipulare strat de semințe de greu.

Acest lucru se face după cum urmează:

 1. Semințele sunt înmuiate în apă caldă timp de două zile.
 2. Umflarea pielea ușor, având grijă să nu se rupă, se pisa șmirghel în cazul în care un fișier de unghii.

producătorii cu experiență, care cresc camera de banane, exprimat de multe ori că semințele de plante tropicale nu au nevoie de scarifica, pur și simplu un pic mai mult, aproximativ o săptămână, țineți-le în apă pentru o mai bună umflarea. Ca un experiment, unele semințe pot scarifica, ca parte a terenurilor, fără cicatrizare.

După aceste manipulări semințe de banane sunt plantate direct în sol:

 1. Pentru amestec germinare recomandată turbă-nisip (1: 1), fibre de nucă de cocos, sphagnum mușchi.
 2. Deoarece capacitatea produsului alimentar poate lua un recipient din plastic cu un capac care se va potrivi perfect în rolul unui mini-teplichke sau să cumpere gata teplichku un magazin de specialitate.
 3. Pentru o mai bună germinare a semințelor de banane stivă nișă într-o parte și ușor adâncit în substrat.
 4. Teplichku mutat în așteptare muguri de poziție care ar trebui să apară după aproximativ 1-3 luni de lumină și cald (25-30 ° C) și.

În timpul de germinare a semințelor de sol ar trebui să fie ușor umed, dar fără stagnarea excesivă de apă, și aproximativ o dată pe zi teplichku trebuie să fie difuzate.

semințelor încolțite banana - un proces destul de lung. Cultivatorii care doresc pentru a obține mai multe rezultate mai rapide, pot încerca să planteze lăstarii de plante.

Reproducerea proceselor de banane și diviziunea

Ca o regulă, banana de interior oferă o creștere rădăcină destul de densă, de rase care banane in vivo. Cu acasă cultivate rădăcină aceste procese pot fi de asemenea folosite pentru a produce noi plante.

Aterizare este ales proces bine format, cu câteva frunze scoase cu grijă din pământ și tăiat de planta mamă cu un rizom din care crește.

Rizom [!] - o parte din rizomi ramificate fără tijă centrală.

Pentru a evita putrezire cutoff stropite cu pulbere de cărbune, după care procesul de terenuri într-o nouă sticlă de aceleași ca și pentru plantele adulte, sol. De obicei, tinerii muguri de banane sunt bine aclimatizate și nu necesită îngrijire specială.

Diviziunea Reproducere banane a făcut în timpul plante transplantare. Adult planta este tăiată în două sau trei părți, fiecare dintre ele trebuie să aibă un os sănătos și rizom formate, după care exemplarele rezultate sunt așezați într-un castron separat. În general, înmulțirea prin divizare - procedura este similară cu plantarea lăstari.

Fructifere banane de casă

Înainte de a aștepta de la camera de fructe exotice, ar trebui să știe termenii fructoase sale. În medie, banane, cultivate din semințe va da roade numai în al treilea sau al patrulea an. procesul de derivate din plante va da roade mai devreme - în termen de unu la doi ani.

banana de casă - cum să crească

În scopul de a obține fructe gustoase, trebuie:

 • plasa o banana in cea mai insorita parte a apartamentului, în timpul iernii sublinia și mai mult,
 • menține rotund umiditate ridicată,
 • hrănite în mod regulat de banane de casă.

Dăunători și problemă în creștere

Camera este destul de stabilă și banane la dăunători și diverse boli. Insecte care pot ataca acasă exotice - Jose și la scară păianjen acarieni. Distruge paraziti va ajuta la o varietate de insecticide moderne, care trebuie să fie aplicate strict în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

În ceea ce privește bolile, rădăcina tuturor problemelor cu plante de sănătate - îngrijirea greșită a lui. Principalele boli de banane și simptomele lor:

Banana nu crește. Cel mai probabil, este prea aproape oală. În cazul în care solul nu este suficient, de origine încetează de a dezvolta o banana. Mai mult decât atât, motivul pentru care acest fenomen poate fi o deficienta de lumina soarelui.

Pe frunze de banane apar pete negre și maro, placa de frunze pierde turgor. Motivul - golf și sol waterlogging. Acest pericol semn, care indică posibila apariție a putrezirea radacinilor. Este necesar pentru a obține planta din pământ, cu atenție inspecta, taie zonele putrezite tăiate locuri stropite cu pulbere de cărbune, și plantate în sol nou. În viitor, ar trebui să reducă frecvența și intensitatea de irigare.

Banana frunze uscarea în jurul marginilor. Aceste simptome indică o umiditate prea scăzută. Foarte adesea o lipsă de umiditate banană suferă o cameră în timpul perioadei de încălzire.

Dacă uscarea și, ulterior, moare baza incolteasca banane interne. dar bine dezvoltat muguri tineri, nu vă faceți griji - acest lucru nu este o boala, dar este un fenomen normal. Creșterea, dezvoltarea și reproducerea în banane sălbatice se întâmplă la fel de bine. Ca o regulă, cel mai mare germenul moare imediat după fructoase.

pete negre pe frunze de plante tinere. Această caracteristică se găsește în unele soiuri exotice de interior. Petele au o culoare roșu-brun caracteristic și sunt aranjate de-a lungul laterale venelor lamina. De obicei, pe măsură ce cresc planta, petele dispar, iar foaia este vopsit într-o culoare verde bogat uniformă.

Stiati ca in conformitate cu vechea legenda indiană, șarpele șiret ispitit pe Eva nu a fost un mar, o banana? Deci, o banana poate fi considerat un paradis de fructe, pe care suntem capabili să crească la domiciliu.

Ați putea fi interesat:

grenade de casă acasă kumquat Brovalliya Araucaria - molid acasă