Afidele pe răsaduri de ardei cum să se ocupe cu dăunători, clipuri video și fotografii

Activități afide

vreditelnitsa Introdus reprezintă o amenințare enormă la mai multe fructe cultivate. Paraziții pot intra:

 • în grădină grădină sau de legume;
 • zona de grădinărit;
 • cu efect de seră;
 • floare de seră.

afide îngrășați, se poate spune în toată perioada de plantare. Începând cu activitățile sale încă din primele zile de primăvară, și se termină la sfârșitul toamnei. Ea locuiește pe legume, copaci, fructe de pădure și flori. Ea afectează nu numai răsadurile tinere, dar, de asemenea, a devenit tufe puternice.După insecte începe să suge seva plantelor, se oprește în creștere și aproape nu se dezvolta. Apoi, deformarea frunzelor se produce flori de toamna, iar ramurile sunt îndoite.

Afidele pe răsaduri de ardei cum să se ocupe cu dăunători, clipuri video și fotografii

In timp ce mananca ardei afide produs tipic de producție substanță zahăr cum ar fi, care mai târziu răspândit la frunze și tulpini. Din acest motiv, ele pot fi afectate de ciuperca negru de funingine, care ar putea interfera cu fotosinteza, precum și dezvoltarea de fructe sănătoase.

Cu toate acestea, acest lucru nu este tot. Această substanță este un purtător excelent al infecțiilor virale și a bolilor. Dacă mai mult de cel puțin o plantă afide infecta alte persoane.

De ce afidelor îi place să piper?

Din moment ce indivizii nu sunt indiferenți față de sucul numai culturi, mâncarea lor preferată - piper. La urma urmei, e destul de suculent, deoarece aproape în întregime compusă din apă. În cazul în care răsaduri de ardei afide, în curând vă puteți aștepta la un atac de furnici. Pentru ei, o sursă de hrană - Pad, care produce afidelor. La rândul său, tufele piper începe să se îmbolnăvesc, și ca o consecință nu devine improprii pentru recoltare.

Simptome sugestive de prezența afide

Pentru a detecta prezența afide pe răsaduri de ardei ar trebui să acorde o atenție la simptomele de bază care sugerează impactul acestora:

 • deformare, însoțită de uscarea frunzelor de piper;
 • acoperire frunze Honeydew, care generează parazit;
 • nesănătoase de strălucire și adezivitate pe plantă;
 • dacă te uiți la partea de jos a frunzelor, sunt considerate insecte adulte și puii lor.

Măsuri pentru a scăpa de insecte

Ce se poate face în cazul în care există păduchele de? Cum de a trata plantele? Scapă de afide stabilit pe răsaduri, răsaduri de ardei, la care condițiile de creștere în cameră utilizare este problematică. Acest lucru se datorează faptului că, în spațiul unei case pe care nu se pot utiliza substanțe chimice.

Prin urmare, gradinari au de multe ori să utilizeze metode tradiționale de reproducere dăunătorilor.

Cu toate acestea, în acest caz, pentru a obține rezultatul dorit de a organiza astfel de evenimente trebuie să fie de cel puțin câteva ori. Motivul acestor măsuri este că, prin intermediul unor astfel de embrioni afide nu sunt supuse distrugerii imediat.Dacă doriți pentru a învinge afide stabilit pe varza de ardei, fără utilizarea de insecticide, pentru a alege cele mai potrivite dintre acestea la nivel național reteta:

 1. Procesarea soluție de săpun. Acest amestec a fost spălat frunze răsad. Se prepară acest mijloc, raportul aderent - în 2 litri de lichid au fost dizolvate 10 grame de orice săpun sub formă de particule. Atunci când se dizolvă până la sfârșitul anului, și a format o consistență uniformă, începe să se șteargă frunzele afectate. În scopul de a se retrage complet afide și ucide larvele se recomandă să se repete acțiunea de cel puțin 3-4 ori.
 2. Amestec de apă și cenușă de lemn și săpun lichid. Pentru această metodă trebuie să se amestecă ingredientele în următoarele proporții - la 5 litri de lichid adăugat la o jumătate de cenușă de sticlă. Apoi se lasa la infuzat timp de 24 de ore. După complet agitat și se toarnă într-un alt recipient prin tifon, adăugând săpun - jumătate lingură. Datele sunt prelucrate răsaduri bolnave în fiecare dimineață, înainte de o recuperare completă.
 3. praf de tutun + cenușă. Pentru a pregăti un astfel de medicament va necesita următoarele componente:
 • Apa - 2 litri;
 • Cenușă de lemn - 50 grame;
 • praf de tutun - 50 grame.

Toate componentele sunt bine amestecate și lăsate să se odihnească timp de trei sau patru zile. Atunci când mijlocul de infuzie, se amestecă din nou și după filtru și, de asemenea, adăugați săpun lichid - 2 linguri. O astfel de compoziție se efectuează pulverizarea frunzelor și tulpini.

 1. ace de molid. Această esență este eficientă atât în ​​interior cât și în condițiile de teren deschis. Baza sa este de ace de brad. Toate ingredientele au fost amestecate în proporție de - 2 litri de put mărunțite ace de molid fluid într-o cantitate de 500 de grame. Odată, ea a trebuit să plece pentru o săptămână. Este cel mai bine în acest moment pentru a elimina infuzia departe de expunerea la soare. Înainte de mijloace de operare 20 grame a fost amestecat cu 0,5 litri de apă.

Dacă există vreditelnitsa, cel puțin un rezultat bun are multe fierturi:

 • usturoi;
 • rubarbă;
 • tysyachelistnikovy și altele.

Utilizarea agenților chimici

Ei bine, în lupta împotriva paraziților ajută amestec de substanțe chimice speciale, cu efect insecticid. Dar, în ciuda eficacității lor, este de dorit să nu le folosească la domiciliu.

Principalul avantaj al acestor soluții este acela care nu necesită tratamente regulate.

Pentru a trata răsaduri de ardei va fi suficient să-l folosească o singură dată. Pentru a îmbunătăți efectul de gradinari cu experienta, uneori, să le combine.

Astăzi, printre multe opțiuni diferite pe care le puteți alege orice produse cu expunerea la un insecticid care va ajuta sa scape de afide în seră. Cele mai populare dintre ele - keltan și malation. Pentru a crea o soluție formată din următorul raport de încărcare - 5 litri de jumătate lingură de substanță lichidă.

Este important să ne amintim! Nu este recomandabil să se pulveriza plantele cu chimia in perioada in care infloresc sau va aduce roadă.

Adesea, rasfatata de invaziile afide ardei, care sunt cultivate în condiții de seră. In aceste zone insectele cresc bine, și ca o consecință poate strica întreaga răsadurilor.

profilaxie

Pentru a nu decontate afide pe ardei, măsuri preventive. Acest lucru vă salvează de la hassle și va proteja recolta viitoare. Trebuie să acționăm în etape:

 1. Înaintea semănat semințe au nevoie pentru a dezinfecta lor (utilizarea posibilă de peroxid de hidrogen). Peroxidul va ucide toate organismele patogene. Acest preparat simplu va contribui la reducerea riscului de deteriorare a dăunătorilor, precum și să nu permită dezvoltarea bolilor fungice;
 2. Țineți dezinfectarea solului în care să crească piper, uciderea furnici. În cazul în care pe teritoriul coloniei de furnici de grădină stabilit, așteptați invazia afidelor;
 3. Puieți plantați lângă un pic ceapa si usturoi. Dăunătorii și nu va ridica aproape de site-ul, deoarece nu suporta aceste culturi arome;
 4. Spray piper spray cu peroxid. Peroxidul de hidrogen previne bolile tinere rostochku.

În cazul în care încă dăunători ajunge la plantele tale, nu vă faceți griji. La urma urmei, acum știi cum să se ocupe de afide pe răsaduri de ardei. Cu un tratament adecvat, le puteți distruge rapid. În ce fel, desigur, trebuie să alegeți. Principalul lucru pe care le-a fost un expert. Vă doresc succes în toate eforturile tale!