Imperfecțiunilor la pisici motive principale care provoacă boala

Imperfecțiunilor la pisici motive principale care provoacă boala

Pisicile, spre deosebire de câini, creând o mult mai plastic și grațios. Și, prin urmare, în încălcarea lor „mers pe jos“, chiar proprietarii neatent observa mult mai repede. ologeală deosebit de evident la pisici. Motivele pentru care acest lucru ar putea fi mai multe. Vom încerca să ia în considerare pe cei care sunt cele mai comune.Este o boală pentru pisici nu este considerat cel mai caracteristic, dar ... Da, în cazul rasa pura „Murka“ totul este bine. Ele sunt de această boală nu suferă, de cazuri sunt extrem de rare. Asta e doar cu pisici de rasa in ultimii ani, situația este mult mai trist. Problema selecției. Mai precis, într-o reproducere prost realizat: de reproducere se încadrează în multe animale nu ar trebui să li se permită, astfel încât rasa câștigă o mulțime de gene „rele“. Caracteristici următoarele patologii:

 • După cum se poate aprecia, la nivelul membrelor porazhayutsyaperednie (de obicei, o patologie bună se manifestă doar pe un singur picior).
 • Boala este ereditară. Dacă nu știți amelioratorului, și între prieteni și să nu aibă oameni cumpără pisoi lui, este mai bine să nu luați șanse. Numai animalele trebuie să fie achiziționate de la persoane de încredere, care nu va începe în reproducția animalelor de companie bolnave.
 • Diagnosticat „cot“ displazie deja în vârstă de doi sau trei ani, dacă nu chiar mai devreme.
 • Gravitatea simptomelor variază în mod serios de la pisica la pisica. Animalul de companie poate fi norocos, iar apoi se va deranja doar claudicație intermitentă, și nu pot fi norocos - și apoi, fără să se miște de la operație completă nu se poate.

Terapia (complet) - exclusiv chirurgical. medicamente anti-inflamatorii, analgezice, etc. - sunt atribuite numai în plămâni, atunci când rezervele compensatorii ale organismului nu a fost încă epuizate. Cand o pisica este deja vizibil cade pe un picior bolnav, medicamente efect special nu va da.

Arthrytis (artrita), în limba greacă înseamnă „inflamația articulațiilor.“ Aceasta este una dintre cele mai frecvente patologii care afectează de obicei pisicile mai in varsta. Artrita, care a lovit un veterinar comun numit monoartrită, boala este de două până la trei articulații - oligoartritå. În cazul în care, cu toate acestea, nu suferă de una sau două, ci toate articulațiile membrelor, diagnosticul schimbarea numelui - poliartrită. Ce este artroza. Asa numitele boli inflamatorii și degenerative, în general, caracterizată prin aceleași modificări patologice ale articulațiilor.

Imperfecțiunilor la pisici motive principale care provoacă boala

Dar esența ei rămâne aceeași. Articulatii nu doare atât de mult, fără trafic, nici o sarcină pe ele este mai puternic - atunci când încărcarea și jocuri pentru telefoane mobile. In acest caz, pisica grav slăbit, refuză total sau parțial să mănânce poate crește temperatura corpului. Artrita afectează nu numai articulațiile, dar organele interne. Printre motivele principale care au condus la dezvoltarea bolii, medicii veterinari sunt următorii factori:

 • Ereditatea. din care deja am scris mai sus.
 • „Lie“, un mod de viață, care este o patologie implică adesea castrare predispuse la activitate scăzută și creșterea rapidă în greutate. În cazul în care „grăsuț“ pisica incepe sa se constant cade pe piciorul din față, acesta ar trebui să ia imediat sfatul medicului.
 • dieta dezechilibrata. Caracteristic pentru animalele de companie ale căror proprietari „nu deranja“ cu selectarea dieta adecvata, nutritive.
 • Puteți menționa, de asemenea, mediul nostru, care afectează în mod negativ sănătatea nu numai a omului, ci și elevii săi.

Cine nu este încă totul se stie despre cauzele artritei. Ea are multe specii, printre care trebuie remarcat: osteoartrita, guta si artrita reumatoida. Fiecare tip are propriile sale caracteristici unice, dar în același timp, printre care, de asemenea, multe în comun: durerea de circulatie, claudicație severă, inflamație. Ultimul (în cazuri deosebit de grave) poate duce la dezvoltarea de sepsis și distrugerea totală a articulațiilor.

Există, de asemenea, o artrita „profesionist“. Acest tip de boală este caracterizată prin faptul că modificările patologice ale articulațiilor apar din cauza pe termen lung, stres repetitiv dezmembrat. De exemplu, pot să apară artrita cronică (datorită specificului „profesiei“) în pisicile de circ. Dar aceasta, desigur, un adevărat exotice. Cel mai adesea cauzează artrita și claudicație provocat-le mult mai banală.

Adesea boala este declanșată de infecție răceli, contuzii severe și mușcături în zona articulațiilor. contactul permanent cu substanțe toxice. Uneori, boala in comun contribuie numai pește sau „uscat“ (de exemplu, hrana pentru animale doar hrana uscata pisica) dieta. Sunt descrise cazuri rare artrita psihosomatice care apar la animale de companie sensibile, pe fondul stresului grave (după sterilizare, de exemplu).Cum boala? Cat începe să limp greu, fiecare mișcare provoacă durerea severă. Articulatii pot umfla vizibil, atunci când palpare este ușor pentru a vedea o creștere a temperaturii corpului locale. Ca regulă generală, animalele pe incercarile lor de a răspunde agresiv palpare: un miau răgușit, încercați să zgârie proprietarul și de evacuare.

Un rol important în tratamentul și prevenirea tuturor formelor de artrita joacă nutriție adecvată. Această patologie, mai ales - au depozite de calciu în cartilaj și articulațiilor. Ea vine ca urmare a consumului excesiv de produse conservate, cereale și produse de patiserie. Pe scurt, acesta este un alt motiv pentru a revizui complet dieta lor „pufoasa.“ Succesul tratamentului și prevenirea artritei este dependentă în mare măsură de un regim alimentar echilibrat. In dieta de zi cu zi (in special pisicile mai mari) ar trebui să includă legume fierte si piure, dar carne grasă, conserve și „fișa“ din tabelul uman ar trebui să fie eliminate complet.

Imperfecțiunilor la pisici motive principale care provoacă boala

Accentul principal în dieta trebuie făcută pentru a reduce conținutul caloric al dietei animalelor și eliminarea din acestea a excesului de calciu și alte elemente care ar putea acumula în articulații sub formă de săruri. Boala nu este mai bine să previi decât să se ocupe de ea. Este clar pentru toți crescătorii. De asemenea, amintim că artrita astăzi este în mare măsură considerată a fi patologii ereditare - alege cu grijă locul de pisoi de cumpărare.

În ceea ce privește tratamentul. In cazurile usoare, pisica prescrie corticosteroizi anti-inflamatorii și analgezice. Atunci când o etiologie infecțioasă (sau cel puțin suspectate) boli de companie și antibiotice cu spectru larg prescrise și alți agenți antimicrobieni. În cele din urmă, în cele mai grave cazuri recurge la o intervenție chirurgicală, inclusiv - înlocuirea completă a articulației afectate pe un implant sintetic.

În cazul în care artrita a lovit animalul de companie, trebuie să contactați imediat medicul veterinar, astfel încât el a avut o examinare medicală completă și de diagnostic. Pacienții pisici se arată masaj (dar nu în toate formele de artrita), fizioterapie.

Imperfecțiunilor la pisici motive principale care provoacă boala

Este recomandabil să se consulte un expert în compilarea dieta mai echilibrata pentru animalele de companie. În cazul în care timp pentru a face toate acestea, pisica va fi capabil de a scăpa de boli grave și de a trăi o viață plină, activă, aducând bucurie proprietarul său din nou.

Doar rețineți că pisicile această patologie, ceea ce duce la claudicație severă, este destul de rar. totuși cazuri nu sunt unice. Exemplele includ următoarele caracteristici de boală:

 • Lovirea-l, după cum s-ar putea ghici, doar picioarele din spate.
 • Claudicație manifestat brusc și spontan. pisica incepe sa se brusc cade pe piciorul din spate, în același timp, speriat meowing și șuierat în surpriză și durere.
 • luxația rotula este de obicei considerată boală cauzată genetic, dar cazurile sunt descrise atunci când a facilitat dezvoltarea unor leziuni grave la nivelul membrelor.
 • Spre deosebire de caini, care au această boală sunt supuse rasa mici dintre pisici patelară este cel mai adesea diagnosticat în „giganți“ și pisici castrati din rasele obișnuite îngrășați peste măsură.

Tratamentul depinde de stadiul bolii (un total de patru). Primele două pot fi gestiona cu succes corticosteroizi anti-inflamatorii, în timp ce a treia și a patra singura șansă la o viață plină a animalului este o intervenție chirurgicală realizată profesional.

Da, această boală nu este unic pentru oameni. În nu mai puțin susceptibile de a suferi de ea, iar vechea pisica începe să șchiopăteze și să piardă fosta sa mobilitate. Apropo, cât de jos dureri de spate, boala coloanei vertebrale, aceasta poate provoca chiar claudicație?

Imperfecțiunilor la pisici motive principale care provoacă boala

De fapt, nimic ciudat în asta. Faptul este că această boală poate fi prins și prins rădăcini spinale. Deranjat inervare a membrelor, și de ce există schiopatura. Patologie se manifestă după cum urmează:

 • Struck poate fi orice membru în ciupit severă apare chiar și degetele de la picioare-out labele din față (sau din spate, este deja aici ca „noroc“).
 • Se crede că boala se dezvoltă din cauza tulburărilor procesului normal de formare a cartilajului în corpul animal. Datorită acestui strat de cartilaj între vertebre (fără roți) pur și simplu șterse, fanere vertebrate încep să se frece „uscat“, animalul se confrunta cu dureri severe.
 • Se presupune că pisicile osteohondroza - o boală ereditară. Din nou, să fie atenți la pedigree pisicuței potențial pentru animale de companie înainte de cumpărare.

Imperfecțiunilor la pisici motive principale care provoacă boala

În stadiile inițiale, atunci când simptomele bolii este încă scăzută, puteți obține corticosteroid anti-inflamator. În cazul în care „ochiul liber“ claudicație vizibil progresivă și alte simptome ale unui nerv, intervenția chirurgicală este necesară. Operația este costisitoare și oarecum riscantă, dar nu fără ea, din păcate, nu va funcționa. Ce alte cauze ale imperfecțiunilor la pisici?

O altă patologie periculoasă, de multe ori duce la dezvoltarea infirmității la pisici. Aproximativ vorbind, așa-numitul proces de degenerare și distrugerea parțială a țesutului osos. Boala se caracterizează prin următoarele:

 • Osteomielita poate afecta orice membrelor, și cel mai adesea - doar două sau toate cele patru.
 • Boala nu este întâmplător cunoscut sub numele de „dureri de creștere“, ca animalele tinere cele mai afectate. nu a fost încă atins doi ani. Cel mai adesea diagnosticat cu această patologie printre reprezentanții rasei persane și animale încrucișate bazate pe aceasta.
 • Cauza osteomielită nu este cunoscută cu exactitate. Cel mai probabil, motivul pentru care se află în unele gene defecte. Ei au aceleași „perșii“ - abundă.

În cazul în care boala nu este doar o pisica șchiopătînd. Suficient pentru a încerca să testeze membrul afectat ca fiorul de gheare ascuțite nu mai puțin pentru animale de companie furnizate de tine. Pisica șuieră și urlete de durere. Din fericire, singurul tratament este de corticosteroizi și medicamente anestezice, ca odata cu varsta, de auto-vindecare.